Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Chatgpt nin emsal kararlarla ilgili yazdıklarını aynen iletiyorum;

EMSAL DAVALAR – GERÇEK SÜRELER

🔹 1️⃣ Gomez v. Trump (DV-2020)

En güçlü emsal
    • Dava açıldı: Haziran 2020
    • İlk ihtiyati tedbir:
    👉 Yaklaşık 3–4 hafta içinde
    • Mahkemenin DV lehine açık kararı:
    👉 Yaz boyunca (Temmuz–Ağustos)

📌 Nihai süreç aylar sürdü ama:
    ➡️ DV vizeleri korunmaya alındı
    ➡️ Binlerce kişi vize aldı

🔑 DV açısından “oyunu kurtaran” karar: 1 ay içinde

🔹 2️⃣ Aker v. Trump (DV-2020)
    • Dava açıldı: Yaz 2020
    • Mahkemenin ilk müdahalesi:
    👉 2–3 hafta
    • Konsoloslukların “tam durdurma” yetkisi sınırlandı

📌 Yine:
    • Nihai karar uzun
    • Ama ilk tedbir hızlı

🔹 3️⃣ Almaqrami v. Pompeo (DV-2020 / 2021)
    • Dava açıldı: 2020 sonu
    • İlk koruyucu karar:
    👉 3–5 hafta
    • Mahkeme:
    • Vizeleri “reserve” etti
    • Sonradan basılmasına izin verdi

📌 Bu davada da:
    ➡️ Zaman kazanıldı
    ➡️ Haklar sıfırlanmadı

🔹 4️⃣ Goodluck v. Biden (DV-2021)
    • Dava açıldı: 2021
    • Mahkeme müdahalesi:
    👉 Yaklaşık 1 ay
    • Geciken DV vizeleri için ek vize yolu açıldı

yukarıdaki bütün davaların özetini, gece yarıları uyanıp duruşma dinleyerek cikartan, foruma aktaran ve o davalarin taraflarından biri olarak şunu söylemek istiyorum;

madem bu davaları örnek vereceksinizin, bari forumdaki başlıklara atıfta bulunun da doğru ve en azından faydalı bilgi vermiş olun.

çetgibiti'ye sorup neydu belirsiz, eksik, hatalı bilgileri buraya copy paste yaparak foruma fayda saglayamazsiniz. gerçek bilgi arıyorsanız forumda ziyadesiyle var.

https://yesilkartforum.com/forum/post/237424

• ⭐⭐⭐⭐

@Göktuğ-Yılbaşı, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

@EzgiLera haklısınız. Bilmediğim için soruyorum, daha önce böyle bir durum yaşanmadı gerçi ama şimdi bir panikle bilet alıp gitsek ve kapıdan bu karar yüzünden geri çevrilsek ancak 1-2 ay sonra bu karar bozulsa o zaman tekrar bu vizeyi kullanabilir miyiz yoksa hakkımız yanmış mı olur? Açıklamayı yarım yamalak yaptıkları için insanın hakkında türlü türlü senaryo canlanıyor 😔

Önemli olan sizi nasıl geri gönderdikleri aslında. Vizeniz iptal edilmediyse, girişte size ban verilmediyse sorun yaşamamanız lazım. Eğer gördüğünüz vizeyi iptal edin gibi bir karar çıkmazsa da durduk yere iptal edeceklerini sanmıyorum. Tabi ki yaşayıp göreceğiz, kesin bir şey yok.

Aslında 2020 talihlisi vardı hatırladığım bu durumda ama sonucunu hatırlamıyorum. Arayıp bulamadım, belki sadece Telegramda konuşulmuştur 😞 Yasak biteceği gün uçağa binmişler, onlar inmeden yasak tazelenmişti. Yanlış hatırlamıyorsam geri gönderildiler ama vizelerine ne oldu, daha sonra yine giriş yapabildiler mi hiç hatırlamıyorum. Belki @gucarslan hatırlar.

• @gucarslan Bir gelisme olsa yazarsiniz biliyorum ama stres anksiyete tavan yaptigi icin sormak isterim. Sizce dunden bugune olan rubio aciklamalari, caec sayfasindaki degisikler vs ekleyeceginiz bir durum degerlendirmesi varmidir?

• Herkese merhaba, biz de yarına bilet aldık. Pazar günü Los Angeles'a ineceğimizi umuyoruz. Buradan güncellemeye çalışacağım hızlıca.

• ⭐⭐⭐⭐

@burkingham, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

halihazırda vizesini almış ama giriş yapmamış olanları etkileyeceğini sanmıyorum. onlar tarafından çok fazla bilgi eksikliği var. pandemide küresel ve ciddi boyutta bir salgın vardı. bu sefer vizesini almış olanları iptal etmesi için hukuken bir hakkı var mı?

Vizeyi iptal etmiyorlar. 6 aylık geçerliliği olan vizenizi elinizde tutarken, ben o vizeyi artık tanımıyorum diyor ve o vize ile ülkeye girişleri kapatıyorlar. Beklerken de vizenizin süresi bitiyor. Eğer fiscal year bittiyse aynı vizeyi tekrar alma ihtimaliniz bile olmuyor. O saatten sonra keşkelerle hayatınıza devam ediyorsunuz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

USCIS, ilgili konuyla alakalı kararını verdiğini aşağıdaki resmi açıklaması ile duyurdu.

bu ne anlama geliyor peki?
    USCIS'in süreçteki etkisi şu; DV çekilişinde vize almaya hak kazanan ve başvurusunu ABD içinde yaparak AOS süreci ile devam eden başvuru sahiplerinin işlemlerine USCIS bakıyor. çünkü abd içinde bir CP (consular processing) süreci bulunmuyor.

şu an USCIS resmi olarak dedi ki; ben artık bana verilen emir ile DV başvurularının işlemlerine bakmayacagim. bu da şu demek, DV2026'da AOS ile başvurusunu içeri atmış dosyaların abd içinden vize alma ihtimali neredeyse yok. çünkü AOS için tek yetkili kurum USCIS ve eğer onların süreçleri için hiçbir aksiyon almaz ise hiçbir dv dosyası AOS ile ilerleyemez.

yukarıda bir kaç tane dava / kazanılmış hak vb. yorum okudum.

arkadaşlar bakın;
    abd başkanı'na dava açmış, bu davalara iki abd başkanı (trump, biden) sığdırmış, davayı kazanmış, sonrasında rezerv vize ettirmiş, üzerine 3 yıl bekledikten sonra üst mahkemeye gitmiş, peşine üst mahkemede bu kararı bozulup kazandığı davadan vizesini alamamış biri olarak şunu söylemek istiyorum ki; onlar size vize vermek istemez ise vermez.

dava, kazanılmış hak vs. konularına kafa yormayın. adamlar hem kanun yapıcı, hem kanun koyucu, hem de kanun uygulayıcı.

foruma girip okuyun, kaç davayı foruma aktardim;

goodluck v biden DV2021

goh v blinken DV2021

uao v biden DV2022

rosales v biden DV2021

buna benzer 4 dava daha var forumda, yazarken ben yoruldum.

bir tanesinde kimin yüzü gülmüş acaba. ceplerimizden çıkan dolarları saymıyorum bile. şimdi bir sürü avukat başlar mandamus davalarına.. 1000$ peşin, kalanı abd'ye girince kampanyaları ile. biz çoğuna villa yaptırdık bu davalarla san francisco'da, kanmayın. bu iş davaya kalırsa siz kaybedersiniz.

ez cümle, USCIS şu an AOS ile işlem yapmayacağım dv için dedi. asıl mesele DOS'un ne diyeceği, konsolosluklarin bu süreçte nasıl tepki vereceği.

bir ay önce bülten sonrası patır patır düşen mülakatlar, bu ay nasıl olacak bakıp görelim. malum bülten yayınlandı. şu an mülakat dağıtımı yapılmış olmalıydı DV2026'da.

herkes otursun karalar bağlasın demiyorum, asla. sadece bu adamın bizlere neler yaptığını ve neler yapabileceğini sizlere hatırlatıyorum, resmi / yaşanmış / belgeli kaynaklarla.

umudum zerre bişey olmaması.
    ama olursa da, "bize bişey dememistin" demeyin diye söylüyorum bunları.

hepsi bu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@EzgiLera, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Aslında 2020 talihlisi vardı hatırladığım bu durumda ama sonucunu hatırlamıyorum. Arayıp bulamadım, belki sadece Telegramda konuşulmuştur 😞 Yasak biteceği gün uçağa binmişler, onlar inmeden yasak tazelenmişti. Yanlış hatırlamıyorsam geri gönderildiler ama vizelerine ne oldu, daha sonra yine giriş yapabildiler mi hiç hatırlamıyorum. Belki @gucarslan hatırlar.

pasaporttaki vize süreleri dolduğu için tekrar vize alamadılar. konsolosluk da malum vize basmadı.. haliyle haklarını kaybettiler.

• @gucarslan tesekkurler bilgilendirme icin hocam

• Bu akşam biletimiz var. Peki son güncellemelerden sonra sizce ne olacak tahmin edebilen yorumu olan var mıdır? Gidip deneyeceğiz şansımızı buraya kadar uğraştık ama çok negatif şeyler yaşar mıyız bilemiyorum. Hala giriş yapmayı denemek mantıklı mı sizce?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Umut-P, içinde söyledi: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)

Bu ve bunun gibi pek çok avukat çoktan süreci izliyor ve aksiyon alacaklar

charles kuck mı aksiyon alacakmış? 🙂
    sorsaniza kendisine kaç tane dv davasidan başarıyla çıkmış da vize aldırmış kendisi de bundan aldiracakmis.

hemem toplastilar.. biliyorlar çünkü insanlar can havli ile açılacak mandamuslara para yatıracak.

"bunları mahkemede göreceğiz" demiş. kimin twetine demiş peki, başka bir dava daha açacak avukat arkadaşı nicolette'nin.. peki nicolette ne demis; " elbette!

bunların peşine bunların borazanci başı brit simon ne demiş; "çantanı ben taşıyacağım!"

Screenshot_20251220-092315.png

okey'e 4. arıyorlar 🙂

yani şu senaryoyu görüp hala bu andavallarin dv için fayda sağlayacağını düşünüyorsanız benim diyecek bir şeyim yok.

son olarak @Umut-P bu ve buna benzer avukatların tweetlerini foruma taşıyarak onların ekmeğine yağ sürmenize izin vermiyorum. bu size son uyarım olsun. sadece kendi sürecinizi odaklanın. bilmediğiniz konular hakkında yorumu bilenler yapsın.

• @gucarslan Bilgilendirme için teşekkürler. Bu gelişme karşısında “gidebilen gitsin” fikriniz geçerli mi?

Biz de şansımızı denemek adına yarına bilet aldık.

• İlk girişi yapmak için giden arkadaşlar durumu güncel tutarsa hepimiz için çok yararlı olacaktır. Ben de biletimi pazartesiye aldım. Beklemedeyiz.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@bkio en doğrusunu yaptınız.. yolunuz açık olsun.

• @gucarslan Ben de buna destekleyici bir şey söyleyeyeyim, gerçek, yaşanmış :). Eşim tam olarak 2020 sürecini yaşamış, @gucarslan ın dediği gibi 1000 dolarını verdi, davalar açıldı vs, sonra da hiçbir şey olmadı. Şansa bana da çıktı, ben aynı golü yemek istemem, zira kendi evimde bir örneği var. Bir an önce ülkeye girip kartı bastırmak lazım o yüzden.

• @gucarslan kesinlikle haklısınız. Lotonun çıkmış olması bile vizeyi %100 alacağınız anlamına gelmiyor böyle beklenmedik olaylar çıkıyor. Forumda öğrenilen en önemli şey "Tüm umudunuzu buraya bağlamayın"

• Bugün işten fırsat buldukça gelişmeleri okudum, gerçekten yaşananlar hakkında çok çok üzgünüm. Geldiğimiz nokta içler acısı maalesef arkadaşlar, hele USCIS gibi bir kurumun attığı twiti kanım donarak okudum, ben twitin içeriğinden ziyade yazım diline takıldım…bu nasıl düşmanca bir dildir? Yaw bu göçmenler size ne yapmış? Oturup kendi sistemlerini (DV sistemini değil, ülkedeki her şeyi kastediyorum, sağlık, yaşam, sosyallik vs.) eleştireceklerine, göçmenleri günah keçisi ilan ediyorlar. Koca Amerika, hem kendi vatandaşlarına hem de göçmenlere tarihinin en toksik günlerini yaşatıyor. Emin olun arkadaşlar sağ duyulu demokrat Amerikalılar da olanlardan çok rahatsız. Müşterilerimle hep konuşuyorum; siz bakmayın Trump şöyle böyle, ülkesi adına hayırlı işler yapıyor diyenlere ve magacı andavallara; kendisi göçmenlerin oyuyla seçildi, çünkü Amerika’daki göçmenlerin çoğu muhafazakar ülkelerden gelen aileler ve lgbt işlerini durdurur diye buna oy verdiler ama o da ilk iş silahı onlara sıktı.

Neyse görüşlerime gelelim. Öncelikle adminimiz @gucarslan ‘ın yazdığı her iletiye katılıyorum. Bana göre oluşacak senaryolar:

DV süreci durduruldu deniliyor, bu çok ciddi bir durum, yani bir karar alındıysa bana göre hemen uygulanır, ben bundan şunu anlıyorum, maalesef olumsuz durumlara hazırlıklı olmak gerekiyor ama enseyi de karartmamak lazım. Kendilerince gerekli güvenlik altyapılarını oluşturduktan sonra (daha neyin güvenlik altyapısını oluşturacaklar Allahaşkına, Portekizli adam kendisi marjinalleşmişse bize ne, bu ülkede zaten her an herkes kafayı yiyip marjinalleşebilir! Gelince göreceksiniz, Amerika’da akli dengesini yitiren o kadar çok insan var ki, yolda bağırıp çağırıp yürüyeni mi dersin, neler neler, neyse…)
    (Kirk’ü vuran şahıs ise kendilerinden çıkınca suspuslar nedense neyse…) konuyu dağıtmayayım, özetle evet süreç şuan biraz gri ama kesinlikle üzülmeyin. Bu hafta uçağa bindirmezler ama 2 ay sonra açılır fln, bilemeyiz.
    DV-2027 çekilişinin de geç de olsa yapılacağını düşünüyorum. Sonuçta çekilişi yapmazlarsa kanuna aykırı iş yapmış olurlar davalar açılır vs.

Son olarak da önerim, eğer DV vizesiyle ülkeye girmeyi başarabilirseniz, giriş çıkış yapalım süreç başlasın diye düşünmeyin. O green card fiziken elinize gelene kadar ülkeden kesinlikle çıkmayın. Arkadaşıma gelir, bana kargolar gibi riskleri almak da size kalmış, ben olsam o riski almazdım.

• @erenotti gir çık yapmama konusunu haklı buluyorum ama türkiyede devam eden hayatımızı sonlandıramadık. Bir de greencard ın basılmama durumu var şu an. Ne kadar sonra basılacak ne zaman geri dönebiliriz vs bir sürü sıkıntı ve soru mevcut. Herkesin yolu açık olsun diyelim. İnşallah herkes verdiği karardan memnun olur 🙂 bizim için en iyi ihtimal şu an girişimizi yapabilmek. Ve geri dönmek. Sonrasını da süreci takip etmeye devam edeceğiz

• Adamlar programı askıya aldı UCSIS kartları basan kurum. İstediğiniz kadar vize alın istediğiniz kadar vize bastırın pasaportlarınıza elinizde yeşil kartınız olmadan içeride nasıl kalabileceğimizi düşünüyorsunuz? Bence bu iş 1 Ocak 2029 yılına kadar bitti hatta belki 2030.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

vatandaşlık yemin töreni için tarih almış gc sahiplerinin yemin törenlerinin, USCIS tarafından iptal edildiği bilgileri gelmeye başladi;

"Same, My oath ceremony also got cancelled today. I'am a DV Lottery winner."

👇

https://www.reddit.com/r/USCIS/s/1Ug891yJb7

• @gucarslan işte 2 gündür bahsettiğiniz konu. Çekiliş iptal emrinden konu nerelere geldi. Daha bakalım neler göreceğiz önümüzdeki günlerde..

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

116

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |