Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın gönderen kısmında yazıyor bu muhtemelen, evet vfs demek o.
    Yani vfs sizin paketinizi hazırlsyıp ups e ait tracking number ile ups e teslim etmeye hazır hale getiriyor. Bazen ups e aynı gün teslim ediyor bazen birkaç gün sonra, yani sizin kargonuzu ups henüz fiziki olarak teslim almamış. Ups teslim alınca size email gönderecek. Ve artik o tracking number ile takip edebileceksiniz. Sadece beklemeniz gerek şuan.

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın yok hayır demez çunkü konsoloslukta değil artik vize paketiniz. Vfs globalde.

• @aysegul heyecanla bekliyoruz bizde bakalım ..

• @aysegul adımıza teslim ettiği paketimizi vfsden geri alabilme yetkisine sahip mi peki

• ⭐⭐⭐⭐

@Meliha-Yalın onu bilemiyorum tabi, sadece tahmin yürütebiliyorum, geri istemezler diye.

• @mhmtkz Selam tekrar. Seattle'dan girecek başka deli varsa diye detay vereceğim. İlk olarak pasaport kontrolüne gidiyorsunuz. Memur sıcak bir şekilde "congratulations" dedi ben o anda rahatladım zaten 🙂 Orada bana nerede kalacağım, ailem ve/veya arkadaşım olup olmadığı soruldu, bu kadar. Sonra kayıt için başka yere yönlendiriyor. Kayıt tamamlandıktan sonra sizi çağırıyorlar, verdiğiniz adresi ve telefonu teyit ediyorlar, damgayı basıp, tekrar çıkışta bir polise yönlendiriliyorsunuz. O da pasaportu okutup kapıyı açıyor. Welcome home... 🙂

• Cezayir (Algeria) kaynaklı bir DV dosyası:
    Kişi 15 Aralık’ta vize onayı alıyor ve pasaportunu konsolosluğa teslim ediyor.
    Ancak 22 Aralık’ta pasaportunu geri aldığında, pasaporttaki göçmen vizesinin üzerine “CANCELLED WITHOUT PREJUDICE” damgası vurulmuş şekilde teslim edilmiş.

Bildigim kadarıyla “Cancelled without prejudice”, “kalıcı red / ömür boyu engel” gibi değil; daha çok o vizenin iptal edilmesi anlamına geliyor (dosya daha sonra tekrar değerlendirilebilir veya yeniden işlem 3886713c-1dac-4ee2-a06c-26f320352867-image.png gerekebilir). Ama tabii bunun sebebini konsolosluk yazmadan kesin bilemiyoruz.

Şu an ortam karışık olduğu için, “vize basıldıysa garanti” diye düşünürken bile böyle örnekler çıkabiliyor. Gelişme olursa yazarım.

• evet arkadaşlar JFK havaalanından abd topraklarına giriş yapmış bulunuyorum. pasaport kontrolde hiçbir sorun çıkmadı dosyamı ve pasaportumu verip ilk girişim olduğunu söyledim pasaporta stampi bastı ve geçtim. telefonumun şarjı bittiği için ve adaptörler uyumsuz olduğu için apar topar apple store'a gelip adaptör aldım. herkese bol şans.

• @proahmet CANCELLED WITHOUT PREJUDICE aslinda hukuki bir terim. Turkceye sanirim en iyi su sekilde cevrilebilir: Hakki sakli tutularak iptal edildi.

Eger CANCELED WITH PREJUDICE yazsaydi, bu geri donusu olmayacak sekilde iptal edildi anlamina gelirdi.

• Durdurulma kararı sonrası giren arkadaşlar USCIS güncellemesinden haber verebilir mi
    Green Card Ve SSN basım durumunda gözüküyor mu?

• Herkeste merak edilen konu bu sanırım ilk giriş yapanlar içinde yılbaşı dönemine denk gelmesi biraz şanssız çünkü herkes tatilde. Umarım hepimiz kartlarına ulaşabilir
    @Selimdiskaya52

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 19-20 Aralık, bu son talimatın ardından yapılan ilk girişlerin başlangıcı. Yani en iyi ihtimali düşünüp 19+7 desek (ssn 7-10 günde gelir genelde) 26sına denk geliyor. 24-25-26 federal tatil, hemen arkasına yani 27-28 gibi en erken gelebilecek ssn tarihi olmalı. O da herşey yolunda gider, hiçbir gecikme olmaz, noel rehavetinden işler sarkmazsa, göreceğiz. İlk girişini yapmış arkadaşlar bilgilendireceklerdir bizi.
    Bu arada SSN takibi yapılamıyor.
    Greencardların ise case tracker uygulamasından takibi yapılabiliyor ancak onun da min 20 gün gibi bir süresi var(greencardların geliş süresi normal şartlar altında 20gün-120gün), ancak tesliminden birkaç gün önce produced ve mailed aşamaları var, yani 20 günden önce bunlardan birini görürsek giriş yapan arkadaşlardan mükemmel olacak. Bunun için henüz erken, bununla ilgili ilk feedbacki muhtemelen -en iyi ihtimalle- Ocak ayının 10-15inden sonra alabiliriz.
    Bekleyip göreceğiz..

• @aysegul bizim greencardlar 54 günde geldi 😅

• Bende 20 gün boyunca ödeme alındı kısmında kaldı girişimizi 25.11de yapmıştık. Uygulamada güncellemeler geç geliyor. View online kısmına basınca kartın 16sında postalandığını gördüm ve 19unda teslim edildi. Yani o aradaki basım sürecini ve dağıtıma cıkmasını görmedim bile. Şu an baktıgımda halen postalandı olarak gözüküyor ve teslim edildikten 1 gün sonra postalandı diye uygulamada güncellendi. O yüzden uygulama içinden bakarkenki view online seçeneğinden de bakmanızı tavsiye ederim inşallah herkesin kartı ulaşır. Yakın zamanda olan bir tecrübem olduğu icin bu şekilde detaylı yazıp bilgi vermek istedim.

@aysegul

• Arkadaşlar biraz içimi dökeceğim.
    USA yaklaşık 250 yıl önce kurulmadı mı?
    Oradaki en eski olanlar bile, 3-4 kuşak öncesi oraya "göçmen" olarak gitmediler mi?
    USA zaten komple göçmen ülkesi değil mi?
    Nedir Trump ve onun kafasındakilerin göçmen düşmanlığı.
    Ulan zaten kızılderili değilsen, sen de oraya göç etmedin mi birkaç kuşak önce.
    Neyse sakinim... Özür dilerim...

• ⭐⭐⭐⭐

@Nacrumates çok iyi yaptınız, tesekkürler, her bilgi kırıntısı her zaman benim için önemliydi ancak şu günlerde paha bicilemez..
    Tamam aklımda tutacağım bahsettiğiniz seyi.
    Sizin de kartınız hayırlı olsun bu arada 😊

• ⭐⭐⭐⭐

@Selimdiskaya52 greencard basım sürecinde değişim beklemeyin kısa sürede derim çünkü 1-1.5 ay boyunca orası sadece ödeme alındı olarak gözükecek bu size yanlış bir fikir verebilir

• @gucarslan @Utku-Pehlivan ile attığımız maillere ve konsolosluk sayfasının altını üstüne getirerek bulduğumuz soru formlarına hicbir şekilde geri dönüş alamıyoruz.ayın 25ine sağlık mülakatı planlamıştık fakat dosyaya eşim beni ekleyemiyor.sitedeki numaraları da aradık fakat telesekreter çalıyor sadece bir yere bağlamıyor,biz nasıl bir süreç izlemeliyiz APye kalacaksak da dosyada ikimizin de adı varken kalmak süreç için daha iyi değil mi?Süreç yeterince karışıkken bir de beni ekleyemediğimiz için korkularımız arttı.Yardımınızı rica ederiz.

• @Emre-Kurtulmuş Teşekkür Ederim, henüz giremedim lakin yine de acaba orası değişti mi diye merak ediyorum Danimarka Büyükelçiliği pasaportumu iade etti elime ulaşır ulaşmaz ABD'ye giriş yapacağım

• Çok teşekkür ederiz, evet şu dönemde her bilgi çok çok önemli kart bekleyenler için en güncel açıklama bu şekilde olduğunu düşünüyorum. Benden sonraki süreci de büyük merak ile bekliyorum inşallah basımda bir sorun olmaz tekrar yineliyorum uygulamadan kontrol ettikten sonra online kısımdan da bakın mutlaka herkese iyi günler
    @aysegul

Benzer Başlıklar

• 1137
  • 9
  • 158
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |