Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• Kurumlar tarafinda yapilacak her hareket daha sonra bir dava konusu oldugu icin dikkatli davraniyorlar. Baskan delice hareketleri sevdiginden kalanlar da ona ayak uydurmaya calisiyor ama bir yandan da sonra bize dert olmasin diyorlar. “Ya bak mulakat dagittik, incelemeye aldik ama fiscal year bitti, biz yaptik yapacagimizi” gibi. Yani meseleye soyle bakmak lazim taraflar dava konusu olabilecek nelerden siyrilmaya calisiyor su an icinde oldugumuz surecte cunku belli ki mahkemelere gidilecek. Zaten DV kazanandan cok avukata, danismana, saglik kontrolu yapan arkadaslara yarayan bir surec benim gordugum.

Ben bazi konsolosluklarin mulakat dagitacagindan bile supheliyim keza zaten sevmezler DV vermeyi bulunduklari bolgelerde, bahaneleri olmus olur bu son gelismeler. Yine de umarim bu sene bari biz yapmayalim diye insafa gelip, en azindan mulakatlarda hizli ilerlerler.

• Herkese gunaydin. Kapiyi kapatmadik sadece kilityleyip anahtari cebimize koyduk tadinda bir aciklama. @gucarslan in analizi hepimize yol gosterici olacaktir

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2000 bende aynen böyle düşünüyorum yarın öbür gün dava olursa biz suçu üstümüzden atalım bu süreçte mülakatları planlayalım aynı şekilde mülakat günü ücretinide almış olalım bu sayede apye bırakır biz topu üstümüzden atmış oluruz diyor kısaca

• ⭐⭐⭐⭐⭐

DOS'un DV Süreci Hakkındaki Açıklaması Ardından..

bir kaç gün önce bahsettiğim gibi DoS, DV ile alakalı kararını 23.12.2025 tarihinde açıkladı;

Diversity Visa Issuance Updated Guidance
    Last Updated: December 23, 2025
    Effective immediately, the Department of State has paused all visa issuances to diversity immigrant visa applicants.

FAQs – Updated Diversity Visa (DV) Guidance

Why are diversity visa issuances being paused?
    The Department of State is committed to ensuring that its visa process upholds the highest standards for U.S. national security and public safety. This action is being taken in light of concerns raised by the shooting at Brown University and killing of an MIT professor suspected to have been committed by an individual admitted to the United States through the DV program. This pause will allow the Department to undertake a review of the screening and vetting protocols in the DV program. This review will address any vulnerabilities in the process to ensure the Department can adequately establish the identity of aliens who are selected through the DV entry lottery, establish the applicants’ visa eligibility, and ensure that they do not present a threat to national security or public safety.

What happens to my visa interview appointment?
    DV applicants may submit visa applications and attend interviews, and the Department will continue to schedule applicants for appointments, but no DVs will be issued. Existing diversity visa appointments generally will not be rescheduled or cancelled.

Are there any exceptions?
    No. There are no exceptions to this guidance.

Does this affect my current valid visa?
    No diversity or other visas have been revoked as part of this guidance. For questions relating to U.S. admission, we refer you to DHS.

açıklamaya binaen adım adım gidelim;

1- Why are diversity visa issuances being paused? / Çeşitlilik vizesi vermeleri neden duraklatılıyor?

sebep belli(ydi) zaten. tekrar dile getiriyorlar ve bunu "ulusal güvenlik" -ki bir ulus için en önemli konuladan biri- çatısı altında topluyorlar. burada onların bu kararını desteklemeyen politikacı veyahut yasal kurul olacağını zannetmiyorum. bu yüzden mahkeme yolu açık olsa dahi ihtimalleri "ulusal güvenlik" kapsamında değerlendirip o şekilde elemine etmeyi amaçlıyorlar. haklı / haksız durumuna bakmayın lütfen. konu ondan ziyade sonraki süreçte nasıl davranacakları.

2- What happens to my visa interview appointment? / Vize mülakat randevum ne olacak?

bu soru ve bundan sonraki sorular aslında bizleri en çok ilgilendiren kısım. burada DoS, vize randevularının devem edeceğini, vize mülakatı olan talihlilerin mülakatlara katılabileceğini ancak; kendilerine vize basımı yapılmayacağını açık bir şekilde dile getiriyor. bu da, bu haftaki mülakatlarda talihlilerin neden AP'ye bırakıldığının açık göstergesi. bakanlık bülten ile alakalı net bir açıklama yapmamış aslında. bülten sadece DV için yayınlanmadığı için buna atıf yapmıyor. bülten zaten yayınlanacak ancak; dv için bir ilerleme olup olmayacağını belirtmemiş. burada, olası bir mahkemede kendini güvenli tarafta tutmak için bülteni ileletip, belki mülakat dağıtımına devam edecek. olası bir mahkemede de bunu; "biz kitapta yazdığı gibi sürecimi durdurmadık, bülteni ve vize dağıtımını devam ettirdik. güvenlik soruşturması ve ulusal güvenlik sorunları sebebiyle CIA / FBI, name check sürecini tamamlamadığı için konsolosluk vize basamadı" diyecek ve işin içinden sıyırılacaktır. şu an ki senaryoda bu yaşanması en doğal senaryo. fazlası olur, eksiği olmaz. işin kötü tarafı da şu ki; zerre haksız sayılmayacaklar.

"Existing diversity visa appointments generally will not be rescheduled or cancelled." ifadesi benim sürekli ifdade ettiğim, "mülakattınızı ertelemeyin ve gitmemezlik yapmayın. gidilmemiş bir dv mülakatını yeniden planlamak çok ama çok zordur" yorumumun ingilizcesi bir nevi. burada şunu demek istemiş DoS, zaten vermeyeceksiniz neden geleyim diyen olursa bunu yapmasın. çünkü, vize ücreti ödenmemiş bir mülakat, girilmiş ve işleme alınmış sayılmaz. bu sebeple, mülakatlara kesinlikle ama kesinlikle katılın! konsolosluk memuru size; "vize ücretini ödemeyin dilerseniz" derse kabul etmeyin ve vize ücretini ödeyin. bu onların karar verebileceği bir nokta değil. çünkü halen vize var ve mali yıl bitmedi. sadece sağlık muayenesi konusunda bir kaç gün önce verdiğim tavsiyeyi dilerseniz uygulayabilirsiniz. çünkü bu zaten basılmayacak bir vize için sadece eksik evrak prosedürü işletilecek adımlardan biri. konsolosluk bu karar sonrası kendine gelecek bütün dosyaları zaten "refused / AP" statüsüne alacak. sağlık muayenesiz gitmiş olsanız bile buna alacaktı zaten. bu hem maddi, hem de olası bir olumlu karara kadar süresi sonlanacak sağlık muayenelerinin ikinci kere alınması ihtimalini ortadan kaldırır. bu sadece benim size verebileceğim bir tavsiye. yapıp yapmamak sizinle alakalı bir durum. sadece bunun mülakatınız için olumsuz bir durum teşkil etmeyeceğini bilin yeterli.

3- Are there any exceptions? / İstisnalar var mı?

bu madde şunun için konur. bazı ülke vatandaşları bazı yasaklardan muaf tutulabilir. bu yüzden kimse tereddütte kalmasın diye bunu ekliyorlar. DV2021'de de bunu yaşamıştık. konsoloslukların vize basması yasakken, ankara konsolosluğu 6 çocuklu iranlı bir aileye DV bastı. normalde bu yaşanması mümkün olmayan bir durum ancak; ailenin fx istisnası olduğu için vizelerini aldılar.

4- Does this affect my current valid visa? / Bu mevcut geçerli vizemi etkiliyor mu?

açıklamanın belki de en olumlu tarafı. mevcut vize sahipleri yani pasaportunda basılı bir vizeye sahip olanlar bu yasaklardan etkilenmiyor. zaten son günlerde abd'ye giriş yapan arkadaşlarımız da bunun göstergesi. burada sadece, bu yasaklar öncesi mülakata girmiş fakat; henüz vize basılı pasaportunu teslim almamış arkadaşların biraz temkinli olmasını rica ediyorum. gelecek pasaportlarda vize basılmış olsa dahi iptal edilmiş olma ihtimalleri olabilir. bunu bir kaç gün önce paylaşılan vize fotoğraflarında gördük. bu yüzden lütfen vizeniz gelene kadar resmi bir seyahat planı yapmayın. vizeniz geldiğinde üzerindeki bilgilerin doğru olduğundan emin olun. canceled damgası vurulmuş olursa eğer lütfen benimle özelden iletişime geçin, sizlere destek olacağım.

evet, beklendiği gibi DoS da, bu kararı uyguladı. korktuğumuz ama beklediğimiz bir şeydi bu çok net.
    şu an için yapılabilecek tek şey süreci yakın takip etmek.
    verebileceğim tek tavsiye mülakatlarınıza kesinlikle katılın! zaten vermeyecekler diyerek gitmemezlik yapmayın.
    evet masraflı, evet can sıkıcı ve yıpratıcı ama olası bir olumlu kararda ilk işleme alınacak dosyalar AP'dekiler olacak.

herkese bol sabırlı beklemeler diliyorum.
    umarım güzel haberler alacağımız günler de gelecektir.

• @aysegul iyi yolculuklar umarım herşey yolunda gider.Haberlerinizi bekliyoruz.

• Son açıklamalardan sonra vizesi basılmış olanlar için en azından biraz daha rahatlatıcı bir tablo oluştu. Benim açımdan da iyi oldu; 22 Ocak giriş planım vardı ve her şeyi önceden ayarlamıştım. “Acaba iptal mi edeceğim?” stresinden bir nebze kurtulmuş oldum.

Umarım süreç tüm talihliler için düzgün şekilde devam eder; mülakatlar ve vize basımları yeniden normale döner ve kimsenin emeği boşa gitmez.

Durumu ve bütçesi elveren arkadaşlar için de şahsi görüşüm: mülakatlara girmemezlik yapmayın, en azından süreci aksatmadan yürütmekte fayda var.

• @gucarslan abi kusura bakma her şeyi soruyoruz şimdi bu habere göre yeni current olanlar içinde mülakat dağıtılacak mı

• @Fatime-İncebaş açıklamaya göre mülakat verilecek ancak vize basilmayacak talihli olanlar AP durumuna düşecekler

• @Fatime-İncebaş açıklanan yazıya göre mülakatlar dağıtılmaya devam edecek. “nasıl edilecek, ne zaman edilecek, hızlı mı yavaş mı olacak ?” gibi soruların cevabını bence süreç içerisinde öğreneceğiz.

• Merhabalar yeni açıklama sonrası kafalar biraz daha karıştı açıkcası 28 Aralıkta giriş yapacağım sonrasında ssn ve green card basımı da durduruldu mu onunla ilgili bir açıklama yapıldı mı? yoksa süreç aynı şekilde devam mı edecek bizden yakın zamanda green cardını teslim alan var mı ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

• @gucarslan teşekkür ederim hocam

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   T.C. Kubilay Dikici T.C. Kubilay Dikici 

• Selam arkadaşlar biraz geç oldu ama dün akşam 11 de JFK ye indik memur sadece adresimizi ve telefon numarasını teyit etti ardından kaşeleri vurdu hiç bavul vs kontrol etmediler bu arada mühür DV1 mührü doğru bir mühür mü acaba

• @ozangules62 daha önceki mesajlar da dv 1, tarih ve altta bir kod daha olacak şekilde damga vurulduğunu söylemişlerdi yinede daha konuya hakim biri birazdan doğru bilgiyi yazar ve umarım herşey yolunda gider, kartınızı da hızla alırsınız. 👍

İşte bu mesaj dan bahsettim...

• @ozangules62 vize sayfasının altında 'Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year' (Onaylandığında 1 yıl süreyle kalıcı oturumu kanıtlayan geçici I-551 belgesi yerine geçer) diye bir yazı var. Memur size ADMITTED mührünü bastığı anda size içeri aldığı anda bu süre başlar.

• 12 Aralıkta Houstondan giriş yaptım 30 arakıkta dönecegim ve bugün ssn ler geldi bilginize..

• @emr19 Hayırlı olsun. Gözünüz aydın

• @emr19 green card gelince yazarmisin size zahmet

• @excan Tabiki

• biz de 21’inde los angeles’ten giriş yaptık. pasaport memuru çok yardımcıydı. sıra gelince memurun yanına gittik, greencard sahibi olduğumuzu söyledik ve sarı zarfı verdik. welcome to home dedi ve süreçlerle alakalı bilgi verdi, vizenin 1 sene geçerli olduğunu söyledi. ssn geldiği zaman bununla ev kiralayabilirsin, çalışabilirsin vs. yapabileceğimiz şeyleri söyledi. ice polisi sorarsa bunu gösterebileceğimizi söyledi. hatta pasaporta damga vururken damgayı ve pasaportu uzatıp bize bastırttı. çok tatlı bir beyefendi idi gerçekten.

bizi bir odaya alacaklarını düşünürken bütün işlemleri 15-20 dk içine pasaport noktasında hallettik. herhangi bir sorun yaşamadık tam aksine stresimiz azaldı bu deneyimden dolayı.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |