Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @ATS16 yanıtınız için teşekkürler

• @atibaba evet biz ilkcgirisimizi Nisanda yapip green card larimizi almadan 2 hafta sonra Turkiyeye donduk. Sonrasinda Eylul ayinda kesin giris yaptik kartlarimiz olmadan. Hicbir sorun yasamadik, kartlari sormadilar bile.

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 

• Merhaba, tecrübeli büyüklerim ve yaşıtlarım, bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen.
    Üniversite son sınıf öğrencisiyim.
    15-20 Ocak arası ilk girişimi gerçekleştireceğim ancak Üniversitemi bitirmem için zorunlu stajım mevcut onu da Danimarka'da yapacağım ondan mütevellit yeni D tipi uzun dönem vizesi basılacak
    15 Şubat - 10 Ağustos arası Danimarkada olacağım (175 gün civarı) U.S. e geri dönüşte problem yaşar mıyım ?
    Çünkü mezun olmam için stajı tamamlamam şart. İlk girişim ile 8-9 Gün içinde SSN geldiği taktirde hemen bOfa hesabı açacağım, Eğer ülkeden ayrılmadan GC gelirse Kartım ile Danimarkaya giriş yapacağım.
    Okulum ve Staj Kurumum arasında imzalanan evrak bulunuyor; Staj başvuru formu adı altında Tarihler belli.

• @Selimdiskaya52 15 Subata kadar ABD de kalacagin icin 180 gun gecmemis oluyor. Sorun yasamazsin. Gerci sorundan kastin ne bilmiyorum. Soru sormalari, ikinci odaya alip cok fazla sorgulamalari yada bir kac laf etmeleri "Bu kart burada yasamak" gibi ise bunlar sorun degil. Yazin tatil icin Turkiyeye gidip 3 ay civari kalip ABD ye donen ABD vatandasi arkadasima bile bir cok soru sormuslar niye bu kadar uzun kaldin, nerelere gittin diye. Yani ilk sene 6 ay icinde giris cikislarlar ile idare edebilirsin.

• @arnblt Danimarka'da devam eden oturum iznim var lakin yenilenmesi için tekrar Vize basılacak, korktuğum durum şu; Sen Amerikada yaşamak istemiyor musun da Danimarkaya gittin diyip zorluk çıkartmaları

• @Selimdiskaya52 staj amacli yada okuma amacli oldugu icin sorun olmayabilir. Ama istese bunu sorun eder.Genelde ilk yil icin pek sorun yaratmiyorlar.

• Selam arkadaşlar,
    Daha önce de yazmıştım. Green Card aldım, ABD’ye giriş yaptım ve yaklaşık 6–7 ay kaldım. Sonra tatil için Türkiye’ye geldim, bu süreçte evlilik teklifi ve düğün derken 2 yıldır ABD’ye geri dönmedim.
    Eşim daha önce Work & Travel ile ABD’ye gitti ama ben ABD’ye gittikten sonra bana gelmek için turist vizesine başvurduğunda ret aldı. Şimdi biz Türkiye’de yaşamaya karar verdik. Bu yüzden Green Card’ımı gönüllü olarak teslim edip turist vizesine başvurmak istiyorum.
    Sorum şu:
    Green Card’ı nasıl teslim edebilirim?
    Bu durum turist vizesi almada sorun yaratır mı?
    Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐⭐

• Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ATS16 ATS16 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   ugursway ugursway 
  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   A aysegul 

• Merhaba, Geçen hafta, Amerika dışında 178 gün kaldıktan sonra Atlanta’dan ülkeye giriş yaptım. Girişte officer oldukça detaylı bir sorgulama yaptı; ne kadar süre kaldığım, neden bu kadar uzun kaldığım gibi sorular sordu.
    Ayrıca, bundan sonra uzun süre ABD dışında kalacaksam re-entry permit almam gerektiğini söyledi. Bu konuda beni oldukça ciddi bir şekilde uyardı ve zorladı.
    Buna ek olarak üzerimdeki nakit miktarını sordu, yiyecek veya alkol getirip getirmediğimi de kontrol sorguladı.
    Sonuçta ülkeye girişime izin verdi, ancak süreç biraz korkutucu ve stresli geçti.

• @Cornelius gayet normal bir sorgulama bazen 2 ay kalan ABD vatandaşına bile neden bu kadar kaldın vs sorgulama olabiliyor önemli olan girmiş olmanız ABD için normal yurtdışı seyahati süresi 1-2 hafta gibi düşünüyorlar herhalde üstü olunca burda yaşayıp çalışmadığı belli oluyor.

• Merhaba arkadaşlar,
    Evlilik yolu ile aldığım kartımda , 1 Ağustos 2022 den beri resident yazıyor, şu an itibari ile Amerika'da 16 ay kaldım, ve tek seferde hiç 6 aydan fazla dışarıda kalmadım ama bu sene çeşitli sebeplerden dolayı 2025 yılı boyunca Amerika'da toplam 20 gün kadar kalabildim ( 6 ay dolmadan giriş çıkış yaparak) geçen hafta girerken ilk uyarımı aldım sınırda girerken, bu kez sözlü uyarı veriyoruz ama böyle yapmaya devam edersen kartın gider dendi. Bu benim vatandaşlık başvuru surecimi nasıl etkiler , bir hata yaptığım için hiç basvurmasam mi ya da vatandaşlığa kabul olurmuyum yoksa red mi yerim . Bir çok forum konusunu okudum ama her durum birbirinden farklı olabildiği için tam anlamadım kendi durumumu. Eğer bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Günlerdir birçok yeri okudum ama hala aklimdaki soru gitmedi.
    Teşekkür ederim

• @mustafawashington evlilik yoluyla vatandaşlık şartlarını incelediğini düşünüyorum kafandaki soru işareti 340 yurtdışında geçirdiğin süre ise continues residency şartlarına göre 6 ayı geçirmediğin için problem yaşamazsın gibi duruyor ancak son zamandaki gelişmeleri göz önüne alırsan bu sürede Amerika ya bağlılığını gösteren kanıtları ve yanıtları hazırla birde yurtdışında neden bu kadar uzun kaldığının da haklı bir nedeni varsada belge vs sağlık gibi hazır tutsan iyi olur.

• @mustafawashington, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Merhaba arkadaşlar,
    Evlilik yolu ile aldığım kartımda , 1 Ağustos 2022 den beri resident yazıyor, şu an itibari ile Amerika'da 16 ay kaldım, ve tek seferde hiç 6 aydan fazla dışarıda kalmadım ama bu sene çeşitli sebeplerden dolayı 2025 yılı boyunca Amerika'da toplam 20 gün kadar kalabildim ( 6 ay dolmadan giriş çıkış yaparak) geçen hafta girerken ilk uyarımı aldım sınırda girerken, bu kez sözlü uyarı veriyoruz ama böyle yapmaya devam edersen kartın gider dendi. Bu benim vatandaşlık başvuru surecimi nasıl etkiler , bir hata yaptığım için hiç basvurmasam mi ya da vatandaşlığa kabul olurmuyum yoksa red mi yerim . Bir çok forum konusunu okudum ama her durum birbirinden farklı olabildiği için tam anlamadım kendi durumumu. Eğer bilgisi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim. Günlerdir birçok yeri okudum ama hala aklimdaki soru gitmedi.
    Teşekkür ederim

ABD Vatandasi ile evlilik yoluyla Green Card almis kisiler, karti aldiktan 3 yil sonra vatandasliga basvurabiliyor. Bu 3 yil icinde 18 ay ABD'de bulunmus ve tek seferde 180 gunden fazla ABD disinda bulunmamis olmaniz gerekiyor. Sizin durumunuzda soyle bir sikinti var, ABD vatandasi ile evlilik yoluyla Green Card almis kisiler basvuru yaptiginda son 3 yila bakiliyor. Yani basvuru yaptiginiz gunden geriye dogru son 3 yilda 18 ay ABD'de bulunmus olmaniz gerekiyor. 2025 in tamaminda disarida kalmissiniz. Bu kriteri sagliyormusunuz? Ayrica esinizle birlikte yasiyor olmaniz lazim, yasamiyorsaniz evlilik birliginin devam ettigini kanitlamaniz lazim. Bu detaylarida verirseniz ona gore yorumlayabiliriz.

• @Ryback merhaba cevabınız için teşekkür ederim,
    Evet evlilik yaptığım eşimle beraber yaşıyoruz, bununla ilgili gerekli belgeleri goturebilirim mülakat için. Ama eğer kartın üzerinde yazan süreden itibaren 18 ay değilde son üç yılda 18 ay ariyorlarsa hiç basvurmayayim daha iyi çünkü ben son 3.5 senede burada 16 ay bulundum.

• @patron3535 cevap için teşekkürler, Türkiye'de geçirdiğim süre oradaki ailem ile ilgili orada bir kardeşim ve önceki evliliğinden iki oğlum var, ben 58 yaşındayım dolayısı ile Türkiye'ye gitmek için illa ki bir sebep oluyor, bilkiyorum bunu göçmenlik bürosuna nasıl açıklarım.

• @mustafawashington Rica ederim.

• @Ryback ayrıntı verirseniz yorumlarım demiştiniz, acaba 2 ay sonra 18 ay dolacak vatandaşlık başvurusu yapabilir miyim?

• @mustafawashington, içinde söyledi: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

@Ryback ayrıntı verirseniz yorumlarım demiştiniz, acaba 2 ay sonra 18 ay dolacak vatandaşlık başvurusu yapabilir miyim?

Kagit uzerinde kriterleri sagliyor oluyorsunuz. Basvuru yapabilirsiniz ve direkt red yemezsiniz. Ama 2025 yilinin tumunu neden yurtdisinda gecirdiginizi soracaklar. 2025 yilina ait tax return evraklarini, varsa kira odemelerinizi vs soracaklar. Gorevliyi gectigimiz 3 yil icerisinde hem ABD ile baginizin kopmadigina, hem evlilik birliginin devam ettigine ikna edebilirseniz vatandasliginizi onaylayabilir. Red edebilecegi tek firsat, 2025 yilinin cogunu disarida gecirmis olmaniz. Esiniz ile olan evliliginizi inceleyecekler tekrar. Iyi hazirlanmaniz lazim surece. Sonucta soyle bir durum var, sizin vatandasliga basvurmaniz icin 36 ayin 34 unde ABD de olmaniz gerekiyor da diyebilirlerdi, ama 18 ay diyorlar. Yani disarida kaldiginiz sureyi cok iyi aciklayabildiginiz surece onaylanabilecegi anlamina geliyor bu durum. Ama dedigim gibi, gorevliyi ikna etmeniz icin iyi hazirlanmaniz lazim 2025 yilindaki disarda kaldiginiz sure icin. Esinizde sizinle Turkiye'demiydi bu surede?

• @Ryback çok teşekkür ediyorum tekrar, evet 2025 I aciklamam gerekecek, umarım sebeplerimi kabul ederler çünkü bu göreceli birsey. Ne tür sebepleri kabul ediyorlar bilmiyorum.

• @Ryback hayır eşim orada değildi benimle çalışmak zorunda olduğu için buradaydi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

155

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |