Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @ahmetZ hiç umudum kalmadı

• Temmuz da DQ olan kaç kişiyiz

• @serdil, içinde söyledi: IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

Merhaba premium location öncelikli seçmiştim sonrasında premium deliverye çevirdim mail de geldi ödemenin alındığına dair ama sistemde hala premium location gözüküyor daha önceden bu durumu yaşayan oldu mu bilgi verirseniz sevinirim

Bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı 😞

• @uniquenessO Big congratulations 🎊 wishing you all the best in your new life 🫠

• @gokcesak gordugum kadariyla esinize ait ya da kendinize ait belge eklemek istiyorsanız ‘complete’ ya da varsa ‘incomplete’ bolumune tikliyorsunuz acilan sayfada ‘add documents’ yazisi var onun uzerine tiklayip yukleyebiliyorsunuz. Biz de oyle yapacagiz en azindan sistemde yuklu olsun eksik evrak ya da ekstra eklemek istediginiz evrak varsa buyuk avantaj saglar.

• @yeşim-yıldırım Thank you so much and wishing you success in your interview

• @yeşim-yıldırım bu size gelen mailde var dimi? Complete dediğiniz yer. Bizimde yüklememiz lazım şimdiden teşekkürler

• @seyyit1 bey, orjinali kabul ediyorlar derken tam olarak ne demek istediginizi anliyamadim. Yani saglik ocagindan asi yaptirip bunu belgeyle yada asi kartiyla kanitlarsak, bu asilari tekrar yaparlar mi?

• Mülakatta naturalization sertifikasının kopyasını götürsek sorun çıkar mı? Yeni doğan bebeğimi vatandaş yaparken sorun çıkmamıştı ancak eşimin IR1 süreci için de bu belgenin kopyası kabul görür mü? Orjinali kayboldu ve yenisi için 3 ay önce başvurdum ancak hala gönderilmedi. Konuyla ilgili bilgisi olanlar cevap verebilirse sevinirim.

• Arkadaşlar az önce haberlerde okudum. Green Card çekilişi süresiz askıya alınmış. Bu durum bizi etkiler mi ?

• @gokcesak Sorunuz sayesinde şahsi düşüncemi paylaşmak isterim, bu olaya biraz üzüldüm açıkçası. Birçok insan sadece çekiliş ile Amerika'yı bir gün görebileceğinin hayalini kuruyordu. Şimdi o köprüyü yıktılar. ABD adına haklı buldum çünkü son zamanlarda gerçekleşen Brown Üniversitesi ve Washington'daki terörizm olaylarında yer alan insanlar ülkeye çekiliş ile girmişler. Yani her Amerikalı'nın bu tür olaylar karşısında göçmenlere karşı tavır almasını da bir nebze anlayabiliriz, çünkü bizler de ülkemizde terörizmin membahını yaşamış insanlarız. Belki olaylar ile iç içe değildik ancak haberler dolayısıyla da olsa hepimiz etkilendik. Aynı yaşta olduğumuz Avrupalı veya Japon bir insan ile aynı konumda değiliz yani.

Bu olaylar bizi etkiler mi sorunuza da şahsi düşüncemi eklemek isterim. DV2026 dolayısıyla randevularda bir ilerleme olmayabilir ama inşallah olur da, herkes hayırlısıyla eşine kavuşur. ama zaten sizin yakında randevu almanız yakındır gibi 🙂 Ancak bu terörist olayların kamuoyuna yansımasını oraya gittikten sonra hissedebiliriz. Zannediyorum burada Amerikalı insanlar ile evli bile olsak oraya gidince göçmen olduğumuzu ve bazı ırkçılıklara maruz kalacağımızı hepimiz kabul etmişizdir. Ama açıkçası ABD'ye göçmen olarak gidip de Amerika'ya katkı yapmayacak bir insan görmüyorum bu forumda. Hepimiz gittiğimiz ülkenin iyiliğini ve yükselmesini isteriz. Neden istemeyelim ki? Yani unutmayalım ki ırkçılığa da maruz kalsak o insanlar bizi tanımıyor ama biz kendimizi tanıyoruz. 🙂

Düşüncelerimi yazmak istedim kendime not olsun diye, sorunuzu işgal ettiysem kusura bakmayın 🙂

• @Seyduna Yok estağfurullah hocam ne demek. Yazdıklarınıza katılıyorum.Göçmen olmak ve bunun zorluklarını ama aynı zamanda eşlerimiz ile beraber güzelliklerini de yaşayacağımızı umut ediyorum. Haber siteleri öyle başlıklar atıyor ki bizimde orada green cardlı olacağımızı düşünürsek, ilk etapta endişelendirdi. Ama bende biraz araştırma yapınca, hukuki olarak farklı yasal yolları kapsadığımız için şu an için etkilemiyormuş bu durum bizi. Ama randevuları etkileyeceğini bende düşünmüyorum, umarım yakında hayırlı haberler alırız 🙂

• @gokcesak CEAC sayfasinda bulunuyor ek belge ekleme kismi. Ozelden size gorsel atarim nerede olduguna dair. Bana gelen mailde ise “CEAC'ye yeni belgeler göndermeniz, göçmen vizesi randevunuzun planlanması için daha uzun süre beklemenize neden olmayacaktır.” Yaziyor. Buna guvenerek yukleme yapacagim bir sorun olacagini sanmiyorum 🙂

• @gokcesak kesinlikle bizim ile bir ilgisi yok etkilerse olumlu etkiler konsoloslukta boşluk olur. Çünkü turist vizeleri çok iyi bir şekilde ilerliyor ayrıca Anadolu’da yaşıyan halklar ABD ye en iyi uyumu sağlayan kişiler olduğunu orada yaşarken gördüm. Rahat olun!

• @yeşim-yıldırım çok iyi olur benim içinde teşekkür ederim 🙏🏻😊

• Evet gelelim yine patlama noktası Yine Donald Trump yani çekiliş ile alakalı olan olaya gerçekten çok üzüldüm açıkcası benim bile beklemediğim bir şeydi çekilişi adamların doğrudan süresizce durdurması ki bu iyiye işaret olarakta görmüyorum. Çünkü eğer Mahkemeler vb... durumlar ile bu durdurulmazsa Trump tüm başkanlığı dönemince çekilişi kapalı tutabilir ihtimali ise korkutucu bu İnsanların önümüzdeki 2-3 sene Çekilişin hayalini bile kuramaması demek.

Bu en çok Türkiye gibi ülkeleri etkileyecek Çünkü Amerikaya en uzak ülkelerden biri burası bir çok insan Amerikaya en azından biz Türkler bu çekilişten çıkan kura ile taşınıyorlardı şimdi ise o şans gitti Türkiyede herkesin Amerikalı eşi annesi babası veya sponsor olabilicek biri olmadığını düşünürsek bu Türk göçmen sayısının Amerikadaki artışını engelleyecektir yani bu noktada Türk Topluluğunun azalması ihtimali hoş bir olasılık değil.

Günün sonunda burada şanslı bir noktadayız Vatandaşlık olarak Trump'ın doğrudan banladığı ülkelerden değiliz ve doğrudan bir Amerikan vatandaşı ile evlilik sayesinde direkt bir sponsorluğa sahibiz yani bencil olmak istemem kimseye üstten baktığımda yok ama şu kesin hepimiz 4 ayak üstüne düştük en azından bu gruptakiler için bir bardak soğuk su içmek iyi fikir. Yapıcak bir şey yok umarım bir an önce bu kararı bozar ve çekilişi geri açarlar her ne kadar beni ilgilendirmese bile Küçük kardeşim için o çekiliş bir umut kazanmasını istiyorum vs... Akrabalarım var onlar için birer umut benim yakınlarımı unutursam Genel olarak Amerikadaki Türk topluluğunun artışı için bir umut. yapıcak hiçbir şey yok umarım bir an önce hatadan dönerler... Bu gruptaki biri olarak ben ise sadece bir soğuk su içip eşime teşekkür etmeye gidiceğim desteği için bana bu şansı verdiği için hep yanımda durduğu için benden bu kadar.

Burda yazdıklarım kişisel görüşlerim fikirlerim ve benim Bulgularım kimseye karşı bir nefretim aşağılamam veya herhangi bir şekilde başka bir yorumum yok tekrardan herkese teşekkürler.

• @uniquenessO Such a long time right? First of all thanks for all of your efforts and your contribution for this website even you are foreigner your contribution and efforts really important for us and I Really wanna thank you for this.

And In Other hand i am really happy to hear you got approved so this means new adventure unlocked? Yes I Think so ^^ Anyways have a good and best life on there my friend 💯

• @Ekto-Oktan Yes 🙌 New adventures! I can’t wait to see what the new season brings to me and my family. Thank you so much for the good wishes. I appreciate you so much 🌸🌸🌸

• @erncndr yanlis anlamadiysam kendinizin ABD vatandaslik sertifikasindan bahsediyorsunuz. Beyfendi boyle bir belgeye neden ihtiyac duysunlar, butun incelemeler bitti, ellerinde sizle ilgili fazlasi ile bilgi var. Ekranlarinda size dair butun verilere tek tusla ulasabiliyorlar. Birde cocugunuz var, mulakatiniz 1 dakikadan fazla surmez, sakin olun, cok az kalmis, allah buyuktur.

Benzer Başlıklar

• 22
  • 1589
  • 41
  • 61
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |