Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
-
@aysegul girmis olsam bile sizin sureci okuyasim geldi, guzel geçmesine sevindim, welcome home :) Istanbul havaalaninda aylik abonmana o fiyati vermistim, 11 gune enteresan fiyat cikmis. Ekmek burada cok guzelmis gercekten, benim de ilk fark ettigim detaylardan...
-
Selam tekrar. Seattle'dan girecek başka deli varsa diye detay vereceğim. İlk olarak pasaport kontrolüne gidiyorsunuz. Memur sıcak bir şekilde "congratulations" dedi ben o anda rahatladım zaten 🙂 Orada bana nerede kalacağım, ailem ve/veya arkadaşım olup olmadığı soruldu, bu kadar. Sonra kayıt için başka yere yönlendiriyor. Kayıt tamamlandıktan sonra sizi çağırıyorlar, verdiğiniz adresi ve telefonu teyit ediyorlar, damgayı basıp, tekrar çıkışta bir polise yönlendiriliyorsunuz. O da pasaportu okutup kapıyı açıyor. Welcome home... 🙂
-
İlk giriş tecrübemizden kısaca bahsetmiştim daha önce ama doğru başlıkta olması için detaylıca buraya da yazmak istiyorum. Biz karar çıktığı gibi bilet alanlardanız. Uçuşumuz 20 Aralık 19.30 daydı. Türk havayollarını tercih ettik. Aktarmalı gitsek mi diye düşündük ilk başta ama transit vize vs riskini göze alamadık. Zaten girip giremiyceğimizi de bilmiyorduk. Bizden önce girecek bir kişi vardı o da biz uçaktayken giriş yaptı. Biz online check-in yapamadık açıkçası. Bazı numaraları kabul etmedi vs. Erken gittiğimiz için havalimanına orada halletik tüm süreci. Valiz almadık yanımıza, sadece sırt çantalarımız vardı. Ayrıca yine artık daha fazla uğraşmak istemediğimizden çıkış harcını da ödedik, zaten kimse bir şey demedi. Birkaç kontrolden sonra uçağa binebildik sonunda. Kapıdaki kontrolde sadece çantamı açıp baktılar. Tablet vardı çantamda onu da açmadan kılıfını çıkarmamı istediler. Eşime herhangi bir kontrol yapılmadı. Uçak yolculuğumuz gayet iyi geçti, hiç sıkıntı yaşamadık. Zaten direkt uçuştu. Biz JFK’den giriş yaptık. Bizim uçağımız ful doluydu. Biz indikten sonra iki uçak daha iniş yapıp sıraya girdi o sebeple baya kalabalık oldu sıra. Biz görevliye greencardlı olduğumuzu ama ilk girişimiz olduğunu söyledik. Bizi non-us kısmına aldı. Normalde greencardlılar başka bir sırada bekliyordu. Sıramızı bekledik. Tam görev değişimine denk geldik sanıyorum. Bizim görevli sıra bitince gideceğim işareti yaptı diğer görevliye. Sonra bizi aldı. Hiçbir şey sormadı. Ayrı bir yere de alınmadık. Fotoğrafımızı çekti damgayı vurdu ve geçin dedi. Sarı zarfı verdik. Bu ne, neden veriyorsunuz dedi? Biraz anlattık ama almak istemedi. Sonra da çok hızlı bi şeyler söyledi ama asla anlamadık. Biz ısrarla vermeye çalışınca aldı dosyaları ve mühür bastı üstüne. İnşallah çöpe filan atmamıştır 😂 sonrasında tabi biz olayı anlayamadığımız için çıkıştaki görevliye damganın yeterli olup olmadığını sorduk. O da hiçbir sıkıntı yok bu kadar işlem, bu vize ile artık giriş çıkış yapabilirsiniz. Sorun yok dedi biz de geçişimizi tamamladık. Zaten geç bir saatte gelmiştik. Sabah olmasını havalimanında bekledik. Bu arada beklenecek yer çok kısıtlı ve belli bir saat sonra kapanıyor. Bizi başka bir terminale yönlendirdiler orada bekledik. Sabaha karşı da otelimize geldik. Genel olarak rahat bir geçiş oldu. Biz pazar günü gelmiştik. Pazartesi ssa ofisine gittik. Fakat bizim yanlış bildiğimiz durum biz başvuru yapmamız gerekiyor sanıyorduk o sebeple direkt o şekilde gittik. Ve randevu oluşturmamız gerektiğini söylediler. En yakın randevu da 2 ocaktaydı dönceğimiz için randevu oluşturmadık. Görevli adam tekrar geldiğinizde randevu oluşturalım dedi. San ve greencardımız zaten arkadaşımızın evine gelecek. Biz tekar gelene kadar gelirse o şekilde öğreneceğiz. Gelmese de tekrar başvura yapacağız şubatta geldiğimizde. Bugün (25 Aralık) dönüş uçuşumuz var. Bu sefer Delta ile Amsterdam aktarmalı olarak döneceğiz. İnşallah sorun yaşamadan dönmüş oluruz. Forumda bizi bu şekilde hızlı ve doğru şekilde yönlendiren herkese teşekkürü borç bilirim. Umarım isteyen herkes hızlıca hayellerine kavuşur.
-
@ATS16
Çok teşekkür ediyorum. -
Merhaba herkese
Green card basımı(ücretini yatırmıştım Abd’ye girmeden önce) biz havalimanından girer girmez otomatik olarak başlıyor mu yoksa yapmamız gereken işlemler var mı? -
@mrkc ben sürecimin başında (ki hala devam ediyor) tıpkı sizin gibi evde tuttuğum parayı bankaya yatırmaya gittim, eski tip olanı almayacağını söyledi Teb bankası(bankofamerika "BofA" ile çalıştıkları için o bankaya gittim) ki o eski tip dedikleri parayı da Garanti bankasından aldım dekontu da vardı. Fakat belirteyim üstünde "iran ve arap mühürleri" vardı. Bankada ki çalışan asrın lideri "o paralar sahte" demiş ve bu sebeple artık kullanılmıyor ve biz alamıyoruz dedi (makineden geçen para nasıl sahte ben hala anlamadım), sonra döviz bürolarını kapı kapı dolaştım çoğu %10-15 farkla bozarız dedi, sonunda merdiven altı bir yer buldum %5 farkla bozdurup, o parayla aynı gün teb bankdan dolar aldım (onlarda çaktı yani), şimdi bir olay çıkar ve bu paraya da sahte deyip bankada el konur mu diyorum ama olmaz demi, neyse hadi hayırlısı.
Şaka bir yana amerika da üstünde "iran mührü" olan para ile girersen sıkıntı olabilir, tavsiyem eski olanları yeniler ile değiştir veya tl değil euro ile değiş, çünkü merdiven altı yerlerde de eski dolar veriyorlar, böylece daha az makas yarası alırsın, çünkü o eski dolar dedikleri muhtemelen ülkeye giren meşhur "yasal olmayan" para ve sen temiz yolla kazansan da ikna edebilir misin, hiç sanmam hele amerika daha zor olur. (Bu benim düşüncem)
-
@aysegul Allah her daim mutlu etsin yeni hayatınızda bol şanslar...👃
-
@aysegul Ayşegül hanım çok geçmiş olsun, yolunuz açık olsun. Dilerim sürecin devamı hepimiz için çok güzel olur 🌸🍀
Bizim de geldiğimizden bu yana en dikkatimizi çeken şey insanların nezaketleri gerçekten. Umarım çocuklarınızın harika bir hayatı olur burada. Onlar için ayrıca mutluyum.
-
@ATS16 Merhaba tekrardan.
Bugün BOFA’nın Clairemont Şubesi’ne ( şehir merkezinin biraz dışındaki bir konut alanında ) gittik.
Bu kez öncelikle damga basılı vizemizin ne anlama geldiğini, 1 yıl boyunca fiziksel green card yerine bu belgeyi kullanabileceğimizi, bunun ülkeye girişte CBP memuru tarafından da bu şekilde söylendiğini belirttik.
Bize ilave bir ID’miz olup olmadığını sordu. Ehliyerimiz, kendi kimlik belgemiz, baro lisansım ( meslek kimliği ) ve üzerinde ismimiz yazılı banka kartlarımız olduğunu belirttik. Bunlara baktı ve sonrasında sadece pasaport ve ehliyet ile işlem yaptı.
Eşimle ortak banka hesabımız açıldı. Hesaba 1000 usd yatırdık. Hemen ardından secured card için de işlemlerimizi yaptı bankacı, onaylanır mı bi deneyelim hemen onaylanmayadabilir dedi ama hemen onaylandı. Böylece dün banka hesabı ve kredi kartımızı halletmiş olduk. İşlemlerimiz uzun sürdü ama bankacı tüm sorularımızı tatlı bir şekilde yanıtladı. Bunlar posta kutusuna geleceği için ilk address proofumuz da böyle oluşmuş olacak umarım.
Sabırla şube denemek gerekiyor anladığım kadarıyla banka hesabı için. Bir de bu şubete gidişimiz son açıklamanın ardından oldu. Yani vizelerimizle ilgili, dolayısıyla ilk girişimizle ilgili bir soru işaretim kalmayınca daha özgüvenli davrandım sanırım 😄 Diğer türlü aman zorlamayayım gibi düşünüyordum. Bunun da etkisi olmuş olabilir. Belki elimizdeki damga basılı vizenin anlamını tane tane anlatmak da işe yarayabilir, denemekte fayda var.
-
Hayırlı olsun, adım adım süreç yoluna girecek sizde buradaki uygulamaları deneyimledikçe ve İngilizce iletişime maruz kaldığınız sürece. Bol şans 🍀
-
@ATS16 Evet, söylediğiniz çok doğru. Diğer bankalar bize “ hangi ID ile işlem yapacaksınız ? “ şeklinde sorduğu için biz “ pasaport “ yanıtını verdik. Onlar da hiç farklı nelerin olabileceğini örneklendirmedi. Ama burada “ ilave hangi ID’niz var? “ şeklinde sorulunca diğerlerini söylemek ve hemen çıkarıp vermek aklımıza geldi. Aslında ehliyeti -belirli bir süre için de olsa- burada kullanabiliyoruz, neden itibar edilmesin? Ama akla gelmiyor işte ilk başta.
Çok teşekkürler size tekrardan 🍀
-
@aysegul girişiniz hayırlı olsun çok mutlu oldum. Bulunduğunuz süre boyunca güzel deneyimler edinmeniz dileğiyle....
-
@Serapp, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
@bkio O halde şu an kaldığınız yere Amazondan hemen 1 günde teslim edilecek bir sipariş verin ve gelen zarfı adres kanıtı olarak kullanmayı deneyin.
Serap hanım yine çok mantıklı bir öneri olmuş.
@bkio Nerden okuduğumu hatırlamasam da bende ek yapmak istiyorum, ilki walmart gibi toptan marketlerin kasa kısmında kredi kartı başvurusu yapıp kredi skoru aranmadan normal kredi kartı alınabiliyor gibi bir bilgi ve ikinci bilgim de bir ara Amerika'da, amazon da satış yapma ilgili araştırma yaparken denk geldiğim bir yöntem, bazı online satış yapan kişiler, apple kart alıp bunu bankacılık için kullanabilirsiniz diyordu, hata banka skoru bile oluşturuluyor gibi bilgi de aklımda kalmış ve belki geçerli bir belge olarak da değer görebilir.
-
Konu ile ilgili başlığı inceleyebilirsiniz, Adres Kaniti (Proof of Address)
-
-
Merhabalar, biz de 24 aralık sabah 9 uçağına binenlerdeniz. Anca yazabiliyorum. Biz Austin' e geçtik. 12 günlük bir airbnb de kalırken ev işlerini halledeceğiz sanırım. Giriş deneyimimize gelince herşey beklediğimizden daha pürüzsüz ilerledi. Biz yurtdışı harcı ödemeden geçtik elektronik geçiş bölümündeki polise vizelerimizi göstererek. Sonrasında thy check in kısmında en önce gozen güvenlik görevlileri ilk gidişiniz mi gibi kısa sorular sorup sticker yapıştırıp bizi thy check in e yönlendirdiler. ve airbnb adresimizin sorulacağını söyleyerek geçirdiler. az ilerdeki gozen görevlisi dediği gibi kalacağımız yerin adresini sordu ve yazdı. sonra bavullarımızı verdik. ve pasaportlarla geçtik. uçak yolculuğumuz sorunsuz geçti. oldukça kalabalıktı ama yan koltuklarımız boş oalcak şekilde koridor kenarı 2 bilet aldığımız için uyurken yankoltuğa doğru yayılma şansımız oldu. Uçaktan inince hava alanında epey bir süre geçirdik. çünkü bizimki ani bir kararla tüm işlerimiz yarım yamalak kalarak bir gidiş olmak durumunda kaldığı için ülkeye girerken sarı zarf vereceğimiz bilgisi dışında hiçbir şeyi araştıracak ya da organize edecek vaktimiz olmadı. kedilerimizi geçici olarak anneme bırakıp sonra onları almak üzere apar topar bavul toplayıp geldik. ki iyi ki öyle yapmışız. ilk başta air bnb de 2 hayvanla olmak ve yollarda ordan oraya gitmek baya zor olacakmış onu anladık. uçaktan 13 civarı indik houston a. tam christmas günü olduğu için sanırım epey bir boştu. hemen sıraya girdik ve 5 dk dahi geçmeden ilk görevli fotoğraflarımızı çekti. yanımızda ne kadar olduğunu sordu ben 10k dan düşük deyince nedense sert bir şekilde tam oalrak her birinizde ne kadar dedi. miktarları söyledimm eşim ve benim için. yiyecek olup olmadığını sordu. hiçbirşey yoktu bizde. sonra adres değişikliğini söyledim ama vizeninizin islemini yapacak olan ben değilim dedi telefon etti. yandaki gişeye mandatory referal diye birşeyler söyledi. çok uzun boylu iri yarı bir polis gelerek sarı zarflarımızı aldı ve takip etmemizi istedi. yürürken zarflarla birlikte verdiğim sağlık cd lerini geri verdi. almıcak mısnız dedim. if it is not sealed it is useless for us dedi. okey dedim geri aldım. çok kibar birisiydi. ayrı bir odaya götürüldük ve telefon kullanmanın yasak olduğu konusunda uyarıldık. oturun çağırıcaz dediler. bu sırada odada bir sürü bekleyen vardı ve bir kadınla polis arasında bağırış çağırış birşeyler oluyordu. bu bizi epey tedirgin etti. acaba başımıza ne gelecek korkusu oldu. sonra 10 dk bile geçmeden bizi çağırdılar ve meksikalı olduğunu tahmin ettiğim memur standart soruları sordu. eşim ve benim adresler farklı kalmıştı. bu kim diye sordu. ben dfe mülakatta değiştirmeyi unuttuklarını benim de adresimin eşiminki ile aynı olmasını istediğimi söyledim. sonra yeni adresteki kişnin numarasını sordu. telefondan bakabilir myim dedim tabi dedi. telefonumu memura verdim direk oradan yazdı. adresim de güncellenmiş oldu. o kişinin kim olduğunu sordu. abimin iş arkadaşı olduğu yakın birisi olduğunu söyledim. tamam dedi başka birşey sormadan damgayı bastı ve 1 yıl boyunca bunu greencard gibi kullanabileceğimizi türkiyeye girip geri gelmek istersem bunu kullanabileceğimizi söyledi. ve is it done dedim evet bitti ggidebilirsiniz dedim. have a good day dedi ve gittik. çok kibardılar.
sonrası bizim için daha zor oldu. tam tatil günü olduğu için uber ler bizi 3 saatlik austin yolvuluğuna almak istemedi. adrese bakmadan gelen driver da özür dileyip geri gitti. sonra red coach denen bir otobüs firmasınıın 4 buçuk gibi austin e kalkan bir otobüsü olduğunu öğrendik ve hızlıca houston dan onun kalkacağı yere uber ile gittik. ilk uber driver ımız bir kadındı ve çok tatlıydı. ayrılırken yeni yıl gelirken yeni kuracağımız hayatımız için güzel dileklerde bulundu. red coach durağında indiğimizde otobüs biletini online book etmediğimiz için orada işlem yapmamız gerekti. sadece online bileti okutarak geçebiliyormuşuz. ama kartlarımız bir sebepten o web sitesinin online ödeme kısmında çalışmadı. otobüsün kalkmasına 10 dk kala biz telaşla yapmaya çalışırken en son olmayınca umutsuzca otobüs şöforune nakit ödeme şansımız yok mu kartlarda bir sorun var dedim. çok tatlı bir siyahı kadın idi. hemen patronunu aradı bizi çaresiz görünce. çünkü son otobüstü ve öyle houston da kalakalıcaktık tam christmas günü . sokaklar boş heryer kapalıydı nerdeyse. patronu alternatif bi yoöntemle pos cihazı ile biletlerimizi halletmeyi başardı. kadına çok teşekkür ettik. aynı zamanda patronu teldeydi o sırada. bana değil patrona edin dedi. hemen telefondan thank you diye bağırdık. illk girişimizde hep çok tatlı ve çok kibar insanlarla tanışmış olduk. austine giden otobüs yaklaşık 2 buçuk 3 saat sonra vardı. biz zaten halihazırda 3 gündür çok az uyumuş olduğumuz için sızmışız yolda. inince de air bnb ye taksiyle vardık ve yığıldık yatakta direk. ama jetlag sebebiyle uyuyamadık ve 3 günlük uykusuzlukla bugün hala duruyoruz. vücudumuz normale dönünce bazı işleri hallederiz diye düşünüyoruz. bugün christmas eve olduğu için tüm sokaklar boş ve heryer kapalı. market olarak bi tek bir benzinlikten atıştırmalıklar ile kahvaltı edebildik. zamanlama şanssızlık oldu bizim için ama geldiğimiz yer o kadar güzel görünüyor ki. her yer meşe ağaçları ile dolu. sıkıntılara değecek diye düşnüyoruz.
bir de bizden parmak izi alınmadı. sadece girişte resmimiz çekildi. bu heralde önemli birşey değildir diye düşünüyorum
aşırı uykusuzlukla çok gelişigüzel yazdım. sonrasında dönüp hataları düzenlerim. girişleri merak edip bekleyenler yazmış olayım dedim. cümleler düşük ve dağınık olabilir kusura bakmayın gözlerim kapanıyor -
D denizezgi bu başlıktan bahsetti
-
@denizezgi Uçağa binerken veya işlemleri beklerken bakındım biraz ama karşılaşamadık :) muhtemelen farklı alanlarda bekledik, o yüzden.
Biraz uğraştırıcı olmuş Austin'e ulaşımınız ama sağ salim gitmenize sevindim. Bundan sonrası su gibi aksın inşallah.
Bu arada bizden de parmak izi alınmadı. -
@aysegul ben de aynı şekilde uçakta da bakındım ama göremedim sizi. denk gelemedik:)
bu arada ilk girişteki masraflar bizim için biraz fazla geldi ama sanırım ucuz market bulamayışımızdan tatil oluşundan vs. bundan sonraki sürecimizde market alışverişini yemek işini daha ucuza halletmenin yollarını bulmayı umut ediyoruz.
sizin deneyiminizi de okudum. gerçekten de çocuklarınızla aynı şeyi düşündüm burada herkes çok iyimser ve mutlu görünüyor ve iletişimlerine de yansıyor sanırım. markette sokakta şimdiden bir sürü kişiyle ufak ayak üstü sohbetler oldu ve herkes gerçekten de mutlu iyimser ve sakin gibi ilk izlenimim bu yönde -
@denizezgi belki de kısmet Austin'edir, orada kesişir yollarımız ☺ çıkışta heb e uğramamız bizim için kurtarıcı oldu, bir dünya şey aldık ve $27 tuttu. Bugünden sonra siz de artık daha planlarınıza göre ilerleyebilirsiniz çünkü hayatın durduğu christmas tatili bitti çok şükür (federal izin devam etse de).
Bu arada eztagdan geçip duruyoruz bir yerlere giderken babamızın malıymış gibi, bakalım ne olacak, aracı teslim ederken göreceğiz günahımız kaç papelmiş 🤪 artık ücretli yolları kullanma diye ayarladım gerçi, çok değil 3-5 dk farkediyor 20dk'lık bir rotada.
Çocuklar çok sevdi şimdilik bir sorun yok bizde, 2 gün sonra Austine gececeğiz, bakalım bizi orada neler bekliyor 🤩
-
@aysegul cokk güzel maşallah . dv2026 için kazandığını söyleyen ilk talihli yorumu olarak sizin gönderinizi görmüştüm o günden bugüne hep süreçlerinizi okuyordum. Hem stresli hem her adimi detaylıca araştırıp her noktaya ne kadar dikkat ettiğinizi biliyorum. Sonuç olarak şuanda bulunduğunuz noktaya ulaştınız bunun için tebrik ederim. İnanın aktardığınız heyecan veya mutluluk sanki sadece sizin değil bizimde hissettiğimiz türden oluyor. Umarım bizlere de bir gün nasip olur bu mutluluklar inşallah . Yeni süreçte şans yanınızda olsun her zaman iyilikler yanınızda olsun . Ailenizi tebrik ederim geçmiş olsun
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum