Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Serapp aaa ilk defa görüyorum teşekkür ederiö peki daha çok böyle geçiktiği oldu mu

• ⭐⭐⭐⭐

@HALİT-Ozgur, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@yasinaf kcc değil department of state yayınlıyor ve mesai saatlerine bağlı değil diye biliyorum

Department of State (DOS) yayınlıyor doğru ancak mesai saatleri dışında yayınlandığını düşünmüyorum. Yayınlandığı eyalet/şehir neresi bilmiyorum ama örneğin Washington DC ise aramızda 8 saat var ve mesaileri eğer 5pm'de bitiyorsa TR'de 01.00'e kadar açıklanmasını bekleyebiliriz.

• @Serapp iletide 15-25 yazıyor biz şimdiye kadar yanlış mı biliyormuşuz 8 - 15 arası diye biliyorduk biz 😭

• ⭐⭐⭐⭐

@Fatime-İncebaş, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp iletide 15-25 yazıyor biz şimdiye kadar yanlış mı biliyormuşuz 8 - 15 arası diye biliyorduk biz 😭

Sabit bir tarih yok genelde ayın 8'inden sonra beklenmeye başlanır.
    Siz her halde cut off'a gireceksiniz. Şimdiden hayırlı olsun.

• @Serapp umarım Serap hanım bekliyoruz sonu güzel olsunda 😇🥲

• ⭐⭐⭐⭐

@Fatime-İncebaş bugüne kadar genelde hep o tarihlerde açıklandığı için öyle bir beklenti vardı aslında 🙂 Ama bu sene birçok konuda olduğu gibi yine bu konuda da şaşırtmaya devam ediyorlar..

69c9164b-a1a6-41e2-9349-004f933e18d7-image.png

Not : ilk aylarda ilk bülteni beklerken kafayı bültenle bozduğumdan bir tablo yapmıştım :))

• Bültenin açıklanmamasının olumsuz bir şeye işaret etme olasılığı var mı?

• @Serapp hanim soylediklerinize genel olarak katilsamda bu yazili bir kural olmadigindan ve giriste memurlarin tavirlarinin degisik olmasina ihtimalen basimiza geleni yazmak istedim. Her ne kadar damga basilinca 1 yillik sure olustursa bile biz ilk girisi ocak 2025 te yaptik pasaportaki vizede ise son tarih temmuz 2025 (6 ay) olarak yaziyordu. Damga basildi hatta green cardlarimiz da elimize annemin turkiyeye gelmesi ile ulasti ve girisleri green card ile yaptik ama giriste memur vize son tarihine bir hafta kalmis neden gec giris yaptiniz, bu turist vizesi degil vb. Tatli ikazlarda bulundu. Green cardlarin bu sekilde kullanilmasinin hak kayiplarina yol acacagi gibi ikazlarda bulundu. Yani her ne kadar elimizde green card pasaportta damga olsa bile 6 ay icinde neden kesin girisinizi yapmadiniz? Seklinde baya bir basihat dinledik. Kesin yerlesme girisini Çok uzatmamak faydali olacagi kanaatindeyim.

• ⭐⭐⭐⭐

@akara Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler.
    Aslında pasaporta basılan damga ile fiilen 1 yıllık bir süre kazanılmış oluyor, her ne kadar CBP memurları bu konuda uyarıda bulunsa da. Bu süreçte “işlerimi ayarladım, evimi ve eşyalarımı devrettim/sattım, göç için hazırlık yaptım” gibi açıklamalar yapılabiliyor ve sonuçta ülkeye giriş mümkün oluyor.

Sizin vizenin bitimine 1 hafta kala gitmiş olmanız gerçekten büyük bir riskmiş. Neyse ki sorun olmadan girmişsiniz. Ben şahsen bu kadar son ana bırakmaya cesaret edemezdim 🙂 Uçağın iptal olması, ülkeler arası beklenmedik bir durum, hava sahasının kapanması, global bir salgın, sağlık sorunları ya da akla gelmeyen bir çok sebep vizenin yanmasına sebep olabilir.

Ben, soru soran arkadaşa “en geç ne zaman göç edilebilir” sorusunun cevabını vermeye çalıştım. Ancak ben olsam 6 ayı bile doldurmadan giriş yapardım. Tavsiyem, sürenin uzatılmasına güvenilmemesi, 1 yıllık damgayı göz ardı ederek ilk girişten sonra en geç 6 ay içinde taşınmak yönünde olur.

• @Serapp haklisiniz okul, iş durumu ayarlayip girmek istedik, anlatmak istedigimde oydu zaten 6 ay icinde kesin yerlesme yaptigimiz halde mirin kirin yapildi ki, bir sene bence beklemek resmen kumar oynamak. Benim anladigim ilk giristen sonra amerika disinda kaldiginiz sureye bakiyorlar. Biz ne kadar burada kesin yerlesme, işlerimi toparlamak desekte giristeki memur neden ilk girişten sonra 5-6 ay ülke dışında kaldın. Bu kadar uzun sure kalmamalisin diye bahsettigi konu bu, yoksa bizim planlarimizin onlar icin onemi yok bence. Herkesin kolayca ve sorunsuz bir giris yapmasini temenni ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

@akara 7/15/25 tarihinde kesin goc amaciyla yaptiginiz ikinci girisi hangi havalimanindan yapmistiniz?

• @ATS16 Merhabalar, çok teşekkür ederiz. Tavsiyelerinizi dikkate alacağız. evet add aplicant butonu gözükmüyor. Pasaport ulaşır ulaşmaz konsolosluğa mail atarak dosyamızı açtıracağım.

• @ATS16 Philadelphia international airport

• @Fatime-İncebaş
    500 her durumda artar ins, siz bu kadar meraklanmayin, hazirlanin, bol sans…

Bi de tahmin birakayim: 12500 🙂

• @jcmaxwell umarım güzel bir artış olur beklemek biraz zor oluyor insanın içi içine sığmıyor sabit kalır mı acaba düşüncenside insanın içini kemiriyor 🥲

• ⭐⭐⭐⭐

@bahadir90s sanmıyorum, sadece gecikti diye düşünüyorum. Ancak ne zaman ne yapacakları belli olmuyor bu arkadaşların, bekleyip göreceğiz..

• @yasinkoç Vizeniz hayırlı olsun, yeni hayatınızda mutluluklar şans hep yanınızda olsun 👏🏻🙌🏻
    "Yurt dışından alınan belgelerin tarihlerine dikkat etmiyorlar" dediğinizi biraz açıklar mısınız? Yurtdışından almamı gereken belgeleri Temmuz ayında aldım ve hepsine tercümeleriyle birlikte tasdik yaptırdım. Yalnız oradan çıkarttğım doğum belgesi, nüfus kayıt örneği ve adli sicil kaydı belgelerin üstüne "31/10/2025 tarihine kadar geçerlidir" yazıyor o yüzden yeniden çıkartacaktım. Kendimi tekrar hiç gitmediğim ve hep Türkiye'de kaldığımı göstersem bu tarihi geçen belgeleri kullanabiliyor muyum?

• @zakaria Ben almanyadan adli sicil belgesi ve doğum belgesi aldım 3 ay önce almıştım. Ve üzerinde şu tarihe kadar geçerlidir yazmıyordu. Ve sorun çıkmadı dikkat etmediler bile baktı geçti. Belgelerin içerisinde ingilizce varsa tercüme yaptırmanıza gerek yok. Apostil zorunlu değil.

• @Fatime-İncebaş bizler ne yapalım 21 binleri bekleyceğiz. 500 flan artmasın 5.000 artsın hatta 10.000 :))

• @Serapp @gucarslan bülten uzun zamandır hep 15 kadar açıklanmış şu an açıklanmaması olumsuz bir şey olabilir mi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |