Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• @T-C-Kubilay-Dikici evet bu tutar 120 bin bandı tutuyor o yüzden gidip gelsek ihbar sürem bitince mi taşınsak diye düşündük fakat uçak biletlerimiz o meblaya geliyor zaten

• Su anda bilgisini aldigim bir deneyimi sizinle paylasmak istiyorum . Bahsi geçen DV26 talihlisi ve Esi  Forumda değiller  , fakat kendilerine  link göndererek üye olmalarini  , tecrübe ve gelişmeleri burada paylasimlarini  rica ettim . 
    3 Aralik tarihinde Ankara'da asil talihli ( Turk vatandasi ) olan Eşi ile mülakata giriyorlar . Mulakat gayet olumlu geciyor ve sözlü olarakta onay verildiği bilgisini aliyorlar . Bu esnada B1/B2 vizelerinin iptal olup olmayacagini soruyorlar . Göçmenlik vizesi basilacağından iptal edilecegi bilgisini aliyorlar . Dosyalarında E devletten alınan belge olup , Boşanmaya ait Mahkeme karari eksik oldugu icin , Mahkeme kararını da alip , orjinalini ve Pasaportlarini beraberce vizeyi basmak üzere göndermelerini istiyorlar . Talihli Çift Pasaportlari ve istenen evrakı kisa surede hazırlayarak gönderiyor . 12 Aralıkta Evraklar ve Pasaportlar Konsolosluga ulasiyor . Aradan yaklasik 8-9 gun sonra , bugun , Konsolosluk tarafından telefon ile aranarak DV durdurma karari nedeniyle Vizelerinin basilmayacagi bilgisi veriliyor . Pasaportlarinin ise geri gönderileceği , eger bir değişiklik olursa kendileri ile irtibata gecebilecegi söyleniyor . Yani bahsi geçen USCIS durdurma kararından önce mülakata girilmiş , sözlü olarak da olsa onay verilmis ve fakat vizesi fiili olarak basılmamış olan bu Case , DV durdurma karari sebep gösterilerek su an itibari ile  basılmıyor . Biliyorum beklentiler bu konunun biran önce çözülmesi yonunde , amacim da asla moral bozmak degil fakat , cozume ulastirilmasi beklenen konu kisa surede halledilecek bir konu gibi görünmüyor . Özellikle de DV yolu ile AOS bacaginda . Konsolosluklarin da , USCİS in genel tutumuna ve kararina  aykırı olarak ilerleyeceğini de pek düşünmüyorum .  Umarim yanilirim . 
    Bunca sayfada hemen hemen herkesin söylediği gibi biran önce fiziki olarak kartinizi elinize almanızda fayda var . @Akrap
    P.S : Bu hafta ici mulakat randevusu olanlar , onay alip , vizesi basilanlar olur ve guzel haberi paylasirlar umud ediyorum .

• @Uğur-Çelik, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@T-C-Kubilay-Dikici evet bu tutar 120 bin bandı tutuyor o yüzden gidip gelsek ihbar sürem bitince mi taşınsak diye düşündük fakat uçak biletlerimiz o meblaya geliyor zaten

Mali kaybınız göz ardı edilemeyecek kadarsa, kısa süreliğine derhal giriş yapın. Kartlarınız basılıp ablanızın adresine ulaşsın. Siz TR'de tüm hazırlıkları yapın bir bir buçuk ay sonra temelli USA e gidin.

Mali durum sorun olmayacaksa derhal USA 'e taşının.

• @Figen bu bizim case. Onaylanan bir case bugün telefonla vizenin basılamayacağını öğreniyoruz.
    Kafamız çok karıştı. Bu usula uygun değildir. DV kurallarına göre yanlış giden bir şey var sanırım.
    Bu arada eşim İran vatandaşı. Ama 25 yıldır Tr de yaşıyor ve TC pasaportu var. Bu da interview da belirtildi.

• @Uğur-Çelik İstifanızı vermişsiniz zaten, ihbar tazminatını ödeyip, yılın son haftasına plan yapıp tek yön bilet alıp temelli göç etmek varken, bir ay içerisinde toplam 3 uzun uçuş yapacak olmak, ihbar tazminatı kadar bilet masrafına girmek ve bu duruma stres olmak neden?

• @Figen Yani ne diyebilirim ki eğer bu doğruysa son derece kötü bir haber. O zaman vizesini almayan herkes için bu suspensionın iptalini beklemekten başka seçenek yok gibi. Veya yabancı konsoloslukların farklı hareket edeceğini ummak. Yarın bir kullanıcının Bangkok'ta mülakatı var, yüzlerce kişi nefesimizi tuttuk sonuçlarını bekliyoruz.

• ⭐⭐⭐⭐

@apexcruel aaa mülakatta atlanması ilginç olmuş, ben mülakatta siz atlasanız bile onlar mutlaka bir adres girmek isterler diye düşünüyordum, sizinki ilginç bir deneyim olmuş.
    USCIS fee ödemiş miydiniz siz? Açıkçası ben kendim için account oluşturup aile bireylerini ekledim ve hepimiz için çıkan toplam ödemeyi yaptım. Ama ben henüz giriş de yapmadığım için bilemiyorum, arada bir fark var mı yok mu. Şu başlıkta belki bahsedilmiştir bir bakarsınız isterseniz.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle/1227

• Hayal görmeye gerek yok. Kendi istekleriyle veya mahkeme zoruyla bu durdurmayı kaldırmadıkları sürece herkes AP'ye kalacak. Şu an merak ettiğim tek şey mülakat almayanlara mülakat verip AP'ye mi bırakacaklar, yoksa hiç mülakat mı verilmeyecek?

• @proahmet Hocam bi anda boyle paylaşınca 95k dv1 ile gidenin vizesini iptal ettiler 3 gunde sandim, aklim cikti. Paylastiginiz seyi zaten birkac gun once aciklamislardi, simdi sadece Twitter'da da paylasmislar. Ancak bu 2025 yili içerisinde iptal edilen tum vize turlerinin sayisi. 1 ay kadar once bunu 85k olarak aciklamislardi, 1 ayda 10k daha iptal edilmiş. Bunun buyuk cogunlugunun da H1B vizesi, birkac ay once başvuru ücreti 100k dolara cikarilan, ve uluslararasi ogrenciler oldugu söyleniyor genellikle haber sitelerinde

• Biliyorsunuz zorlu bi şekilde mülakata girmiştik.Ama çok basit onay almıştık. Sonrasında pasaportumuza vizelerimizin yanlış basıldığını farkettik konsolosluğa mailler attık 5-7 gün sonra dönüş yaparak pasaportu göndermemizi istediler hemen gönderdik ve 15inde teslim edildi 20sinde de bize upsden mail geldi pasaportlarımızın belirttiğimiz adrese gönderiliyor olduğuna dair. O günden beri verdikleri referans kodu ile kargomuzun takibini yapamıyoruz bulmuyor. Gelirse de karar sonrası vizemizi düzenlediler mi sonuç ne olacak öğreneceğiz artık

• @aysegul evet ödedim yolculuktan bir gün önce, ben de sizin gibi tek bir hesap oluşturup hepimiz için ödemiş oldum. Ama onda tüm aile bireylerinin A number'larını girebiliyorduk, bunda sadece kendim için girip orada çıkan IOE'li 3 receipt id'yi eklemiş oldum. Aslında receipt_id üzerinden bağlanıyorsa mantıken tek adres değişikliği yeterli olmalı ama emin de olamıyorum maalesef.

• @Mert-A evt insallah iyi Haberler gelir .

• @Mert-A Büyük ihtimalle arkadaş da 221G’ye kalacak; şu an sadece umut besliyoruz. Önemli olan, şu anda ne yapabileceğimiz. Maalesef sosyal medya dışında pek bir gücümüz yok.

• Yasaklı

@bkaraca Rubio, pause edileceğini basın mensuplarına aktarmıştı zaten aslında sürpriz olmadı. Aynı demecinde de bir noktadan sonra devam edecek dedi. Burada meselenin uzun mu kısa mı süreceği merak konusu. Eğer açılacaksa AP olumsuz bir şey değil ret vermelerindense.

Bu hafta mülakatı olanlar da AP ye düşerlerse üzülmesinler bu ret anlamına gelmiyor zaten.

Pause uzun sürerse o zaman hukuk devreye girip mutlaka bir takım güncellemeler göreceğiz diye düşünüyorum. Şansımıza sürecin daha 9 ayı var.

• @Umut-P Maalesef durdurmak DV için iptal etmeye eşdeğer olabilir, özellikle de numarası yüksek olanlar için. Neyse ki bu sene bütün konsolosluklar jet hızında çalışıyor.

• Yasaklı

@Mert-A aslında önemli olan bir sekilde bültenin ve işlemlerin açılması. Bu sene çok fazla ülke yasaklandı pek çok vize türünden. Kota veya yoğunluk açısından hiçbir problem görünmüyor.

Geçmişe biraz baktım yaz aylarında veya yaklaşan aylarda bülten ve tempo çok daha yüksek oluyor. O yüzden mesele bir şekilde sürecin açılması bence.

Bültenin nasıl ilerleyeceği belli olmaz bir bakmışsınız kilit açıldığı anda 18-20k olmuş. Bir sonraki talimata göre veya mahkeme tedbiri gelmediği sürece 11 binde asılı kalabilir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın vfs den tracking number geldi ise ve o numara çalışmıyorsa, ups kargonuzu henüz fiziki olarak teslim almamış olabilir. O yüzden, o tracking number ile takip etmeye çalıştığınızda hata mesajı verebilir. Tracking number'ın geldigi emailin, ups ten mi yoksa vfs den mi geldiğini kontrol edin lütfen.
    Ups fiziki olarak teslim aldığında size tracking numberı da içeren bir email ile bilgi verir, ve o tracking number ile artık takip edilebilecek hale gelir kargonuz. Yani emailin kimden geldiği önemli.

• @aysegul alıcı kısmında [email protected] olarak gözüküyor yani hangisi oluyor:)

Premium Teslim Alma Noktası

Sayın Vize Başvuru Sahibi,

Pasaportunuzun iadesi için Premium Teslim Alma seçeneğini tercih ettiniz. Pasaportunuz, 1Z referans numarasıyla seçtiğiniz UPS ekspres adresine gönderiliyor.

Adlı mail aldık

Aslıda biz upsyi aradık dediğiniz gibi fiziki olarak ellerine ulaşmadığı ancak kayıt açıldığının bilgisini verdiler bu durumda bizim vizelerimiz hangi aşamada kalmış olabilir. Konsolosluk bir dakika biz vizeyi bastık ama veremeyiz diyebilir mi

• ⭐⭐

@Uğur-Çelik Uğur bey sizi yanlış yönlendirmek istemem ama işçinin her zaman haklı olduğunu bilmenizi isterim. Şayet iş yerinden bugun çıkıp gitseniz 120 ödemeden gitseniz bile iş vereniniz size dava açsa bile siz iş yerinde mobbing uguladı istifa edeceğim dedikten sonra tarafıma çok baskı yaptılar Sağlık veya güvenlik riski yaşadım derseniz mahkemede işçinin hep haklı olduğunu gördüm 200 kişinin istihdam ettiği bir şirkette çalışıyorum işverenimin bir kez olsun haklı çıktığını görmedim hiç bir işçi davalarında bu yüzden şuan biz ayırılan her personellerimizle arabuluculukla ayrılıyoruz bu çok detaylı bir konudur özelden yazarsanız bu konu hakkında bir kaç tavsiyede bulanabilirim

Siz eğer ben iş verenimle kötü ayrılmak istemiyorum üzerimde emeği çok derseniz şayet ben o zihniyette biriyim iş verenim çok babacan bir adamdır patron çalışan ilişkisinden çok abi kardeş ilişkimiz var kendisi her konuda maddi manevi çok desteğini verdi bana verdiği güven ile ben şuan bu konuma geldim bu yüzden asla yüz üstü bırakmazdım size yapılan bana yapılsa patronla aramda bir protokol imzalar illa benden ihbar tazminatını isteseydi ona taksitle ödemeyi teklif ederdim böyle bir hakkınızda var. siz 120bin vermek istemiyorsunuz ama uçak biletiniz ve türkiye yapacağınız ger dönüşte yaşacağınız stres ve uçak biletin değeri bence 120k fazla olacaktır.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

142

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |