Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @aysegul
    Pasaportlar en geç pazartesi elimizde olur . Unganlar icin 7 ocağa randevu almak istiyorum mülakat 13 ocakta Alacağım randevu 30 gün öncesindenmi açılıyor yani aralik 7 gibi arayıp randevu almam gerekiyor dimi?

• Mülakata sağlık raporu olmadan girdim. AP ye kaldım. Sağlık raporu eksik olanlar sonradan pasaport ve raporu konsolosluğa nasıl teslim ediyorlar. AFS global ofisine elden mi veriyoruz kargo filan mı yapıyoruz bilen cevap yazabilir mi?

• ⭐⭐⭐⭐

@yigit55 evet 1 ay öncesinde açılıyor. Pasaportlarınız da geliyorsa süper o zaman sorun yok. Pasaportlarla birlikte unganların web sitesinden randevu alacaksınız.

• Merhabalar Yeşilkartforum ailesi. 1 aralıkta muayenem ve 3 aralıkta mülakatım var. Ancak beni çok endişelendiren bir durum var. Bu kasım ayının başında abd hükümetinin obezite, diyabet, kalp hastalıkları ve uyku apnesi gibi rahatsızlıklara sahip kişilerin vizelerinin reddedilmesi ile ilgili konsolosluk çalışanlarına talimat verdiğine dair haberler dolaşıyor. Bende saydığım hiçbir hastalık yok ama aşırı kilomdan dolayı 3. sınıf obez grubuna giriyorum. Çalışma hayatıma yada sporuma olumsuz bir etkisi yok ama yine de sorgusuz şekilde vizemin reddedilmesinden endişeleniyorum. Sizce bu konuda mülakata nasıl hazırlanmalıyım? Mülakat deneyimlerini taradım ama bu konuda bir deneyim aktarmış kimse bulamadım. benimle aynı ya da benzer durumda olup da mülakatta vize alan ya da elenen var mı?

Bu arada ilgili dedikodunun yayılmasının ardından konsolosluğa 2 kere mail attım kilonun sorun olup olmayacağı sordum ve şayet sorun teşkil ediyorsa mülakatımın kilo vermem için süre tanımak için ertlenmesini istedim ama iki maile de cevap gelmedi. Şimdi bu konuda sorgusuz şekilde ertelenmemeyi umup mülakat hazırlıklarıyla uğraşıyorum. Geri dönüş ve yönlendirmeleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

• @fearless1717 evet biz randevumuzu aldık 21 kasımda mülakatımıza girdik çok şükür vizemiz de onaylandı pasaportlarımızı ups şubesinden alım yapıcak şekilde seçtik bana bir takip numarası geldi ancak eşime daha bir geri dönüş beklemekteyiz. telaşımız bitsin detaylı anlatım yapacağım 🙂

• @Meliha-Yalın hayırlı olsun. Tebrik ediyorum sizi. Yanıtınız için teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Bugra0666 bunların hiçbiri için formunuzu güncellemenize gerek yok.
    mülakatınızda başarılar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

📌

arkadaşlar ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum;
    dv mülakatına giderken kesinlikle ama kesinlikle abd'de belirlediğiniz bir adresiniz olmalı, bunu lütfen unutmayın.
    bu adresi belirlemeden mülakata gidip ap'ye kalan arkadaşlarımız oldu.

sırf bu yüzden sürecinizi aksatmayın..
    lütfen abd'de bir adres bulup o şekilde gidin mülakatınıza.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Ömer-Akın merhaba,
    ilgili konu için size bir evrak verdiler mi?

eğer bu durum için bir evrak aldıysanız öncelikle mülakat kaydı yaptığınız ustravel sistemine girip oradan bir gönderi kaydı açmalısınız.
    ais sisteminde bu durum için ayrı bir sekme olarak işliyordu. yeni sistemde de muhtemelen bir kısımda bunu bulacaksınız.
    eğer ilgili kaydı hiçbir şekilde bulamıyorsanız bana özelden ulaşın, size destek olacağım.

• @bkio güncelleme: İstanbul Anadolu yakasındaki bir UPS şubesinden pasaportlarımızı sorunsuz teslim aldık. Darısı bekleyenlerin başına.

• UPS ile ilgili çok şikayet var bende küçükte olsa bir bilgi paylaşmak isterim. Kargo operasyonlarında önceden tecrübem olmuştu ilgili firmanın çalışma şekli dağıtım araçlarını şube gibi kullanıyor olması kargo verdiğinizde araçta etiketlerini basıyorlar ve hemen hemen bütün işlemlerini araçlarında yapıyorlar sonra direk aktarma merkezlerine götürüyorlar bundan dolayı normal kargolar gibi şubeleri olmaması veya bu agların zayıf olmasından kaynaklanıyor. Belki merkezi aktarma merkezlerinin içerisinde şubeler oluyor pnlarda büyük depolara benze oralar daha verimli olabilir. Araştırırken dikkate alabilirsiniz belki.

• @aysegul evet tam olarak böyle birşey yazacağız. ekstra olarak vukuatlı nufus kayıt örneğide götüreceğim evli olduğumuza dair kanıt niteliğinde ( :

• Dun vizem onaylandı ama pasaport için vfsten mail ertesi gün gelir dediler ama hala gelmedi daha da uzama gibi bir durumu var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@nihal_porsuk bu iletiye cevap almak için epeydir uğraştığınızı biliyorum :)) ama hepsinden önce şu kısmı (imza) tamamlamanızı rica edeceğiz sizden 🙂 tamamlayın ki, bilgilerinizi görüp ona göre doğru cevapları verebilelim. Bu başlığın yazısız bir kuralı gibi düşünün bunu.

Vize sürecinizi imzanıza taşımalısınız.
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin

Bir de, 209xx şeklinde iletinizi güncellerseniz iyi olur, cn bilginizi açıkça yazmamanız tavsiye edilir genelde.

• @FROG-FROG şimdi kendi mailime baktım 19 unda mülakatım vardı 20 kasım saat 17:02 de mail gelmiş bize . tabi geldi de ne oldu vfs ile uğraşıp duruyorum.

• ⭐⭐⭐⭐

@FROG-FROG genelde evet ertesi gün geldi emailler çoğumuza ancak bugün bir de 21inde mülakattan onay almış bir talihli de kendisine hala email gelmediğinden bahsetti bana. Belki 2-3 günlük bir marj olabilir mi diye düşündüm şimdi. Gerçi sizin ki çok daha yeni 🙂

• @FROG-FROG sıkıntı yapmayın yoğunluk var. bana 4 gün sonra geldi mail yarında Ankaraya gidip alıcam pasaportumu

• ⭐⭐⭐⭐

@nihal_porsuk

@aysegul Hanim’in ilettiği üzere, YesilkartForum'da sorularınıza yanıt ve dogru yanitlar alabilmek için vize surecinizin detaylarini imzanizda belirtin lütfen. Imzanizi aşağıdaki başlıktaki adimlari takip ederek olusturabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin?_=1623761125532

Buna ilave olarak, asıl talihli eşiniz mi siz misiniz? Eğitim durumu ve diploma için soruyorum bunu.

Bir diğer sorum da, tüm bu sorduğunuz sorulara ücretini ödediginiz & çalıştığınız danışmanlık firması ne cevap verdi?

• @ATS16 talihli eşim o ortaokul mezunu danışmanlık firmasında ilgilenen kişi açıkçası çok ümitli değildi ankaradan mail gelmesi imkansız dedi ben bir umuttur doldurdum

• @aysegul teşekkür ederim🫶🏻

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

122

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |