DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
-
@zakaria şansımıza sene ortasında veya sonunda değil de neredeyse başında oldu bu durum. sorunun çözülmesi için yeterli zaman var eski sıkıntılı dönemlerin aksine.
-
@Emre-m bilgi için çok teşekkürler. Department of state in bu pause icin çözümü herkesi DV 2026 boyunca AP ye bırakmaksa nasil olucak bunun medical işleminin bir süresi var. Bir aciklama gelse gercekten cok iyi olacak. Ama bunu da beklemek su an icin yersiz herhalde. ne zaman önümüzü net görebildik ki bu işte ??
Umuyorum hepimiz vizemize kavusuruz. -
@Uğur-Çelik merhaba istifa ettinse ihbar süreni çalışmak istemiyorsan iş yerine ihbar tazminatını ödeyebilirsin.
-
@Emre-m bu haber şuanda daha da düşündürmeye başladı bundan sonraki süreçler nasıl olucak tüm greencardlar idari işlemler geçecek demek herkesin greencardı vizesi vs ekstra işleme mi alınacak nolucak çok ucu açık bir şey söylemişler ve bırakmışlar
-
@Fer-0 Süreçle ilgili alınan kararlardan beni sorumlu tutmak pek mantıklı değil
Paylaşılan bilgiler resmi kaynaklara dayanıyor. Eğer bilgi paylaşımı SENİ rahatsız ediyorsa, okumamak en kolay çözüm. -
@zakaria Gergin ortamda tebessüm edelim istedim ama herkesi kendim sanmam bazen ters tepebiliyor sürecinizde mutlu ve olumlu haberler dilerim.İyi akşamlar.
-
@T-C-Kubilay-Dikici evet bu tutar 120 bin bandı tutuyor o yüzden gidip gelsek ihbar sürem bitince mi taşınsak diye düşündük fakat uçak biletlerimiz o meblaya geliyor zaten
-
Su anda bilgisini aldigim bir deneyimi sizinle paylasmak istiyorum . Bahsi geçen DV26 talihlisi ve Esi Forumda değiller , fakat kendilerine link göndererek üye olmalarini , tecrübe ve gelişmeleri burada paylasimlarini rica ettim .
3 Aralik tarihinde Ankara'da asil talihli ( Turk vatandasi ) olan Eşi ile mülakata giriyorlar . Mulakat gayet olumlu geciyor ve sözlü olarakta onay verildiği bilgisini aliyorlar . Bu esnada B1/B2 vizelerinin iptal olup olmayacagini soruyorlar . Göçmenlik vizesi basilacağından iptal edilecegi bilgisini aliyorlar . Dosyalarında E devletten alınan belge olup , Boşanmaya ait Mahkeme karari eksik oldugu icin , Mahkeme kararını da alip , orjinalini ve Pasaportlarini beraberce vizeyi basmak üzere göndermelerini istiyorlar . Talihli Çift Pasaportlari ve istenen evrakı kisa surede hazırlayarak gönderiyor . 12 Aralıkta Evraklar ve Pasaportlar Konsolosluga ulasiyor . Aradan yaklasik 8-9 gun sonra , bugun , Konsolosluk tarafından telefon ile aranarak DV durdurma karari nedeniyle Vizelerinin basilmayacagi bilgisi veriliyor . Pasaportlarinin ise geri gönderileceği , eger bir değişiklik olursa kendileri ile irtibata gecebilecegi söyleniyor . Yani bahsi geçen USCIS durdurma kararından önce mülakata girilmiş , sözlü olarak da olsa onay verilmis ve fakat vizesi fiili olarak basılmamış olan bu Case , DV durdurma karari sebep gösterilerek su an itibari ile basılmıyor . Biliyorum beklentiler bu konunun biran önce çözülmesi yonunde , amacim da asla moral bozmak degil fakat , cozume ulastirilmasi beklenen konu kisa surede halledilecek bir konu gibi görünmüyor . Özellikle de DV yolu ile AOS bacaginda . Konsolosluklarin da , USCİS in genel tutumuna ve kararina aykırı olarak ilerleyeceğini de pek düşünmüyorum . Umarim yanilirim .
Bunca sayfada hemen hemen herkesin söylediği gibi biran önce fiziki olarak kartinizi elinize almanızda fayda var . @Akrap
P.S : Bu hafta ici mulakat randevusu olanlar , onay alip , vizesi basilanlar olur ve guzel haberi paylasirlar umud ediyorum . -
@Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)
@T-C-Kubilay-Dikici evet bu tutar 120 bin bandı tutuyor o yüzden gidip gelsek ihbar sürem bitince mi taşınsak diye düşündük fakat uçak biletlerimiz o meblaya geliyor zaten
Mali kaybınız göz ardı edilemeyecek kadarsa, kısa süreliğine derhal giriş yapın. Kartlarınız basılıp ablanızın adresine ulaşsın. Siz TR'de tüm hazırlıkları yapın bir bir buçuk ay sonra temelli USA e gidin.
Mali durum sorun olmayacaksa derhal USA 'e taşının.
-
@Figen bu bizim case. Onaylanan bir case bugün telefonla vizenin basılamayacağını öğreniyoruz.
Kafamız çok karıştı. Bu usula uygun değildir. DV kurallarına göre yanlış giden bir şey var sanırım.
Bu arada eşim İran vatandaşı. Ama 25 yıldır Tr de yaşıyor ve TC pasaportu var. Bu da interview da belirtildi. -
@Uğur-Çelik İstifanızı vermişsiniz zaten, ihbar tazminatını ödeyip, yılın son haftasına plan yapıp tek yön bilet alıp temelli göç etmek varken, bir ay içerisinde toplam 3 uzun uçuş yapacak olmak, ihbar tazminatı kadar bilet masrafına girmek ve bu duruma stres olmak neden?
-
-
@Figen Yani ne diyebilirim ki eğer bu doğruysa son derece kötü bir haber. O zaman vizesini almayan herkes için bu suspensionın iptalini beklemekten başka seçenek yok gibi. Veya yabancı konsoloslukların farklı hareket edeceğini ummak. Yarın bir kullanıcının Bangkok'ta mülakatı var, yüzlerce kişi nefesimizi tuttuk sonuçlarını bekliyoruz.
-
@apexcruel aaa mülakatta atlanması ilginç olmuş, ben mülakatta siz atlasanız bile onlar mutlaka bir adres girmek isterler diye düşünüyordum, sizinki ilginç bir deneyim olmuş.
USCIS fee ödemiş miydiniz siz? Açıkçası ben kendim için account oluşturup aile bireylerini ekledim ve hepimiz için çıkan toplam ödemeyi yaptım. Ama ben henüz giriş de yapmadığım için bilemiyorum, arada bir fark var mı yok mu. Şu başlıkta belki bahsedilmiştir bir bakarsınız isterseniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/1227 -
Hayal görmeye gerek yok. Kendi istekleriyle veya mahkeme zoruyla bu durdurmayı kaldırmadıkları sürece herkes AP'ye kalacak. Şu an merak ettiğim tek şey mülakat almayanlara mülakat verip AP'ye mi bırakacaklar, yoksa hiç mülakat mı verilmeyecek?
-
@proahmet Hocam bi anda boyle paylaşınca 95k dv1 ile gidenin vizesini iptal ettiler 3 gunde sandim, aklim cikti. Paylastiginiz seyi zaten birkac gun once aciklamislardi, simdi sadece Twitter'da da paylasmislar. Ancak bu 2025 yili içerisinde iptal edilen tum vize turlerinin sayisi. 1 ay kadar once bunu 85k olarak aciklamislardi, 1 ayda 10k daha iptal edilmiş. Bunun buyuk cogunlugunun da H1B vizesi, birkac ay once başvuru ücreti 100k dolara cikarilan, ve uluslararasi ogrenciler oldugu söyleniyor genellikle haber sitelerinde
-
Biliyorsunuz zorlu bi şekilde mülakata girmiştik.Ama çok basit onay almıştık. Sonrasında pasaportumuza vizelerimizin yanlış basıldığını farkettik konsolosluğa mailler attık 5-7 gün sonra dönüş yaparak pasaportu göndermemizi istediler hemen gönderdik ve 15inde teslim edildi 20sinde de bize upsden mail geldi pasaportlarımızın belirttiğimiz adrese gönderiliyor olduğuna dair. O günden beri verdikleri referans kodu ile kargomuzun takibini yapamıyoruz bulmuyor. Gelirse de karar sonrası vizemizi düzenlediler mi sonuç ne olacak öğreneceğiz artık
-
@aysegul evet ödedim yolculuktan bir gün önce, ben de sizin gibi tek bir hesap oluşturup hepimiz için ödemiş oldum. Ama onda tüm aile bireylerinin A number'larını girebiliyorduk, bunda sadece kendim için girip orada çıkan IOE'li 3 receipt id'yi eklemiş oldum. Aslında receipt_id üzerinden bağlanıyorsa mantıken tek adres değişikliği yeterli olmalı ama emin de olamıyorum maalesef.
-
@Mert-A evt insallah iyi Haberler gelir .
-
@Mert-A Büyük ihtimalle arkadaş da 221G’ye kalacak; şu an sadece umut besliyoruz. Önemli olan, şu anda ne yapabileceğimiz. Maalesef sosyal medya dışında pek bir gücümüz yok.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
24
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum