Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Uğur-Çelik evet hepsini gördüm onların o kadar uzun sürdü ki biz çok bekledik tuvalete bile gidemedik onların ne zaman biteceğini kestiremediğimizden 😃 ama sonunda vizemiz onaylandı artık yeni kıta'da size ve eşinize kolaylıklar ve mutluluklar sizinle olsun kendinize iyi bakın 🙂

• @zakaria Ufak bir tiyo daha önceki yorumlarda da yazılmıştı ama gözden kaçmış olabilir diye yazıyorum. KCC'Ye mail atarken ikametgah ile mail atarsanız daha hızlı dönüş yapıyorlar.

• @zakaria hayır hiçbir şey istemediler sadece 1. belge teslimi olan noktada ilk sorusu ne zaman evlendiniz oldu 🙂

• ⭐⭐⭐⭐

@DARTHU, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Umut-P selamlar, ne aşamada oldugunu hangi portal üzerinden takip edebiliriz. arıyorum ama hep farklı sayfalara yönlendiriyor pek anlamayadım. mesela şu an ki durum ne ? hangi numara aralağında çağırılıyor.

Her ay bülten açıklanıyor sizin dosya numaranız henüz aktif olmadı. Forumu daha sıkı takip ederseniz yararınıza olur.
    Takip etmeniz gereken başlıklar:
    Öncelikle bu başlık, DV2026 Mülakat Deneyimleri ve Sayılarla DV2025
    Kolay gelsin.

• ⭐⭐⭐⭐

@Mehmet-Aksoy, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar ocakta vize görüşmem olacak amerikaya giriş zamanını daha ileri bir tarihe almak için sağlık randevusu almasam vize sürecimi olumsuz etkiler mi veya başka neler yapabilirim

Sayın @aysegul hanımın söylediklerine ek olarak şunu da yapabilirsiniz, hatta ben bu yolu öneririm:
    Önce sağlık randevunuzu tamamlayın ve vizenizi alın, böylece vize cebinizde hazır olur. Sağlık muayenesi tarihinden sonra 6 ay içinde ABD’ye kısa süreli bir giriş çıkış yapabilirsiniz. Örneğin bir hafta sonu 1 günlük bir ziyaret bile yeterlidir. Bu girişte pasaportunuza 1 yıl geçerli olacak şekilde damga basılır ve siz de bu 1 yıllık süre içinde dilediğiniz zaman gidip yerleşebilirsiniz.

• Merhaba Arkadaşlar
    Bangkok, 28 Ağustos'tan önce dosyasını taşıyanları ikamet şartı aramadan kabul ediyor mu?

• ⭐⭐⭐⭐

@DARTHU Bülten, cn'ınızın aktif olması vs konularına vakıf olmak istiyorsanız Serap Hanım'ın linkini verdiği Sayılarla 2026 başlığını öncelikle ve iyi okumalısınız.
    Sonraki süreçler için bu aşamalar başlığının yine öncelikle ilk iletisi olmak üzere tamamını mutlaka okumalısınız.
    Ankara (veya diğer konsolosluklar) bültenle uyumlu ilerliyor mu, hangi numaralara ne zaman randevu veriyorlar gibi bilgiler konusunda da, kendi bilgilerinizi eklediğiniz excel dosyasını takip edin mutlaka. Bu başlığı da hep takip edin bu konuda da.
    Mülakat deneyimleri zaten olmazsa olmaz, her daim takipte olun.
    Bu sıralamayı takip ederseniz, sürecinize hakim bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

• @aysegul Tesekkur ederim.

• Arkadaslar merhaba bizim de 13 Ocak ta randevumuz var belgelerimiz hazir. Ben, esim ve 11 yasindaki kizimla gidicez lakin hesabinda bahsedilen rakamlar yok ama uzerimde bi ev tapusu ve ruhsat var esimin uzerinde de ailesinden kalan tapular var. Basvuru sitesinde de vizeniz onaylanana kadar hic bir malinizi satmayin yaziyordu. Ben bu durumda gorusmeye gitsem onay alabilir miyim? Yani onaylandigi surecte zaten mal varligimin bir kismini satip o sekilde gidicem bi sure gecenebilmek icin.

• @Cem-Çeliker Merhaba Cem bey, iletiniz sayesinde bizde ogrenmis olduk. Cok sagolun. Google Maps'e "MAHAL ANKARA" yazdigimda cikan adres su:

Mustafa Kemal Mah. Dumlupinar Bul. No:274 D1 Blok 1 Kat No:5 Cankaya/Ankara

VPS icin buraya gidecegiz, dogru mudur?

• @Serapp Merhaba Serap hn., bu konuda benimde bir sorum olacak.

Diyelim ki 17 Aralik 2025'te vizemizi aldik, ve 1 Haziran 2026'da ABD'ye giris yaptik bir hafta sonra TR'ye geri donduk. O halde 1 yillik gecerli damga ile, en gec 1 Haziran 2027'ye kadar Amerikaya artik oturum yapmak icin giris yapmamiz gerekir, oyle degil mi?

Bu arada, 1 yil gecerli damgada bir sonraki giris icin son gecerli tarih ustunde yaziyor mu?

• @aysegul Selamlar Aysegul hn,

Mulakat sonrasi pasaport ile birde zarf gonderiyorlar diye hatirliyorum, ikisinide beraber mi aldiniz UPS ile? Birde VPS kaydini yaptik derken bu zaten travels.gov'da yaptiniz location secimi degil miydi? Yoksa VPS size email vs. gonderip, bunun icin bir dahami secenek sunuyor?

Tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐⭐⭐

@se-du

Sn. @Serapp Hanim gerekli cevabı verecektir ancak sağlık kontrolünüz 01.12.25 tarihinde olacak ise ve sağlık raporunuz bu tarihe göre düzenlenir ise, mülakatınız sonucu vizeniz 17.12.25 tarihinde onaylanması halinde ABD’ye giriş yapabileceğiniz en geç tarih 30.05.26 tarihi olacaktır (sağlık kontrolü tarihi + 180 gün). Sarı zarf ve basılan göçmen vize ile en geç giriş yapabileceğiniz tarih sarı zarfın üzerinde yazacak.

Bu kadar gecikmeli giriş yapmanızı tavsiye etmem kisesel fikrim, tercih sizin. Mulakatiniz sonrası vizeniz pasaportunuza basılmış olsa bile ABD hükümetinin bir gece ansızın alacağı karar değişikliği ile alınan karar doğrultusunda hak iddia edemeyebilirsiniz. Ülkeye ilk girişi yapmadığınız sürece göçmen statunuz baslamiyor, DV çekilişi hiç kazanmamış bir kişi ile aynı statüye sahip olabilirsiniz böyle bir kural değişikliği ile. Aşağıdaki iletiyi de okuyabilirsiniz sürecin işleyişi icin.

https://yesilkartforum.com/forum/post/486300

Bol şans 🍀

• Dostlar selamlar, maalesef kötü haberle geliyorum. Bangkok’ta Vize mülakat memuru Almanya’da 10 ay Erasmus yapmama rağmen ve oturumum olmamasına rağmen açıkladığım halde, memur benden polis sertifikası istedi ve sürecimi AP’ye bıraktı. Belgeyi dijital ortama yüklerseniz ve postalarsanız konsolosluğa sürecine devam edebilirsiniz dedi. Normalde 12 ay’dan az kalınan ülkelere Polis kaydı almamamız gerektiği yazıyor websitelerinde de. Nasıl bir yol izlemem lazım süreci yönetmek için? Bangkok Alman konsolosluğu belgeyi 8 hafta içinde verebileceğini söylüyor.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Eyupp konsolosluk memurları süreçleri gerekli yönergelere göre ilerletmeli ancak; talep ettiği takdirde bunu sağlamakla yükümlüsunuz ne yazık ki. tekrardan bunu anlatmaya çalışabilirsiniz lakin, zaten sözlü dile getirdiyseniz pek bir faydası olmayacaktır.

tavsiyem dilerseniz oradan, dilerseniz tr'den, imkanınız varsa almanya'dan alıp tamamlayın sürecinizi.

endişe edecek bir durum yok, sadece gecikecek vizenizi almaniz. evet can sıkıcı biliyorum ancak; bu vize süreçlerinin bir parçası.

bir sorunuz olursa bana özelden ulaşın.

• @gucarslan Maalesef Memur artık AP kâğıdını doldurmaya başlayınca, konsolosluk memuruna yönergenizde böyle yazıyor ama dedim (kibar bir halde) ama bunu tartışmak mı istiyorsun cidden tarzında ters bir cevap verdi. Benim için kötü bir deneyim oldu açıkçası bundan sonraki süreci nasıl yöneteceğimden biraz kararsızım olay da yeni olduğu için kafam çok doldu.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Eyupp bu kadar karamsar olmayın, dediğim gibi sadece bir evrak temin edeceksiniz.
    kalan süreçteki detaylar için bana özelden ulaşın, size destek olacağım.

• @gucarslan Çok teşekkür ederim iyi ki varsınız

• @Eyupp Bunu halleden firmalar var Italyada direkt adresine yolluyorlar cevirili apostilli ama Almanyada varmi bilmiyorum bir chatgptye sorsaniz? Eger Bangkokdaysaniz sizin icin en hizlisi bu olabilir

Benzer Başlıklar

• 8486
  • 153
  • 57
  • 83
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

139

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |