Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @sbsb2025 valla artık öngörüleri de hesap edemiyoruz çünkü iyice tükendik bakalım önümüzdeki hafta umarım bir dalga gelir ya da aralık ilk haftası aksi halde ocak 22 de 24 ay dolacak bizim mandamus davası açacak eşim amerikadan bıktık tükendik hem psikolojik olarak bizi tükettilet hem 18 aylık oğlumuzun duygusal olarak bozdular

• @rock Konsolosluk elemanı mı az, konsolosluğun yükü mü çok bilemiyorum. Bir bilgi de verilmeyince, umutlar tükeniyor. Ama sizin durumunuz çok daha zor, biz ailece Türkiye'de bekliyoruz. Yaza kadar da bir giriş yaparız galiba, şu an işimiz de olmayınca gitmemizin hemen bir anlamı da yok. Ama herkes soruyor, ve sürecin aklımızda tam oturması için bir de sonuç gerekiyor. Dediğiniz gibi olmasını umut ediyorum.

• Senatör aracılığıyla Ankara Büyükelçiliği'ne ulaşmayı deneyen oldu mu hiç? (NVC değil)

• @PhantomRaven senator araciligiyla ulasmak en kolayi diye dusunuyorum. bir cok kisi bu sekilde sureci yakindan takip etmisti

• @PhantomRaven biz senatöre başvuru yaptık gerekçeleride sunduk çok yakından ilgilendiler ama konsolosluk durumun yakında çözüleceğini biraz daha sabırla beklememizi iletmiş. Nisan ayı dosyalarına bakıyoruz diye söyleyip süreci takip edebileceğimiz bir bağlantı paylaştılar. Ne yazık ki herkeste aynı şekilde olumlu sonuçlanmıyor. Fakat denemekte fayda var.

• @Turhan-0 hocam direkt konsolosluk ile mi iletişim kurdunuz

• @PhantomRaven Vallahi her yolu denedik. Bekleyin diyip durdular. Yahu insaf 22 aydır bekliyoruz zaten.İmkanım olsa kapılarına dayanıp ''Mayısın 5inden sonra meteor mu düştü ne oldu da 7 aydır bir allahın kuluna randevu vermediniz'' diye sorasım var.

• @rock Eşim yaşadığı bölgedeki senatöre bilgilerimizin ve neden hızlandırma talep ettiğimize dair detaylı bir dilekçe yazdı verdi onlar bizim için Nvc ve konsoloslukla iletişime geçtiler. Birkaç hafta sürdü. Gerçekten çok yakından ilgilendiler ve içinde bulunduğumuz süreçte bizi anladıklarını ellerinden geleni yapacaklarını söylediler ama olumlu bir netice edinemedik. Sürecin normal işlediğini sabırlı olmamız gerektiğini vs. Yazdılar. Senatörlük biraz daha bekleyin randevu maili gelmezse yine bizimle iletişime geçin dedi.

• Avukatımız süreç normal bekleyin diyor. O kadar ilgisiz ki onun bu tavırları inanılmaz sinirlerimi bozuyor. Bugün bir vize şirketi ile yüzyüze görüşme fırsatım oldu. Geçen sene bir yıla yakın randevu maili beklediğimiz danışanlarımız oldu Amerikan konsolosluğu inanılmaz yavaş ve onlara göre bu süreç normal bu kadar beklemeyi gecikmeden saymıyorlar dedi. Sizi anlıyorum ama beklemekten başka yapabileceğiniz hiçbir şey yok dedi. Elimizin kolumuzun bağlı olduğunu bir kez daha anlayıp çaresizce ordan ayrıldım.

• @Turhan-0 Biz de senatörle birkaç kez iletişime geçtik bu süreçte. Gerçekten çok ilgililerdi. Ancak bir noktadan sonra anladık ki senatörün ofisindeki bir stajyer aslında muhattap olduğumuz kişi. Eminim sizlerin de öyledir. Yani anlayacağınız bizim mail göndermemiz ve onların mail göndermesi arasında pek de bir fark yok maalesef...

• @Turhan-0 Bu bir yıla yakın randevu bekleyenler vardı konusunu daha önce yazan birkaç kişi olmuştu ama biz 2024e gidip forumda yazılanları okuduğumuzda böyle bir şey göremedim. 6 ay vardı gördüğümüz en uzun tarih ama bilemiyoruz tabi

• @beta83 Bu platformu sonradan keşfettim geçmiş gönderilere bakmaya çok fırsat bulamadım ama söylediklerinize katılıyorum özellikle senatör düşüncelerinize. Vize şirketinin sahibinin söylemleri bu şekildeydi.
    Eşimi düşündüren bir konuda yılbaşında sonraya kalırsak son senenin vergi kağıdını isterler mi? Bunu hazırlayıp vermekte zaman kaybı olmaz mı?
    Kimseyi ümitsizliğe sürüklemek, umutlarını yıkmak istemem lütfen yanlış anlaşılmasın ama ben bu seneden hiç ümitli değilim. Hayal kurma becerimi kaybettiğimi hissediyorum. Her yeni ay için ümitlenip sonunda bir ilerlemenin olmadığını görmek 😔

• İmzası olmayan arkadaşlar, forumu kullanan kişilerin daha iyi bilgi edinebilmesi adına süreçlerin tarihlerini imzalarınıza ekler misiniz?

• @Turhan-0 hocam anlamadığım nokta şu zaten şu an nisan görünüyor tool nvc her ay ilerleme kaydediyorsa aralık ayında bize mail gelmesi gerekiyor ayrıca en geç en geç ocakta gelmesi gerekiyor bu kadar saçmalık olamaz bizim şansımıza geldi

• @rock tool doğru değil, mesela şubat-mayıs arasında toolda 2024 yılından aylar gözüküyordu fakat burada takır takır randevular verildi. Bir de doktor randevusu ile vize mülakatı arasında genelde ortalama 1 aylık süre oluyor sanırım. Yani bugün vize tarihi vermeye başlasalar en yakın ocak ayında randevular verilebilir. Zaten şimdi şükran günü yılbaşı derken aralık ayı için bizim gruba randevu verileceğini sanmıyorum. Konsolosluk ekim ve kasım ayında Dv tarafına yoğunlaşmış gibi gözüküyor, hatta baya da hızlı ilerliyor bu süreç. Benim tahminim aralık ayı için de onlara ağırlık verip biraz daha eritecekler orada bekleyenleri, belki bizim taraf için aralıkta doktor randevuları olabilir. Dv sürecinden dolayı bence bizim gruba yeni yıldan itibaren başlarlar ve bizi de kısa sürede hızlıca eritirler bu sene başında yaptıkları gibi.

• Sonunda dq olduk , darisi bekleyenlerin basına arkadaslar. Umarım randavuyuda biran once alırız

• @can-bolatbaş demek istediğim mailin aralık ayında gelmesi aralığın kaçı olacağını bilemem ayrıca eskiden caseleri filtrelememiş haliydi tool şu an artık herkes kendi ülkesinde vize mülakatına girmek zorunda o yüzden filtrelenmiş
    Hali tool nisan gösteriyor ve bu doğru olduğu kesin eskiden ankara post olarak türk vatandaşlarına mülakat maili atıyordu artık nvc ve ankara büyük ihtimalle tool üzerinden yani oturumu ve vatandaşı olan kişileri ayrım yapmaksızın dq sırasına göre mail atacak o yüzden şu anki tool doğru ve burada beta arkadaşımızın da senatör yanıtı da nisan ayını yapıyoruz dedikleri de var o yüzden benim inancım tam toola eskiden evet baya baclogtu çünkü devamlı ankaraya case transferi
    Oluyordu şu an o filtreli hali bu görünen

• @rock Aslında mantıken yorumlarsak tool un da nisanı değil Mayısı göstermesi gerekiyor çünkü Mayıs 5 DQluların randevu aldığını hepimiz çok iyi biliyoruz.Dolayısıyla toola göre yorum yapmak bence bizi yine yanıltacaktır. Adamların güncellediği hali bile güncel değil. CR1 tarihi boyunca görülmemiş bir uzunlukta bekledik ve bekliyoruz. 7 ay dile kolay. Bizden 8 gün önce DQ olanlar temmuzda amerikaya gittiler. Daha ne kadar bekleyeceğimiz de belli değil. Söylenenlerin aksine 12 ay bekleyen kimseyi ben görmedim Covid dönemi hariç. Yaklaşan tatiller beni de çok korkutuyor, ocak sonrasına kalacağını düşündükçe başımıza ağrılar giriyor. Dilerim o kadar sürmez yoksa gerçekten bu işte hayır vardır diyecek hal kalmadı hiçkimsede.

• @beta83 doğru olduğunu neden söylüyorum burada mesela şubat 21 dq olan oturumlu biri mülakat maili aldı ve size senatör yanıtı ise bofere april yanıtı gelmişti demek oluyor ki nisan öncesini yaptılar ve daha sonra april olarak uptade ettiler mantıken düşünürsek de bofere april zaten şubat mart nisanı kapsıyor o yüzden uptade doğru türk vatandaşından ibaret değil mülakat maili dağıtımı bizi aldıkları line kanımca artık dq sırasına göre nvc ve ankara.

• @rock Sizin haklı çıkmanızı o kadar çok istiyoruz ki. En geç aralığın ilk haftası mail almazsak zaten 24 ayı çoktan geçmiş oluyor. Açıkçası ağustosta istifa edeceğimi söylediğim patronum,evden çıkacağımı söylediğim ev sahibim...Herkes e hadi artık derken bir tarih söyleyebilmek rüya gibi olurdu.

Benzer Başlıklar

• 5887
  • 58
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

166

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |