Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @Refiks deneyimim yok lakin bildigim kadari ile, arap ulkeleri haric diger ulkelerde sorun yasamazsiniz. Otel rezervasyonunuzu bir kac resminizi, gidis donus ucak biletlerinizi istediklerinde sunarsaniz olmazsa, sorun olmaz gibi.


  • Merhaba arkadaslar; bir konuda net bilgi bulamiyorum, yardimci olursaniz minnettar olurum. 1. Hangi asilar vuruluyor isimleri 2. Saglik randevusundan bir kac ay once olmus olunan asilari , asi kartim oldugu halde tekrar vururlar mi? Desteginiz icin simdiden tesekkur ederim.


  • @Refiks Herhangi bir ülkeye gitmekten dolayı sorun yaşayan birine denk gelmedim ne bu forumda ne de redditte. Sorun olacağını düşünmüyorum.


  • IV Tool güncellenmiş Temmuz 2025 olarak.
    Eb-2 ve NIW grubunda da randevular tekrardan dağıtılmaya başlanmış, bizden alabilen var mı Temmuz-Ağustos DQ tarihi olan arkadaşlar?


  • @Bircan Görüşmede olduğum asilar; Tdap, Hepatit b, Influenza, mmr ve varicella. Diğer kontrollerde dahil toplam ödediğim ücret 12 bin TL kusurat idi. Ayrica bu fiyat neredeyse 1 yıl öncesinin ucreti. Ayrıca klinikte çok iyi agirliyorlar ve cok yardimcilar. Yoğunluk olması normal ama benim sanırım islemlerim 3-4 saat icinde bitmişti. Tabi bu yinede duruma göre değişebilir.


  • @Zeyno-0 gerçekten bu konuda açık bilgi verdiğiniz için çok teşekkür ederim


  • @erncndr ben henüz almadım


  • @erncndr
    Bende baktım IV sayfasına ama temmuz değil ağustos görünüyor neden farklı


  • @Zeyno-0 Merhaba, hâlâ Amerika'daysanız bir sorum olacak. Son zamanlarda nedensiz tutuklamalarla ilgili çok fazla video görüyorum. Sizin deneyiminiz ya da gözleminiz oldu mu bu konuda? 🙏


  • Bu ileti silindi!

  • @PhantomRaven Açıkçası yaşadığım bölgede iltica edenler gündüzleri pek disariya cikmiyorlarmis ama ben hiç bir sorun yaşamadım cunku yasamam icin bir sebebim de yok zaten. Sehirler arasi bir cok defa seyahat ettim ama hiç gocmen polisi görmedim. İşlerim gereği bir kaç defa polisler ile görüşme yaptım, hepsi çok yardım sever ve iyiydi. Tabi bu benim yaşadığım bölge için geçerli. Diğer bolgelerde veya eyaletlerde olan bitenleri ben hep internet haberlerinden izleyip - okuyorum. Umarım gidecek arkadaşlarda hiç bir sorun yasamazlar.


  • @erncndr bende almadım henüz


  • @Zeyno-0 yanitiniz icin cok tesekkur ederim. Anladigim kadari ile asi karti sunmadiniz klinige, bundan dolayi vurulmasi gereken butun asilari size yaptilar.


  • Arkadaşlar merhaba randevu alanları tebrik ederim her şey gönlünüzce olsun. Bir şey merak ettim sormak istiyorum. Bu sayfaya sadece vatandaş ile evli olanlar mı entry giriyor çünkü f2a sayfasında çok fazla entry göremedim.


  • @Merve-Khan bizim kategorimiz Immadiate relative eş vizesinden dolayı aile family olan bizim kapsamıyor. O yüzden Temmuz ayı görümüyor


  • Arkadaşlar merhaba,

    Dün Ankara'ya doktor unganlara gittim. Randevum 10:30'daydı. 10:20 gibi içeriye girdim. Doktorun ofisini bulmak biraz zor gibiydi. Yani pasaj gibi bir yer var oraya giriyorsunuz sonra doktorun küçüçük bir tabelası var onu görüp, 4. katta olduğunu anlıyorsunuz. Neyse içerisi biraz kalabalıktı ama tek Türk bendim. Anladığım kadarıyla diğerleri yabancıydı. Oradaki hanımefendiler pasaportumu alıp işlemlerimi yaptılar. Fotoğrafımı çektiler. Bir maske ve muayene kıyafeti verdiler ve muayenehaneye aldılar. Boy ve kilomu ölçtüler. Maskeyle, o verdikleri kıyafeti giydim. Doktor bey geldi bir tane aşı yaptı, ameliyat geçirdin mi falan diye sordu, apandisit ameliyatı geçirdim falan dedim. O ara tansiyonumu ölçüp, peş peşe birkaç soru daha sorduktan sonra tamamdır kalkabilir ve giyinebilirsiniz dedi. Ardından birkaç dakika oturdum bekledim, sonra hanımefendi pasaportumla birlikte bir kağıt verdi, 5. kata çıkın lütfen orada kan vereceksiniz dedi ve 18.751 TL oraya ödeme yaptım. Sonra yukarı çıktım, orada bir hemşire hanım aldı bana verilen evrakları sonra oraya da 2017,49 TL ödeme yaptım. 5. kattaki yer bir laboratuvar yani farklı bir yer ama birlikte çalışıyorlar sanırım. Sonra hemşire hanım kan aldı, bir 10 dakika orada bekledim sonra farklı bir evrak daha verdi beni 3. kata yolladı akciğer röntgeni için. 3. kata gidip evraklarımı verdim bir 10 dakika kadar da orada bekledim ve röntgeni çektirip, yukarı 4. kata unganlara çıktım yine. Sonra oradaki hanımefendi, işlemleriniz tamamlandı. Size makbunuzu ilettim, yapılan aşıların bir listesi size otomatik olarak mail atılacaktır dedi. Ancak röntgen sonucu onaylanmamış henüz, saat 3'e kadar bir sorun olursa sizi ararım, eğer aramazsam bir sorun yoktur, dedi ki, aramadı da, yani bir sorun yokmuş :) Tamamdır, teşekkür ederim dedim ve bu kadardı. Dışarı çıktığımda saat 11:40 civarıydı, yani toplam işlem bir saat kadar falan sürmüş, bende çok şaşırdım :) Doktor maceram buraya kadardı :)

    Sonra vaktim olduğunu görünce biraz kuğulu parkta dolaştım, kuğulara falan baktım. Hazır vaktim varken büyükelçiliğin binasını görmek istedim. Bir toplu taşıma kartı alıp metroyla gittim. Büyükelçilik Sögütözü metro durağına çok yakın. Gördüğüm üzere büyükelçilik binası bayağı büyük bir bina. Ön tarafından değil de binaya baktığınızda sağ tarafından alıyorlar insanları. Emanet alıyorlar mı diye bakmadım ama orada pek çok farklı cafeler vardı. Arabanızla gelecekseniz kafelerin oraya park edebilirsiniz ancak dün öğle saatlerinde bile full çekiyordu orası. Bu kadar büyük olduğunu görünce, benim randevum sabah çok erken bir saatte olduğu için randevu günümden bir gün önce oraya gidip konaklamanın daha iyi olduğunu düşünüyorum açıkçası. Bu konuda otel önerecek olan varsa, önerilere açığım, öteki türlü haritadan bakarak bulacağım gibi duruyor.

    Yapılan aşıların listesi henüz gelmedi ama bana çok aşı yapılmadı. Yapılan aşılar halsizlik veya ateş yapmadı. Sorusu olan varsa cevaplandırabilirim :)

    Edit: Bana yapılan aşıların listesi geldi. Onlar da şöyle; Kızamık, kabakulak, kızamıkcık, infulenza, polio(çocuk felci), su çiceği. Formda pek çok farklı aşı türü görünüyor ancak yaşa uygun değil diye bir ibare var. Muhtemelen yaşımı göz önünde bulundurarak verme gereği görmediler. Böyle bir kural var mı bilmiyorum, doktor varsa aramızda, o daha iyi bilecektir :) Yani uzun lafın kısası, we are clean America :)


  • @Seyduna Hadi geçmiş olsun :) son bir dans istiyoruz senden, son bir dans! :D


  • @Refiks 9 Ocak'ta inşallah :) Coming soon :)


  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    407k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
  • 11 Oy
    1k İleti
    205k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

27

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum