Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@osmanatasoy00, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Dostlar mulakata saglik muayenesine gitmeden gideceksek bu durumda bize mulakatta saglik muayenesi olmadigi icin direkt red olmaz mi? Yoksa bizi yinede apye mi birakacaklar? 13 ocakta mulakatim var ve 29 araliktada saglik muayenesi randevusu aldim. Saglik muayenesine gitmeli miyim?

Sayın @gucarslan bu mesajında sağlık muayenesi hakkında tavsiye vermişti. Sizden önce aynı konsoloslukta mülakata girip AP'ye bırakılan olacaksa özellikle sağlık randevusuna gitmeyin diye. Bilginize.

• @bravist sağlık muayenesine girmeden mülakata gitmeyi konsolosluk “kurnazlık” gibi değerlenirebilir mi yani süreç ne kadar sürecek bilmediğinizden sağlık muayenesine girmemek mantıklı gelse de ne gibi sonuçlar doğurur ?

• @Ceyda-Altun, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@bravist sağlık muayenesine girmeden mülakata gitmeyi konsolosluk “kurnazlık” gibi değerlenirebilir mi yani süreç ne kadar sürecek bilmediğinizden sağlık muayenesine girmemek mantıklı gelse de ne gibi sonuçlar doğurur ?

İşlerinizin yoğunluğu ve uygun tarihe randevu bulamamanıza kurnazlık diyemeyiz. Eksik evrak olursa sizi AP ye bırakırlar, şayet vizenizi onaylayacaklarsa bu eksik evrağı tamamlamanızı isterler. Vize onaylanmayacaksa (genel dv vizelerinin başkanın sözüyle durdurulma kararı ile) bu süreç geçtiğinde size haber vereceğiz, eksik evraklarınızı da tamamlayıp gelin diyeceklerdir.

Daha önce vize mülakatlarına sağlık raporunu yetiştiremeden gidenler oldu, sonradan bu raporu iletip vizelerini aldılar.

• @osmanatasoy00 selamlar, yarın yani 25 aralıkta unganlarda sağlık kontrolüne giricem, aynı şekil sizin gibi düşünmüştüm ancak bu süreci gereksiz riske atmak demek. Ben hiçbir şey olmamış gibi mülakat sürecimi devam ettiricem. Sizinle aynı tarihte 13 ocakta mülakatıma eksiksiz bir şekilde girmeyi planlıyorum. Eğer bize mülakatlarımızın iptal edildiğini söylemezlerse tabii. Diyelim ki süreci açmadılar ve sağlık raporumun süresi doldu, tekrar almaya razıyım.

• @gucarslan selamlar, 13 ocaktaki mülakatım öncesi yarın (25 aralık) unganlarda sağlık muayenesine gireceğim. Diyelim ki belirsizlik hazirana kadar devam etti ve 6 aylık sağlık raporu sürem doldu. Temmuzda süreç ilerlediği senaryoda tekrardan sağlık raporu almam mümkün değil mi? Maddi külfetini karşılamaya hazırım. Yani kısaca eksik belge adı altında apye kalmak yerine, vizenizi onaylıyoruz ancak süreç pause edildiğinden basım gerçekleştiremiyoruz deme ihtimalleri bana daha cazip geliyor.

• ⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666 maddi külfeti karşılamayı göze alıyorsanız tekrar sağlık raporu alırsınız tabii ki bundan yana sorun yok ama zaten görünüşe göre şu an eksiksiz evraklada gitseniz vize basılamadığı için apye bırakılıyorsunuz. Yani siz 13 ocaktaki mülakatınıza sağlık raporunuzlada gitseniz eğer süreç henüz açılmamış olursa yine apye bırakılacaksınız vize basılamadığı için

• @Bugra0666 Bende o sekilde dusundum ancak suan yakin zamanda mulakata girenlere apye birakma gibi bir durum var. @gucarslan dedigi gibi bir durum varsa ve yakin zamanda sen, ben ve mulakati olan diger kisilerde apye kalacagini sadece ongoruyoruz ama ongormemiz olmayacagi anlamina gelmiyor. Apye kalma durumumuzda ve davanin saglik muayenesinin gecerlilik suresini asma durumunda yuklu bir miktar para odeyecegimizi degistirmiyor. Hepimiz olmasada cogumuz bu sure en tasarruflu yontem ile devam etmek istiyor cunku karsilayamiyorum. 22 yasindayim ve 2. Saglik muayenesini kaldirabilecek bir durumum yok. Olsa bile yurtdisina daha az meblag ile gitmis olacagim.

• @Emre-Kurtulmuş Tamda sizin dediginiz gibi dusunuyorum bende onumuzdeki ocak ayinda mulakata girecek arkadaslar bir karar almamiz gerek bu konuda ocak ayinda en erken mulakata giren kisi @utku pehlivan adli kisi arkadas biraz kobay gibi olacak ama bu konuda yapabilecegimiz birsey yok kendisi karar verecek saglik muayenesine girip girmeyecegini maddi durumu yeten kisiler tabikide saglik muayenesini alabilir 2 defa.

• @osmanatasoy00 seni çok iyi anlıyorum aynı yaştayız ancak bu şekilde yapmanın süreci daha da zora sokacağını düşünüyorum. @gucarslan ın yorumuna cevabımı okuyabilirsin. Kimin neyi nasıl yaşadığını bilemiyorum amacım kesinlikle yargılamak değil ancak 6 ayın içinde 20.000 - 30.000 tl gibi bir paranın (şehir dışından ankaraya geliniyorsa yol masraflarını da dahil ettim) tekrar karşılanabilir olduğunu düşünüyorum.

• @Bugra0666 Tabiki karsilanabilir bir sorun olcagini dusunmuyorum. Biraz daha yavas gidip yavas karar almamiz gerektigini dusunuyorum. Yarin montrealde mulakata girecek bir kisi var onunda sonucunu bekleyelim @tyln11 adli arkadasimiz girecek. Hatta ocak ayinda mulakata girecek arkadaslarla iletisimde kalalim ve ona gore bir plan belirleyelim diye dusunuyorum.

• @Bugra0666
    @osmanatasoy00 Yarin mülakata katilacak arkadaşlarimiz vardi. Onlarda mulakat sonuclarini paylasirlarsa Surecin ayni devam edip etmedigi konusunda daha iyi olacaktir. Bence sağlık raporu karari tamamen kisiye gore degisir ama saglik raporunuzu daha sonra gonderebiliyorsuz.Aldiktan sonra konsolosluğa posta veya kargo yoluyla ulastirabiliyorsunuz.Gecmis yazismalarda eksik evrak gonderimi uygulayan pek cok kişi var ki benim mulakatimda esim katilamamisti gorevliye sordugumda esimi icin randevu tekrardan olusturabilecegini eger mulakat randevusundan once unganlardan dr randevusu bulamazsa saglik raporunu sonra gonderebilecegini soylemisti.Tabii butun bunlar normal kosular altinda soylenmisti.O yuzden bu karar tamamen sizlerin kendinizin verecegi bir karar.Burada hepimiz sadece oneride bulunabiliyoruz.Umarim hepimiz için bu karmaşıklık aydinlikla sonuclanir. Benim fikrim Maddi sikintim yoksa simdiden sağlık raporumu alırdım ama maddi olarak gercekten zor durumum varsada ben de mulakattan sonraya birakirdim. Lütfen yarin randevusu olan ve ileri ki tarihlerde girecek olanlar yazarsa cok kişinin kararını etkileyecektir.
    Tabii bu arada Amerikaya giris yapan arkadaşlarimiz da bir sorun yasayip yasamadiklarini belirtirlerse çok iyi olacaktir.

• @osmanatasoy00 evet süreci takip edelim, irtibatta kalalım. ben perşembe günü sağlık kontrolüme girip o işi garantiye almayı düşünüyorum.

• @Emre-Kurtulmuş Ankara'da son günlerde mülakat yoktu o yüzden pause yüzünden AP ye bırakılacağını bilmiyoruz.

• @tulay artik deneyimleyip gorecegiz suanda tamamen sans devrede kumar masasi gibi gercekten

• Hele bi tatilden dönsünler ocağın 1inden itibaren her şey netleşir

• @Bugra0666 Bu önümüzdeki pazartesi salı falan çalışmıyor mu konsolosluk? 24 25 26 aralık ve hafta sonu kapalı diye biliyordum.

• ⭐⭐⭐⭐

@gizlikodlar haklısınız bunun henüz net bir örneği yok ama yapacakları adım yüksek ihtimalle bu olacak çünkü approve verip bir vizeyi basmama riskine girmektense ellerinde daima bulunan apye bırakma adımını kendilerini güvene almak için tercih edeceklerdir diye düşünüyorum

• @Utku-Pehlivan 25inden 5ine kadar tatiller diye duymuştum ama yanlış da olabilir. Teyitli bilgi değil.

• ⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666

12/24-12/25-12/26 federal kurumlar tatil. 12/29 Pazartesi iş başı yapacaklar, 1/1 Perşembe de tatil.

• Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

132

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |