Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
-
@Nacrumates bilinen en iyi yanı referans linkleri sayesinde hem siz hemde linki aldığınız kişi ekstra bonus kazanabilir, onun dışında linkli başvurunun onaylanma ihtimalini arttırdığı söylenir ancak kesin bir durum değil bu. Başvurmak istediğiniz karta göre aşağı bir kaç link bırakıyorum dilerseniz
Discover, başlangıçta alabileceğiniz en kolaylardan biri
https://refer.discover.com/s/emrekrtlms1?advocate.partner_share_id=2334039818
Amex, yıllık ödemeli ve ödemesiz şeklinde farklı kartları var benefitleri güzel olan bir kart bence
https://americanexpress.com/en-us/referral/gold-card?ref=EMReKH3C6&XL=MITNS
-
@Emre-Kurtulmuş
Hızlı yanıtınız için teşekkürler, konu biraz karışık geldiği için bir soru daha soracağım kusura bakmayın. Bulunacağım bölgede( alexandria va) bank of america ve chase fazlasıyla bulunuyor şubat sonunda temelli gidişimizde buralardan açmayı düşünüyorum ve kredi kartı başvurusunda bulunmayı planlıyorum. Sizin atmış olduklarınız farklı bankalar mı tam anlayamadım. -
@Nacrumates Discover bir nevi türkiyedeki enpara gibi düşünebilirsiniz. Amex ise türkiyedende aşina olmanız muhtemel çünkü türkiyedeki bazı bankalarda mastercard visa dışında amex kart veriyor talep üzerine.
Discover ve amexin chase, bank of americadan farkı şubesiz finans kuruluşu olmaları -
@Emre-Kurtulmuş
Tamamdır enparadan örnek verince oldu :) amexe aşinayım evet. Teşekkürler bilgilendirme için zaten trde iken bile tek bir banka ile çalışmıyoruz orada da durum aynı olacak gibi -
@Nacrumates, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@Emre-Kurtulmuş
Tamamdır enparadan örnek verince oldu :) amexe aşinayım evet. Teşekkürler bilgilendirme için zaten trde iken bile tek bir banka ile çalışmıyoruz orada da durum aynı olacak gibiHem sizin icin hem de bu iletiyi gelecekte okuyacak diger forum kullanicilarina bilgi olmasi icin ufak bir ozet bilgilendirme paylasmak istedim.
ABD’de kredi skoru (credit score), mali geçmişinizi yansıtan ve yeni borçlanmalarınızda banka, satıcı ve finans kuruluşlarının sizin finansal güvenilirliğinizi değerlendirmesinde kullandığı temel kriterdir. Kredi skorunuz oluşurken; sistem içerisinde goc ettiginizden talebinizin olustugu tarihe kadar ne kadar süredir bulunduğunuz (credit history), geçmiş borçlarınızı ne kadar düzenli ve sağlıklı ödediğiniz (payment history / credit life) ve sahip olduğunuz toplam borç hesabı sayısı (credit lines – kredi kartları, mortgage, taşıt kredisi vb.) ana etkenler arasındadır.
Bunlara ek olarak, kredi sisteminde skorunuzu en fazla etkileyen unsurlardan biri de kredi kullanım orani (credit utilization). Bu oran, sahip olduğunuz kredi kartlarının toplam limitine karşılık ne kadarını kullandığınızı gösterir. Örneğin; toplam kredi kartı limitiniz 20.000 USD ise ve ay içinde yalnızca 2.000-3.000 USD harcıyorsanız, kullanım oranınız %10-15 seviyesinde olur ve bu durum kredi skorunuza olumlu yansır. Aynı limit üzerinden 12.000 USD harcamanız ise kullanım oranınızı %60’a çıkarır ve bu da kredi skorunuzun ciddi şekilde düşmesine neden olur — ödemelerinizi zamanında duzenli yapsanız bile. Donem icerisinde limitin maksimum %30'una kadar harcanmasi hususunda tavsiyeleri ve diger detaylari ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri konu basliginda bulabilirsiniz.
Bu nedenle, Türkiye’de olduğu gibi birden fazla banka ile kredili çalışmanız, gelirinizle doğru orantılı sayıda krediye sahip olmanız, kredi kartı limitlerinizi kontrollü kullanmanız ve tüm ödemelerinizi kriterlerine uygun şekilde düzenli yapmanız; ileride yapacağınız borçlanmalarda size daha düşük faiz oranları sunulmasını sağlayacaktir ve satıcılar karşısında finansal profilinizin daha güçlü ve güvenilir görünmesine yardımcı olacaktir.
-
@ATS16
Genel özet için teşekkürler açıklayıcı oldu. Kredi kartı tavsiyeleri bölümünüde ayrıca okuyacağım. Başlangıçta araç almak için toplu bir para vermektense kredi ile almak istiyorum fakat bu baslangıcta ya cok zor ya da cok yüksek faiz ile olacak mecburen uygun bir şey alıp kredi skoru olusunca kredi ile anca alabileceğiz. -
@Nacrumates Taşıt kredisi vermeyi birkaç banka haricinde çoğu banka sevmiyor, Amerika’daki bankaları Türkiye’deki bankalar gibi ele almayın.
Capital One’ı ana banka yaparsanız, (Discover’ı da satın aldılar) 6-12 ay sonra uygun APR ile araç kredisine orda ulaşabilirsiniz.
Diğer bankalardan kredi skorunuz olsa bile kredi geçmişiniz olmadan krediye ulaşmanız ilk birkaç sene çok zor.
Ayrıca her bankadan cari hesap (checking account) açmanızı da önermem, çünkü her ay düzenli maaşınız yatmazsa (direct deposit) veya hesap bakiyeniz “1 gün dahi” $1,500 seviyesininin altına inerse değişen miktarlarda ($12-15) monthly maintenance fee (hesap işletim ücreti) keserler.
Capital One’da maintenance fee yok diye biliyorum.Size tavsiyem, ilk gelişinizde arabanızı nakit parayla 2. el alın, x bir bankadan kredi kartı alın, ondan sonra teklifler geldikçe kart sayısını 6-12 aylık süreçte 3-4 adede çıkartın, cari hesabınız ise Capital One’da olsun. Durumu düzeldikten sonra dilerseniz bankanızı değiştirirsiniz.
-
@Nacrumates evet maalesef başlangıçta araç kredisinde yüksek faiz miktarı çıkacaktır. Kredi için ilerleyen süreçte credit unionlarla çalışmanızı öneririm normale oranla çok daha düşük yüzdeleri
-
@erenotti öneri için teşekkürler. TR’de de zaten bankalar araç kredisi vermeyi pek sevmiyor. Burada da genelde uygun ihtiyaç kredisi bulup o şekilde aldım hep araçlarımı. Aslında Türkiye’de sigorta sonlanmadan uygun faiz oranından yakalayıp kredi çekip eldeki nakiti(doları) anlık bitirmeden araç almak mantıklı olmaz mı? İlk aylar ev tutmam işe girememe belli bir süre derken nakit çok daha lazım olacak gibi duruyor. Capital one bankasını listeme aldım inceleyeceğim genelde herkes bofadan bahsettiği için arada kaynadı sanırım o banka.
-
@Nacrumates, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@erenotti öneri için teşekkürler. TR’de de zaten bankalar araç kredisi vermeyi pek sevmiyor. Burada da genelde uygun ihtiyaç kredisi bulup o şekilde aldım hep araçlarımı. Aslında Türkiye’de sigorta sonlanmadan uygun faiz oranından yakalayıp kredi çekip eldeki nakiti(doları) anlık bitirmeden araç almak mantıklı olmaz mı? İlk aylar ev tutmam işe girememe belli bir süre derken nakit çok daha lazım olacak gibi duruyor. Capital one bankasını listeme aldım inceleyeceğim genelde herkes bofadan bahsettiği için arada kaynadı sanırım o banka.
Türkiye'de kredi faizlerinin yıllık maliyeti % 114 falan, Amerika'da tefeciden bile borç alsanız ödeyeceğiniz yıllık faiz % 25-26'yı geçmez. Bilginiz olsun. Külüstür bile olsa sizi 6 ay idare edecek bir arabayı nakit parayla alıp, bir gelir ve kredi skoru oluşturduktan sonra istediğiniz aracı krediyle alabilirsiniz. Siz beni dinleyin, Capital One'dan hesap açın ve kredi kartını alıp kullanın, size bir zaman sonra car loan line açarlar. BofA, Chase, Wells Fargo vs hiç bu bankalara bulaşmayın bile, yani checking account açmak için. Kredi kartlarını alın, harcama sözü karşılığında verdikleri bonuslarını da cebe indirin, o kadar. Hem kredi skorunuza da katkı sağlar. Kredi kartı kullanım limitiniz hesap kesildiğinde % 15'i çok geçmesin.
BofA'dan bahsedilmesinin nedeni şu; forumdakilerin çoğu genelde Houston'a yerleştiği için ve oradaki BofA'da da bir Türk hanımefendi çalıştığı için Bank of America Türkler içinde popüler oldu ama bence hiçbir artısı yok. Benim en beğendiğim banka Capital One ve Discover.
-
@erenotti bofanın daha yaygın kullanılıyor oluşunu bağladığınız nedenin alakası yok bence. Tek basit örnekle nedeni söyleyeyim yaygınlık. Bizim burdan örnek vereyim San Franciscoda 1 tane capital one gözükürken 16 tane Bank of america mevcut. Özellikle yeni gelinen dönemde etrafınızdaki en yakın ve bilinen güvenilir şubeye ulaşıyorsunuz doğal olarak. Ayrıca sitedeki car loan rateleride birbirine çok yakın. Kredi kartı konusunda bofayı çok yetersiz buluyorum o ayrı bir konu tabii
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@erenotti bofanın daha yaygın kullanılıyor oluşunu bağladığınız nedenin alakası yok bence. Tek basit örnekle nedeni söyleyeyim yaygınlık. Bizim burdan örnek vereyim San Franciscoda 1 tane capital one gözükürken 16 tane Bank of america mevcut. Özellikle yeni gelinen dönemde etrafınızdaki en yakın ve bilinen güvenilir şubeye ulaşıyorsunuz doğal olarak. Ayrıca sitedeki car loan rateleride birbirine çok yakın. Kredi kartı konusunda bofayı çok yetersiz buluyorum o ayrı bir konu tabii
Bence yüzdesel olarak az da olsa alakası var, asıl alakası olan durumu bahsetmeyi unuttum aslında, yaygınlık da bir etken ama en önemli konu TEB ve BofA arasındaki ortaklıktan kaynaklı atm’den komisyonsuz para çekme mevzusu, BofA’nın forumda da çok popüler olma sebeplerinden birisi bu bana göre.
Artık her şey dijital, ben Amerika’ya taşındığımdan beri bankaya fiziken bir hesap açmaya, iki hesap kapamaya gittim, onun haricinde bir işim olmadı. Nakit para çekmek için de toplamda 2-3 yılda maks 5 kere ancak kullanmışımdır, o da loto oynamak için. Zaten herkesin altında araba var, ilgili bankaların illa bir atmsi bir yerlerde bulunuyor.
-
@erenotti evet fiziki bankadan kastım zaten gider işinizi kolay halledersinizden ziyade işin marketing bölümü aslında görünürlük açısındandı ama forumdan ve göçmenlik durumundan bağımsız olarak bu bir gerçek amerikanın en yaygın bankaları bofa, wells fargo ve chase. Şuna dayanarak bunu söylüyorum bir çok farklı ülkeden J1 vizesiyle gelip çalışan iş arkadaşlarım oldu hepsinin çalıştığı banka genelde bofaydı. Yani teb veya forumdaki yaygınlıktan bağımsız bir durum bu bence
-
@Emre-Kurtulmuş, içinde söyledi: Bankacılık Sistemi ve Banka Hesap Çeşitleri
@Nacrumates bilinen en iyi yanı referans linkleri sayesinde hem siz hemde linki aldığınız kişi ekstra bonus kazanabilir, onun dışında linkli başvurunun onaylanma ihtimalini arttırdığı söylenir ancak kesin bir durum değil bu. Başvurmak istediğiniz karta göre aşağı bir kaç link bırakıyorum dilerseniz
Discover, başlangıçta alabileceğiniz en kolaylardan biri
https://refer.discover.com/s/emrekrtlms1?advocate.partner_share_id=2334039818
Amex, yıllık ödemeli ve ödemesiz şeklinde farklı kartları var benefitleri güzel olan bir kart bence
https://americanexpress.com/en-us/referral/gold-card?ref=EMReKH3C6&XL=MITNS
Amerikan express Türkiye'den alınıp Amerika'ya taşınıyor sanıyorum ve burdaki harcamanız orada ki kredi skoruna taşınıyor gibi okudum araştırmanızı tavsiye ederim.
-
@kemal85 maalesef etkisi yok aynı firmaya ait olsada burdaki skorunuzu etkilemiyor
-
@Emre-Kurtulmuş araştırırken gördüğüm bilgi yapmadığım için sizin dediğiniz doğrudur muhtemelen.
-
Arkadaşlar merhaba, 25 aralıkta ani bir kararla bostonda giriş yaomıştık, bugün bank of amerika da hesap açtırmak için gittik. Yanımızda kira kontratı ve pasaportlarımız vardı. Ancak banka görevlisi hesaplarımızı açmadı, gerekçe olarak ssn numaraları gelmeden sistem hesap açmamıza müsade etmiyor dedi. Böyle bir durumla karşılaşan oldu mu hiç?
-
@kucurizm en kolay hesap açan citizens bank, bizde 21 aralıkta Boston’a geldik 22 sinde citizens banka gidip hesap açtık, sadece bir adres ve pasaportumuzu istedi onun dışında başka bişi istenmedi.
-
@Emre-Kurtulmuş Blue cash preferred içinde referral linkiniz var mı?
-
@Selimdiskaya52 aynı linki kullanabilirsiniz. Linke tıkladıktan sonra istediğiniz kartı seçme imkanı tanıyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
23
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum