Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Subutay Ya burda Ankara olduğu için T.C seçtim diyor ben Bangkok olduğu için Tayland seçcem bunu teyit etmek istiyorum

• Merhabalar herkese, 28 ağustos'tan önce dosyasına viyana'ya taşımış olan ve 1 kasımdan sonra viyana'dan mülakat maili alan ve mülakatını başarılı şekilde geçen kimse var mı? Burada öğrenmek istediğim Viyana büyükelçiliği dosyasını taşıyan kişilerden oturum izni istedi mi istemedi mi?

• ve neyden dolayı engel yediğimi anlamak istiyorum 🙏

• @Firat-0
    @LG-LM6300, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri cevaplar parmaklarınızın ucunda 🙂

• Engel yiyorum sürekkli. Daha sonra tekrar deneyeceğim teşekkürler

• Merhaba arkadaşlar. Yeni yıl hepimize mutluluk getirsin umarım vizelerimizi alırız. Mülakatlarda AP kalma konusunda yeni gelişmeler var mı? Tahminleriniz neler?

• ⭐⭐⭐⭐

@bahadir90s, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba arkadaşlar. Yeni yıl hepimize mutluluk getirsin umarım vizelerimizi alırız. Mülakatlarda AP kalma konusunda yeni gelişmeler var mı? Tahminleriniz neler?

Bir gelişme yok. İki ihtimal var;

Birinci ihtimal Department of State (DoS) 23.12.25 tarihinde açıkladığı Diversity Visa Issuance Updated Guidance kararında 30.09.26 tarihine kadar bir değişiklik yapmaz, talihliler mali yıl süresince mülakatlarına katılır, AP süreci devam eder, 30.09.26 mesai bitimi itibariyle mali yıl biter ve talihliler ne yazık ki haklarını kaybeder.

İkinci ihtimal, DoS bu süreçte ileri seviyede güvenlik soruları - protokolleri - aşamaları geliştirir, yayınladığı kararı kaldırır, AP’ye kalmış ve mülakata girecek talihlilerden ilave güvenlik aşamalarında talep edilenleri yerine getirmesini bekler, başarılı olan AP’ye kalan kişiler konsolosluklar ile irtibata geçerek ve mülakata girmemiş olanlar mülakat sonucu vizelerine kavuşur.

Zaman gösterecek, herhangi bir ümide kapılmaksızın, umudunuzu kaybetmeksizin süreci, resmi bildirimleri ve ilgili konu başlığını takip etmeniz gerekecek. İyi yıllar, bol şans 🍀

• Yasaklı

@ATS16 Mahkeme müdahalesi gelmeden ilk ihtimalin o sekilde sonuclanması mümkün değil. Kararname yok. Geleceğini de düsünmüyorum.

• @Umut-P Kararname olmaması neyi değiştirir ki?

• Yasaklı

@Mert-A Nasıl neyi değiştirir?

• @Umut-P Şu anda kararname olmaması neden bütün mülakatların AP ile sonuçlanması ve DV kazanmış olmamızın boşa gitmesi ihtimalini etkilesin ki? Konsolosluklar kararname olmadan da Trump'ın dediğini yapıyor zaten. Dava açılacak ve o şekilde buradan dönecekse kararname olup olmaması neyi değiştirir?

• Yasaklı

@Mert-A Proclamation daha bağlayıcıdır da ondan. Bizim kanun hükmünde kararname gibi düşün. Burada daha önceki davadan örnek veren arkadaşların sürecinde proclamation vardı ve 212f yüzünden alsalar da giremiyorlardı ülkeye. Mahkeme kararnameyi bozmakta daha ürkek davranır. Şu anda 39 ülkeye benzer bir 212f yasağı uygulanıyor mesela.

• @Umut-P Yani kararname olmadığı için mahkeme müdahalesinin hemen sorunu çözeceğini mi söylüyorsun doğru mu anlıyorum?

• DV2020'nin son ayında basılan 7000 vizenin nasıl basıldığını araştırın bence, benim gözlemim çoğu kişinin bundan haberi yok.

O zaman kararname ve pandemi vardı üstelik.

• Yasaklı

@Mert-A Mahkeme kesinlikle sorunu çözer demek doğru olmaz. Ama süreç mahkeme müdahalesinr çok daha açık olur. Zaten bunun için pause ve restart ifadelerini kullandılar çünkü sessiz sedasız bir günde süreci açma ihtimalleri var. Daha yeni Nikaragua ve Honduraslılarla ilgili kararlar bozuldu. O yüzden gerçekten ekstra önlemler getirip açma ihtimalleri daha yüksek görünüyor. Kişisel yorumum.

Kararname olmadığında bir talimatla süreç açılabiliyor. Kararname varken bu mahkeme müdahalesini zorunlu hale getiriyor. İkisi de birbirine bağlı durumlar tamamen.

• ⭐⭐

@Umut-P Tamamen doğru bir tespit, katılıyorum ve ben de kendi yorumumu eklemek isterim: Mahkeme müdahalesi süreci hızlandırabilir veya tıkanıklığı açabilir. Ancak şu aşamada yönetim, süreci tamamen kapatmak yerine ek güvenlik önlemleriyle devam ettirmek niyetinde. 'Pause' ve 'restart' terimlerini, zaman kazanmak için bu yüzden kullandılar. Bakanlık talimatı olduğu için mahkeme yoluyla veya kurum içi bir kararla bir sabah aniden 'restart' tuşuna basılabilir. Ancak şu an yaşanan durum, bürokratik bir yavaşlatma stratejisidir.

AP kalanlar için; Bir sabah gelecek bir e-posta ile işlemleriniz kaldığı yerden devam edecektir. Tahminimce bu durum Ocak sonu veya Şubat başı gibi gerçekleşir.

• @Serkan-Mustafa-Ozturk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar herkese, 28 ağustos'tan önce dosyasına viyana'ya taşımış olan ve 1 kasımdan sonra viyana'dan mülakat maili alan ve mülakatını başarılı şekilde geçen kimse var mı? Burada öğrenmek istediğim Viyana büyükelçiliği dosyasını taşıyan kişilerden oturum izni istedi mi istemedi mi?

Lütfen arama butonuyla geçmiş paylaşımlara göz atın. Ayrıca DV 2026 mülakat deneyimleri başlığını inceleyin. Excel’de 2026 listesine bakın..

• ⭐⭐⭐⭐

@Ozan-Turan

YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Bilgilerininizi Excel dosyaya da eklemeniz süreciniz ve forum işleyişi için önemli.

• @Can2026 merhaba, bizim mülakat yerimiz Hong Kong. Ankara deneyimlerini geçmiş sayfalardan incelerseniz sorunuzun net cevabı mutlaka vardır.

• 10k üzeri dosyasını tekrardan ankaraya taşıyan oldu mu bu süreçte

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |