Arkadaşlar merhaba,
Dün Ankara'ya doktor unganlara gittim. Randevum 10:30'daydı. 10:20 gibi içeriye girdim. Doktorun ofisini bulmak biraz zor gibiydi. Yani pasaj gibi bir yer var oraya giriyorsunuz sonra doktorun küçüçük bir tabelası var onu görüp, 4. katta olduğunu anlıyorsunuz. Neyse içerisi biraz kalabalıktı ama tek Türk bendim. Anladığım kadarıyla diğerleri yabancıydı. Oradaki hanımefendiler pasaportumu alıp işlemlerimi yaptılar. Fotoğrafımı çektiler. Bir maske ve muayene kıyafeti verdiler ve muayenehaneye aldılar. Boy ve kilomu ölçtüler. Maskeyle, o verdikleri kıyafeti giydim. Doktor bey geldi bir tane aşı yaptı, ameliyat geçirdin mi falan diye sordu, apandisit ameliyatı geçirdim falan dedim. O ara tansiyonumu ölçüp, peş peşe birkaç soru daha sorduktan sonra tamamdır kalkabilir ve giyinebilirsiniz dedi. Ardından birkaç dakika oturdum bekledim, sonra hanımefendi pasaportumla birlikte bir kağıt verdi, 5. kata çıkın lütfen orada kan vereceksiniz dedi ve 18.751 TL oraya ödeme yaptım. Sonra yukarı çıktım, orada bir hemşire hanım aldı bana verilen evrakları sonra oraya da 2017,49 TL ödeme yaptım. 5. kattaki yer bir laboratuvar yani farklı bir yer ama birlikte çalışıyorlar sanırım. Sonra hemşire hanım kan aldı, bir 10 dakika orada bekledim sonra farklı bir evrak daha verdi beni 3. kata yolladı akciğer röntgeni için. 3. kata gidip evraklarımı verdim bir 10 dakika kadar da orada bekledim ve röntgeni çektirip, yukarı 4. kata unganlara çıktım yine. Sonra oradaki hanımefendi, işlemleriniz tamamlandı. Size makbunuzu ilettim, yapılan aşıların bir listesi size otomatik olarak mail atılacaktır dedi. Ancak röntgen sonucu onaylanmamış henüz, saat 3'e kadar bir sorun olursa sizi ararım, eğer aramazsam bir sorun yoktur, dedi ki, aramadı da, yani bir sorun yokmuş
Tamamdır, teşekkür ederim dedim ve bu kadardı. Dışarı çıktığımda saat 11:40 civarıydı, yani toplam işlem bir saat kadar falan sürmüş, bende çok şaşırdım
Doktor maceram buraya kadardı 
Sonra vaktim olduğunu görünce biraz kuğulu parkta dolaştım, kuğulara falan baktım. Hazır vaktim varken büyükelçiliğin binasını görmek istedim. Bir toplu taşıma kartı alıp metroyla gittim. Büyükelçilik Sögütözü metro durağına çok yakın. Gördüğüm üzere büyükelçilik binası bayağı büyük bir bina. Ön tarafından değil de binaya baktığınızda sağ tarafından alıyorlar insanları. Emanet alıyorlar mı diye bakmadım ama orada pek çok farklı cafeler vardı. Arabanızla gelecekseniz kafelerin oraya park edebilirsiniz ancak dün öğle saatlerinde bile full çekiyordu orası. Bu kadar büyük olduğunu görünce, benim randevum sabah çok erken bir saatte olduğu için randevu günümden bir gün önce oraya gidip konaklamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bu konuda otel önerecek olan varsa, önerilere açığım, öteki türlü haritadan bakarak bulacağım gibi duruyor.
Yapılan aşıların listesi henüz gelmedi ama bana çok aşı yapılmadı. Yapılan aşılar halsizlik veya ateş yapmadı. Sorusu olan varsa cevaplandırabilirim 
Edit: Bana yapılan aşıların listesi geldi. Onlar da şöyle; Kızamık, kabakulak, kızamıkcık, infulenza, polio(çocuk felci), su çiceği. Formda pek çok farklı aşı türü görünüyor ancak yaşa uygun değil diye bir ibare var. Muhtemelen yaşımı göz önünde bulundurarak verme gereği görmediler. Böyle bir kural var mı bilmiyorum, doktor varsa aramızda, o daha iyi bilecektir
Yani uzun lafın kısası, we are clean America