Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar ben 2024 kasim ayinda k1 vizesi ile Houston'a geldim. Nisan ayında biyometrik isini hal ettik.15 temmuzda interview icin gittim 5 dk sürdü mülakat sorun görmüyorum evreklarda 2 haftaya cevap alırsınız dediler. 4 ay oldu hala bir ilerleme görünmüyor sadece sistemde 21 ay olan surecim 9 aya dustu aynı gün.. aradik mail attik süreç devam ediyor cevabını aldık sadece acaba benzer durum yasayan oldu mu? Normal de olumlu bir mulakatta bir hafta icinde greencard alanlar var ayrıca olumsuz olsa direkt yüzümüze söyler ya da ek evrak isterlerdi diye düşünüyoruz

• Herkesin bildigi gibi Diversity Visa yani Greencard cekilisi suresiz olarak durduruldu, muhtemelen mevcut yonetim devam ettigi surece boyle kalacak. Bu durum AOS yapacak arkadaslari da etkileyebilir. Hali hazirda askiya alinmis bir surecin basvuru sonrasinda mulakati nasil ilerler muallak. Yani simdi basvurup, 3-4 ay sonra mulakat alsaniz, mulakatta da kusura bakmayin askiya alindi artik cekilisle kart veremiyoruz diyebilirler mi? Ya da sistem kotayi direkt kapatir mi? Bilinmeyen cok sey var, arastirmanizi bu yonde detayli yapmanizi siddetle tavsiye ediyorum. 2026’da secilen herkesin en kisa surede sureci tamamlayip, kartlarina kavusmasini canıgonulden diliyorum.

• USCIS'in paylaştığı policy memorandum'dan anladigimiz uzere bekleyen AOS başvurularının durdurulup, tekrar gözden geçirilmesine karar verilmiş. Mevcut yonetimin gocmenlere bakis acisi hepimizin malumu, es keza bu yola girecekseniz ya da bu yonde bir tavsiye alirsaniz buyuk bir risk almis olacaksiniz. Hali hazirda surec icinde olanlarin belki de geri donmesi gerekebilir. Bilgi notunu buraya ekliyorum.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   K koray2000 

• Aralik 2025 basinda mulakata girdigi halde, USCIS tarafinda durumlari hala guncellenmeyen kisiler olmus AOS yapan. Simdilik belirsizlik devam ediyor, eger bu asamada mulakata girerseniz, mulakatinizi yapan officera sistemden (IVAMSWEB) hemen visa hakkinizi girmesini rica edin, tabii girebilirse cunku sisteme yeni girisleri engellemis olabilirler son gelen memo ile. Bunun disinda simdilik AOS tamamen durmus gibi gozukuyor. Basvuru yapsaniz LockBox kabul eder mi etmez mi o bile belli degil.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   Serapp Serapp 

• Selamlar temmuzda başvurumuzu yaptık biometric ağustosta oldu şu an son durumlar nedir acaba kaç ay daha bekleriz tahmini californiadayım yoğun bir bölge olduğu için süreç ekstra yavaş mı ilerler bilgisi olan var mıdır

• DV kazanıp da AoS yaptıranların akıbeti de bildiğim kadarıyla vize mülakatlarına girenlerinkiyle aynı oldu şimdiye kadar, değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

DV kazanıp da AoS yaptıranların akıbeti de bildiğim kadarıyla vize mülakatlarına girenlerinkiyle aynı oldu şimdiye kadar, değil mi?

Evet güncel durumda 19.12.25 tarihinden bu yana diversity visa kategorisinde olup ABD içerisinde AOS sürecini takip eden talihlilerin süreci de hold pozisyonunda.

Hold and Review of Pending USCIS Adjustment of Status Applications Filed by Aliens Under the Diversity Immigrant Visa Program

• Her iki basvuruda da Hold durumu varken AOS ten mi basvurmak mantikli yoksa konsolosluklardan mi ds-260 formunu doldurup

• @Semra-Inan Durumunuza gore degisir ancak AOS yaptiginiz takdirde Amerika icindeki belli kurumlara ben bu memlekete goc etmek istiyorum beyanini yapmis oluyorsunuz, hayat boyu karsiniza cikabilecek bir durum eger Greencard alamazsaniz, konsolosluktan yaptiginizda bu durum soz konusu olmuyor. AOS yaparken kullandiginiz vize haliyle muhim burada. Eger hali hazirda Amerika icinde kalmanizi saglayan ve uzun vadede orada olmaniza imkan veren bir vize varsa AOS icin belki bir sans verilebilir, turist vizesi ile AOS yapacaksaniz, hele ki bu zamanda ciddi bir macera olur. Tabii ayni soruyu bir danismana sorsaniz yapalim falan diyecektir para icin.

• @cre3d Mevcut yonetim butun AOS basvurularini durdurdu, tekrar acmalarini bekleyeceksiniz. Ne zaman acilacagi ne yazik ki belli degil.

• Yasaklı

AOS BAŞVURULARINDA SON DURUM NEDİR?DURDURULDU MU?

• ⭐⭐⭐⭐

@özlem-GÜZEL, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

AOS BAŞVURULARINDA SON DURUM NEDİR?DURDURULDU MU?

EVET! https://yesilkartforum.com/forum/post/529122

• Merhabalar herkese. Kendi sürecimle ilgili güncelleme geçmek isterim. Kategorim family based F2A. Sanıyorum geçtiğimiz Ekim’den bu yana current idik. O zamandan beri dosyamızda bir gelişme bekledik ama beklediğimiz gelişme ancak Şubat ayında geldi.

Şubat ayında USCIS’ten bir mektup aldık. Dosyamla ilgili karar verebilmek için tekrar bir sağlık raporu göndermemi belirtiyorlardı. Daha önce USCIS’e göndermiş olduğum raporumu 31 Ekim 2023’ten önce gönderdiğim ve bu tarihten önce gönderilen raporların yenilenmesi gerektiği için sağlık raporumu yenileyip tekrar göndermemi istediler. Maalesef daha önceki sağlık raporunu da RFE istedikleri için o tarihte göndermiştik. Keşke daha sonra gönderme opsiyonumuz olsaydı tekrar uğraşmazdık.

Bu nedenle sağlık raporu için civil surgeon’dan tekrar randevu aldık. Bu sefer yanımda önceki aşı kayıtlarımı ve yakın tarihli kan tahlili sonuçlarımı götürdüm. Ek olarak tekrar bir tüberküloz kan tahlili, polio ve grip aşısı istendi sadece. Bu istenenleri temin ettikten sonra raporu aldım ve 27 Şubat tarihinde hızlıca avukatımıza yolladık. Onlar da raporu USCIS’e iletti, rapor 6 Mart tarihinde ellerine ulaştı.

Bugün yani 16 Mart’ta USCIS dosyamın statüsünü güncelledi ve “Interview scheduled” olarak revize etti. 20 Nisan tarihinde USCIS lokal ofisinde mülakatım var. Açıkçası mülakat atandığını ilk gördüğümde şaşırdım, çünkü dosyamız son derece sağlamdı ve Emma’ya her bağlandığımda mülakatın waive edildiğini söylüyordu. Ülkedeki güncel son durumlar nedeniyle böyle olduğunu düşünüyorum.

Artık son düzlükteyiz, mülakata da girip çıkarak bu süreci en güzel şekilde noktalamak istiyoruz. Çünkü çok yıpratıcı ve zorlu bir süreçti. Umarım dileyen herkes beklediği haberlere en kısa zamanda ulaşır.

• Yasaklı

AOS DEVAM EDİYOR OZAMAN?

• @özlem-GÜZEL AOS tek bir kategoride olmuyor. Benim kategorim family based, DV değil. Her kategori kendi durumunu kategorisine göre takip etmeli.

• Merhaba, konsolosluktan alacagimiz birth certificate formul A, edevlet ile ayni mi oluyor?
    Ve tercumeye gerek oluyor mu?
    2026da durumlar neler tam emin degilim.
    Tesekkurler vaktiniz icin.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

145

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |