Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik Çekindiğiniz noktayı tam olarak anlayamadım. “yılbaşında bu işlemi yapıp geri geldiğimizde vize basılması açısından sakıncalı değerlendirilir mi?” diye sormuşsunuz. Eğer vizeden kastınız greencard basım süreci ise ilk girişte ABD’de kaç gün kaldığınıza bakılmaksızın kart basım süreci başlar.

İçinde bulunduğumuz kritik dönemde kartların basılıp basılmayacağı hepimizin merak ettiği bir konu, ancak bu durum sizin ilk girişte kısa süre kalmanızla ilgili değil.

Ayrıca ablanızın kartın gönderileceği adreste yaşıyor olması ve kartı size ulaştırabilecek olması sizin için önemli bir avantaj.

İkinci girişinizi mümkünse fiziksel GC ile yapmanızı öneririm.

• @kemal85 Ne yazık ki benim sürecim ve benim dönemimde AOS yapan bazı kişilerin süreci çok travmatik geçti. Bu aşamada açıkcası ben de pek ışık göremiyorum AOS için ama umut kırmak da istemem. Belki, düşük bir ihtimal de olsa hold kaldırılır ve başvurular hızlıca değerlendirilir.

• 10 Ekim 2025'te vizem basıldı. 1 Mart 2026'da ilk girişimi Los Angeles'tan yapacak ve 14'ünde tekrar Cluj-Napoca'ya dönecektim. Bu arada Kasım ayında Romanya uzun dönem oturumum da onaylandı. 9 Ocak 2026'da uzun dönem oturum kartımın basılması için son bir kere göçmenlik bürosuna evrak teslim edeceğim. Bu durdurma kararını duyduğumda bir an korktum fakat sonra dedim "Ya, girişleri iptal ederse Romanya'dan devam edersin. Sağlık olsun.". Zaten uzun dönem oturum alana kadar Romanya'da 1 seneyi daha doldurdum. Vatandaşlığına ACT 8 sayesinde başvurmak için 2 seneden biraz fazla süre kaldı. O yüzden iyilikler, güzellikler bizimle olsun, hayırlı olsun. Türkiye'den göçmek isteyenlerin alternatif planları bol olsun.

• ⭐⭐⭐⭐

@apexcruel süper, tebrik ederim, hayırlı olsun girişiniz 🙂
    Evet daha önce, hatta yakın aylarda giriş yapan birkaç talihlinin iletisinde gördüm; kendisi adres bilgisi almayıp uscise yönlendiren cbp memuru olmuştu. Demekki bazısı uğraşmak istemeyebiliyor.
    Evet uscis'ten bahsettiğiniz bölümden yapabiliyordunuz zaten, siz de yapmışsınız, doğru. Ancak adres değişikliğini nereden yaparsanız yapın nadiren de olsa eski adrese gittiği olabiliyor, aklınızın bir köşesinde olsun .

• Özellikle DV 2026 da kazanıp, mülalat alıp GC alabilenler, şimdiye kadar gelmiş geçmiş en talihli GC kazananları olacak gibi duruyor. Ancak öyle hassas bir nokta ki vize basım sürecinde olup GC'leri eline alamayanlar bir iptal kararıyla gelmiş geçmiş en bahtsız talihli durumuna düşebilirler. Umutlar, hayaller... Maalesef kaderlerimizi belirlemek her zaman elimizde olmuyor. Umarım her isteyen hayallerine kavuşur.

• @Serapp patronum işten ihbar süremi para olarak verip çıkmamı istediği için bunu mu ve gidip kısa süreli kalıp gelmeyi değerlendiriyoruz , kısa süreden kastım da 10 saat giibi bir süre . Bu yüzden bu sürenin ve çok kısa süreli giriş çıkış yapmamız temelli 1 ay sonra taşınırken sıkıntı çıkarıtcaksa iş yerine parayı verip komple taşınıcam , işyerim de baskı yaptığı için sabahtan beri stresten artık düzgün cümle kuramaz olduk 😥

• ⭐⭐⭐⭐

@Uğur-Çelik

Sn. @Serapp Hanim'in bilgilendirdigi uzere, USCIS'in kart basim surecine gecmesi icin sizin ilk giriste ABD'de ne kadar sure gecirdiginize bakilmiyor, isterseniz geldiginiz ucak ile geri donun su hassas donemde sartlariniz el vermiyorsa. Yasal gocmen statunuzun baslayabilmesi ve normal sartlarda kartinizin basima girmesi icin ABD'ye varmaniz, pasaport kontrolden gecmeniz ve girisinizi yapacak olan CBP memuruna sari dosyayi teslim etmeniz gerekiyor.

Daha sonraki surecler (sari dosyanin havalimani CBP ofisinden USCIS'e gonderim hizi, USCIS'in dosyanizi incelemesi & kart basim sureci, kartin posta ile verdiginiz adrese sorunsuz gonderilmesi vb) sizin kontrolunuzde degil, sansiniz ve resmi kurumlarin islem sureci belirleyici olacak. Derin nefes alin, endiselerinizi biraz kenara birakin, sayfadaki benzer tecrubeleri okuyarak sakince surecinize adim adim devam edin lutfen. Iyi yolculuklar!

• Bu olay sonrası kcc ye mülakat yerim bellimi ve olacak mı dedim bana mülakat yeriniz bangkokta planlanıyor diye cuma günü mesaj gelmiş ama bu durum hakkında bir umut veya bir fikir verir mi bilmem...

Burda paylaşmak doğrumu onuda bilemedim ama belki faydası olur.

||Sorunuz için teşekkür ederiz.

Kayıtlara göre, her aile üyesi için Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne eksiksiz ve geçerli bir DS-260 başvurusu gönderdiniz. Görüşmeler, işlem gören dosya numaralarına göre sayısal olarak planlanmaktadır. İşlemde olan güncel numaraları bulmak için lütfen https://travel.state.gov adresindeki vize bültenine bakın. Bu bülten her ayın 15. gününden sonra güncellenmektedir. Görüşme tarihi planlandıktan sonra, dvprogram.state.gov adresini kontrol etmeniz için e-posta yoluyla bildirim alacaksınız.

Lütfen DV Programı ve ilgili düzenlemelerle ilgili genel güncellemeler için travel.state.gov takip edin. Ayrıca, görüşmenizin yapılacağı yer için seçtiğiniz Büyükelçilik veya Konsolosluğun yayınladığı bilgileri de kontrol etmelisiniz. DV randevularının planlanma süreci önceki yıllara göre değişmemiştir. Seçilen adaylardan, görüşme planlandığı anda verdikleri e-posta adresine gönderilen bir e-posta ile Giriş Durumu Kontrolü (ESC) web sitesini kontrol etmeleri istenecektir. KCC, bireysel vakaların ne zaman görüşmeye alınacağını tahmin edemez ve tüm belgelerinizi ve bilgilerinizi zaten sağladıysanız ek bir adım atmanız istenmez. Lütfen DV Programına katılım için seçilmenin vize veya vize görüşmesi garantisi olmadığını unutmayın.

Görüşme planlamasıyla ilgili olmayan özel bir sorunuz varsa, Başvuranın tam adını, dosya numarasını ve doğum tarihini (AAGGYYYY) orijinal başvuruda belirtildiği şekilde aşağıdaki formatta vermeniz gerekmektedir. Lütfen Kentucky Konsolosluk Merkezi'nin dosyanızın reddedilip reddedilmeyeceği konusunda size bilgi verme yetkisinin olmadığını unutmayın. Bunu yalnızca vize görüşmeniz sırasında bir konsolosluk görevlisi yapabilir. Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne herhangi bir kağıt belge göndermeyin.

Mülakat yeriniz Bangkok'tur ve KCC tarafından planlama amacıyla kullanılacaktır. Mülakatınız planlandığında, randevu bildirimini görüntülemek için Aday Durum Kontrolü'ne (ESC) giriş yapmanız gerekecektir. Bu sırada, randevunuzun doğru pozisyon için planlandığını lütfen doğrulayın. Herhangi bir nedenle doğru değilse, [email protected] adresinden tekrar KCC ile iletişime geçebilirsiniz.
    Lütfen mülakat yerleriyle ilgili herhangi bir değişiklik için "İkamet Ettikleri Ülkedeki Başvuru Sahiplerinin Değerlendirilmesi - 28 Ağustos 2025" başlıklı duyuruyu takip etmeye devam edin.
    Davanızla ilgili güncellemeler için lütfen https://dvprogram.state.gov/ adresini ziyaret edin.

Kentucky Konsolosluk Merkezi'nin belirli bir Çeşitlilik Vizesi (DV) vakasıyla ilgili sorularınıza yardımcı olabilmesi için, Başvuranın tam adını, eksiksiz vaka numarasını ve doğum tarihini (AAGGYYYY) orijinal başvuruda belirtildiği şekilde aşağıdaki formatta vermeniz gerekmektedir. Lütfen unutmayın ki Kentucky Konsolosluk Merkezi'nin, özel vakanızın reddedilip reddedilmeyeceği konusunda size bilgi verme yetkisi yoktur. Bunu yalnızca vize görüşmeniz sırasında bir konsolosluk görevlisi yapabilir. Kentucky Konsolosluk Merkezi'ne herhangi bir kağıt belge göndermeyin.

Daha fazla bilgi için lütfen aşağıdaki web sitelerine bakınız:
    Çeşitlilik Vizesi Web Sitesi: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry.html
    Çeşitlilik Vizesi Talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-instructions.html
    DS-260 talimatları: https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-submit-your-iv-and-alien-registration-application.html
    Çeşitlilik Vizesi çekilişine katılmak veya seçim sonuçlarını kontrol etmek için: https://dvprogram.state.gov||

Spoiler özelliği de çalışmıyor mobilde.

• ⭐⭐⭐⭐

@kemal85

Henuz bultende cut off olmadiginiz icin onceki durumunuzdan farkli bir email gelmesi beklenmezdi zira Department of State kontrolunde/koordinasyonunda calisan KCC'nin calisma sartlarinda "bu olay" sonrasi bir degisiklik olmadigi icin. Bangkok'ta mulakati planlanmis olan talihlerin deneyimleri ve bultenin gidisati sizin icin belirleyici olacak.

• @ATS16 çok haklısın, zaten soruma tam cevap vermemiş bülteni takip et ayın 15 yayınlanıyor, mülakat yerinde bangkok gözüküyor yazmış özetle olur olmaz bişey dememiş.

• @ATS16
    Merhabalar,
    Greencard için verdiğimiz adres (eyalet), Green card’ın basın sürecinde etkili mi sizce? X eyalette bürokrasi yavaş, daha yavaş gelir diyebildiğimiz eyaletler var mı veya tam tersi durumlar?
    Şu anda north carolina, pensilvanya pittsburgh ve los angeles’ı adres gösterebiliyoruz yakınlarımız ve arkadaşlarımız olduğu için. Forum’da daha önce buna benzer bir konu görmedim, sormak istedim.
    Not: ilk girişmizi, houston’dan yapıp austin’e geçmeyi düşnüyüoruz

• @aysegul biz D260 formunda giriş yapmamıştık, mülakatta da bildirmeyi atlamışız o yüzden aslında bizde adres hiç yok diyebilirim.

Bir ikinci soru işaretim de hepimiz için ayrı uscis hesabı oluşturup kendi bildirimlerini mi yapması gerekiyor küçük kızım da dahil bilginiz var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@MKA, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@ATS16
    Merhabalar,
    Greencard için verdiğimiz adres (eyalet), Green card’ın basın sürecinde etkili mi sizce? X eyalette bürokrasi yavaş, daha yavaş gelir diyebildiğimiz eyaletler var mı veya tam tersi durumlar?
    Şu anda north carolina, pensilvanya pittsburgh ve los angeles’ı adres gösterebiliyoruz yakınlarımız ve arkadaşlarımız olduğu için. Forum’da daha önce buna benzer bir konu görmedim, sormak istedim.
    Not: ilk girişmizi, houston’dan yapıp austin’e geçmeyi düşnüyüoruz

Bu konuda resmi bir istatistik yok, 50 eyaletteki tüm uluslararası havalimanlarını veya sınır kapılarını aynı performansta düşünmek gerekiyor. Kendi şahit olduğum üç örneği verebilirim sadece.

2024 Nisan’da Los Angeles’tan giriş yaptık, 10.günde SSN ve 25.günde permanent resident kartlar Chicago’da verdiğimiz adrese geldi.

Bir DV2026 talihlisi arkadaşımız 26.11.25’de New York-JFK’den giriş yaptı, 08.12.25’de SSN’i ulasti ve 22.12.25’de permanent resident kartı Chicago’daki adrese ulasacak gozukuyor.

Bir başka DV2025 arkadaşımız da 08.11.25’de Chicago’dan giriş yaptı, SSN 19.11.25 tarihinde Chicago’daki adrese geldi, permanent resident kartları hala ödeme alındı aşamasında.

01.12.25 tarihinde pasaportunuzu teslim almis gozukuyorsunuz, DS260'da bir adres girmissinizdir veya mulakat esnasinda guncellediyseniz bu verdiginiz adresin ayni kalmasini tavsiye ederim sadece, ulkeye giriste adres guncellemenizi tavsiye etmem eger ki o adreste yasayan kisinin durumunda degisiliklik yok ise ve posta kutusu hala guvenilir/ulasilabilir ise. Bu tamamen kisisel dusuncem, ihtiyaci olan talihliler giris esnasinda adres guncelleyebilir tabii ki.

Ozetle kartlarin basim sureci ve iletim suresi dosyanizin durumuna ve şansınıza bağlı. Bol şans 🍀

• @gucarslan Avukatim asagidaki gibi belirtti kisaca bekleyip gorecegiz bizim yazdigimiz her sey varsayimlardan ibaret..

Durumun netlik kazanmasi icin beklememiz gerekiyor. Programin askiya alinmasi tam olarak ne demek, bu belli degil. Mesela USCIS adjustment of status basvurularini kabul mu etmeyecek yada basvurlari alip karar verilmesini mi donduracak, bilinmiyor. Devletin programi askiya almasi hakkinda dava acilma ihtimali de var.

Ocak vize bultenine gore, Ocak ayinda dosya numarasi 8,500’un altinda olan kisiler prosedure devam edebiliyor. Yine Ocak ayi vize bultenine gore, Subat ayinda dosya numarasi 11,000 altinda olan kisiler prosedure devam edebiliyor. Sizin dosya numaraniz 26xxx. Ilk olarak Subat ayi vize bultenini beklemek ve ayni zamanda programin askiya alinmasi ile ilgili yeni gelismeleri takip etmek bu noktada en saglikli adim olacaktir.

Loto ile alakali proseduru ABD icinden (adjustment of status) Ankara ABD buyukelciligine (Consular Notify) yada mumkunse baska bir ABD buyukelciligine aldirmak faydali olur mu, bu henuz belli degil. Ayrica, prosedurun buyukelcilige kaydirilmasi nasil bir gecikme yaratir, bu da belli degil.

• Yasaklı

@zakaria şansımıza sene ortasında veya sonunda değil de neredeyse başında oldu bu durum. sorunun çözülmesi için yeterli zaman var eski sıkıntılı dönemlerin aksine.

• @Emre-m bilgi için çok teşekkürler. Department of state in bu pause icin çözümü herkesi DV 2026 boyunca AP ye bırakmaksa nasil olucak bunun medical işleminin bir süresi var. Bir aciklama gelse gercekten cok iyi olacak. Ama bunu da beklemek su an icin yersiz herhalde. ne zaman önümüzü net görebildik ki bu işte ??
    Umuyorum hepimiz vizemize kavusuruz.

• ⭐⭐

@Uğur-Çelik merhaba istifa ettinse ihbar süreni çalışmak istemiyorsan iş yerine ihbar tazminatını ödeyebilirsin.

• @Emre-m bu haber şuanda daha da düşündürmeye başladı bundan sonraki süreçler nasıl olucak tüm greencardlar idari işlemler geçecek demek herkesin greencardı vizesi vs ekstra işleme mi alınacak nolucak çok ucu açık bir şey söylemişler ve bırakmışlar

• @Fer-0 Süreçle ilgili alınan kararlardan beni sorumlu tutmak pek mantıklı değil 🙂 Paylaşılan bilgiler resmi kaynaklara dayanıyor. Eğer bilgi paylaşımı SENİ rahatsız ediyorsa, okumamak en kolay çözüm.

• @zakaria Gergin ortamda tebessüm edelim istedim ama herkesi kendim sanmam bazen ters tepebiliyor sürecinizde mutlu ve olumlu haberler dilerim.İyi akşamlar.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

150

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |