DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
Son açıklamalardan sonra vizesi basılmış olanlar için en azından biraz daha rahatlatıcı bir tablo oluştu. Benim açımdan da iyi oldu; 22 Ocak giriş planım vardı ve her şeyi önceden ayarlamıştım. “Acaba iptal mi edeceğim?” stresinden bir nebze kurtulmuş oldum.
Umarım süreç tüm talihliler için düzgün şekilde devam eder; mülakatlar ve vize basımları yeniden normale döner ve kimsenin emeği boşa gitmez.
Durumu ve bütçesi elveren arkadaşlar için de şahsi görüşüm: mülakatlara girmemezlik yapmayın, en azından süreci aksatmadan yürütmekte fayda var.
-
@gucarslan abi kusura bakma her şeyi soruyoruz şimdi bu habere göre yeni current olanlar içinde mülakat dağıtılacak mı
-
@Fatime-İncebaş açıklamaya göre mülakat verilecek ancak vize basilmayacak talihli olanlar AP durumuna düşecekler
-
@Fatime-İncebaş açıklanan yazıya göre mülakatlar dağıtılmaya devam edecek. “nasıl edilecek, ne zaman edilecek, hızlı mı yavaş mı olacak ?” gibi soruların cevabını bence süreç içerisinde öğreneceğiz.
-
Merhabalar yeni açıklama sonrası kafalar biraz daha karıştı açıkcası 28 Aralıkta giriş yapacağım sonrasında ssn ve green card basımı da durduruldu mu onunla ilgili bir açıklama yapıldı mı? yoksa süreç aynı şekilde devam mı edecek bizden yakın zamanda green cardını teslim alan var mı ?
-
@mertcanaydin ilgili iletiyi inceleyin lütfen;
-
@gucarslan teşekkür ederim hocam
-
T T.C. Kubilay Dikici bu başlıktan bahsetti
-
Selam arkadaşlar biraz geç oldu ama dün akşam 11 de JFK ye indik memur sadece adresimizi ve telefon numarasını teyit etti ardından kaşeleri vurdu hiç bavul vs kontrol etmediler bu arada mühür DV1 mührü doğru bir mühür mü acaba
-
@ozangules62 daha önceki mesajlar da dv 1, tarih ve altta bir kod daha olacak şekilde damga vurulduğunu söylemişlerdi yinede daha konuya hakim biri birazdan doğru bilgiyi yazar ve umarım herşey yolunda gider, kartınızı da hızla alırsınız. 👍
-
@ozangules62 vize sayfasının altında 'Upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year' (Onaylandığında 1 yıl süreyle kalıcı oturumu kanıtlayan geçici I-551 belgesi yerine geçer) diye bir yazı var. Memur size ADMITTED mührünü bastığı anda size içeri aldığı anda bu süre başlar.
-
12 Aralıkta Houstondan giriş yaptım 30 arakıkta dönecegim ve bugün ssn ler geldi bilginize..
-
@emr19 Hayırlı olsun. Gözünüz aydın
-
@emr19 green card gelince yazarmisin size zahmet
-
@excan Tabiki
-
biz de 21’inde los angeles’ten giriş yaptık. pasaport memuru çok yardımcıydı. sıra gelince memurun yanına gittik, greencard sahibi olduğumuzu söyledik ve sarı zarfı verdik. welcome to home dedi ve süreçlerle alakalı bilgi verdi, vizenin 1 sene geçerli olduğunu söyledi. ssn geldiği zaman bununla ev kiralayabilirsin, çalışabilirsin vs. yapabileceğimiz şeyleri söyledi. ice polisi sorarsa bunu gösterebileceğimizi söyledi. hatta pasaporta damga vururken damgayı ve pasaportu uzatıp bize bastırttı. çok tatlı bir beyefendi idi gerçekten.
bizi bir odaya alacaklarını düşünürken bütün işlemleri 15-20 dk içine pasaport noktasında hallettik. herhangi bir sorun yaşamadık tam aksine stresimiz azaldı bu deneyimden dolayı.
-
@efemu35 ne guzel insanlar var ne mutlu size
-
@efemu35 2 hafta sonra ben de LA’den giriş yapacağım, umarım aynı memura denk gelirim :)
-
@emr19 merhaba, çok sevindim öncelikle. ülkeye giriş yaptıktan sonra herhangi bir şey yaptınız mı acaba? SSA’ye gitmek vs.
-
Selam,
Bende gecen hafta Amerikaya giris yaptim DV vizesi ile, benimde adres degistirmem gerekiyordu, boder polisi ile adresi update ettik ama dosyayi iceride teslim ettigimiz polis adres degisikligini online yapmam gerektigini soyledi.
Simdi biraz arastirinca USCIS de Change of Address kismindan adres degisikligi icin formu doldurdum, A number ve Immigraiton fee odeme numarasini soruyor, formu submit ettikten sonra son durumunu tekrar kontriol ettigimde
" (!) Personal information not found " diye uyari cikiyor.Sizce problem nedir ? Benzerini yasayan varmi ?
-
@ugurksknbck, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@Arthur-Morgan çok karamsar bi açıklama değil aslında mülakatlar devam sadece ap olarak beklicek bağzı düzenlemelerden sonra süreç tamamlanabilir ayrıca mevcut vizelere henüz dokunmadılar ancak dokunmayacakları anlamına gelmez aşşağıda tam çevirisini bırakıyorum açıklamanın.
Not: talihli olmasamda şahsi fikrimi söylememin mahsuru yoktur umarım ilk haberler çıktığı gibi ilk uçağa atlar giderdim kartım elime ulaşana kadarda yerimden kımıldamazdım ne kadar para kaybedeceğim umurumda olmazdı süreç tekrardan yoluna girse dahi en fazla birkaç bin dolar kaybederdim zira gc ı kaybetme ihtimali ile kıyaslanamaz bile @gucarslan ın dediği gibi hiç birşeyin garantisi yok süreç normalede dönebilir hepten berbat bir hal alabilir zira 2020 talihsiz talihli arkadaşlarımızın yaşadıkları dün gibi aklımdaDiversity Visa (Çeşitlilik Vizesi) Verilmesine İlişkin Güncellenmiş Rehber
Son Güncelleme: 23 Aralık 2025Derhal geçerli olmak üzere, ABD Dışişleri Bakanlığı çeşitlilik göçmen vizesi (DV) başvuru sahiplerine yönelik tüm vize düzenlemelerini durdurmuştur.
Sıkça Sorulan Sorular – Güncellenmiş Diversity Visa (DV) Rehberi
Diversity vizelerinin verilmesi neden durduruluyor?
ABD Dışişleri Bakanlığı, vize sürecinin ABD ulusal güvenliği ve kamu güvenliği açısından en yüksek standartları karşılamasını sağlamaya kararlıdır. Bu karar; Brown Üniversitesi’ndeki silahlı saldırı ve bir MIT profesörünün öldürülmesi olaylarıyla ilgili olarak, saldırının Diversity Visa programı aracılığıyla ABD’ye kabul edilmiş bir kişi tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine dair endişeler ışığında alınmıştır.Bu duraklama, DV programındaki tarama ve güvenlik soruşturması (vetting) prosedürlerinin gözden geçirilmesine olanak sağlayacaktır. İnceleme; DV çekilişi yoluyla seçilen yabancıların kimliklerinin yeterince doğrulanmasını, başvuru sahiplerinin vizeye uygunluğunun net şekilde tespit edilmesini ve ulusal güvenlik ya da kamu güvenliği açısından bir tehdit oluşturmadıklarının güvence altına alınmasını amaçlamaktadır.
Vize mülakat randevuma ne olacak?
DV başvuru sahipleri vize başvurularını sunabilir ve mülakatlara katılabilir. Dışişleri Bakanlığı randevu vermeye devam edecektir; ancak hiçbir Diversity Visa düzenlenmeyecektir. Mevcut DV mülakat randevuları genel olarak yeniden planlanmayacak veya iptal edilmeyecektir.Herhangi bir istisna var mı?
Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir istisna bulunmamaktadır.Bu durum, hâlihazırda geçerli olan vizemi etkiler mi?
Hayır. Bu rehber kapsamında hiçbir diversity vizesi veya başka bir vize iptal edilmemiştir.ABD’ye girişle ilgili sorular için İç Güvenlik Bakanlığı’na (DHS) yönlendirilmektesiniz.
Selam @bkio bu iletideki hangi kısım hatalı yada ilgisiz olduğunu düşündünüz dislike için soruyorum.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum