Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @erenotti öneri için teşekkürler. TR’de de zaten bankalar araç kredisi vermeyi pek sevmiyor. Burada da genelde uygun ihtiyaç kredisi bulup o şekilde aldım hep araçlarımı. Aslında Türkiye’de sigorta sonlanmadan uygun faiz oranından yakalayıp kredi çekip eldeki nakiti(doları) anlık bitirmeden araç almak mantıklı olmaz mı? İlk aylar ev tutmam işe girememe belli bir süre derken nakit çok daha lazım olacak gibi duruyor. Capital one bankasını listeme aldım inceleyeceğim genelde herkes bofadan bahsettiği için arada kaynadı sanırım o banka.

• @Nacrumates, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@erenotti öneri için teşekkürler. TR’de de zaten bankalar araç kredisi vermeyi pek sevmiyor. Burada da genelde uygun ihtiyaç kredisi bulup o şekilde aldım hep araçlarımı. Aslında Türkiye’de sigorta sonlanmadan uygun faiz oranından yakalayıp kredi çekip eldeki nakiti(doları) anlık bitirmeden araç almak mantıklı olmaz mı? İlk aylar ev tutmam işe girememe belli bir süre derken nakit çok daha lazım olacak gibi duruyor. Capital one bankasını listeme aldım inceleyeceğim genelde herkes bofadan bahsettiği için arada kaynadı sanırım o banka.

Türkiye'de kredi faizlerinin yıllık maliyeti % 114 falan, Amerika'da tefeciden bile borç alsanız ödeyeceğiniz yıllık faiz % 25-26'yı geçmez. Bilginiz olsun. Külüstür bile olsa sizi 6 ay idare edecek bir arabayı nakit parayla alıp, bir gelir ve kredi skoru oluşturduktan sonra istediğiniz aracı krediyle alabilirsiniz. Siz beni dinleyin, Capital One'dan hesap açın ve kredi kartını alıp kullanın, size bir zaman sonra car loan line açarlar. BofA, Chase, Wells Fargo vs hiç bu bankalara bulaşmayın bile, yani checking account açmak için. Kredi kartlarını alın, harcama sözü karşılığında verdikleri bonuslarını da cebe indirin, o kadar. Hem kredi skorunuza da katkı sağlar. Kredi kartı kullanım limitiniz hesap kesildiğinde % 15'i çok geçmesin.

BofA'dan bahsedilmesinin nedeni şu; forumdakilerin çoğu genelde Houston'a yerleştiği için ve oradaki BofA'da da bir Türk hanımefendi çalıştığı için Bank of America Türkler içinde popüler oldu ama bence hiçbir artısı yok. Benim en beğendiğim banka Capital One ve Discover.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti bofanın daha yaygın kullanılıyor oluşunu bağladığınız nedenin alakası yok bence. Tek basit örnekle nedeni söyleyeyim yaygınlık. Bizim burdan örnek vereyim San Franciscoda 1 tane capital one gözükürken 16 tane Bank of america mevcut. Özellikle yeni gelinen dönemde etrafınızdaki en yakın ve bilinen güvenilir şubeye ulaşıyorsunuz doğal olarak. Ayrıca sitedeki car loan rateleride birbirine çok yakın. Kredi kartı konusunda bofayı çok yetersiz buluyorum o ayrı bir konu tabii

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@erenotti bofanın daha yaygın kullanılıyor oluşunu bağladığınız nedenin alakası yok bence. Tek basit örnekle nedeni söyleyeyim yaygınlık. Bizim burdan örnek vereyim San Franciscoda 1 tane capital one gözükürken 16 tane Bank of america mevcut. Özellikle yeni gelinen dönemde etrafınızdaki en yakın ve bilinen güvenilir şubeye ulaşıyorsunuz doğal olarak. Ayrıca sitedeki car loan rateleride birbirine çok yakın. Kredi kartı konusunda bofayı çok yetersiz buluyorum o ayrı bir konu tabii

Bence yüzdesel olarak az da olsa alakası var, asıl alakası olan durumu bahsetmeyi unuttum aslında, yaygınlık da bir etken ama en önemli konu TEB ve BofA arasındaki ortaklıktan kaynaklı atm’den komisyonsuz para çekme mevzusu, BofA’nın forumda da çok popüler olma sebeplerinden birisi bu bana göre.

Artık her şey dijital, ben Amerika’ya taşındığımdan beri bankaya fiziken bir hesap açmaya, iki hesap kapamaya gittim, onun haricinde bir işim olmadı. Nakit para çekmek için de toplamda 2-3 yılda maks 5 kere ancak kullanmışımdır, o da loto oynamak için. Zaten herkesin altında araba var, ilgili bankaların illa bir atmsi bir yerlerde bulunuyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@erenotti evet fiziki bankadan kastım zaten gider işinizi kolay halledersinizden ziyade işin marketing bölümü aslında görünürlük açısındandı ama forumdan ve göçmenlik durumundan bağımsız olarak bu bir gerçek amerikanın en yaygın bankaları bofa, wells fargo ve chase. Şuna dayanarak bunu söylüyorum bir çok farklı ülkeden J1 vizesiyle gelip çalışan iş arkadaşlarım oldu hepsinin çalıştığı banka genelde bofaydı. Yani teb veya forumdaki yaygınlıktan bağımsız bir durum bu bence

• @Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri

@Nacrumates bilinen en iyi yanı referans linkleri sayesinde hem siz hemde linki aldığınız kişi ekstra bonus kazanabilir, onun dışında linkli başvurunun onaylanma ihtimalini arttırdığı söylenir ancak kesin bir durum değil bu. Başvurmak istediğiniz karta göre aşağı bir kaç link bırakıyorum dilerseniz

Discover, başlangıçta alabileceğiniz en kolaylardan biri

Amex, yıllık ödemeli ve ödemesiz şeklinde farklı kartları var benefitleri güzel olan bir kart bence

Amerikan express Türkiye'den alınıp Amerika'ya taşınıyor sanıyorum ve burdaki harcamanız orada ki kredi skoruna taşınıyor gibi okudum araştırmanızı tavsiye ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85 maalesef etkisi yok aynı firmaya ait olsada burdaki skorunuzu etkilemiyor

• @Emre-Kurtulmuş araştırırken gördüğüm bilgi yapmadığım için sizin dediğiniz doğrudur muhtemelen.

• Arkadaşlar merhaba, 25 aralıkta ani bir kararla bostonda giriş yaomıştık, bugün bank of amerika da hesap açtırmak için gittik. Yanımızda kira kontratı ve pasaportlarımız vardı. Ancak banka görevlisi hesaplarımızı açmadı, gerekçe olarak ssn numaraları gelmeden sistem hesap açmamıza müsade etmiyor dedi. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu hiç?

• @kucurizm en kolay hesap açan citizens bank, bizde 21 aralıkta Boston’a geldik 22 sinde citizens banka gidip hesap açtık, sadece bir adres ve pasaportumuzu istedi onun dışında başka bişi istenmedi.

• @Emre-Kurtulmuş Blue cash preferred içinde referral linkiniz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 aynı linki kullanabilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra istediğiniz kartı seçme imkanı tanıyor

• ⭐⭐

@kucurizm selamlar, ben ssn olmadan bofa dan hesap acabilmistim. Eger sistemlerinden bir degisiklik olmadiysa actirabilmeniz gerekiyordu. Farkli bir subeden denediniz mi?

• @onuru sanırım sistemlerinde bir değişiklik olmuş, çünkü bize şuanda hesap açarsanız turistler için olan hesap açabilirsiniz ancak göçmen olarak hesap açmak istiyorsanız SSN olması gerekiyor, sistemimiz SSN girmeden sonraki sayfaya geçmiyor diye uzun uzun anlattı. Bizde zaten son süreçte hızlı bir giriş çıkış yapmak için gitmiştik, bu nedenle bir hafta kalıp geri döndük. SSN o süre içerisinde gelmedi bizde başka denemeye fırsatımız olmadan çıkış yapmak zorunda kaldık.

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐

Selamlar. TEB ve Bank Of America bankaları arasındaki anlaşmaya istinden BoFA ATM lerinden TEB kartınızla yapacağınız günlük para çekim miktarı 450 USD olarak güncellenmiştir.
    Sevgiler.

• Gecen gun imzalanan baskanlik kararnamesi ile artik sadece ITIN ile bankalarda hesap acmak ve islem yapmak zorlasiyor. SSN sarti getiriliyor.

ITIN numarası kullanan kişiler artık bankalar için “risk göstergesi” olarak değerlendirilebilecek.

SSN’siz banka hesabı açmak, kredi almak, hatta bazı finansal işlemler gelecekte daha zor hale gelebilir.

Benzer Başlıklar

• 6
  • 17
  • 20
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

115

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |