@arrow Transit vize içinde söyledi:
@crazycells geçmiş olsun
tesekkur ederim 🙂
@tulay, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Benim green card i. 24 mayista geldi.19 nisan da giris yapmistim .yaklasim bir ay gibi surdu ssn 9 gun de gelmisti .Bank of americada hesabi acmistim simdide yatirim hesabi acabiliriz size dediler onu da actiracagim.Kutuphaneden ve city college dan dil eğitimi aliyorum library cok fazla wtkinlik düzenliyorlar.Ben Tellodan hattimi aldim ..Telefonu hatsiz olarak aldim.Birkac ay sonra chicago gecince faturaliya donusturecegim.
T-Mobile alt yapısını kullanan Tello kullanan ve downtown’da yaşayan birkaç arkadaşım özellikle bina içlerinde sıkıntı yaşıyor. Taşındığınızda yaşayacağınız bölgede çekim gücü iyi olan operatörleri araştırdıktan sonra karar vermeniz yararınıza olabilir. Chicago’nun yazını (San Francisco’nun bahar havasına denk geliyor) kaçırmamanız dileğiyle 🙂
ev esyalarini toptan spotcuya satip neden abd de sifirdan almiyorsunuz? arada ya kucuk bir fark olur yada nakliye ile ayni para cebinizden cikar en azindan sifir esyaya sahip olmus olursunuz girdiginiz zahmet ve endiselerde cabasi. kitalararasi ev esyasi tasitmak bana mi absurt geliyor mantigini cozemedim.
@mesut57 en kötüsü kiosklardan yaparsın. Ben ramazan bayramında almanya gittim. Kiosklardan hem check in yaptım hem de bagaj fişini otomatik olarak sen takıp direk teslim ediyorsun belki bundan dolayı olabilir.
@EzgiEce, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti
Merhabalar
Sürekli Chicago’ya Thy ile uçtuğum için Avrupa aktarmalı hiç uçmadım malum Thy ile biletleri çok pahalı . Lufthansa ile Antalya - İsviçre - Chicago bileti çok uyguna buldum Greencard ile aktarmada sıkıntı yaşar mıyız deneyen varsa yada farklı önerdi olan var mıdır
Teşekkürler
Daha önce birden çok kez aynı kombinasyonu kullandık, aktarma çok rahat. SunExpress AYT - ZRH ve Swissair ZRH - ORD biletlerinizin aynı PNR altında olduğundan emin olun (tek bilet). Zürih havalimanı tek terminalden oluşuyor, indikten sonra gidiş terminaline ulaşmak çok kolay. Biletinizi Lufthansa sitesinden alıyorsunuz muhtemelen, ZRH - ORD seferini gerçekleştirecek havayolu Swissair, ekranları takip ederken buna dikkat etmeniz iyi olacaktır.
@mlsscu atistirmaliklar paket icerisindeyse birsey demezler.
Geçerli ABD pasaportunuz ve Türkiye Cumhuriyeti nüfus cüzdanınız varsa Türkiye’ye sorunsuz bir şekilde giriş yapabilir, herhangi bir süre kısıtlaması olmaksızın Türkiye’de kalabilir ve Türkiye’den çıkış yaparken ABD pasaportunuz ile çıkış yapabilirsiniz.
@efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek
merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim.
Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın.
Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz.
Merhaba, Amerika'ya göç sürecimizde nihayet uçak bileti baktığımız safhaya geldik. Acaba kimler hangi kredi kartlarını kullanıyor? Gerçekten avantaj sağlayan kredi kartı / program var mı ? Yoksa Amerika'ya yerleşip orada kredi kartı çıkardıktan sonra Türkiye'deki kredi kartıyla bilet almanın bir avantajı olmadığından kimse kullanmıyor mu? Pek bilgi bulamadım.
Merhabalar,
MPC ile ilgili bir başlık göremediğim için yeni bir başlık başlatmak istedim.
Geçtiğimiz günlerde Tatil dönüşünde eşimin tavsiyesi ile MPC telefon uygulamasını (MPC Mobile App) kullandık.
Uygulama basit,
1- ABD vatandaşları ve LPR( Greencardlılar) kullanabiliyor.
2- Sizden LPR Card(greencard) bilgilerinizi istiyor.
3- ABD girişinde bildirim(declare) yapmanız gereken konularda bildirim gerekip gerekmediği ile ilgili sorular soruyor. Bildirim gerekiyorsa app üzerinden yapıyorsunuz.
4- ABD inişinizde pasaport ve bagajdan önce fotoğrafınızı çekip sisteme göndermenizi istiyor. ( 4 saat içinde ABD ye giriş yapmanız lazım bu adımdan sonra. O yüzden uçağınız iner inmez veya geminiz limana gelir gelmez yapmanız iyi olur, zaten 2-3dk filan alıyor tüm adımlar)
Bunları yaptıktan sonra CBP kontol noktasında MPC özel girişe gidiyorsunuz( Global entry gibi ama ayrı bir sıra yeri var.)
CBP officer uygulamadaki ekranı gösterip Greencard ve pasaport veriyorsunuz ve geçiyorsunuz.
Ne kazandırıyor?
En önemlisi zaman, diğer giriş noktalarında sıra varken ve uzun sürerken siz çok hızlı geçiyorsunuz.
Bildirim kolaylığı, özellikle ingilizcesi biraz zayıf olanlar için muhteşem uygulamadan bildirim yaptığınız için CBP officcer size pek fazla birşey sormuyor.
Aşağıya resmi linki ekledim gelecekte yaşanabilecek değişilkler için, bugün itibariyle aşağıdaki havalimanlarında mevcut.
MPC is currently available at the following 53 sites, including 35 U.S. International Airports, 14 Preclearance locations, and 4 seaports of entry:
Abu Dhabi Zayed International Airport (AUH)
Anchorage International Airport (ANC)
Atlanta Hartsfield-Jackson International Airport (ATL)
Aruba Queen Beatrix International Airport (AUA)
Bermuda L.F. Wade International Airport (BDA)
Baltimore/Washington International Thurgood Marshall Airport (BWI)
Boston Logan International Airport (BOS)
Calgary International Airport (YYC)
Cleveland Hopkins International Airport (CLE)
Charlotte Douglas International Airport (CLT)
Chicago O'Hare International Airport (ORD)
Dallas/Fort Worth International Airport (DFW)
Denver International Airport (DEN)
Detroit Metropolitan Airport (DTW)
Dulles International Airport (IAD)
Dublin Airport (DUB)
Edmonton International Airport (YEG)
Fairbanks International Airport (FAI)
Fort Lauderdale-Hollywood International Airport (FLL)
Halifax Stanfield International Airport (YHZ)
Honolulu Daniel K. Inouye International Airport (HNL)
Houston George Bush Intercontinental Airport (IAH)
Houston William P. Hobby International Airport (HOU)
John F. Kennedy International Airport (JFK)
Kansas City International Airport (MCI)
Las Vegas Harry Ried International Airport (LAS)
Los Angeles International Airport (LAX)
Miami International Airport (MIA)
Miami Seaport (MSE)
Minneapolis-Saint Paul International Airport (MSP)
Montreal Trudeau International Airport (YUL)
Nassau Lynden Pindling International Airport (NAS)
Newark Liberty International Airport (EWR)
Oakland International Airport (OAK)
Orlando International Airport (MCO)
Ottawa International Airport (YOW)
Palm Beach Seaport (WPB)
Philadelphia International Airport (PHL)
Phoenix Sky Harbor International Airport (PHX)
Pittsburgh International Airport (PIT)
Port Everglades Seaport (PEV)
Portland International Airport (PDX)
Sacramento International Airport (SMF)
Salt Lake City International Airport (SLC)
San Diego International Airport (SAN)
San Francisco International Airport (SFO)
San Jose International Airport (SJC)
San Juan Airport (SJU)
San Juan Seaport (SAJ)
Seattle-Tacoma International Airport (SEA)
Shannon Airport (SNN)
Tampa International Airport (TPA)
Toronto Pearson International Airport (YYZ)
Vancouver International Airport (YVR)
Winnipeg James A Richardson International Airport (YWG)
Securing America's Borders
@Deniz-C-0 selam, benim de seninle durumum ayni... Daha Turkiye'ye gitmedim. Giris cikislarda sikinti oldu mu esinin soyadinin olmamasindan dolayi. Ek belge istediler mi? Ek kontrol oldu mu? Nelere dikkat etmeliyim ? Tesekkurler
Arkadaşlar aranızda Memphis te yaşayan varmı
@aysegul, içinde söyledi: Seyahat Sağlık Sigortası
@Serapp Anladım Serap Hanım teşekkürler, peki ilk 120 gün için işe yarar mı? Yani zaten gider gitmez sigorta yaptırırız (çocuklara medicare kapsamında oluyor sanırım) ama kapsam olarak belki dar olabilir biz yetişkinler için, başlangıç maliyetini düşürmek için ilk etapta bizimkinin kapsamını dar tutabiliriz. Ancak gittikten 3 ay sonra buradaki gibi eli yüzü düzgün sigorta yaptırmaya başladığımızda veya bir offer letter imzalama şansımız olursa iş yerinin karşılayacağı veya destek olacağı bir sigorta poliçesine geçene kadar (90 gün gibi mesela, en azından hedef süremiz bu olsun) birşey olursa kullanabilir miyiz acaba? Çünkü hemen adres değişikliği yapmayı planlamıyoruz sanırım(şimdilik düşünce bazında tabi). GSS işlemesi durumu, adres değişikliğini bildirmeme cezai şartı vs biliyoruz ancak sanki adres değişikliği yapmamak en azından bir süre işimize gelebilir gibi düşündük.
İki yetişkin için yıllık olarak ödeyeceğiniz poliçe tutarı çok yüksek tutabilir ve astarı yüzünden pahalı olur. Kapsamı dar tuttuğunuz zaman da her şeyi ödemek istemezler.
Adres değişikliği yapmayınca poliçe bir kaç aylığına geçerli olabilir ama sigorta şirketleri para ödememek için çok araştırılar sizin bu kadar uzun süre orada ne yaptığınızı araştırabilirler. Ayrıca kısa sürede bir işe girme ihtimaliniz de olabilir. Sonuç olarak iki kişi için ödeyeceğiniz para belirsiz bir durum için ödenmiş olacak. Allah korusun önemli bir şey olmasın ama olursa poliçenizin karşılamayacağı bir şey olduktan sonra ne işe yarar? Atlar gelirsiniz TR'ye daha iyi. Ben önermiyorum, karar sizin tabi. Sağlıklı günler🙏🌸
@Atlantis00 Bu yaşlara bir daha gelmeyeceğiz anı yaşayalım babanızda umarım o maça gider 🙂
@begumm, içinde söyledi: ABD yolculuğunda ilaç götürmek
@ATS16 aslında reçetesiz vitamin ve soğuk algınlığı toplam hepsi 4 kutu büyük bavula koydum ancak reçetesiz bunlar. Sağlık ocağında yazdırdim sanırım sorun olmaz, yanıtınız için teşekkür ederim
Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, biz de hem reçeteli hem de reçetesiz çokça ilaç getirmiştik. Size tavsiyem şu şekilde olur, soğuk algınlığı ilaçlarını ve vitaminleri burda marketlerden bile Türkiye’den daha ucuza alırsınız, içerik olarak da daha kaliteliler. Annem Türkiye’ye dönerken yanında muhakkak vitamin de görürüyor.
Reçeteli rutin kullandığınız ilaç yoksa, Türkiye’den antibiyotik, kas gevşetici ve güçlü ağrı kesiciye ihtiyaç duyabilirsiniz. Diğer çoğu şey reçetesiz çözülüyor.
Birkaç gün önce kedim için veterinerden 1 haftalık dufolac aldım, $38 ödedim, bir dahakine ondan da getireceğim 🙂
@Kardelen-Serin-0 öncelikle hoş geldiniz ve hayırlı olsun. Benim tavsiyem girişi yaptınız süreç başladı green card belki 1 ay içinde gelecek belki 3-4 ayı bulacak en iyisi green kartı alıp geri dönmeniz ama sizin için, süreç başladığından bence beklemenin bir anlamı yok şuan için. Türkiyedeki süreciniz bitirip en kısa zamanda yerleşmek için gelmek daha mantıklı gibi geldi bana tabi en dogru karar sizin vereceğiniz karardır. Hakkınızda en hayırlısı olsun inşallah.
@bkio hoşgeldiniz, yerinizde olsam ssn öğrenmeye çalışmakla zaman kaybetmem daha çok yeni giriş yaptınız bu girişte tam tatil dönemine geldi yılbaşından sonraya sarkması bile muhtemel öyle diyeyim. Banka konusunda şubeden şubeye değişebiliyor gezip dolaşırken önünüze gelen bütün bankalara girip şansınızı deneyebilirsiniz. Bulunduğunuz yerin dmv sitesine girip ehliyet için gereken evrakları kontrol edin gerekli evrakları sağlıyorsanız şansınızı deneyebilirsiniz
Kimseyi kötü etkilememesi adına kişisel fikrimi söylüyorum sakın yanlış anlamayın. Düğüne daha zaman var ve aslında cok iyi plan yapmıssınız. Buradaki sıkıntı şu an mülakatlarda bile apye bırakıp vize basımı yapmıyorlar ortalık netlik kazanana kadar. Bu durumda green cardın gelmesi normal şartlarda bile 90günü bulabildiği oluyor. Bu durumda düğün tarihinide geçebilir. Çok iyi düşünmek gerekiyor yapmanız gerekeni yapıp zaten girişi yapmışsınız bundan sonrası artık sürecin olumlu ilerlemesi yönünde temennimiz. Her ne kadar kıstas olmasada karadağa vize serbestisi 90 günden 30 güne düşerek devam etmeye basladı. Sıkıntı 1-1.5 ay sürdü. Cok farklı olaylarda olsa bu sürecinde inşallah aynı şekilde sonuclanmasını temenni ediyoruz. İyimser düşünüyoruz ama mecbur umut fakirin ekmeğidir misali. Saygılar
@Kardelen-Serin-0
Herkese merhaba.7 ocak 2026 günü sarı zarf ile(eb2-niw vizesi onaylananlardanım) Miami havalimanına ineceğim.Mutlaka yazılmıştır forumun tamamını okuyamadım zaman kullanımı açısından sıkıntılı bir yoğun dönemdeyim.İner inmez ssn alma işlemine başlamak istiyorum.Sorum şu elimi kolumu sallayarak ssa ofisine gidip ben ssn almaya geldim diyebiliyor muyuz?Yoksa o güne önceden randevu mu almam gerekiyor?Randevu alınıyorsa hangi yoldan aldınız?Şimdiden teşekkür ederim.
@Megadeth, içinde söyledi: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş
Herkese merhaba.7 ocak 2026 günü sarı zarf ile(eb2-niw vizesi onaylananlardanım) Miami havalimanına ineceğim.Mutlaka yazılmıştır forumun tamamını okuyamadım zaman kullanımı açısından sıkıntılı bir yoğun dönemdeyim.İner inmez ssn alma işlemine başlamak istiyorum.Sorum şu elimi kolumu sallayarak ssa ofisine gidip ben ssn almaya geldim diyebiliyor muyuz?Yoksa o güne önceden randevu mu almam gerekiyor?Randevu alınıyorsa hangi yoldan aldınız?Şimdiden teşekkür ederim.
Cogu ofis su yeni donemde randevusuz bina icerisine dahil kabul etmiyor ve randevu almaniz icin sizi yonlendiriyor.
@bkio Biz La Mesa Bofa şubesinde sadece address proof ile banka hesabı açtırmıştık orayı denemenizi tavsiye ederim orada Farmanda adında çalışan fazlasıyla yardımcı olmuştu. Randevu alıp o şubeden deneyebilirsiniz. 1333 front st adresindeki Ssn offisi bizim ssn işlemlerimizde yardımcı olmuştu biz randevu almadan gidip yaklaşık 1 saat bekleyip gerekli işlemlerimizi yaptırmıştık. Umarım herşey gönlünüzce olur.
@Ysfuncu öncelikle teşekkürler. addres proof olarak ne gösterdiniz acaba?
Biz de aynı SSA’e gittik ama kapıdaki görevli randevu almalısınız dedi. Sonrasında da henüz çok yeni girdiğimiz için SSA’ye gitmenin bir faydası olmayacağı sonucuna varmıştık. Siz hangi işlemleriniz için SSA’e gittiniz?
@bkio Ssa ofisine numaralarımızı öğrenmek için gitmiştik ancak oraya gittiğimizde adımıza herhangi bir başvuru olmadığını öğrendik. O ofisteki görevli bu ofiste başvuru yapılamıyor ancak size başvuru için randevu planlayabilirim demişti. 45 gün sonrasına ssa la mesa şubesine randevu oluşturmuştuk. Tekrar gidip şansınızı deneyin biz öğleden sonra saat 2 gibi gitmiştik internetten randevu bulamadığımız için burada numara alıp beklemek istiyoruz demiştik.
Bankaya adresini verdiğimiz arkadaşımızla beraber gitmiştik orada sözlü olarak teyid aldılar ayrıca address proof olarak ds260 formundaki adres kısmını gösterince herhangi sorun yaşamadan hesaplarımızı açtılar.
2 yetişkin+2 çocuk, ilk giriş deneyimi 
24 aralik çarşamba günü, İstanbul'dan 09.00 ucağıyla Houston'a gidip ilk girişimizi yapmak üzere planımızı yapıp biletlerimizi THY'dan aldık. 11 gün kalacağımız için bagaj hakkı satın almadik. 4 kabin bagajı(8'er kg), 4 sırtcantası(4'er kg kişisel eşya) hakkı işimizi görecekti, nitekim 4 kabin ve 2 sırtçantası hazırladım.
İstanbul havaalanının otoparkı 11 gün için 6.500TL gibi bir fatura çıkarınca rezervasyon sayfasından, yakınlarda başka otopark var mı diye aradık ve bir tane bulduk. 10-15 dk mesafede viapark (airpark7/24) diye bir otoparka 2.100TL'ye aracımızı bırakıp oranın servisiyle havaalnına geçtik. Navigasyonlardaki yerlerinde sorun var, dikkatli gitsin orayı kullanmak isteyenler, biz saat 06.00 da havaalanındaydık.
Online checkin yapip biniş kartlarımızı da oluşturduğumuz için ve aşağı verecek bagajımız olmadığı için uzun bir süre boş boş bekledik 
Geçişteki polis kardeşimiz de çıkış harcı için sağolsun hiç ugraştırmayınca onca saat boşuna erken gelmiş olduk
Bu arada geçişteki polis, harç pulunu sorunca oturum iznimiz var artık vizede görebilirsiniz dedik, hemen gülümsedi greencard kazananı mısınız dedi ve tamam o zaman dedi. O da 5 başvurmuş çikmamış
kaldırdılar galiba onu da dedi, içim buruldu o hayalkırıklığına.. neyse kısa sohbetin ardından geçtik oradan. Gate e gittik, 56256272 adımlık gözen kontrolünden sonra (çanta vs açtırmadılar) bekleme alanına geçtik, orada Furkan arkadaşımızla tanıştık sohbet ettik, o da Round Rock a gidiyomuş 
Neyse bindik uçağa, güzeldi yolculuk, çocuklar ekranla kendileri oyalandıkları için hiç sıkıntı çıkmadı. Ayrıca da çocuklara oyuncak paketleri, başka paketler dağıttılar 2-3 kez, hoşlarına gitti tabi. Dünya tatlısı hosteslerimiz, iyi ki varlar 🥰
Arkadaki snack bar da çok işimize yaradı, çocuklara kalkıp 2 adım atmaya bahane oldu, hem de yediler kekleri çikolataları
Yemekler bu sefer eh işteydi, menü yeterince uymadı demekki bize.
Güzel bir uçuşun ardından indik, sakindi bence havaalanı. Hani izledigimiz xmas filmlerinde o gün bir kaos, hengâme olur ya, hiç yoktu, fazla sakin geldi bana
sıraya geçtik, ilk görevli çok suratsız bir meksikalıydı, pasaportları ve zarfları verdik, fotoları çekti hızlıca, why are you here dedi 
Allah ın meksikalısı, sen niye burdasın diyemedim tabi
Mantiklı 1-2 cumle kurduk, yanınızda yiyecek var mı dedi, baklava turkish delight vs dedik, yanımızda getirdiğimiz para var mı ne kadar diye sormayı unuttular bu arada ama zaten giriş cıkıs yapacağımız için 10k nin altındaydı. İlk gelişiniz mi diye sordu. Bizi yan taraftaki bir oturma alanına aldı, bekledik orda biraz, Bu arada o alana girdigimizde forumdan Meliscigimle tanıştık, çok tatliydı 🥰 biraz sohbet ettik beklerken. Bu arada oradaki islemleri yapan bir polis var vardı sonra gitti heldi, bir daha gitti bir daha geldi derken (bu arada kimsenin islemi yapılmıyor, öylece bekliyoruz), bir kadın siyahi calışan daha geldi, dosyaların bir kısmını alıp yan bankoya geçti, ve nihayet 2 banko çalışmaya başladilar. Çok güleç yüzlü olan hanımefendi soyadımızla seslendi, hemen gittik, zarflarımızı açmış, içinden evraklarımızı fotoğraflarımız üste gelecek şekilde yanyana dizmişti, adres ve telefon teyidi yaptı, ekrana birseyler tıkladı yazdı vs, welcome dedi ve geçtik
indikten sonra sıraya geçmeden başlayarak tamamen geçişimizin arası 1 saat sürmüstür, bunun max 5dk sı işlemlerdir, gerisi sırada, alanda vs bekleme süresi oldu.
Alamodan arac kiralama icin rezervasyon yapmıştık gitmeden önce, (11 gün, Ford Explorer or Similar(yani 7 koltuk SUV), IAH tan alıp oraya return şeklinde ve sigortalar dahil) rental car shuttle tabelalarını takip edip alamo ofisine gitmek üzere shuttla alanına gittik. Shuttle otobüsü tam hareket ederken yetistik, durdu aldı bizi, şoför de siyahi bir kadındı ama böyle bir güleçlik böyle bir tatlılık yok, kızıma you're gorgeous diye diye binmesine yardım etti, çocukların ellerinden kabin valizlerini aldı kendisi yerleştirdi vs, bizim çocuklar şok tabi 
neyse birkaç dakika sonra vardık, inerken kız merry christmas şarkıları söylerek bizi ugurladı, ofise ulaştık, yine aşırı güleç bir arkadaş islemlerimizi yaptı, ödeme daha az çiktı rezervasyondan (816 yerine 790 usd odedik), mutlu olduk
herkesle merry christmaslar havada uçuşa uçuşa selamlasarak arabayı teslim almaya çıktık. Ford explorer or similar olarak secmiştik. Araç alternatiflerini gösteren kız önce rubicon gösteri, ki eşim sever ama açık kasa yağmurda sorun olacak diye istemedik, kız saşırdı siz amerikalı değil misiniz dedi güldü
gmc nin iri kıyım bir modelini verdi(2026 model bir gmc Acadia imiş bu arada, öğrendim artık modeli), 3 sıra koltuk, geniş iç hacim diye başlarmışım şimdi
bayıldım arabaya, benim canım arabam tucson'umu düşününce onun yanında minik kuş gibi kalır heralde dedim, biz de suv a bindigimizi sanıyormuşuz tr'de 

Bu arada eşim e-sim kurmuştu gitmeden önce, 3gb 2 dolar mıydı neydi, havaalanında biraz uğraştık onu aktif ettik navigasyon için lazımdı.
Navigasyonla hemen bir heb bulduk 25dk mesafede, ertesi gün tatil oldugu için yiyecek birseyler aldık, yeni çıkmış sıcacık mis kokan bir ekmek aldık(3 tanesi $1), minik miniklerdi, hani genelde hep derler ya ekmekleri bile şekerli gibi diye(ki öyledir mutlaka o akadar insan yazdığına göre). Ama sansımıza ekmek dehşet güzel çıktı(ekmek hassas noktam), amerika bize daha ilk anlardan göz kırpmaya başlamıştı 

Neyse oradan da 20dk mesafedeki otele geçtik, giriş yaptık vs..
Gelelim 9 yaşındaki oğlumun durup dururken kurduğu cümleye, "burdaki insanlar çok iyimser" 
Kastettiği şuymuş, açıkladı, herkes çok güler yüzlü hep güzel şeyler söylüyorlar gibi..
Onların hakettiği bu yaşam seklini onlara verebileceğimizi umduğumuz bu hayat yolculuğumuzun ilk saatleri böyleydi. İnşallah devamı da güzel gelsin, darısı isteyen herkesin başına 
Edit : Bir de IAH a indikten sonra, havaalanından çıkmadan benim telefona da e-simio uygulamasını kurduk, 5gb $3,95 gibi bir paket de benim telefon için satınalıp aktif ettik, 5dk sürmüştür ancak. Bu e-sim uygulamasındaki çok uygun fiyata aldığımız 2 data paketi 11gün boyunca bütün işimizi gördü, hiç sıkıntı yaşamadık, çok iyiydi. Yalnız İstanbula indiğimizde uyarı verdi uygulama, e-sim uygulamalarına erişim Türkiye'de engellenmiştir gibi birşeydi, kullanamadık burada kalanları.
@aysegul girmis olsam bile sizin sureci okuyasim geldi, guzel geçmesine sevindim, welcome home
Istanbul havaalaninda aylik abonmana o fiyati vermistim, 11 gune enteresan fiyat cikmis. Ekmek burada cok guzelmis gercekten, benim de ilk fark ettigim detaylardan...
Selam tekrar. Seattle'dan girecek başka deli varsa diye detay vereceğim. İlk olarak pasaport kontrolüne gidiyorsunuz. Memur sıcak bir şekilde "congratulations" dedi ben o anda rahatladım zaten
Orada bana nerede kalacağım, ailem ve/veya arkadaşım olup olmadığı soruldu, bu kadar. Sonra kayıt için başka yere yönlendiriyor. Kayıt tamamlandıktan sonra sizi çağırıyorlar, verdiğiniz adresi ve telefonu teyit ediyorlar, damgayı basıp, tekrar çıkışta bir polise yönlendiriliyorsunuz. O da pasaportu okutup kapıyı açıyor. Welcome home... 
İlk giriş tecrübemizden kısaca bahsetmiştim daha önce ama doğru başlıkta olması için detaylıca buraya da yazmak istiyorum. Biz karar çıktığı gibi bilet alanlardanız. Uçuşumuz 20 Aralık 19.30 daydı. Türk havayollarını tercih ettik. Aktarmalı gitsek mi diye düşündük ilk başta ama transit vize vs riskini göze alamadık. Zaten girip giremiyceğimizi de bilmiyorduk. Bizden önce girecek bir kişi vardı o da biz uçaktayken giriş yaptı. Biz online check-in yapamadık açıkçası. Bazı numaraları kabul etmedi vs. Erken gittiğimiz için havalimanına orada halletik tüm süreci. Valiz almadık yanımıza, sadece sırt çantalarımız vardı. Ayrıca yine artık daha fazla uğraşmak istemediğimizden çıkış harcını da ödedik, zaten kimse bir şey demedi. Birkaç kontrolden sonra uçağa binebildik sonunda. Kapıdaki kontrolde sadece çantamı açıp baktılar. Tablet vardı çantamda onu da açmadan kılıfını çıkarmamı istediler. Eşime herhangi bir kontrol yapılmadı. Uçak yolculuğumuz gayet iyi geçti, hiç sıkıntı yaşamadık. Zaten direkt uçuştu. Biz JFK’den giriş yaptık. Bizim uçağımız ful doluydu. Biz indikten sonra iki uçak daha iniş yapıp sıraya girdi o sebeple baya kalabalık oldu sıra. Biz görevliye greencardlı olduğumuzu ama ilk girişimiz olduğunu söyledik. Bizi non-us kısmına aldı. Normalde greencardlılar başka bir sırada bekliyordu. Sıramızı bekledik. Tam görev değişimine denk geldik sanıyorum. Bizim görevli sıra bitince gideceğim işareti yaptı diğer görevliye. Sonra bizi aldı. Hiçbir şey sormadı. Ayrı bir yere de alınmadık. Fotoğrafımızı çekti damgayı vurdu ve geçin dedi. Sarı zarfı verdik. Bu ne, neden veriyorsunuz dedi? Biraz anlattık ama almak istemedi. Sonra da çok hızlı bi şeyler söyledi ama asla anlamadık. Biz ısrarla vermeye çalışınca aldı dosyaları ve mühür bastı üstüne. İnşallah çöpe filan atmamıştır
sonrasında tabi biz olayı anlayamadığımız için çıkıştaki görevliye damganın yeterli olup olmadığını sorduk. O da hiçbir sıkıntı yok bu kadar işlem, bu vize ile artık giriş çıkış yapabilirsiniz. Sorun yok dedi biz de geçişimizi tamamladık. Zaten geç bir saatte gelmiştik. Sabah olmasını havalimanında bekledik. Bu arada beklenecek yer çok kısıtlı ve belli bir saat sonra kapanıyor. Bizi başka bir terminale yönlendirdiler orada bekledik. Sabaha karşı da otelimize geldik. Genel olarak rahat bir geçiş oldu. Biz pazar günü gelmiştik. Pazartesi ssa ofisine gittik. Fakat bizim yanlış bildiğimiz durum biz başvuru yapmamız gerekiyor sanıyorduk o sebeple direkt o şekilde gittik. Ve randevu oluşturmamız gerektiğini söylediler. En yakın randevu da 2 ocaktaydı dönceğimiz için randevu oluşturmadık. Görevli adam tekrar geldiğinizde randevu oluşturalım dedi. San ve greencardımız zaten arkadaşımızın evine gelecek. Biz tekar gelene kadar gelirse o şekilde öğreneceğiz. Gelmese de tekrar başvura yapacağız şubatta geldiğimizde. Bugün (25 Aralık) dönüş uçuşumuz var. Bu sefer Delta ile Amsterdam aktarmalı olarak döneceğiz. İnşallah sorun yaşamadan dönmüş oluruz. Forumda bizi bu şekilde hızlı ve doğru şekilde yönlendiren herkese teşekkürü borç bilirim. Umarım isteyen herkes hızlıca hayellerine kavuşur.
@ATS16
Çok teşekkür ediyorum.
Merhaba herkese
Green card basımı(ücretini yatırmıştım Abd’ye girmeden önce) biz havalimanından girer girmez otomatik olarak başlıyor mu yoksa yapmamız gereken işlemler var mı?
@mrkc ben sürecimin başında (ki hala devam ediyor) tıpkı sizin gibi evde tuttuğum parayı bankaya yatırmaya gittim, eski tip olanı almayacağını söyledi Teb bankası(bankofamerika "BofA" ile çalıştıkları için o bankaya gittim) ki o eski tip dedikleri parayı da Garanti bankasından aldım dekontu da vardı. Fakat belirteyim üstünde "iran ve arap mühürleri" vardı. Bankada ki çalışan asrın lideri "o paralar sahte" demiş ve bu sebeple artık kullanılmıyor ve biz alamıyoruz dedi (makineden geçen para nasıl sahte ben hala anlamadım), sonra döviz bürolarını kapı kapı dolaştım çoğu %10-15 farkla bozarız dedi, sonunda merdiven altı bir yer buldum %5 farkla bozdurup, o parayla aynı gün teb bankdan dolar aldım (onlarda çaktı yani), şimdi bir olay çıkar ve bu paraya da sahte deyip bankada el konur mu diyorum ama olmaz demi, neyse hadi hayırlısı.
Şaka bir yana amerika da üstünde "iran mührü" olan para ile girersen sıkıntı olabilir, tavsiyem eski olanları yeniler ile değiştir veya tl değil euro ile değiş, çünkü merdiven altı yerlerde de eski dolar veriyorlar, böylece daha az makas yarası alırsın, çünkü o eski dolar dedikleri muhtemelen ülkeye giren meşhur "yasal olmayan" para ve sen temiz yolla kazansan da ikna edebilir misin, hiç sanmam hele amerika daha zor olur. (Bu benim düşüncem)
@aysegul Allah her daim mutlu etsin yeni hayatınızda bol şanslar...
@aysegul Ayşegül hanım çok geçmiş olsun, yolunuz açık olsun. Dilerim sürecin devamı hepimiz için çok güzel olur 

Bizim de geldiğimizden bu yana en dikkatimizi çeken şey insanların nezaketleri gerçekten. Umarım çocuklarınızın harika bir hayatı olur burada. Onlar için ayrıca mutluyum.
@ATS16 Merhaba tekrardan.
Bugün BOFA’nın Clairemont Şubesi’ne ( şehir merkezinin biraz dışındaki bir konut alanında ) gittik.
Bu kez öncelikle damga basılı vizemizin ne anlama geldiğini, 1 yıl boyunca fiziksel green card yerine bu belgeyi kullanabileceğimizi, bunun ülkeye girişte CBP memuru tarafından da bu şekilde söylendiğini belirttik.
Bize ilave bir ID’miz olup olmadığını sordu. Ehliyerimiz, kendi kimlik belgemiz, baro lisansım ( meslek kimliği ) ve üzerinde ismimiz yazılı banka kartlarımız olduğunu belirttik. Bunlara baktı ve sonrasında sadece pasaport ve ehliyet ile işlem yaptı.
Eşimle ortak banka hesabımız açıldı. Hesaba 1000 usd yatırdık. Hemen ardından secured card için de işlemlerimizi yaptı bankacı, onaylanır mı bi deneyelim hemen onaylanmayadabilir dedi ama hemen onaylandı. Böylece dün banka hesabı ve kredi kartımızı halletmiş olduk. İşlemlerimiz uzun sürdü ama bankacı tüm sorularımızı tatlı bir şekilde yanıtladı. Bunlar posta kutusuna geleceği için ilk address proofumuz da böyle oluşmuş olacak umarım.
Sabırla şube denemek gerekiyor anladığım kadarıyla banka hesabı için. Bir de bu şubete gidişimiz son açıklamanın ardından oldu. Yani vizelerimizle ilgili, dolayısıyla ilk girişimizle ilgili bir soru işaretim kalmayınca daha özgüvenli davrandım sanırım
Diğer türlü aman zorlamayayım gibi düşünüyordum. Bunun da etkisi olmuş olabilir. Belki elimizdeki damga basılı vizenin anlamını tane tane anlatmak da işe yarayabilir, denemekte fayda var.
Hayırlı olsun, adım adım süreç yoluna girecek sizde buradaki uygulamaları deneyimledikçe ve İngilizce iletişime maruz kaldığınız sürece. Bol şans 
@ATS16 Evet, söylediğiniz çok doğru. Diğer bankalar bize “ hangi ID ile işlem yapacaksınız ? “ şeklinde sorduğu için biz “ pasaport “ yanıtını verdik. Onlar da hiç farklı nelerin olabileceğini örneklendirmedi. Ama burada “ ilave hangi ID’niz var? “ şeklinde sorulunca diğerlerini söylemek ve hemen çıkarıp vermek aklımıza geldi. Aslında ehliyeti -belirli bir süre için de olsa- burada kullanabiliyoruz, neden itibar edilmesin? Ama akla gelmiyor işte ilk başta.
Çok teşekkürler size tekrardan