Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 516.4k 770
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@se-du

Sn. @Serapp Hanim gerekli cevabı verecektir ancak sağlık kontrolünüz 01.12.25 tarihinde olacak ise ve sağlık raporunuz bu tarihe göre düzenlenir ise, mülakatınız sonucu vizeniz 17.12.25 tarihinde onaylanması halinde ABD’ye giriş yapabileceğiniz en geç tarih 30.05.26 tarihi olacaktır (sağlık kontrolü tarihi + 180 gün). Sarı zarf ve basılan göçmen vize ile en geç giriş yapabileceğiniz tarih sarı zarfın üzerinde yazacak.

Bu kadar gecikmeli giriş yapmanızı tavsiye etmem kisesel fikrim, tercih sizin. Mulakatiniz sonrası vizeniz pasaportunuza basılmış olsa bile ABD hükümetinin bir gece ansızın alacağı karar değişikliği ile alınan karar doğrultusunda hak iddia edemeyebilirsiniz. Ülkeye ilk girişi yapmadığınız sürece göçmen statunuz baslamiyor, DV çekilişi hiç kazanmamış bir kişi ile aynı statüye sahip olabilirsiniz böyle bir kural değişikliği ile. Aşağıdaki iletiyi de okuyabilirsiniz sürecin işleyişi icin.

https://yesilkartforum.com/forum/post/486300

Bol şans 🍀

• Dostlar selamlar, maalesef kötü haberle geliyorum. Bangkok’ta Vize mülakat memuru Almanya’da 10 ay Erasmus yapmama rağmen ve oturumum olmamasına rağmen açıkladığım halde, memur benden polis sertifikası istedi ve sürecimi AP’ye bıraktı. Belgeyi dijital ortama yüklerseniz ve postalarsanız konsolosluğa sürecine devam edebilirsiniz dedi. Normalde 12 ay’dan az kalınan ülkelere Polis kaydı almamamız gerektiği yazıyor websitelerinde de. Nasıl bir yol izlemem lazım süreci yönetmek için? Bangkok Alman konsolosluğu belgeyi 8 hafta içinde verebileceğini söylüyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Eyupp konsolosluk memurları süreçleri gerekli yönergelere göre ilerletmeli ancak; talep ettiği takdirde bunu sağlamakla yükümlüsunuz ne yazık ki. tekrardan bunu anlatmaya çalışabilirsiniz lakin, zaten sözlü dile getirdiyseniz pek bir faydası olmayacaktır.

tavsiyem dilerseniz oradan, dilerseniz tr'den, imkanınız varsa almanya'dan alıp tamamlayın sürecinizi.

endişe edecek bir durum yok, sadece gecikecek vizenizi almaniz. evet can sıkıcı biliyorum ancak; bu vize süreçlerinin bir parçası.

bir sorunuz olursa bana özelden ulaşın.

• @gucarslan Maalesef Memur artık AP kâğıdını doldurmaya başlayınca, konsolosluk memuruna yönergenizde böyle yazıyor ama dedim (kibar bir halde) ama bunu tartışmak mı istiyorsun cidden tarzında ters bir cevap verdi. Benim için kötü bir deneyim oldu açıkçası bundan sonraki süreci nasıl yöneteceğimden biraz kararsızım olay da yeni olduğu için kafam çok doldu.

• @Eyupp bu kadar karamsar olmayın, dediğim gibi sadece bir evrak temin edeceksiniz.
    kalan süreçteki detaylar için bana özelden ulaşın, size destek olacağım.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız

• @Eyupp Bunu halleden firmalar var Italyada direkt adresine yolluyorlar cevirili apostilli ama Almanyada varmi bilmiyorum bir chatgptye sorsaniz? Eger Bangkokdaysaniz sizin icin en hizlisi bu olabilir

• @aysegul, Teşekkür ederim. Bu sene değişik bir durum oldu:
    Numaram geçmiş senelerde AS bölgesine göre yüksek sayılıyordu son 2-3 bültenlerde aktif oluyordu, ve AMM iyi ilerliyordu o yüzden oraya taşıdım. Maalesef bu sene AMM biraz yavaş oldu bugünlük itibaren 5000'e kadar mülakat dağıtmış. Halihazırda ANK, son açıklanan bültendeki numaralara mülakat dağıtmış (Numarası 13000 olup mülakat alan 2 kişi gördüm).

Numaram aktif olduğu için NVC'ye yazmam gerekiyormuş. Ben KCC'ye yazdım olursa olur olmazsa beni oraya yönlendirecektir dedim. Dün bana şöyle dönüş yapıldı:

In most cases, immigrant visa applicants must apply in their country of legal residency, their country of nationality, or their designated processing post, with limited exceptions.

If you would like to change your interview location to your country of legal residency, nationality, or designated processing post, please contact the Kentucky Consular Center (KCC) at [email protected] to make this request.

If you are requesting to interview in a location other than your country of nationality, or the alternate processing post designated for your country of nationality, you must establish that you reside in the requested country. Supporting documentation should be attached to your email request with the subject line: Transfer Request: Case Number, Name, and Date of Birth. All documents should be in English or have an English translation and should be recent and clearly valid.

Yani transfer için tekrar onlara yazmam ve belge eklemem gerektiğini belirtiyorlar. Ben de pasaportumu ekleyerek aşağıdaki maili tekrar gönderdim.

Surname, Name: XXXXX
    Case Number: XXXXX
    Date of Birth: XXXXX
    Address: XXXXX, Turkey

Dear KCC Officer,

I am the principal applicant for Diversity Visa case XXXXX. My DS‑260 confirmation number is XXXXX.

I kindly request the transfer of my Diversity Visa case from the U.S. Embassy in Amman, Jordan, to the U.S. Embassy in Ankara, Turkey.

As a Turkish citizen and a resident of Turkey, I would like to attend my interview in my country of nationality.

Attached is a copy of my valid Turkish ordinary passport showing my Turkish nationality. Kindly reassign my case from Amman (AMM) to Ankara (ANK).

Please confirm once the change has been made, or let me know if any further information is required.

Thank you for your assistance.

Sincerely,

• @Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mehmet-Aksoy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar ocakta vize görüşmem olacak amerikaya giriş zamanını daha ileri bir tarihe almak için sağlık randevusu almasam vize sürecimi olumsuz etkiler mi veya başka neler yapabilirim

Sayın @aysegul hanımın söylediklerine ek olarak şunu da yapabilirsiniz, hatta ben bu yolu öneririm:
    Önce sağlık randevunuzu tamamlayın ve vizenizi alın, böylece vize cebinizde hazır olur. Sağlık muayenesi tarihinden sonra 6 ay içinde ABD’ye kısa süreli bir giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin bir hafta sonu 1 günlük bir ziyaret bile yeterlidir. Bu girişte pasaportunuza 1 yıl geçerli olacak şekilde damga basılır ve siz de bu 1 yıllık süre içinde dilediğiniz zaman gidip yerleşebilirsiniz.

Ben bunu 6 ay diye biliyorum ama, yani yılda 6 aydan fazla abd dışında kalamıyoruz diye aklımda kalmış

• @se-du tam olarak açık adres veremem ama size şöyle söyleyeyim yakınlarda tam yolun karşısında 'Danıştay' binası ve az yukarısında yine yolun karşısında 'Tarım Bakanlığı' var ben metro kullandım ve o durakta indim yer altında yolun karşı tarafına geçtim ve Mahall Ankaranın en alt katına inmeniz lazım.

• ⭐⭐⭐⭐

@se-du pasaport ve zarf bir paket halinde, birlikte teslim ediliyor.
    Ustraveldocs kaydından sonra, yani mülakattan sonra size pasaportunuzun hazır olduğuna dair tekrar email geliyor VFS den, esas seçimi(ups için ödeme veya vfs için randevu, hangi seçimi yaptığınıza göre değişiyor) bu emaildeki linkler üzerinden yapıyoruz.

(Tek istisnası şu olabilir, az sayıda da olsa ustraveldocs kaydında ödeme yapan arkadaşlar olmuştu, onların durumu farklı olabilir bilemiyorum.)

Başlığı takip edin lütfen.

• @Eyupp DS-260 formunda belirtmiş miydiniz? Pasaportunuzda girip çıktığınız görünüyor muydu?

• Merhaba, bedelli askerlik yaptım geldim. Dosya açtırıp bildirmeme gerek var mı yoksa mülakat sırasında bildirsem yeterli mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@se-du, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Merhaba Serap hn., bu konuda benimde bir sorum olacak.

Diyelim ki 17 Aralik 2025'te vizemizi aldik, ve 1 Haziran 2026'da ABD'ye giris yaptik bir hafta sonra TR'ye geri donduk. O halde 1 yillik gecerli damga ile, en gec 1 Haziran 2027'ye kadar Amerikaya artik oturum yapmak icin giris yapmamiz gerekir, oyle degil mi?

Bu arada, 1 yil gecerli damgada bir sonraki giris icin son gecerli tarih ustunde yaziyor mu?

ABD'ye ilk giriş tarihi vizenizi aldığınız tarihten değil, sağlık muayene tarihinden itibaren 6 ay içinde olmalıdır. İlk girişinizi vizenizi aldıktan sonra çok gecikmeden yapmanızı öneririm. İlk girişte pasaportunuza basılan damgada tabi ki tarih yazıyor. Asıl göç için de mecbur olmadıkça 1 yılın sonuna bırakmayın derim.

• ⭐⭐⭐⭐

@Peyk74, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mehmet-Aksoy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar ocakta vize görüşmem olacak amerikaya giriş zamanını daha ileri bir tarihe almak için sağlık randevusu almasam vize sürecimi olumsuz etkiler mi veya başka neler yapabilirim

Sayın @aysegul hanımın söylediklerine ek olarak şunu da yapabilirsiniz, hatta ben bu yolu öneririm:
    Önce sağlık randevunuzu tamamlayın ve vizenizi alın, böylece vize cebinizde hazır olur. Sağlık muayenesi tarihinden sonra 6 ay içinde ABD’ye kısa süreli bir giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin bir hafta sonu 1 günlük bir ziyaret bile yeterlidir. Bu girişte pasaportunuza 1 yıl geçerli olacak şekilde damga basılır ve siz de bu 1 yıllık süre içinde dilediğiniz zaman gidip yerleşebilirsiniz.

Ben bunu 6 ay diye biliyorum ama, yani yılda 6 aydan fazla abd dışında kalamıyoruz diye aklımda kalmış

Sağlık muayene tarihinden itibaren 6 ay içinde ilk giriş yapılmalı. İlk girişte pasaporta basılan 1 yıllık damga, göç hazırlığı yapabilmek için bir defaya mahsus verilen süredir.
    Göç ettikten sonra uzun süreler ABD dışında kalmanız önerilmez.

• @zakaria Ankara'nın Numarası 13000 olup mülakat alan 2 kişi gördüm). Diye yazmışsınız.
    Cut of 8.750 deyken dediğiniz olmazki,iletinizi düzeltirmisiniz yada yanlıs anladıysam benim gibi yanlıs anlayan olur diye daha anlaşılır bir şekilde iletinizi düzeltirmisiniz lütfen .Şimdiden teşekkürler

• @falsepoet, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@zakaria Ankara'nın Numarası 13000 olup mülakat alan 2 kişi gördüm). Diye yazmışsınız.
    Cut of 8.750 deyken dediğiniz olmazki,iletinizi düzeltirmisiniz yada yanlıs anladıysam benim gibi yanlıs anlayan olur diye daha anlaşılır bir şekilde iletinizi düzeltirmisiniz lütfen .Şimdiden teşekkürler

Merhaba, arkadaşın numarası " 2026 (AS) 9XXX" dolayısıyla Asya numaralarından bahsediyor (son bültende Asya ülkeleri 15000 olarak cut-offs açıklandı).

• Cumartesi günü kargodan mail gelmişti. Dün itibariyle pasaportlarımızı teslim aldık. Yarın dönüyoruz mülakat deneyimlerimizi aktaracağız en kısa zamanda :))

• @zakaria Update:
    Bana dönüş geldi, artık Ankara'dayım 😃🥳

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

24

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k