Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Refiks merhaba, seçimi yaptıktan sonra sol alt köşede ödeme kısmı cıkıyordu o tuşa basıp baska bir sayfaya geçip ödeme yapılıyor. Yanlıs hatırlamıyırsam vfs.gtspremium.com a aktarıyor. UID numarasını girip ödeme yapabılıyorsunuz

• @Ekto-Oktan Benim eşimde Meksika asıllı Monterrey kuzey meksikalı ama doğma büyüme Amerika.

• @bamboo, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman trackmyvisaya gore 2024 kasim sonu onay aliyordu en son, umarim en kisa zamanda onaylariniz gelir .

Evet sıralarımız geliyor. Az kaldı)

• @Mangoman Merhaba hocam gerçekten içim sıcacık oldu bunu duyduğuma çok sevindim benim eşim Amerikada doğmuş ama büyüme Meksika maalesef

Amerikada sadece kısa süreli çalışma için bulunmuş çocukluğunda bir kaç sene yaşamış ama hayatının çoğunluğu meksikada geçmiş hani ben diyorum göç ediceğim falan ya ben Green Card aldıktan sonra benim eşimde orada ilk defa tam zamanlı yaşamayı deneyimleyecek

Yani kağıt üstünde vatandaş ama işin özetinde gerçekliğinde o da bir göçmen 😅

Konu Dışı bilgi;
    Bu arada konudan bağımsız Meksikada 1 aydır sanırım olmak üzere artık bahsettikleri kadar değil ya böyle canavar gibi anlatıyorlardı bu ülkeyi her yerde karteller silahlar vs o kadarda tehlikeli bir yer değil fakirlik çok bariz ama insanlar mutlu yemekleri lezzetli ve bir normal yaşam var ve araba telefon gibi şeylere ulaşım hala Türkiyeden daha ucuz eleştirdikleri kadar suç yuvası değil Meksika bunu eşime sorduğumda eşim hep şunu diyor Kartellerin kolay kolay dışarıdaki normal insanla işi olmaz onlar daha çok sınır bölgelerinde veya başka tür çıkar çatışmaları için oradalar sokakta durduk yere kolay kolay kimseye zarar vermiyorlar diyor bende onun yalancısıyım ama ben buraya geldiğimden beri hiç olumsuz bir şey ile karşılaşmadım ya

• @PhantomRaven benim eşim dededen amerikalı 3 4 kuşaktır. Kendisi Hristiyan. Ama ben bu forumda herhangi bir din güzellemesi veya yalnış bilinen doğru bilinen diye konuşulmasını doğru bulmuyorum. Herkesin doğrusu yalnışı kendine, herkes kendine göre inanıyorsa Allah ile kendisi arasındadır. Din ile alakalı bilgi almak isteyen buraya gireceğine Google yazar araştırır. Burada herhangi bir Din güzellemesi yapmanıza itiraz ediyorum.Dün kandildi bende kandilin açıklamasını tarihçesini buraya yazayım mı uygun olur mu? Bence olmaz.

• Bu ileti silindi!

• @burak2344 Gideceğimiz yerle ilgili kültürel bir hazırlığa yer verirken, bazı insanları daha iyi anlamak için küçük bir kapı aralığı bırakan yazım size hitap etmediyse eş geçebilirsiniz. Yazımın hitap ettiği kişiler olmuş. Ben de bir kişi için bile faydalı olsa iyidir düşüncesiyle, kalbimden geçtiği şekilde yazdım 🙏
    Regards

• @PhantomRaven din konusu hassas bir nokta bende saygı çerçevesinde görüşümü belirttim teşekkürler

• @PhantomRaven You didn’t say anything wrong.

Please let’s take this with understanding. Yesterday was Christmas, and I believe the post was shared with good intentions, not to offend or impose beliefs.

This group brings together people from different backgrounds, and part of preparing for life in the U.S.A 🇺🇸 is learning to coexist respectfully in a diverse and open-minded society. America is a liberal society.

No one should feel bad or blame themselves for sharing something positive. Let’s keep the group supportive and focused on our journey. 🙏

• @uniquenessO
    Thank you for your kind comment 🌺 And that's a great point

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman Merhaba hocam gerçekten içim sıcacık oldu bunu duyduğuma çok sevindim benim eşim Amerikada doğmuş ama büyüme Meksika maalesef

Amerikada sadece kısa süreli çalışma için bulunmuş çocukluğunda bir kaç sene yaşamış ama hayatının çoğunluğu meksikada geçmiş hani ben diyorum göç ediceğim falan ya ben Green Card aldıktan sonra benim eşimde orada ilk defa tam zamanlı yaşamayı deneyimleyecek

Yani kağıt üstünde vatandaş ama işin özetinde gerçekliğinde o da bir göçmen 😅

Konu Dışı bilgi;
    Bu arada konudan bağımsız Meksikada 1 aydır sanırım olmak üzere artık bahsettikleri kadar değil ya böyle canavar gibi anlatıyorlardı bu ülkeyi her yerde karteller silahlar vs o kadarda tehlikeli bir yer değil fakirlik çok bariz ama insanlar mutlu yemekleri lezzetli ve bir normal yaşam var ve araba telefon gibi şeylere ulaşım hala Türkiyeden daha ucuz eleştirdikleri kadar suç yuvası değil Meksika bunu eşime sorduğumda eşim hep şunu diyor Kartellerin kolay kolay dışarıdaki normal insanla işi olmaz onlar daha çok sınır bölgelerinde veya başka tür çıkar çatışmaları için oradalar sokakta durduk yere kolay kolay kimseye zarar vermiyorlar diyor bende onun yalancısıyım ama ben buraya geldiğimden beri hiç olumsuz bir şey ile karşılaşmadım ya

Bende tanıştığıma çok memnun oldum. Türkiye'de 2 tane daha aile var tanıdığım meksikalı türk kabilesini kuracağız yakında 😅😂 Meksika'da kural sınırdan uzak ve ghetto mahallelerden uzak durduğun sürece sıkıntı yaşamazsın. Kuzey Meksika kültürüne bayılıyorum özellikle bizim eski Türk aile geleneklerimiz halen devam ettiriliyor. Aşırı yakın buluyorum kendi kültürümüze. Daha Meksika'ya gidemedik ama seneye gidip deneyimleyeceğiz. Çok köklü devasa bir aile 200 ü geçik amca ve 200 ü geçik halaları ve teyzeleri var. Devasa çiftliklerde yaşıyorlar hatta Monterrey valisi bile amcası politikada bile etkililer 😂 En güzel yanı ise aşırı eğlenceli insanlar

• @Mangoman Hayırlısı hocam hakkınızda en iyisini diliyorum ben yemek kültürüne insanların mutluluğuna ve hepsine bayıldım burada çok rahat yaşıyorlar yani gelir vs Maaş bazında Türkiyeden yine düşük ama bir şeylere erişmek yine daha kolay Asgari maaşlar burada 400-450$ Ortalamada 550-700$ Arası kazanıyorlar Eee türkiyede asgari 650$ ortalamada 800-850$ bazıları 1k dolar falan kazanıyor tabiki normal meslek gruplarından bahsediyorum vasıfsız işciler bir kısım mavi yakalar vs... çok yüksek vasıflı beyaz yaka ve usta seviyesindeki mavi yakalar zaten bu ücretlerle çalışmaz

Ki buna rağmen adamlar bizden az almalarına rağmen hayal kurmak daha basit telefon vs almak için ömürlerini vermelerine gerek yok iPhone 1400$ civarında bulunabiliyor ortalama bir maaş ile çalışan bir meksikalının 2-3 aylık maaşı yetiyor Türkiyede bir iPhone almak için iyi ihtimalde 4 ay aç susuz çalışssan anca yetiyor

Eşimin ailesinin evleri hep arazi üstüne arazi almışlar burada kafalarına göre ev dikmişler Türkiyede bu durumu bilmiyorum ama belli kişilere para yedirmeden izinleri zor alınıyor kolay kolay kafasına göre herkes ev dikemiyor diye biliyorum tabi bu konuda cahilim çok bilgim yok En üzüldüğüm noktada araba konusu oldu 100-110k peso Türk parasıyla 200-240 bin lira sanırım o paralara 2009-2012 model arası araçlar bulunabiliyor gayet temiz ve sürülücek araçlar en son Türkiyede yanlışım yoksa o paraya şahin anca geliyordu... o da temizi 300k diye biliyorum şahinin bile... ne diyeyim ki Fotosentez yapan bitki bizden daha iyi yaşıyor diye düşünmeye başladım

Tanıştığıma bende çok memnun oldum kısmet olursa bu Mayısta ben geri Türkiyeye dönüceğim eşimde ABD'ye gidicek mayıstan sonra vizeyi almama ek uzama olmazsa 6-7 ay falan kalıyor o süreçte ben Türkiyede mülakat evraklar vs ile uğraşıcağım eşimde ABD'de çalışıp biraz para biriktirmemize destek çıkıcak vizeyi alıncada artık ver elini New York'daki Hot dog dükkanı xD

Bu arada böyle bir hayalim yok ha sadece klişe bir şaka 😅

• @Ekto-Oktan harika ektocum, tadını çıkar 😍

• @Ekto-Oktan, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

@Mangoman Hayırlısı hocam hakkınızda en iyisini diliyorum ben yemek kültürüne insanların mutluluğuna ve hepsine bayıldım burada çok rahat yaşıyorlar yani gelir vs Maaş bazında Türkiyeden yine düşük ama bir şeylere erişmek yine daha kolay Asgari maaşlar burada 400-450$ Ortalamada 550-700$ Arası kazanıyorlar Eee türkiyede asgari 650$ ortalamada 800-850$ bazıları 1k dolar falan kazanıyor tabiki normal meslek gruplarından bahsediyorum vasıfsız işciler bir kısım mavi yakalar vs... çok yüksek vasıflı beyaz yaka ve usta seviyesindeki mavi yakalar zaten bu ücretlerle çalışmaz

Ki buna rağmen adamlar bizden az almalarına rağmen hayal kurmak daha basit telefon vs almak için ömürlerini vermelerine gerek yok iPhone 1400$ civarında bulunabiliyor ortalama bir maaş ile çalışan bir meksikalının 2-3 aylık maaşı yetiyor Türkiyede bir iPhone almak için iyi ihtimalde 4 ay aç susuz çalışssan anca yetiyor

Eşimin ailesinin evleri hep arazi üstüne arazi almışlar burada kafalarına göre ev dikmişler Türkiyede bu durumu bilmiyorum ama belli kişilere para yedirmeden izinleri zor alınıyor kolay kolay kafasına göre herkes ev dikemiyor diye biliyorum tabi bu konuda cahilim çok bilgim yok En üzüldüğüm noktada araba konusu oldu 100-110k peso Türk parasıyla 200-240 bin lira sanırım o paralara 2009-2012 model arası araçlar bulunabiliyor gayet temiz ve sürülücek araçlar en son Türkiyede yanlışım yoksa o paraya şahin anca geliyordu... o da temizi 300k diye biliyorum şahinin bile... ne diyeyim ki Fotosentez yapan bitki bizden daha iyi yaşıyor diye düşünmeye başladım

Tanıştığıma bende çok memnun oldum kısmet olursa bu Mayısta ben geri Türkiyeye dönüceğim eşimde ABD'ye gidicek mayıstan sonra vizeyi almama ek uzama olmazsa 6-7 ay falan kalıyor o süreçte ben Türkiyede mülakat evraklar vs ile uğraşıcağım eşimde ABD'de çalışıp biraz para biriktirmemize destek çıkıcak vizeyi alıncada artık ver elini New York'daki Got dog dükkanı xD

Bu arada böyle bir hayalim yok ha sadece klişe bir şaka 😅

Meksika ve Meksika kültürü hakkında benzer fikirlere sahibiz. Malum havayollarından birinde çalışıyorum. Tanzanyadan bize staja gelenler oldu onların bile durumu bizden daha iyi anlattıklarına göre. Karnın nerede doyuyorsa orası memleketindir. Ben hot dog değil ama sırf merakımdan hayalim gurme sandviç ve kahve üzerine kafe açacağım. Yatırım yatırımdır sonuçta) iş kurmak çok basit Türkiye'ye göre şansımı deneyeceğim.

• @Mangoman insallah ne diyim bilemiyorum, bu parmak izi durumu bizi bitirdi, pisikolojilerimiz sifir. Benden 1 ay sonra yine amerikan vatandasi olan oz kardesimin I-130 u gecen hafta onaylandi . Kasim 2024 te basvurmustu. Gerci kardesimin bir evladi var turkiyede esinden ve amerikan pasaportunu 3 ay once aldilar. Biometri olayini bir cok insandan istediklerini biliyorum yoksa piyongo bir tek bana mi vurdu. Ne diyim bilmiyorum, bekliyoruz.

• Arkadaşlar I-864a formunu doldurmak zorunlu mu? Bizim sponsorumuzun taxlerinde eşinin ismi de gözüküyor ama gelirleri ayrı gösteriliyor. Sponsorun W2, tax transcript, tax return hepsi tam hatta ortalama gelirin baya üzerinde gözüküyor ama buna rağmen o formu İllaki doldurmak zorunda mıyız?

• @yeşim-yıldırım evet zorunlu

• @rock Çok enteresan ya ayrı maaş kazanıyorlar sonuçta, bir de keşke böyle şeyleri en başta isteselerdi sonradan araştıra araştıra öğreniyoruz.

• @yeşim-yıldırım sizin housoldmember mi joint sponsor mu ?

• @yeşim-yıldırım housoldmemer ise ı-864 a zorunlu eğer joint ise ı-864 olucak

Benzer Başlıklar

• 2
  • 1589
  • 3116
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |