Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul, Teşekkür ederim. Bu sene değişik bir durum oldu:
    Numaram geçmiş senelerde AS bölgesine göre yüksek sayılıyordu son 2-3 bültenlerde aktif oluyordu, ve AMM iyi ilerliyordu o yüzden oraya taşıdım. Maalesef bu sene AMM biraz yavaş oldu bugünlük itibaren 5000'e kadar mülakat dağıtmış. Halihazırda ANK, son açıklanan bültendeki numaralara mülakat dağıtmış (Numarası 13000 olup mülakat alan 2 kişi gördüm).

Numaram aktif olduğu için NVC'ye yazmam gerekiyormuş. Ben KCC'ye yazdım olursa olur olmazsa beni oraya yönlendirecektir dedim. Dün bana şöyle dönüş yapıldı:

In most cases, immigrant visa applicants must apply in their country of legal residency, their country of nationality, or their designated processing post, with limited exceptions.

If you would like to change your interview location to your country of legal residency, nationality, or designated processing post, please contact the Kentucky Consular Center (KCC) at [email protected] to make this request.

If you are requesting to interview in a location other than your country of nationality, or the alternate processing post designated for your country of nationality, you must establish that you reside in the requested country. Supporting documentation should be attached to your email request with the subject line: Transfer Request: Case Number, Name, and Date of Birth. All documents should be in English or have an English translation and should be recent and clearly valid.

Yani transfer için tekrar onlara yazmam ve belge eklemem gerektiğini belirtiyorlar. Ben de pasaportumu ekleyerek aşağıdaki maili tekrar gönderdim.

Surname, Name: XXXXX
    Case Number: XXXXX
    Date of Birth: XXXXX
    Address: XXXXX, Turkey

Dear KCC Officer,

I am the principal applicant for Diversity Visa case XXXXX. My DS‑260 confirmation number is XXXXX.

I kindly request the transfer of my Diversity Visa case from the U.S. Embassy in Amman, Jordan, to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

As a Turkish citizen and a resident of Turkey, I would like to attend my interview in my country of nationality.

Attached is a copy of my valid Turkish ordinary passport showing my Turkish nationality. Kindly reassign my case from Amman (AMM) to Ankara (ANK).

Please confirm once the change has been made, or let me know if any further information is required.

Thank you for your assistance.

Sincerely,

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mehmet-Aksoy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar ocakta vize görüşmem olacak amerikaya giriş zamanını daha ileri bir tarihe almak için sağlık randevusu almasam vize sürecimi olumsuz etkiler mi veya başka neler yapabilirim

Sayın @aysegul hanımın söylediklerine ek olarak şunu da yapabilirsiniz, hatta ben bu yolu öneririm:
    Önce sağlık randevunuzu tamamlayın ve vizenizi alın, böylece vize cebinizde hazır olur. Sağlık muayenesi tarihinden sonra 6 ay içinde ABD’ye kısa süreli bir giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin bir hafta sonu 1 günlük bir ziyaret bile yeterlidir. Bu girişte pasaportunuza 1 yıl geçerli olacak şekilde damga basılır ve siz de bu 1 yıllık süre içinde dilediğiniz zaman gidip yerleşebilirsiniz.

Ben bunu 6 ay diye biliyorum ama, yani yılda 6 aydan fazla abd dışında kalamıyoruz diye aklımda kalmış

• @se-du tam olarak açık adres veremem ama size şöyle söyleyeyim yakınlarda tam yolun karşısında 'Danıştay' binası ve az yukarısında yine yolun karşısında 'Tarım Bakanlığı' var ben metro kullandım ve o durakta indim yer altında yolun karşı tarafına geçtim ve Mahall Ankaranın en alt katına inmeniz lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@se-du pasaport ve zarf bir paket halinde, birlikte teslim ediliyor.
    Ustraveldocs kaydından sonra, yani mülakattan sonra size pasaportunuzun hazır olduğuna dair tekrar email geliyor VFS den, esas seçimi(ups için ödeme veya vfs için randevu, hangi seçimi yaptığınıza göre değişiyor) bu emaildeki linkler üzerinden yapıyoruz.

(Tek istisnası şu olabilir, az sayıda da olsa ustraveldocs kaydında ödeme yapan arkadaşlar olmuştu, onların durumu farklı olabilir bilemiyorum.)

Başlığı takip edin lütfen.

• @Eyupp DS-260 formunda belirtmiş miydiniz? Pasaportunuzda girip çıktığınız görünüyor muydu?

• Merhaba, bedelli askerlik yaptım geldim. Dosya açtırıp bildirmeme gerek var mı yoksa mülakat sırasında bildirsem yeterli mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@se-du, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba Serap hn., bu konuda benimde bir sorum olacak.

Diyelim ki 17 Aralik 2025'te vizemizi aldik, ve 1 Haziran 2026'da ABD'ye giris yaptik bir hafta sonra TR'ye geri donduk. O halde 1 yillik gecerli damga ile, en gec 1 Haziran 2027'ye kadar Amerikaya artik oturum yapmak icin giris yapmamiz gerekir, oyle degil mi?

Bu arada, 1 yil gecerli damgada bir sonraki giris icin son gecerli tarih ustunde yaziyor mu?

ABD'ye ilk giriş tarihi vizenizi aldığınız tarihten değil, sağlık muayene tarihinden itibaren 6 ay içinde olmalıdır. İlk girişinizi vizenizi aldıktan sonra çok gecikmeden yapmanızı öneririm. İlk girişte pasaportunuza basılan damgada tabi ki tarih yazıyor. Asıl göç için de mecbur olmadıkça 1 yılın sonuna bırakmayın derim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Peyk74, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mehmet-Aksoy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar ocakta vize görüşmem olacak amerikaya giriş zamanını daha ileri bir tarihe almak için sağlık randevusu almasam vize sürecimi olumsuz etkiler mi veya başka neler yapabilirim

Sayın @aysegul hanımın söylediklerine ek olarak şunu da yapabilirsiniz, hatta ben bu yolu öneririm:
    Önce sağlık randevunuzu tamamlayın ve vizenizi alın, böylece vize cebinizde hazır olur. Sağlık muayenesi tarihinden sonra 6 ay içinde ABD’ye kısa süreli bir giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin bir hafta sonu 1 günlük bir ziyaret bile yeterlidir. Bu girişte pasaportunuza 1 yıl geçerli olacak şekilde damga basılır ve siz de bu 1 yıllık süre içinde dilediğiniz zaman gidip yerleşebilirsiniz.

Ben bunu 6 ay diye biliyorum ama, yani yılda 6 aydan fazla abd dışında kalamıyoruz diye aklımda kalmış

Sağlık muayene tarihinden itibaren 6 ay içinde ilk giriş yapılmalı. İlk girişte pasaporta basılan 1 yıllık damga, göç hazırlığı yapabilmek için bir defaya mahsus verilen süredir.
    Göç ettikten sonra uzun süreler ABD dışında kalmanız önerilmez.

• @zakaria Ankara'nın Numarası 13000 olup mülakat alan 2 kişi gördüm). Diye yazmışsınız.
    Cut of 8.750 deyken dediğiniz olmazki,iletinizi düzeltirmisiniz yada yanlıs anladıysam benim gibi yanlıs anlayan olur diye daha anlaşılır bir şekilde iletinizi düzeltirmisiniz lütfen .Şimdiden teşekkürler

• @falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@zakaria Ankara'nın Numarası 13000 olup mülakat alan 2 kişi gördüm). Diye yazmışsınız.
    Cut of 8.750 deyken dediğiniz olmazki,iletinizi düzeltirmisiniz yada yanlıs anladıysam benim gibi yanlıs anlayan olur diye daha anlaşılır bir şekilde iletinizi düzeltirmisiniz lütfen .Şimdiden teşekkürler

Merhaba, arkadaşın numarası " 2026 (AS) 9XXX" dolayısıyla Asya numaralarından bahsediyor (son bültende Asya ülkeleri 15000 olarak cut-offs açıklandı).

• Cumartesi günü kargodan mail gelmişti. Dün itibariyle pasaportlarımızı teslim aldık. Yarın dönüyoruz mülakat deneyimlerimizi aktaracağız en kısa zamanda :))

• @zakaria Update:
    Bana dönüş geldi, artık Ankara'dayım 😃🥳

• Merhabalar herkese,
    Yeşil pasaport konusunda bir sorum vardı. Son kullanım tarihi 2027 ocak olan yeşil pasaporta sahibim ancak benim mezun olacağım tarih 2026 haziran . Pasaportu alırken memur demişti ki örgün eğitimin devam ettiği sürece kullanabilirsin demişti. Ama çoğu kişi son kullanım tarihine kadar kullanabilirsin sorun olmuyor genelde diyorlar ancak net bir bilgi bulamıyorum. Herkes bu konuda ikiye ayrılmış durumda kimisi kullanırsın ben kullandım bir sorun olmadı diyor ancak şansa mı yoksa legal olarak böyle mi bilmiyorum.

Eğer legal değilse örgün eğitimim bittiği halde çıkış yapmak için yurtdışına okulumu kasti olarak uzatmam gerekiyor. Dekanımızla görüştüm 2027 ocağa kadar uzatabiliyorum ancak o zamana kadar da amerikaya giriş yapmam gerekebilir(örneğin 1 temmuz + 6 ay =1 ocak 2027)
    uzatmak için de kalan vaktim en iyi ihtimal olan bu haftaiçi cumaya kadar ( devamsızlık yapıp derslere katılmayacağım ve uzayacak okulum)
    (vizeyi alırsam bastırmak için hazırda bordo pasaport bulunduruyorum süresi uzun diye)
    Bu konuda bilgisi olan var mı?

• @itsahmet genelde insanlar kullaniliyorlar. daha once de konusulmustu sanirim, aslinda kullanmamak gerekiyor diye. ama simmdiye kadar problem yasayan hickimseyle karsilasmadim arkadaslarim da kullaniyordu.

"(vizeyi alırsam bastırmak için hazırda bordo pasaport bulunduruyorum süresi uzun diye)" boyle soylemissiniz, hali hazirda bordo pasaportunuz varsa problem nedir tam olarak anlayamadim ama. viyana icin dusunuyorsaniz hicbir problem olacagini sanmiyorum, ulkeye girerken pasaportunuzun belli bir sure gecerli olmasi gerekiyor onu karsiladiginiz surece bir problem yasamazsiniz bence.

• @ucangeyik belirli bir süreyi karşılıyor şükür ama her ihtimale karşı hazır olmak için diye araştırıyorum mülakat deneyimlerinde her şey insanların başına gelebildiğini görüyorum bana da sorun çıkarabilecek şeylerden biri buydu beyefendi ,malum ters bir gününe denk gelirsem havalimanı memuru sorgulamaya başlarsa sorun olur mu diye düşünüyorum şans faktörüm belki yetersiz kalabilir orada 😄

• ⭐⭐⭐⭐

@itsahmet

Gecerliligi 1.1.2027'de bitecek yesil pasaportunuzun suresi Viyana'daki mulakatiniz icin yeterli olacaktir. Mulakata gireceginiz Viyana'ya yesil pasaport ile seyahatinizi gerceklestirebilir, mulakat oncesi evrak teslim esnasinda mulakatiniz basarili olursa vizenin bordo pasaporta basilmasini talep edebilirsiniz. Oncesinde dosya actirarak veya konsolosluk ile iletisime gecerek pasaport numarasi guncelleme yapmaniza gerek yok.

Yesil pasaport ile Turkiye'den cikis yaparken pasaport kontrol memuru size ogrenci belgenizin olup olmadigini sormayacak bu nedenle expire olacagi tarihe kadar pasaportunuzu kullanabilirsiniz. Yasadiginiz ikilem bazi ulkelerin sinir guvenlikleri ve/veya havayollari seyahat baslangic tarihi itibariyle en az 6 ay gecerli pasaport istedikleri icin sorun yasayabiliyor.

DV2026 kapsaminda mali yil 30.09.2026 tarihinde bitecegi icin, bultende cut off olursaniz ve mulakat alabilirseniz sorun yasayacaginizi dusunmuyorum. Havayolu firmalari ve varis yapacaginiz Avusturya kurallarini incelemeniz yarariniza olacaktir.

• ⭐⭐⭐⭐

@Yelez

@Omerfarukyilmaz'in mulakat deneyimini ve maddi kanitini nasil cozumledigini okumaniz yarariniza olabilir.

https://yesilkartforum.com/forum/post/520125

• @itsahmet evet tabii insan riske atmak istemiyor. fakat avusturyaya girerken memurun sizin ogrencilik durumunuzu sorgulayacagini pek zannetmiyorum 🙂

• @ATS16 çok teşekkür ederim sayın hocam

• @burakcan evet belirtmiştim pasaportumda da mevcut vize ve giriş çıkış damgaları

Benzer Başlıklar

• 316
  • 221
  • 180
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

151

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |