Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Ankara’da IV mülakat randevuları / bekleme sürelerinde son dönemde bir gevşeme gören var mı?

Şunu merak ediyorum: Ankara İran dosyalarına da bakıyor ve 2024’te Ankara’daki IV tarafında neredeyse yarıya yakın kısmın İran başvurularından geldiği söyleniyor. Zaten İran’da IV içeride yapılmadığı için dosyalar bölgedeki bazı konsolosluklara yönleniyor.

Şimdi 1 Ocak 2026 itibarıyla İran vatandaşlarına yönelik yeni giriş/vize kısıtları devreye giriyor deniyor. Sizce bu durum zamanla Ankara’daki İran kaynaklı IV mülakat sayısını düşürür mü ve bu da Türk başvuru sahiplerinin randevu/bekleme süresine olumlu yansır mı?

• Hello everyone! I hope you’re all doing well today?

UPS just delivered my passport just now. That’s like 6 days. I was told at the embassy that it will take 7 days but I got it now. Merry Christmas and prosperous New Year to everyone.

• @uniquenessO Hello, I am wondering, could you track your passport after embassy gave to cargo? I mean did VFS cargo e-mailed to you any tracking number or something?

• @Seyduna After your visa had been issued, you’ll receive an email from GTS with your tracking number and the next or after two days, UPS will send you an email on how to track your passport. That’s literally it.

• @SS-KK kesinlikle etkiler ve turk vatandaslarinin mulat tarihleri almasini one ceker, sadece iran degil su an icin 39 ulke bu durumdan etkilenmis durumda. Turkiyeye komsu butun ulke vatandaslarinin dosyalari askiya alindi buda 100 binlerce insan demek, yilbasi sonrasi konsolosluk rahatlayacaktir.

• @umutmuftahi kesinlikle ticari, yuh diyorum baska bir sey demiyorum. Allah sorsun.

• @Bircan umarım bir an önce bize randevularımızı dağıtırlar artık, sıradayız ama 1 aydır bekliyoruz yine

• Herkese selam, her bekleyenin başına geldiği gibi, forumdan biraz koptum. Ama geri döndüğümde siz arkadaşların çok güzel haberler alması beni çok memnun etti. Her zaman foruma destek verdiniz ve destek aldınız. Sizin yazdığınız satırları okurken bazen sizin adınıza üzülüyordum, ama şimdi sizin adınıza çok seviniyorum. Özellikle @Refiks @rock ve @uniquenessO arkadaşlarımı yürekten kutluyorum. Bugün beni çok mutlu ettiniz. Geçtiğimiz aylarda ne kadar da zor zamanlar yaşamıştınız, değil mi? Yeni hayatınızda başarılar diliyorum. Sağlıklı ve mutlu yarınlar diliyorum. Darısı bize..

Ayrıca sayın @serdil , lütfen imza kısmınızı doldurun. Bu forumdan ücretsiz ve üyelik açmadan bile bilgi almak mümkündür. Bu, diğer kullanıcıların gönüllü şekilde bu forumu desteklemeleri sayesindedir. Sadece foruma soru sormak yerine, bırakın deneyimlerinizi anlatmayı en basitinden imza kısmınızı bile doldurmak, çok büyük bir yardım olacaktır. En kısa sürede sürecinizi başarıyla tamamlamanızı diliyorum.

• @elturco kardeşim çok teşekkürler güzel düşüncelerin için...
    uçağa binene kadar, hatta uçaktan inip ABD'de havaalanından çıkana kadar içim rahat değil biliyor musun asıl ''ohhh be''cümlesini o havaalanından çıkıp otoparka arabaya giderken diyeceğim sanırım. 🙂 ama en azından dediğin gibi süreci stresiyle bunalımıyla bir şekilde atlattık darısı senin ve diğer tüm arkadaşların başına... yıllar önce aynı süreçten geçen bir arkadaşım bana '' ilk zamanlar heyecan ve hayaller derken bir şekilde geçiyor ama sonlara doğru psikolojik olarak zor günler başlıyor buna kendini şimdiden hazırla'' demişti... bende aynısını sana ve diğer arkadaşlar için diyorum son zamanlar özellikle DQ olup mülakat beklediğimiz zamanlar tarif edemeyeceğim kadar zordu gerçekten YAŞAMAYAN BİLEMEZ. o yüzden kendinizi lütfen bunun için hazırlayın, bu süreçte güçlü kalın...
    DİP NOT; bence bizlerin sorduğu, karşılaştığı ve çözdüğü tüm soruları ve cevaplarını not alın o sorunla karşılaştığınızda tek tek sayfalarda aramak yerine ya da sorup bazen geç cevap almak yerine oradan hızlı bir şekilde cevaba ulaşabilirsiniz. bir günün bile ne kadar değerli olduğunu mülakat tarihi aldığınız gün anlayacaksınız, sevgiler.🌹

• herkese mutlu noeller arkadaşlar,🎄 her yıl eşim ve ailesiyle gizli santa yapıyoruz dün akşam yine aynı geleneği sürdürdük tabi ben yine facetime'den katılıyorum 😃 aşırı heyecanlı bir şey diğer yıl canlı katılmayı iple çekiyorum 🙂 umarım eşlerinizin aileleride bu geleneği istisnasız uyguluyordur çok güzel hissettiriyor ve çok heyecanlı, benim şimdiden 300 dolarlık walmart hediye çekim oldu 😃

şimdi size bir sorum var, ben ustraveldocs işlemlerimi dün yaptım, bilgilerimi girdim ilerledim ve en son ''premium location'' seçeneğinden şehrimdeki UPS kargoyu seçtim, ancak ismi premium olduğu için bir ödeme çıkacağını düşünmüştüm ama beni ne bir ödeme ekranına yönlendirdi ne de öyle bir bölüm gördüm... bu ücretsiz bir hizmet mi? sizler bu seçeneğini seçip ödeme yaptınız mı? son gün bir de siz ödeme yapmamışsınız derler ve sıkıntı yaşarım diye korktum açıkcası.

• @Refiks Merry Christmas to you and your family. Yes for me I chose premium delivery and I paid 1114. I think picking up is free but I’m not sure.

• @elturco Thank you so much for your best wishes for me 🌸🌸🌸

• @Refiks bende ups lokasyonu seçtim ödeme ekranı çıkmadı.Okuduğum kadarıyla pasaport hazır olduğunda tekrar bir mail gelicek.O mailde ödeme veya değiştirme yapabiliyorsunuz.Ben adrese teslime çeviricem mesela

• 2024 Aralık ayı I-130 welcome letter bekliyorum. Bize yakın tarih olan varsa yazabilir mi? Şubat başı gibi onay bekliyoruz.

• @Mangoman Ekim ve Kasım aylarından bekleyen @Bircan @Alternative12 ve şubat ayından bekleyen ben varım

• @Refiks vizeniz basıldıgı zaman size vfs'den tekrardan sms gelecek ve oradan tekrardan seçim yapıp ödemeyi gerçekleştireceksiniz şimdiden hayırlı olsun

• @can-bolatbaş Bircan hocam var sanırım en yakın onay alabilecek. Tahminim ocak ayı başında onay gelir sonra sırasıyla hepimiz welcome letterlarımızı alırız. Ben şubat ilk haftası gibi bekliyorum. İletişim halinde kalmaya çalışalım. Uzun zamandır forumu okuyorum. Onay zamanı yaklaştı artık foruma kaydoldum. Herkese selamlar inşallah bu seneki gibi gecikmeler olmaz 2026'da. Herkese mutlu yıllar!

• @Refiks Hocam sizede mutlu noeller acayip gülümsettiniz Refiks hocam bende hayatımda ilk defa dün gerçek bir noelin içinde bulundum Meksikada eşimin ailesi noel arifesinde kutladılar baya böyle süslemeler yemek masaları falan yani bizim hacı hocalar öcü gibi yaklaşıyor ya noel masalarına yemin ederim hayatımda böyle mutlu olduğum çok anım yok

IMG_1697.jpg

• Bugün Noel, (ya da diğer bir deyimle Doğuş Bayramı). Yeni evinize taşındığınızda belki de çevrenizde size İsa Mesih'ten bahsedecek kişiler olacak.
    Sizi buna hazırlayabilecek küçük bir bilgi vermek istedim bugün: İsa Tanrı'nın oğludur dendiğinde, bu biyolojik bir baba-oğul ilişkisi değildir. Meryem ve Tanrı arasında uygunsuz bir ilişkiye işaret etmez.
    Türkiye'de "İncil değiştirilmiş" şeklindeki yanılgının sebebi, İncil'in Eski ve Yeni Ahit olmak üzere iki kısımdan oluşmasıdır. Yeni Ahit, Eski Ahit'in değiştirilmiş hali değildir. Eski Ahit, İsa'dan önceki yılları içerir. Yeni Ahit ise İsa'nın doğumundan sonraki yılları ele alır ve onun hayatına odaklanır.
    İncil'in farklı çevirilerine ise versiyon denir. Örneğin King James Version daha eski ve anlaması daha zor bir İngilizce çeviridir. New International Version ise, aynı metinlerin daha yeni ve anlaması daha kolay çevirisidir. İncil'i okurken önemli olan anlamak, üzerine düşünmek, ve hayatımıza bu çıkardığımız dersleri uygulamaktır.
    Noeli kutlamak için Hristiyan olmanıza gerek yok fakat bugün böyle bir bilgi vermek için uygun bir gün olduğunu düşünerek buraya, daha sonra filizlenebilecek küçük bir tohum ekmek istedim.
    Sevgiler

• @Mangoman trackmyvisaya gore 2024 kasim sonu onay aliyordu en son, umarim en kisa zamanda onaylariniz gelir .

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 1589
  • 5887
  • 1360
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |