@mustafawashington, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri
Merhaba arkadaşlar,
Evlilik yolu ile aldığım kartımda , 1 Ağustos 2022 den beri resident yazıyor, şu an itibari ile Amerika'da 16 ay kaldım, ve tek seferde hiç 6 aydan fazla dışarıda kalmadım ama bu sene çeşitli sebeplerden dolayı 2025 yılı boyunca Amerika'da toplam 20 gün kadar kalabildim ( 6 ay dolmadan giriş çıkış yaparak) geçen hafta girerken ilk uyarımı aldım sınırda girerken, bu kez sözlü uyarı veriyoruz ama böyle yapmaya devam edersen kartın gider dendi. Bu benim vatandaşlık başvuru surecimi nasıl etkiler , bir hata yaptığım için hiç basvurmasam mi ya da vatandaşlığa kabul olurmuyum yoksa red mi yerim . Bir çok forum konusunu okudum ama her durum birbirinden farklı olabildiği için tam anlamadım kendi durumumu. Eğer bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Günlerdir birçok yeri okudum ama hala aklimdaki soru gitmedi.
Teşekkür ederim
ABD Vatandasi ile evlilik yoluyla Green Card almis kisiler, karti aldiktan 3 yil sonra vatandasliga basvurabiliyor. Bu 3 yil icinde 18 ay ABD'de bulunmus ve tek seferde 180 gunden fazla ABD disinda bulunmamis olmaniz gerekiyor. Sizin durumunuzda soyle bir sikinti var, ABD vatandasi ile evlilik yoluyla Green Card almis kisiler basvuru yaptiginda son 3 yila bakiliyor. Yani basvuru yaptiginiz gunden geriye dogru son 3 yilda 18 ay ABD'de bulunmus olmaniz gerekiyor. 2025 in tamaminda disarida kalmissiniz. Bu kriteri sagliyormusunuz? Ayrica esinizle birlikte yasiyor olmaniz lazim, yasamiyorsaniz evlilik birliginin devam ettigini kanitlamaniz lazim. Bu detaylarida verirseniz ona gore yorumlayabiliriz.