DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@heyysanadiyom Bu tarz videoların paylaşılmasının doğru olmadığını düşünüyorum, çünkü içeriklerinde yanlış veya eksik bilgiler yer alabiliyor. Zaten adminimiz Sayın @gucarslan en güncel ve doğru bilgileri forumda anında paylaşıyor. Anlayışınız için şimdiden teşekkür ederim.
-
sadece video ile olanları anlamak isteyenler için ekledim
demişsiniz. tam olarak olanlarda anlamlandırılamayan neresi var?
-
@Emre-Kurtulmuş ben de ayni fikirdeyim cunku eger bu olay min haziran-temmuz bandina kadar devam eder ve sonradan vize basmaya baslarsalar cok buyuk bir is yuku olusacaktir. Ya artisi azaltacaklar ya da en sonda cok fazla mulakata girmis fakat vizesi basilmamis kisi kalacak
-
Herkese selam. Bugün Miami’den eşim ve ben giriş yaptık. Sorunsuz olarak evrak teslimi yapıldı. 1 senelik oturum için mühür pasaportlarımıza basıldı. Girişte hiçbir sorun yaşamadık. Giriş yapacaklara bilgi vermek istedim.
-
@nsercan Hayırlı olsun, gözünüz aydın.
-
@nsercan hayırlısı olsun :) siz de geri döneceksiniz imzanızdan anladığım kadarıyla. Bekleyecek misiniz greencardları?
-
@Emre-Kurtulmuş ben vize tipini karsilastirmadim. Resmi sitede 221g formu verilen adaylar icin gocmen vize tipinden bagimsiz bir tek aciklama mevcut.
DV'deki mali yil konusu mulakata kadar gecerli degil mi?
Oyleyse 221g sahibi olan biri bu asamayi gecmis durumdadir ve 1 yil hak oldugu belirtilmis durumda.
Uzmani degilim, ancak mali yil ve vize basimi konulari 221g almis adaylar icin gecerli degil diye ongoruyorum. -
@nsercan tebrikler ve bu süreci sorunsuz atlatabilmenize sevindim.
-
@tyln11 Merhaba, bugün mülakatınız vardı sanırım, nasıl geçti?
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@iibrahimd fikrimi bu iletide ziyadesiyle anlattığımı düşünüyorum ama; eğer eksik bir nokta varsa belirtirseniz cevaplamaya çalışırım elbette;
@gucarslan En son yapılan açıklamadan sonra mülakatlara katılın demişsiniz. Bu süreçte AP ye bırakacakları artık kesinleşti. Mülakata katılacak kişilere sağlık raporu almalarını da tavsiye ediyor musunuz? Yoksa AP ye kalacakları için sağlık raporu almayıp mı mülakata katılsınlar (yeni mülakat verileceklerde dahil)?
-
@nsercan gözünüz aydın, geçmiş olsun. Sonrası için bol şans 🍀
-
@bravist etiketlediginiz iletimde buna cevap vermiştim.
-
@eceslc çok teşekkürler. Evet şubata kadar kartlar gelirse. Alacak arkadaşımız Türkiye’ye geldiğinde getirecek. Ancak göçmen memuru 1-8 ay arasında kartlar teslim edilecek. Bu süre zarfında pasaporta bastığı damga ile sorunsuz giriş çıkış yapabilirsiniz. Artık greencard yerine geçiyor dedi. Tabii bu süre de kartlar gelmiş olur diye umut ediyoruz.
-
Arkadaşlar herkese merhaba, 14 ARALIK 2025 de Texas Houston dan giriş yaptık. 1 gün kaldıktan sonra Austin e geldik kiraladığımız eve. Çok rahat şekilde girdik herhangi bir sorun yaşamadık. 8 gün sonra SSN lerimiz geldi, başvurumuzdan 3 gün sonrada banka kartlarımız geldi. Yeni gelişmeler oldukça paylaşacağım.
-
@gucarslan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@bravist etiketlediginiz iletimde buna cevap vermiştim.
Haklısınız kusura bakmayın gözümden kaçmış, 2 . maddede fikrinizi beyan etmişsiniz, teşekkürler
"sadece sağlık muayenesi konusunda bir kaç gün önce verdiğim tavsiyeyi dilerseniz uygulayabilirsiniz. çünkü bu zaten basılmayacak bir vize için sadece eksik evrak prosedürü işletilecek adımlardan biri. konsolosluk bu karar sonrası kendine gelecek bütün dosyaları zaten "refused / AP" statüsüne alacak. sağlık muayenesiz gitmiş olsanız bile buna alacaktı zaten. bu hem maddi, hem de olası bir olumlu karara kadar süresi sonlanacak sağlık muayenelerinin ikinci kere alınması ihtimalini ortadan kaldırır. bu sadece benim size verebileceğim bir tavsiye. yapıp yapmamak sizinle alakalı bir durum. sadece bunun mülakatınız için olumsuz bir durum teşkil etmeyeceğini bilin yeterli."
-
@betülkya Hayırlı olsun gözünüz aydın.
-
@nsercan gözünüz aydın. hayırlı olsun.darısı başımıza
-
DV’de mali yıl 30 Eylülde biter. 30 Eylül sonrası o mali yıla ait tek bir vize daha basılamaz.
1 Ekimde yeni mali yıl başlar. DV için bu kural geçerlidir.@meke, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Emre-Kurtulmuş ben vize tipini karsilastirmadim. Resmi sitede 221g formu verilen adaylar icin gocmen vize tipinden bagimsiz bir tek aciklama mevcut.
DV'deki mali yil konusu mulakata kadar gecerli degil mi?
Oyleyse 221g sahibi olan biri bu asamayi gecmis durumdadir ve 1 yil hak oldugu belirtilmis durumda.
Uzmani degilim, ancak mali yil ve vize basimi konulari 221g almis adaylar icin gecerli degil diye ongoruyorum. -
@earslann, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Yani ben sahsen Ankaraya almayi dusunuyordum cunku su durumda 2 yasinda cocukla Bangkoka gitmek ne kadar mantikli diye dusunuyordum. Ama Gucarslanin yazdiklarina bakinca dosyayi tasimakta su an mantik disinda. AP ye kalicagimizi bilerek gidecegiz yani cok uzucu bir yolculuk olacak ama yapacak birsey de yok maalesef
Merhaba,
Yurtdışına gittiğinizde mecburen sağlık raporu da almanız gerekecek (raporu almazsanız AP 2 ay sonra kalkmış olsa rapor için gitmeniz gerekecek, sağlık raporlu mülakata katılırsanız pasaportu posta yoluyla da gönderebilirsiniz 2 ay sonunda). Mülakattan sonra TR 'ye geri döneceksiniz, AP 6 sonra kalkmış olsa, Bangkok'a tekrar gidip sağlık raporuna 2. defa masraf yapacaksınız.
Biraz karışık oldu ama kusura bakmayın. Bu durumda olan, ailesiyle yüklü masraf yapamayacak olanlar da olabilir diye yazdım düşüncelerimi.
Benim CN yakın olsa, Ankara'nın hızını işleyişini, takip eder dosyamı taşırdım, mülakata da sağlık raporu olmadan katılırdım. Genel AP durumu kalkarsa da raporu alır vizeyi onaylatırdım.
-
@bravist evet haklisiniz bende boyle dusundum yani bir sefer degil iki sefer git gel. Hem buyuk maliyet hem iki yasindaki cocuga buyuk eziyet AP ye birakilip yokus assagi bir yolculuk icin. Ancak @gucarslan medet ummayin Ankaraya geri tasimaktan ya da dosyayi baska yere tasimaktan Kcc erken tatil moduna girdi demisti bugun o yuzden bilemedim. Bir sonraki bultende numaram buyuk ihtimalle aktif olur diye dusunuyorum. Tek korkum dosyanin havada kalmasi su durumda yoksa aninda tasirdim ki halen dusunuyorum bir yandan
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum