Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• ⭐⭐⭐⭐

@gucarslan detaylı yazımı oraya yazacağım ilk fırsatta, burada haber bekleyen arkadaşlarımız olduğu için bu başlığa yazdığım minnak iletimin, süreç takibi açısından sonradan okuyan arkadaşlarımıza faydalı olabilir kanaatiyle burada kalmasini rica ediyorum, umarım mahsuru yoktur 🤗 Detaylı anlatım linkini de buraya bırakacağım ayrıca 👍🏻

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@hkilic konuyla alakalı fikrimi belirttim, geçmiş sayfaları okumayı deneyebilirsiniz.

• @hkilic dikkat edin bende gordum gecenlerde temiz kaybettik acikladilar, sonucta bir meslek avukatlik sizde musterisiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

güçmen vize ile abd'ye ilk giriş deneyimimiz;

https://yesilkartforum.com/forum/post/524520

• @Meliha-Yalın, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Biliyorsunuz zorlu bi şekilde mülakata girmiştik.Ama çok basit onay almıştık. Sonrasında pasaportumuza vizelerimizin yanlış basıldığını farkettik konsolosluğa mailler attık 5-7 gün sonra dönüş yaparak pasaportu göndermemizi istediler hemen gönderdik ve 15inde teslim edildi 20sinde de bize upsden mail geldi pasaportlarımızın belirttiğimiz adrese gönderiliyor olduğuna dair. O günden beri verdikleri referans kodu ile kargomuzun takibini yapamıyoruz bulmuyor. Gelirse de karar sonrası vizemizi düzenlediler mi sonuç ne olacak öğreneceğiz artık

Güncelleme:
    Bizim pasaportlarımız geldi vizemizi de düzenlemişler a4deki bilgilerimizi de güncellemişler

• Herkese Merhaba
    Tek bir soru bile sormadan harflerine kadar didik didik ettiğim bilgiler sayesinde sorunsuz bir mülakat ve bu akşam 18:30'da yine sorunsuz bir şekilde oğlum Washington Dulles'tan giriş yaptı forum'a emek veren destek olan herkese teşekkür ederim @gucarslan 'a ayrıca teşekkür ederim 2021 de aynı davada desteğini esirgemedi umarım herkes hayallerine kavuşur 🙏🏻

• @aysegul çok sevindim sizin adiniza❤❤

• @koci sizi merakla ve dualarımızla takip ediyoruz.

• @essen tebrikler ne güzel oğlunuz adina bir kez daha tebrik ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@essen Bazıları bir üstteki mesajı bile okumadan aynı soruları tekrar tekrar sorarken, sizin forumu dikkatle takip edip hiç soru sormadan süreci sorunsuz tamamlamış olmanız gerçekten takdire şayan. Tebrik ederim, oğlunuzun yolu bahtı açık olsun👏🎉

• ilk giriş deneyimimizi burda paylaştım. özetle girişte bir problem yaşamadık

https://yesilkartforum.com/forum/topic/183/göçmen-vize-ile-abd-ye-ilk-giriş/3785?_=1766694745153

• @essen 2 defa mı gc çıktı size,? Dv2021 ve dv2026?

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay çok teşekkür ederim Tülay Hanım, aklımdan geçmiştiniz geçen gün 🙂 sizin planlarınızda değişiklik var mı yoksa imzanızdaki giriş planı geçerli mi hala?

• image.jpeg.

Bu resmi internetteki bir paylaşımda gördüm. Gemini’ye sorduğumda şu şekilde bir yorum yaptı.
    Bu görsel, 'Güvenlik İncelemesi' dosyasının 12 Aralık'ta resmen Beyaz Saray'a sunulduğunu ve şu an imza beklediğini (Pending Review) kanıtlıyor. Bu statü 'Concluded' (Sonuçlandı) olduğunda yeni kurallar açıklanır ve vize basım yasağının akıbeti belli olur.

• @uonur26, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

image.jpeg.

Bu resmi internetteki bir paylaşımda gördüm. Gemini’ye sorduğumda şu şekilde bir yorum yaptı.
    Bu görsel, 'Güvenlik İncelemesi' dosyasının 12 Aralık'ta resmen Beyaz Saray'a sunulduğunu ve şu an imza beklediğini (Pending Review) kanıtlıyor. Bu statü 'Concluded' (Sonuçlandı) olduğunda yeni kurallar açıklanır ve vize basım yasağının akıbeti belli olur.

Onaylanması beklenen karar içeriğinde;

"Bakanlık, Çeşitlilik Göçmen Vize Programını düzenleyen 22 CFR bölüm 42'deki düzenlemeleri, dilekçe sahiplerinin elektronik giriş formlarında geçerli, süresi dolmamış pasaport bilgileri sağlamalarını zorunlu kılacak şekilde değiştirmeyi teklif ediyor. Bakanlık ayrıca bu bölümdeki tüm dili, "Kadınları Cinsiyet İdeolojisi Aşırıcılığından Savunmak ve Biyolojik Gerçeği Federal Hükümete Geri Vermek" başlıklı 14168 sayılı Kararnamenin 2. Bölüm, (a) paragrafında belirtildiği gibi cinsiyet,” teriminin kullanımını yansıtacak şekilde senkronize etmeyi önerecektir. ”

yazıyor. Bahsediilen 22 CFR bölüm 42 DV vize çekiliş usul ve tüm içeriğini kapsıyor. Sizinde belirttiğiniz üzere bunun onaylanmasını bekleyeceğiz.

• @aysegul Benim de inanin aklim sizlerde acaba çocuklar ne yapti rahat gittiniz mi....? Ben de bugün Amerika da SF da yasayan liseden bir arkadaşımin Amerikada onunla kalabilecegimi soylemesi uzerine daha erken gireceğim gibi gözüküyor. Yoksa beklemek durumunda kalacaktim.Onun yılbaşından sonra donmesiyle (ev kirasi odemeyecegim için) SF gidecegim en kisa sürede inşallah.

• Arkadaşlar interneti anca ayarlayabildiğimden yazma fırsatım olmamıştı a itibarıyla Chicagoya giriş yaptım çarşamba günü gelmiştim.giriş işlemlerim taş çatlasa 20 dakika sürdü kimse yoktu önce green card yazan yazıyı takip ettim sonra oradaki personele sorunca o kısmın aslında green carda halihazırda sahip olanlar için olduğunu visa kısmına geçmem gerektiği söylendi o kısma geçtim hiç sıra yoktu memur otomatik kapıyı açtı eliyle buyrun işareti yaptı geldim nedem gelmiştiniz diye sordu green card için dedim baktı pasaportuma nasıl yani dedi anlayamadım bi sessizlik oldu sarı zarfım var falan dedim green card ile geldim vizem var dedim pasaportta diğer sayfayı açtı gc vizeme bakıp tamam anlıyorum dedi yine sessizlik oldu 😂 sarı zarfı gösterdim bunu size vermem gerekiyor dedim aldı bu ne için diyince az bi telaş olmaya başladım çünkü memur hiç anlamıyormuş gibi davranıyordu üstündeki talimatları okuyunca paketi açtı belgelere baktı tamam dedi pasaportuma imza attı bi de kaşe bastı 2 numarayı takip edin dedi önce valizlerimi aldım 2 numaralı alana geçtim kimse yoktu (1 numaralı alanda sıra çoktu) yine bi memur buyrun dedi bende pasaportu verdim green card mı dedi içine bakıp.ardından birine seslendi bi tek ne yapacağız ki şuan dediğini anlayabildim😂 1 numaralı sırada xray araması vardı beni oraya aldı herkesi bekletti önce sen koy dedi valizimi aldım xraya koydum diğer taraftan geri aldım hiç açtırmadılar ne valizimi ne çantamı soranda olmadı çıkışı takip edin demişlerdi tam valizleri alıp ilerlemeye başlarken o memur bakar mısınız dedi döndüö welcome to usa dedi bende kolay gelsin dedim selamlaştık çıkışı takip ettim bu kadar kolay olacağını sanmıyordum taş çatlasa 20-25 dk sürmüştür.herkes olaydan habersiz gibi davranıyordu o beni biraz şaşırttı bu arada cd yi size vermem gerekiyormuş dedim uzattığımda aldı bu ne için ki boşver gerek yok dedi arkadaşlar cd ile hiç ilgilenmiyorlar benim sarı zarfın bile ne anlama geldiğini anlamadılar bu beni şaşırttı onum dışında aksanından dolayı anlamadığım o memur bana 2 ay gibi bi süre içinde green cardımın geleceğini söyledi başka bi işleme gerek var mı dediğimde yok hayır hoşgeldiniz dedi.

Burada kafamı birisi karıştırdı arkadaşlar yardımcı olur musunuz ssn için sadece beklememiz mi gerekiyor yoksa şuan gidip bi başvuru vs işlemi mi yapmam gerekiyor bana burada gidip başvurman gerekli dediler ben öyle olmadığını biliyorum ama emin olmak istedim yapmam gereken tek şey şuan adresime ssn ve green card gelmesini beklemek değil mi

Bir de green cardın durumunu takip etmek için usps sitesine giriyorum ama çok fazla detay var takip edeceğim posta kodunu bilmiyorum bunları nasıl öğreniyorsunuz başlıkta okudum evet ama benim soruma yanıt olmadı postayı takip etmek için adresimi teyit etmeleri gerekiyormuş omay kodu 10 gün içerisinde adrese geliyormuş falan sitede böyle diyor ben mi yanlış bakıyorum ben ev sahibi ya da kiracı değilim kimliğimi doğrulayamıyorum ve bu olmadanda bana kargom/postam hangi aşamada söylemiyor üstelik posta numaramda yok bunu açıklayabilecek birisi var mı en kötü siteden bakmak yerine gelmesini bekleyeceğim

Detay konuları yaşadıkça anlatacağım arkadaşlar ama şuan için naçizane tavsiyem internet işini acilen çözün numara alacağım ama adres gerekliymiş fatura teyir vs gerekiyor birinden rica etmem gerek yoksa alamıyorum ve burada tekseniz dışarı çıkmak kesinlikle bi erişim gerektiriyor internet işini mutlaka önplana alın

• @hukukveonline hoşgeldiniz ve hayırlı olsun. Normal şartlarda ssn 10-15 güne kadar gelmesi gerekir. Gelmez ise ssn ofisine gidin. Ama gittiğinizde randevu alın gelin diye bir kagıt verecekler, aşağıdaki linkten randevu almak için basit bilgileri doldurun randevu alamazsanız bile bir başvuru kayıtı açtığınız için ssn ofisine gittiğinizde işlem yapabiliyorlar en azından ben o şekilde hallettim. İnanın gişedeki memurdan memura bile değişiyor. Aslında çok kısa basit bir işlem ama, yanınızda pasaport mutlaka olsun. Green card ise beklemekten başka bir şansınız yok en azından ben öyle biliyorum. Kolay gelsin.

https://www.ssa.gov/manage-benefits/make-an-appointment

• ⭐⭐

Malesef son durumlardan ötürü sürecini hızlandıran Austine gelmeyi planlayan arkadaşlar varsa ev konusunda oturduğum site ile görüşebilirsiniz bilgileri veririm onlarla da sizin için konuşabilirim 9 puanlık elemantry school yanında güzel bir site
    Not. Biliyorum demesi kolay ama stres yapmayın siz hâlâ çok şanslısınız herşey yoluna girecek

• @Zelene
    merhabalar, konu hk. size ulaşmayı denedim ama mesaj atamadım. yardımcı olabilir misiniz?

Benzer Başlıklar

• 61
  • 18
  • 19
  • 84
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

165

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |