Merhaba arkadaşlar,
Ben DV Green Card sahibi olarak ABD’ye giriş yaptım ve şu anda Ohio’da yaşıyor/çalışıyorum. ABD’de iş, banka, araç, adres ve vergi düzenimi kurmuş durumdayım. Nişanlım ise şu anda Türkiye’de ve Ağustos gibi evlenmeyi planlıyoruz.
Evlilik sonrasında onu mümkün olan en kısa sürede ABD’ye getirmek istiyorum. Şu an en hızlı ve guvenli seçeneklerden biri dil okulu/F1 süreci gibi göründüğü için, aklımdaki plan onun bu şekilde ABD’ye gelmesi, burada evlendikten sonra benim üzerimden Green Card sürecine başvurmak. Hali hazirda Agustos ayina cok kalmadigi icin turist vizesi ile randevu almamiz cok zor gorunuyor ve turist vizesinin red orani ogrenci vizesine gore cok daha yuksek. Alternatif onerileriniz varsa alabilirim.
Ancak özellikle şunları merak ediyorum:
Bu yöntemin riskleri nelerdir? Duzgun ilerletilmesi icin neler yapilmali?
F1/dil okulu ile giriş yaptıktan kısa süre sonra evlilik ve AOS süreci problem yaratabilir mi?
“Immigrant intent” konusu ne kadar kritik?
Ülkeye giriş-çıkışlarda sorun yaşanabilir mi?
Daha güvenli / daha risksiz bir süreç önerir misiniz?
Benzer süreci yaşayanların timeline ve deneyimleri nasıl oldu?
Açıkçası öncelikli hedefim birlikte ABD’de yaşamaya hızlı şekilde başlayabilmek. Eğer bu süreç çok problemli/riskli görünüyorsa, alternatif olarak işimi bırakıp Türkiye’ye dönüp süreci oradan yürütmeyi ve bu sırada Re-entry Permit kullanmayı da değerlendiriyorum.Re-entry permit sebebine evlilik yazip, orada bu sureci yonetmek mantikli mi ? Bunu da yapan arkadaslarimiz varsa dinlemek isterim.
Benzer süreç yaşamış arkadaşların yorumlarını gerçekten merak ediyorum 🙏

ama en azından dediğin gibi süreci stresiyle bunalımıyla bir şekilde atlattık darısı senin ve diğer tüm arkadaşların başına... yıllar önce aynı süreçten geçen bir arkadaşım bana '' ilk zamanlar heyecan ve hayaller derken bir şekilde geçiyor ama sonlara doğru psikolojik olarak zor günler başlıyor buna kendini şimdiden hazırla'' demişti... bende aynısını sana ve diğer arkadaşlar için diyorum son zamanlar özellikle DQ olup mülakat beklediğimiz zamanlar tarif edemeyeceğim kadar zordu gerçekten YAŞAMAYAN BİLEMEZ. o yüzden kendinizi lütfen bunun için hazırlayın, bu süreçte güçlü kalın...
her yıl eşim ve ailesiyle gizli santa yapıyoruz dün akşam yine aynı geleneği sürdürdük tabi ben yine facetime'den katılıyorum
aşırı heyecanlı bir şey diğer yıl canlı katılmayı iple çekiyorum