Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

• @MrOrion Kota takibi icin de bilgi vereyim, bu sene AOS yapacak arkadaslar icin ise yarayacak bir kaynak olur. Asagida linkteki siteye her sene kotanin ne kadar doldugu belli araliklarla yukleniyor.

https://dvcharts.xarthisius.xyz/ceacFY25.html

En son 2025 yuklenmis, yanlis hatirlamiyorsam Ocak’tan itibaren yeni donem icin de veriler giriliyor.

Mesela ilginc simdi goruyorum, 2025’te kota dolmamis, AOS yapip son ana kalanlara bile Greencard vermis olmalari gerekiyor bu durumda, mulakat alamayan kisiler olduysa ayrica bir dusunmek lazim bu sene ozelinde, neden mulakat alamamislar diye.

• ⭐⭐⭐⭐

@koray2000 2025 yılında kota dolmadı maalesef bülteni fazla ilerletmediler, EU kategorisi 23.000 de kaldı. 23bin üzeri dosya taşıyanlar için de hüsran oldu.

• @Serapp Uzuldum. Bultenin EU’da 23000’de kalmasina ragmen 20486 kisiye mulakat vermisler, gecmis senelerle daha detayli karsilastirmak lazim ama her sene case number araliklarinda randevu almak isteyen kisi sayisi daha fazla artiyor gibi.

Mesela eskiden cogu kisi pasaport cikarmama, vazgecme, ya da ugrasmama gibi sebeblerden süreçten vazgeçiyormus (tabii bu dedigim 2000’lerin baslari gibi). Dolayisiyla arada olusan bosluklardan dolayi case number olarak daha ust basamaklara cikilabiliyormus.

Simdi pasaport sarti tekrar geliyor, yani birisine greencard ciktiginda o kisinin surece devam etme ihtimali cok daha artacak, benim donemimde oldugu gibi. DV2027’ye biraz da bu yonuyle bakmak lazim. Yapilacak olan odeme ve basvurularin hala acilmamis olmasi nasil etkileyecek acaba sureci, onu da merak ediyorum. Pasaport sarti tekrar geldigi icin AOS yapan kisi sayisinda artis olur DV2027’de.

Bulteni erken bitirmelerinin sebebi belki Trump etkisidir, ilk baskanlik doneminde de ciddi sekilde etkilemisti Greencard cekilis sistemini.

• Bugün akşam üstü USCIS’ten bir mail aldım: “We have taken an action on your case” yazıyordu. Bir süredir bültende current olduğum için artık onay beklediğim bir dönemdeyim. O nedenle heyecanla USCIS hesabıma girdim. Ama I-485 dosyama onay vermek yerine, yaklaşık 1,5 yıl önce closed olan I-131 dosyama şu şekilde bir güncelleme geçmişler: “Immigration Parole Fee Notice Issued”. Dokümanlar tabına da bununla ilgili bir notice dokümanı eklemişler. Özetle parole sürecinin devam etmesi için 1000 dolar bir fee ödenmesi gerekiyormuş.

İnternetten biraz araştırdığım kadarıyla bugün çok fazla insana bu notice gitmiş, hatta green kartı onaylananlara bile gitmiş. Dokümanı biraz inceledim. Ücretten muaf olacaklar için bir exception listesi kısmı var, orada 7 numaralı exceptionda şöyle bir ifade var: “You are (A) a lawful applicant for adjustment of status under INA section 245 (8 U.S.C. 1255); and (B) returning to the United States after temporary travel abroad;” Bu ifadeye göre adjustment of status bekleyenler ücretten muaf gibi görünüyor. Ama yine de bir şey yapmak lazım mı bilemiyorum. Avukatıma da bir danışacağım.

Benzer bir durum yaşayan var mı arkadaşlar? Görüşlerinizi alabilir miyim?

• Emrah BorazanE Emrah Borazan bu başlıktan bahsetti

• @lavita bize de dün aynı bildiri geldi ne yapmamız gerektiği hakkında en ufak bir bilgim yok. Ben de buraya yazacaktım. Biz eşim için aos sürecini başlattık ve şu an tek eksiğimiz mülakat tarihi. Bu aşamada ne yapmamız gerekiyor hiç anlamadık. Ödememi yapacağız? Ödemeyi nereye yapacağız? Hiçbir şey anlamadık biz de.

• @bernat Sizin I-131 Advance parole başvurunuz onaylanmıştı değil mi? Benim düşünceme göre ve reddit ve farklı platformlardan okuduğuma göre, AOS başvurusu bekleyenler o dokümandaki 7 numaralı exceptiona giriyor. Buna göre bir şey ödemiyor olmamız gerekiyor. Ama avukatımıza da danışacağım. Güncel bir bilgi gelirse buraya eklerim.

• @lavita çok teşekkürler bizim avukatımız yok süreçte kendimiz ilerliyoruz o nedenle bilgi paylaşabilirseniz çok mutlu olurum. Evet bizim advance parole onaylanalı aylar oluyor. Elimize dokumanı da geldi. Bu bildiriye istinaden şu an ne yapmamız gerekiyor biz de anlamadık.

• Bu ileti silindi!

• Merhabalar ben 2024 kasim ayinda k1 vizesi ile Houston'a geldim. Nisan ayında biyometrik isini hal ettik.15 temmuzda interview icin gittim 5 dk sürdü mülakat sorun görmüyorum evreklarda 2 haftaya cevap alırsınız dediler. 4 ay oldu hala bir ilerleme görünmüyor sadece sistemde 21 ay olan surecim 9 aya dustu aynı gün.. aradik mail attik süreç devam ediyor cevabını aldık sadece acaba benzer durum yasayan oldu mu? Normal de olumlu bir mulakatta bir hafta icinde greencard alanlar var ayrıca olumsuz olsa direkt yüzümüze söyler ya da ek evrak isterlerdi diye düşünüyoruz

• Herkesin bildigi gibi Diversity Visa yani Greencard cekilisi suresiz olarak durduruldu, muhtemelen mevcut yonetim devam ettigi surece boyle kalacak. Bu durum AOS yapacak arkadaslari da etkileyebilir. Hali hazirda askiya alinmis bir surecin basvuru sonrasinda mulakati nasil ilerler muallak. Yani simdi basvurup, 3-4 ay sonra mulakat alsaniz, mulakatta da kusura bakmayin askiya alindi artik cekilisle kart veremiyoruz diyebilirler mi? Ya da sistem kotayi direkt kapatir mi? Bilinmeyen cok sey var, arastirmanizi bu yonde detayli yapmanizi siddetle tavsiye ediyorum. 2026’da secilen herkesin en kisa surede sureci tamamlayip, kartlarina kavusmasini canıgonulden diliyorum.

• USCIS'in paylaştığı policy memorandum'dan anladigimiz uzere bekleyen AOS başvurularının durdurulup, tekrar gözden geçirilmesine karar verilmiş. Mevcut yonetimin gocmenlere bakis acisi hepimizin malumu, es keza bu yola girecekseniz ya da bu yonde bir tavsiye alirsaniz buyuk bir risk almis olacaksiniz. Hali hazirda surec icinde olanlarin belki de geri donmesi gerekebilir. Bilgi notunu buraya ekliyorum.

https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/memos/PM-602-0193-DiversityVisaHolds-20251219.pdf

• K koray2000 bu başlıktan bahsetti

• Aralik 2025 basinda mulakata girdigi halde, USCIS tarafinda durumlari hala guncellenmeyen kisiler olmus AOS yapan. Simdilik belirsizlik devam ediyor, eger bu asamada mulakata girerseniz, mulakatinizi yapan officera sistemden (IVAMSWEB) hemen visa hakkinizi girmesini rica edin, tabii girebilirse cunku sisteme yeni girisleri engellemis olabilirler son gelen memo ile. Bunun disinda simdilik AOS tamamen durmus gibi gozukuyor. Basvuru yapsaniz LockBox kabul eder mi etmez mi o bile belli degil.

• SerappS Serapp bu başlıktan bahsetti

• Selamlar temmuzda başvurumuzu yaptık biometric ağustosta oldu şu an son durumlar nedir acaba kaç ay daha bekleriz tahmini californiadayım yoğun bir bölge olduğu için süreç ekstra yavaş mı ilerler bilgisi olan var mıdır

• DV kazanıp da AoS yaptıranların akıbeti de bildiğim kadarıyla vize mülakatlarına girenlerinkiyle aynı oldu şimdiye kadar, değil mi?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mert-A, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

DV kazanıp da AoS yaptıranların akıbeti de bildiğim kadarıyla vize mülakatlarına girenlerinkiyle aynı oldu şimdiye kadar, değil mi?

Evet güncel durumda 19.12.25 tarihinden bu yana diversity visa kategorisinde olup ABD içerisinde AOS sürecini takip eden talihlilerin süreci de hold pozisyonunda.

Hold and Review of Pending USCIS Adjustment of Status Applications Filed by Aliens Under the Diversity Immigrant Visa Program

• Her iki basvuruda da Hold durumu varken AOS ten mi basvurmak mantikli yoksa konsolosluklardan mi ds-260 formunu doldurup

• @Semra-Inan Durumunuza gore degisir ancak AOS yaptiginiz takdirde Amerika icindeki belli kurumlara ben bu memlekete goc etmek istiyorum beyanini yapmis oluyorsunuz, hayat boyu karsiniza cikabilecek bir durum eger Greencard alamazsaniz, konsolosluktan yaptiginizda bu durum soz konusu olmuyor. AOS yaparken kullandiginiz vize haliyle muhim burada. Eger hali hazirda Amerika icinde kalmanizi saglayan ve uzun vadede orada olmaniza imkan veren bir vize varsa AOS icin belki bir sans verilebilir, turist vizesi ile AOS yapacaksaniz, hele ki bu zamanda ciddi bir macera olur. Tabii ayni soruyu bir danismana sorsaniz yapalim falan diyecektir para icin.

• @cre3d Mevcut yonetim butun AOS basvurularini durdurdu, tekrar acmalarini bekleyeceksiniz. Ne zaman acilacagi ne yazik ki belli degil.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k