Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Turhan-0 Biz de senatörle birkaç kez iletişime geçtik bu süreçte. Gerçekten çok ilgililerdi. Ancak bir noktadan sonra anladık ki senatörün ofisindeki bir stajyer aslında muhattap olduğumuz kişi. Eminim sizlerin de öyledir. Yani anlayacağınız bizim mail göndermemiz ve onların mail göndermesi arasında pek de bir fark yok maalesef...

• @Turhan-0 Bu bir yıla yakın randevu bekleyenler vardı konusunu daha önce yazan birkaç kişi olmuştu ama biz 2024e gidip forumda yazılanları okuduğumuzda böyle bir şey göremedim. 6 ay vardı gördüğümüz en uzun tarih ama bilemiyoruz tabi

• @beta83 Bu platformu sonradan keşfettim geçmiş gönderilere bakmaya çok fırsat bulamadım ama söylediklerinize katılıyorum özellikle senatör düşüncelerinize. Vize şirketinin sahibinin söylemleri bu şekildeydi.
    Eşimi düşündüren bir konuda yılbaşında sonraya kalırsak son senenin vergi kağıdını isterler mi? Bunu hazırlayıp vermekte zaman kaybı olmaz mı?
    Kimseyi ümitsizliğe sürüklemek, umutlarını yıkmak istemem lütfen yanlış anlaşılmasın ama ben bu seneden hiç ümitli değilim. Hayal kurma becerimi kaybettiğimi hissediyorum. Her yeni ay için ümitlenip sonunda bir ilerlemenin olmadığını görmek 😔

• İmzası olmayan arkadaşlar, forumu kullanan kişilerin daha iyi bilgi edinebilmesi adına süreçlerin tarihlerini imzalarınıza ekler misiniz?

• @Turhan-0 hocam anlamadığım nokta şu zaten şu an nisan görünüyor tool nvc her ay ilerleme kaydediyorsa aralık ayında bize mail gelmesi gerekiyor ayrıca en geç en geç ocakta gelmesi gerekiyor bu kadar saçmalık olamaz bizim şansımıza geldi

• @rock tool doğru değil, mesela şubat-mayıs arasında toolda 2024 yılından aylar gözüküyordu fakat burada takır takır randevular verildi. Bir de doktor randevusu ile vize mülakatı arasında genelde ortalama 1 aylık süre oluyor sanırım. Yani bugün vize tarihi vermeye başlasalar en yakın ocak ayında randevular verilebilir. Zaten şimdi şükran günü yılbaşı derken aralık ayı için bizim gruba randevu verileceğini sanmıyorum. Konsolosluk ekim ve kasım ayında Dv tarafına yoğunlaşmış gibi gözüküyor, hatta baya da hızlı ilerliyor bu süreç. Benim tahminim aralık ayı için de onlara ağırlık verip biraz daha eritecekler orada bekleyenleri, belki bizim taraf için aralıkta doktor randevuları olabilir. Dv sürecinden dolayı bence bizim gruba yeni yıldan itibaren başlarlar ve bizi de kısa sürede hızlıca eritirler bu sene başında yaptıkları gibi.

• Sonunda dq olduk , darisi bekleyenlerin basına arkadaslar. Umarım randavuyuda biran once alırız

• @can-bolatbaş demek istediğim mailin aralık ayında gelmesi aralığın kaçı olacağını bilemem ayrıca eskiden caseleri filtrelememiş haliydi tool şu an artık herkes kendi ülkesinde vize mülakatına girmek zorunda o yüzden filtrelenmiş
    Hali tool nisan gösteriyor ve bu doğru olduğu kesin eskiden ankara post olarak türk vatandaşlarına mülakat maili atıyordu artık nvc ve ankara büyük ihtimalle tool üzerinden yani oturumu ve vatandaşı olan kişileri ayrım yapmaksızın dq sırasına göre mail atacak o yüzden şu anki tool doğru ve burada beta arkadaşımızın da senatör yanıtı da nisan ayını yapıyoruz dedikleri de var o yüzden benim inancım tam toola eskiden evet baya baclogtu çünkü devamlı ankaraya case transferi
    Oluyordu şu an o filtreli hali bu görünen

• @rock Aslında mantıken yorumlarsak tool un da nisanı değil Mayısı göstermesi gerekiyor çünkü Mayıs 5 DQluların randevu aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz.Dolayısıyla toola göre yorum yapmak bence bizi yine yanıltacaktır. Adamların güncellediği hali bile güncel değil. CR1 tarihi boyunca görülmemiş bir uzunlukta bekledik ve bekliyoruz. 7 ay dile kolay. Bizden 8 gün önce DQ olanlar temmuzda amerikaya gittiler. Daha ne kadar bekleyeceğimiz de belli değil. Söylenenlerin aksine 12 ay bekleyen kimseyi ben görmedim Covid dönemi hariç. Yaklaşan tatiller beni de çok korkutuyor, ocak sonrasına kalacağını düşündükçe başımıza ağrılar giriyor. Dilerim o kadar sürmez yoksa gerçekten bu işte hayır vardır diyecek hal kalmadı hiçkimsede.

• @beta83 doğru olduğunu neden söylüyorum burada mesela şubat 21 dq olan oturumlu biri mülakat maili aldı ve size senatör yanıtı ise bofere april yanıtı gelmişti demek oluyor ki nisan öncesini yaptılar ve daha sonra april olarak uptade ettiler mantıken düşünürsek de bofere april zaten şubat mart nisanı kapsıyor o yüzden uptade doğru türk vatandaşından ibaret değil mülakat maili dağıtımı bizi aldıkları line kanımca artık dq sırasına göre nvc ve ankara.

• @rock Sizin haklı çıkmanızı o kadar çok istiyoruz ki. En geç aralığın ilk haftası mail almazsak zaten 24 ayı çoktan geçmiş oluyor. Açıkçası ağustosta istifa edeceğimi söylediğim patronum,evden çıkacağımı söylediğim ev sahibim...Herkes e hadi artık derken bir tarih söyleyebilmek rüya gibi olurdu.

• Arkadaşlar randevu maili randevudan ne kadar önce geliyor? Mesela Aralık’ta mail alırsak randevu ne zaman olur tahminen sizce?

Bu arada maalesef bizi kimsenin umursadığını düşünmüyorum. Bu kadar bekledik, ve yine maalesef beklemekten başka hiçbir seçeneğimiz yok gibi elimiz kolumuz bağlı. En kötü döneme denk geldik. Ben ilk başvurduğumda bile en geç 1.5 yıl içinde tamamlanıyordu tüm süreç.

• @gigi25 merhaba 1-2 ay önceden haber veriliyor

• Geçen sene böyle olmuştu 1 sene beklemişti herkes sonra 2025 Şubat gibi dağıtmaya başladılar umarım öyle olmaz eğer artık her sene sadece Ocak ve Nisan arasında dağıtırlarsa sıkıntı olur

• @Alfa-Centauri selam nerede 1 sene beklenmiş biz göremedik eğer söylerseniz oraları bir okumak isterim

• @rock 550. Sayfayı açın oralarda var

• @Alfa-Centauri baktım bir kişi var o da sadece 10 ayda interwiev tamamlanmış diğer geri kalan 6-7 ay zaten kıyas yapılamaz artık onlarda tool yolundan ilerlemişler 1 yıl önce bugün aynı değil tool nisana sıçradı şu an baktığımızda ankara 7 ay baclog reddite yabancı uyrukluların da konuşmasına bakarsak ve mail gelmesine 7-8 ay

• herkese merhaba,
    400 gun beklemenim sonunda NVC haydı para ode dedı cok sukur:) odeme konusunda su anda sorun yasamaktayım. Bız eşimle Türkiye de yasıyoruz ve ABD ıle ılgılı bır banka hesabımız yok.k kartı ıle odeme kabul etmemekte.turkıyeden odeme ıslemını halleden oldu mu yoksa ABD den bır arkadaş ya da akrabanın hesap numarasını kullanmamız gerekmekte.eger kullanırsak sorun olur mu dıye sormak ıstedırm.sımdıden tesekkurler ve az kaldı ıns.sabrın sonu hepimıze selamettt olsun :)
    IR-1
    I-130 Applied: October 9, 2024
    I-130 Approved: November 20,2025
    NVC WL: November 24, 2025
    NVC DOC
    NVC RFE:
    DQ:
    Interview:
    Passport Received:
    USA Entry:

• @Fatma-Antalya Eşiniz telefonuna Revolut indirip bölgeyi U.S. Seçip amerikan pasaportuyla kayıt yapabilir. Revolut'un Amerika bölgesi için verdiği hesaplar ABD Banka hesapları ve verdiği banka kartları ABD Banka kartları oluyor. Eşiniz o şekilde hesap açar TR Kartıyla revoltun içine bakiye yükler revoluttaki banka kartı da zaten ABD kartı oluyor oradanda NVC'ye ödeme yapabilirsiniz. Biz bu yöntemi kullanıyoruz kendi ABD kaynaklı ödemelerimiz için benimde Eşim Türkiye'de yaşıyor adına Revolut hesabı açtık bu şekilde işimizi görüyor.

Reklam vs falan değil sadece öneridir.

• @Ekto-Oktan cokkk tesekkurler.:folded_hands:

Benzer Başlıklar

• 0 Oy
    9 İleti
    989 Bakış
    A
    @ayvalik10 Merhaba, oğlum vatandaş ABD de yasiyor, anne baba statüsünden Green Card a müracaat etti, sonrasında iptal etti, iptalini posta yolu ile yaptı ama henüz bir cvp alamadık.
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    907 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    198k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

18

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k