2 yetişkin+2 çocuk, ilk giriş deneyimi 
24 aralik çarşamba günü, İstanbul'dan 09.00 ucağıyla Houston'a gidip ilk girişimizi yapmak üzere planımızı yapıp biletlerimizi THY'dan aldık. 11 gün kalacağımız için bagaj hakkı satın almadik. 4 kabin bagajı(8'er kg), 4 sırtcantası(4'er kg kişisel eşya) hakkı işimizi görecekti, nitekim 4 kabin ve 2 sırtçantası hazırladım.
İstanbul havaalanının otoparkı 11 gün için 6.500TL gibi bir fatura çıkarınca rezervasyon sayfasından, yakınlarda başka otopark var mı diye aradık ve bir tane bulduk. 10-15 dk mesafede viapark (airpark7/24) diye bir otoparka 2.100TL'ye aracımızı bırakıp oranın servisiyle havaalnına geçtik. Navigasyonlardaki yerlerinde sorun var, dikkatli gitsin orayı kullanmak isteyenler, biz saat 06.00 da havaalanındaydık.
Online checkin yapip biniş kartlarımızı da oluşturduğumuz için ve aşağı verecek bagajımız olmadığı için uzun bir süre boş boş bekledik 
Geçişteki polis kardeşimiz de çıkış harcı için sağolsun hiç ugraştırmayınca onca saat boşuna erken gelmiş olduk
Bu arada geçişteki polis, harç pulunu sorunca oturum iznimiz var artık vizede görebilirsiniz dedik, hemen gülümsedi greencard kazananı mısınız dedi ve tamam o zaman dedi. O da 5 başvurmuş çikmamış
kaldırdılar galiba onu da dedi, içim buruldu o hayalkırıklığına.. neyse kısa sohbetin ardından geçtik oradan. Gate e gittik, 56256272 adımlık gözen kontrolünden sonra (çanta vs açtırmadılar) bekleme alanına geçtik, orada Furkan arkadaşımızla tanıştık sohbet ettik, o da Round Rock a gidiyomuş 
Neyse bindik uçağa, güzeldi yolculuk, çocuklar ekranla kendileri oyalandıkları için hiç sıkıntı çıkmadı. Ayrıca da çocuklara oyuncak paketleri, başka paketler dağıttılar 2-3 kez, hoşlarına gitti tabi. Dünya tatlısı hosteslerimiz, iyi ki varlar 🥰
Arkadaki snack bar da çok işimize yaradı, çocuklara kalkıp 2 adım atmaya bahane oldu, hem de yediler kekleri çikolataları
Yemekler bu sefer eh işteydi, menü yeterince uymadı demekki bize.
Güzel bir uçuşun ardından indik, sakindi bence havaalanı. Hani izledigimiz xmas filmlerinde o gün bir kaos, hengâme olur ya, hiç yoktu, fazla sakin geldi bana
sıraya geçtik, ilk görevli çok suratsız bir meksikalıydı, pasaportları ve zarfları verdik, fotoları çekti hızlıca, why are you here dedi 
Allah ın meksikalısı, sen niye burdasın diyemedim tabi
Mantiklı 1-2 cumle kurduk, yanınızda yiyecek var mı dedi, baklava turkish delight vs dedik, yanımızda getirdiğimiz para var mı ne kadar diye sormayı unuttular bu arada ama zaten giriş cıkıs yapacağımız için 10k nin altındaydı. İlk gelişiniz mi diye sordu. Bizi yan taraftaki bir oturma alanına aldı, bekledik orda biraz, Bu arada o alana girdigimizde forumdan Meliscigimle tanıştık, çok tatliydı 🥰 biraz sohbet ettik beklerken. Bu arada oradaki islemleri yapan bir polis var vardı sonra gitti heldi, bir daha gitti bir daha geldi derken (bu arada kimsenin islemi yapılmıyor, öylece bekliyoruz), bir kadın siyahi calışan daha geldi, dosyaların bir kısmını alıp yan bankoya geçti, ve nihayet 2 banko çalışmaya başladilar. Çok güleç yüzlü olan hanımefendi soyadımızla seslendi, hemen gittik, zarflarımızı açmış, içinden evraklarımızı fotoğraflarımız üste gelecek şekilde yanyana dizmişti, adres ve telefon teyidi yaptı, ekrana birseyler tıkladı yazdı vs, welcome dedi ve geçtik
indikten sonra sıraya geçmeden başlayarak tamamen geçişimizin arası 1 saat sürmüstür, bunun max 5dk sı işlemlerdir, gerisi sırada, alanda vs bekleme süresi oldu.
Alamodan arac kiralama icin rezervasyon yapmıştık gitmeden önce, (11 gün, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil) rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför de siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 
neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk
herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü
gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi
bayıldım arabaya, benim canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 

Bu arada eşim e-sim kurmuştu gitmeden önce, 3gb 2 dolar mıydı neydi, havaalanında biraz uğraştık onu aktif ettik navigasyon için lazımdı.
Navigasyonla hemen bir heb bulduk 25dk mesafede, ertesi gün tatil oldugu için yiyecek birseyler aldık, yeni çıkmış sıcacık mis kokan bir ekmek aldık(3 tanesi $1), minik miniklerdi, hani genelde hep derler ya ekmekleri bile şekerli gibi diye(ki öyledir mutlaka o akadar insan yazdığına göre). Ama sansımıza ekmek dehşet güzel çıktı(ekmek hassas noktam), amerika bize daha ilk anlardan göz kırpmaya başlamıştı 

Neyse oradan da 20dk mesafedeki otele geçtik, giriş yaptık vs..
Gelelim 9 yaşındaki oğlumun durup dururken kurduğu cümleye, "burdaki insanlar çok iyimser" 
Kastettiği şuymuş, açıkladı, herkes çok güler yüzlü hep güzel şeyler söylüyorlar gibi..
Onların hakettiği bu yaşam seklini onlara verebileceğimizi umduğumuz bu hayat yolculuğumuzun ilk saatleri böyleydi. İnşallah devamı da güzel gelsin, darısı isteyen herkesin başına 
Edit : Bir de IAH a indikten sonra, havaalanından çıkmadan benim telefona da e-simio uygulamasını kurduk, 5gb $3,95 gibi bir paket de benim telefon için satınalıp aktif ettik, 5dk sürmüştür ancak. Bu e-sim uygulamasındaki çok uygun fiyata aldığımız 2 data paketi 11gün boyunca bütün işimizi gördü, hiç sıkıntı yaşamadık, çok iyiydi. Yalnız İstanbula indiğimizde uyarı verdi uygulama, e-sim uygulamalarına erişim Türkiye'de engellenmiştir gibi birşeydi, kullanamadık burada kalanları.