Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• Arkadaşlar randevu maili randevudan ne kadar önce geliyor? Mesela Aralık’ta mail alırsak randevu ne zaman olur tahminen sizce?

Bu arada maalesef bizi kimsenin umursadığını düşünmüyorum. Bu kadar bekledik, ve yine maalesef beklemekten başka hiçbir seçeneğimiz yok gibi elimiz kolumuz bağlı. En kötü döneme denk geldik. Ben ilk başvurduğumda bile en geç 1.5 yıl içinde tamamlanıyordu tüm süreç.

• @gigi25 merhaba 1-2 ay önceden haber veriliyor

• Geçen sene böyle olmuştu 1 sene beklemişti herkes sonra 2025 Şubat gibi dağıtmaya başladılar umarım öyle olmaz eğer artık her sene sadece Ocak ve Nisan arasında dağıtırlarsa sıkıntı olur

• @Alfa-Centauri selam nerede 1 sene beklenmiş biz göremedik eğer söylerseniz oraları bir okumak isterim

• @rock 550. Sayfayı açın oralarda var

• @Alfa-Centauri baktım bir kişi var o da sadece 10 ayda interwiev tamamlanmış diğer geri kalan 6-7 ay zaten kıyas yapılamaz artık onlarda tool yolundan ilerlemişler 1 yıl önce bugün aynı değil tool nisana sıçradı şu an baktığımızda ankara 7 ay baclog reddite yabancı uyrukluların da konuşmasına bakarsak ve mail gelmesine 7-8 ay

• herkese merhaba,
    400 gun beklemenim sonunda NVC haydı para ode dedı cok sukur:) odeme konusunda su anda sorun yasamaktayım. Bız eşimle Türkiye de yasıyoruz ve ABD ıle ılgılı bır banka hesabımız yok.k kartı ıle odeme kabul etmemekte.turkıyeden odeme ıslemını halleden oldu mu yoksa ABD den bır arkadaş ya da akrabanın hesap numarasını kullanmamız gerekmekte.eger kullanırsak sorun olur mu dıye sormak ıstedırm.sımdıden tesekkurler ve az kaldı ıns.sabrın sonu hepimıze selamettt olsun 🙂
    IR-1
    I-130 Applied: October 9, 2024
    I-130 Approved: November 20,2025
    NVC WL: November 24, 2025
    NVC DOC
    NVC RFE:
    DQ:
    Interview:
    Passport Received:
    USA Entry:

• @Fatma-Antalya Eşiniz telefonuna Revolut indirip bölgeyi U.S. Seçip amerikan pasaportuyla kayıt yapabilir. Revolut'un Amerika bölgesi için verdiği hesaplar ABD Banka hesapları ve verdiği banka kartları ABD Banka kartları oluyor. Eşiniz o şekilde hesap açar TR Kartıyla revoltun içine bakiye yükler revoluttaki banka kartı da zaten ABD kartı oluyor oradanda NVC'ye ödeme yapabilirsiniz. Biz bu yöntemi kullanıyoruz kendi ABD kaynaklı ödemelerimiz için benimde Eşim Türkiye'de yaşıyor adına Revolut hesabı açtık bu şekilde işimizi görüyor.

Reklam vs falan değil sadece öneridir.

• @Ekto-Oktan cokkk tesekkurler.🙏

• Thanksgiving'e ailemle girmek istiyorum. Ama zor olacak gibi.

• @bircekoc Eger durumunuz karışık değilse avukat olmadan rahatca yaparsınız. İngilizce de biliyorsaniz cok kolay. Asıl sitedeki yönergeleri dikkatli okumanız yeter. Daha doğrusu bize yetti diyeyim.
    Biz de 1.5 yıl kadar bekledik ama sanki son zamanlarda süreç biraz daha hızlanıyor gibi.
    I-130 onaylanınca NVC dosyanızı ele alıyor ve sizden belgeler istiyor. Online doldurup ödemeleri yapıyorsunuz. Onaylanınca sizin için Ankara Konsolosluğundan randevu alıyorlar ve size bildiriyorlar. Emaillerinize haber gelir her durum değiştiğinde.
    Şurada herşey var zaten:

• Eb-2 veya NIV bölümündeki bir kaç kişiye randevu maili gelmiş Ocak ayı için. Mayıs ayı Dq olan bir iki kişi bu sabah kendilerine randevu maili geldiğini yazmış. Umutlanmalı mıyız bilemedim.

• @yeşim-yıldırım hayırlısı olsun onlar için bize de umarım artık gelir gerçekten bunaldık

• @yeşim-yıldırım valla bizim gruptan birilerine artık başvuru tarihine göre mi dq tarihine göre mi hiç farketmez mülakat maili gelsin öyle inanırım yani 1 kişiye gelsin artık … mayıs ayına başladılarsa da 1 hafta 10 güne mail almamız lazım hadi ben alamam belki haziran dq luyum mayıslar alsın içimiz rahatlasın

• @umutmuftahi hocam geçen seferde eb1 e randevu geldiğinde ır1 cr1 e de türk vatandaşlarına mail
    Gelmişti ben inanıyorum gelecek yakında hepimize

• @rock bekleyip göreceğiz o halde. Gerçekten Mayıs grubundan 1 kişiye bile randevu maili gelse içimiz rahatlayacak sürenin yaklaştığını anlayacağız.

• @umutmuftahi ben de Haziran başında dq oldum. En azından sürenin bize yaklaştığını anlayacağız da hayırlısı ne diyeyim…

• @yeşim-yıldırım Mayıs ve Haziran DQlulara aynı anda mail gelmesi de çok olası. Geçmişte öyle olmuş. Yeter ki gelsin!!!!

• @yeşim-yıldırım valla ben gidip eb1 grubuna baktım bu gruba da baktım ankara eb1 ile aynı anda atmış arada bir kaç gün farkla mailler gitmiş sizde bir bakın isterseniz benim inancım tam geleceğine herkes pozitif enerji versin arkdaşlar hayat enerji 😇

• Artık gelsin randevu mailleri bizde rahatlayalım, sıranın ilerlediğini görmek hepimize iyi gelecek 🙂

Benzer Başlıklar

• 1589
  • 16
  • 77
  • 1360
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |