DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİ
Sonunda buraya mülakat deneyimi yazabilmek inanılmaz mutluluk verici, siteyi kuran ve bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim. Birçok kişi ile aynı süreçleri paylaşsak da umarım bizim deneyimimiz de en azından 1 kişiye fayda sağlar.
3 mayısta eşimle sırayla kontrollerimizi yaptığımızda önce benim HNBS sayfamı gördük, ilk başvurumuzda çok beklentimiz olmasa da eşimin başvuru sonucunda RANDOMLY SELECTED yazısını görmemizle ilk mutluluk şokunu yaşadık. Eşim, ben ve 2 kızımızın ds-260 formunu o gece 4e kadar oturup tamamladım. Bu süreçte yeşilkartforum ile tanışıp, şu ana kadar 2026 aşamalar grubunu her postu okuyarak takip ettim.
Geçen senelerde bizim numaramızın yaz aylarında mülakat alması sebebiyle, rölantide takip ettiğimiz süreç ekim ayında gelen 2nl maili ile bir anda hızlanıverdi. Sağlık randevusu, evrak toplama süreçleri ve heyecan...
EVRAK TOPARLAMA SÜREÇLERİ
Yaklaşık 20 gün öncesinden forumdaki bilgilerle e-devletten alınan belgeleri çıkarttım. Benim açımdan 2 sıkıntılı durum vardı.
Birincisi ustraveldocs kaydı idi. Başlarda CN eşleşme uyarısı aldım, CN kabul edilmiyordu. Bir süre sonra CN kabul edildi ve kayıt olabildim ancak bir türlü barkodlu belge alamıyordum. Sonrasında siteyi ingilizceye çevirince barkodlu belge alınabildiğini öğrendim, tabi bunu öğrendiğimde mülakata 1 gün kalmıştı, nedense siteyi bir türlü ingilizceye çeviremedim, eng seçip giriş yaptığımda hep türkçe oluyordu.Nihayet site URLsindeki tr-TR kısmını en-US olarak değiştirdiğimde siteye ingilizce girdi ve transaction completed kısmına girince barkodlu belge alabildim ve 4 adet çıktı aldım.
İkinci sorunum da yeterli nakdimin olmamasıydı. Bunun için çevremden 1-2 günlüğüne 24k Euro borç aldım. Aynı gün tlye çevirip maaş hesabıma attım ardından asıl talihli olan eşimin maaş hesabına attım ve hemen banka dökümlerini aldık. 1 gün sonra da hesaptan parayı çekip boçlarımı iade ettim. Euro olarak göstermememin sebebi hesapta hiç hareket olmaması idi, yeni açılan bir hesaba 1 gün sonra yüklü miktarda para atmak yerine yıllardır kullandığımız hesaba para atmayı tercih ettim.(Forumda da öneriler bu şekilde idi.).
17 KASIM UNGANLAR
10:20 ve 10:35 arasındaki randevuları eşim ben ve iki kızımız için almıştık. 09:40'da unganların sitesinde yazan tüm evraklar ile 4.kattaki muayenehaneye başvurduk. Pek sıra yoktu girer girmez pasaport ve aşı kartlarımız ile kaydımız yapıldı. Çocuklarımız 6 ve 7 yaşlarında onların çocukluk aşılarının olduğu tabloyu e-nabızdan, eşim ve benim için olan belgeyi de yine e-nabız aşılarım bölümünden çıkarttık. Fotoğrafımız çekildikten sonra 5. kata kan vermeye oradan da 3. kata röntgen çektirmeye gittik. Bu süreçte 95 USD karşılığı 4000tl kredi kartından ödeme yaptık. Ardından tekrar 4. kata sırayla muayene ve aşılarımızı olmaya gittik. Bizim muayenemizde birçok kişinin yazdığı gibi üzerimizi çıkartıp önlüğümüzü giydik, genel muayene ve sistem sorgusunun ardından aşılarımızı olup işlemi tamamladık. Çocuklarda ise sadece tişörtlerini çıkartıp aynı muayeneler tekrarlandı. Büyük kızım malesef aşı sırasında panik oldu ve bol ağlamalı ve mücadeleli bir aşı serüvenimiz oldu. Bize 4 adet çocuklara 2 adet aşı yapıldı. İşlem sonrası 360+360+220+220 USD karşılığı 49000 TL kredi kartından ödeme yaptık. Tüm ödemeleri sağlık harcaması kapsamında kredi kartına faizsiz 4 takside böldüm(ziraat bankkart). Ertesi gün 16dan sonra evraklarımı alabileceğim söylense de işlerimin olması sebebiyle 19 kasım çarşamba günü saat 13 gibi zarflarımı sorunsuz teslim aldım.
21 KASIM KONSOLOSLUK
Randevu saatimiz 08:00 idi ancak çocuklu ailelere öncelik tanındığını bildiğimiz için 7:30 gibi konsoluğun önüne geldik. Orada polis çocuklu aileleri ayrı bir sıraya alıyordu. Asıl sırada 07:30 randevuları da sırayla içeri alınıyordu. Sıra bize geldiğinde pasaportları metal çekmeceli yerde çekmecenin kapağını açıp içine yerleştirerek teslim ettik, Sıranın devamında soldaki kapıdan girip x-raye girdik. Buradan geçtikten sonra hep bahsedilen uzun yoldan yaklaşık100-150 m kadar asıl binanın olduğu yere yürüdük. Meşhur ağır kapıya geldik. Ben ağır kapı olarak tarihi kale kapısı gibi bir ahşap kapı hayal etmiştim ama metal çerçeveli ortası muhtemelen kurşun geçirmez cam olan bir kapı ile karşılaştım ve evet kapı biraz ağırdı :). O iki kapıyı geçtikten sonra ortada bir banko var biz orada sıra beklerken greencard için bekleyen var mı diye seslendiler. Bizi o sıradaın ayırıp solda vezne sırasına aldılar.(18 numaralı banko) Bir süre görevlilerin gelmesini bekledik. Sonrasında sırayla ödemelerimizi yaptık ve sıra numarası aldık. Totalde 1320 USD nakit olarak ödeme yaptım. Daha sonra evrak teslimi için çeşitli bankolara yönlendirildik. Biz 17 numaralı bankoda evrak teslimini yaptık numara ile çağırılmadık oradaki görevli bizi yönlendirdi biz içeri girdikten sonra numaramız yandı. Evrak teslimi alan hanımefendi Türk idi iletişimde problem olmadı. Ben, evrakları eşimin benim ve çocukların olmak üzere farklı dosyalarda hazırlamıştım ama biraz karışık şekilde talep etti.
1- Pasaportlarımızı ve 2 adet fotoğraflarımızı istedi
2- Nüfus kayıt örneklerimizi istedi.(eşim ve benim için) (formul A da çıkartmıştım onu istemedi)
3- Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisini istedi. (formul B de çıkartmıştım onu istemedi)
4- Adli sicil kayıtlarımızı istedi.
5- Eşimin üniversite diplomasını ve fotokopisini istedi.(Eşimin lise diplomasını ve benim diplomamı istemedi)
6- Benim askerlik belgemi istedi
7- Banka hesap dökümünü istedi. (Sadece eşimin dökümünü verdik, benim hesap dökümümü, evimizin tapusunu ve araç ruhsatlarını sorduğumuzda bunlara gerek yok talep edilirse verirsiniz dedi)
8- Çocuklar için 2 adet nüfus kayıt örneği istedi(eşimin e-devletinden çıkarttığımız 2 adet belgeyi verdik)
9-Ustraveldocs çıktısını istedi.(4 adet çıkartmıştım sadece 1 tanesini istedi)
Evrak teslimi sonrasında tekrar soldaki alanda beklemeye başladık. Burada çocuklar için oyun alanı var denilmişti ama 2 adet masa var masanın üzerinde kitap ve kalemler var bizim çocukların pek ilgisini çekmedi. Sonrasında 21 numaralı bankoda bizim numaramız yandı ve heyecan başladı. Sarışın amerikalı hanımefendi mülakatımızı yaptı. Merhaba diye selam verdik. İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. Eşim ingilizce olarak ingilizce bildiğini ama türkçe mülakatı tercih ettiğini söyledi. Sonrasında türkçe devam ettik. Parmak izlerimiz eşim ve benden alındı. Çocuklardan istenmedi.
-İlk evliliğiniz mi?
-Evet
-Hiç amerikada bulundunuz mu?
-Hayır
-Nereden mezunsunuz?
-RTEU Tıp Fakültesi (Burada kadının bakışları değişti diplomaya bakıyordu ama söylediklerimizi tam anlamıyordu)
-Nerede yaşamak istiyorsunuz?
-Kuzey Carolina (Buradan sonra kadının bakışları değişti bize şaşkın şaşkın bakmaya başladı)
-Neden South Carolina, arkadaşınız var mı?
-Hayır yok. Kuzey Carolinada bizim için iş imkanları fazla, iklimi güzel, çocuklar için... (derken kadın bir saniye dedi ve gitti, eşimle birbirimize baktık, soğuk bir duş, zamanın bir anda uzaması vs stresli birkaç saniye sonrası tercüman bir beyefendi ile tekrar geldi.) Burdan sonra mesleğimizi ve mülakatın son kısmındaki soruları tekrar sordu eşim de cevapladı. Ardından vizenizi onaylıyorum, 1-2 hafta sonra pasaportlarınızı alabilirsiniz dedi. Görevlinin türkçesini anlamak çok zor ben vizenizi onaylıyorum kısmını anlamadım o yüzden bankodan ayrılırken eşime sordum aldık mı vizeyi diye dolayısıyla vize onayını eşimden öğrenmiş oldum. :) Burada keşke görüşmeyi ingilizce olarak yapsaydık diye düşündük. Ama herşey bitmişti ve üzerimizden büyük bir yük kalkmıştı.
Biraz uzunca yazdım kusura bakmayın. Ama ben mülakata girmeden önce tüm deneyimleri kitap okur gibi büyük bir keyifle okumuştum, umarım sizler için de böyle olur. Allah yollarımızı yeni kıtada açık etsin. Dileyen herkese de gitmek nasip olsun.
Kalın sağlıcakla... -
@Cem-Çeliker kardeşim 'hani serbest geliyorduk' kısmında kahkaha patlattım tebrik ederim :)
-
Arkadaşlar merhaba şükürler olsun süreci tamamladık ve bu süreçte kazandığımız andan itibaren yesilkartforum dan faydalandim hakkınızı helal edin özellikle @Serapp Hanım birebir mesajlara döndü teşekkür ederim. Dosya taşıma yasasından önce dosyamızı taşıdık.Bangkok Konsolosluğu ve bize e‑posta ile mülakat günümüzü söyleyen bir mail attı, kac kisi gelecegimizi sordu (oturum izni sormadı)ve geri dönüş yapmamı istedi.
Mülakatımızı 18 Kasım olarak planladılar, hastane randevumuzu hemen 12 Kasım’a aldık.
Biz, dosyamız taşınmadan önce Bangkok'ta bir tercümanla, Emre Bey (66839368849) ile anlaştık. Tüm işlemlerimizi orada onunla birlikte yürüteceğimizi kararlaştırdık.
Uçuş ve Konaklama
İzmir kalkışlı – İstanbul aktarmalı, direkt Bangkok uçuşunu Thai Havayolları üzerinden aldık. İki kişilik gidiş–dönüş toplam 74.000 TL tuttu.Konaklama için Agoda üzerinden hastaneye yakın olması nedeniyle Tango Vibrant otelini tercih ettik. İlk 6 gün için 8.000 TL ödedik.
Hastane Süreci
Hastane randevusu günü Emre Bey ile buluştuk. Hastanede iki adet fotoğraf ve ds260i, antikor testlerini, asi kartini cevirileriyle istediler, sonra belli kontrolleri yaptırıp beklemeye başladık. Doktora girip evraklarimizi incelemesini bekledik.
Eksiklerimizi hastanede tamamladık. Aşıları isimleriyle görmek istiyorlar. Benim difteri-tetanoz aşım çocuk dozu olduğu için yetersizmiş, yeniden yaptılar. Kızımın aşıları tamdı.
Muayene ücretleri:
Ben: 10.800 Baht (aşı ücreti dahil)
Kızım: 15.000 Baht
Sorun yoksa iki gün sonrasına zarf alma günü veriyorlar. Faturanız ve pasaportlarinizla gidip alıyorsunuz verdikleri tarihte. Biz de iki gün sonra zarfımızı aldık.
İkinci Otel ve Ulaşım
Haritadan bakınca ilk otelin konsolosluğa uzak olduğunu fark ettik ve konsolosluğa yakın ikinci bir otelde 9 gün konaklama icin Bölge pahalıydı; 18.000 TL ödedik.Fakat 3 gun sonra iptal edip ilk otele geri döndük.Genel olarak ulaşım çok yoğun. İstanbul’un trafiğini abartmıyorum 4–5 ile çarpın. Yine de Grab ve Bolt ile her yere rahatlıkla gidiliyor. Biz genelde motor taksi çağırdık. En fazla 10 dakika içinde hızlıca istediğimiz yere ulaşabiliyoruz.
Yemek konusunda da küçük bir tavsiye:
“Yemek yerim” demeyin :) Yanınızda mutlaka krem peynir, zeytin ezmesi, konserve gibi atıştırmalıklar getirin. Biz de hiç inanmıyorduk yiyemeyecegimize ama günlerin çoğunda kfc ve mcdonalds, pizza tercih ettik, çok nadir güzel doyurucu yemekleri bulabiliyorsunuz.
Konsolosluk Günü
Mülakat günü Emre Bey’le konsoloslukta buluştuk. Güvenlikten geçerken:
Sigarayı ve çakmağı çöpe attırıyorlar.
Elektronik eşyaları kilitli dolaba koyup anahtarını size veriyorlar.Ödenen Ücret:
Kişi başı 330 USD konsolosluk vezne ücreti.
İstenen Evraklar:
DS-260 onay sayfası
Pasaport
2 adet fotoğraf
Doğum belgesi (orijinal + çeviri)
Adli sicil (edevletten arsivli İngilizce çıkarmamız yeterli oldu)
Evlilik cüzdanı (evliyseniz – çevirisiyle)
Diploma (orijinal + çeviri)
Çocuk için: doğum belgesi, adli sicil, pasaport, 2 fotoğraf ve çeviriler
Tayland ile Türkiye arasında apostil anlaşması yok, bu yüzden apostil istemiyorlar. Noter tasdiki de istemiyorlar. Fotokopi istemediler, banka dökümü sormadılar. Ayrıca ustravel kaydı da sorulmadı.Kızımın Yaşı ve CSPA (Child Status Protection Act)
DS‑260’ı doldurduğumuzda kızım 20 yaşındaydı. Mülakat günü ise 21 yaşını geçmişti. Buna rağmen hiçbir şekilde yaş konusu sorulmadı. Verilen vizede “21 yaş çocuk koruma yasasından faydalanıyor” şeklinde özel not düşülmüş.
Mülakat Görüşmesi
Bize yemin ettirdiler. Ortam çok sakin ve güleryüzlüydü. Evraklara baktı, bazı notlar aldı. Soruları tercümana yöneltti. Bana sadece diplomamı hangi yıl aldığımı sordu. Her şey şakalaşarak ilerledi. Sonrasında vizemizi onayladı ve bastı.Topladığımız birçok evrak, fotokopi, çeviri, banka dökümü… hiçbiri istenmedi.
Pasaport Teslimi
18’inde sabah mülakata girdik, 19’unda vizemiz basıldı. 20’si sabah “pasaportunuzu alabilirsiniz” maili geldi. Biz öğleden sonra gördük ve gidip aldık. 17.00’ye kadar açık.
Teslim noktası tek bir yer: Aramex. Eger metroyla gidecek olursaniz Hua mak istasyonunda inip 2,5 - 3 km taksi veya yürüyerek gidebilirsiniz. Başka şube yok.
Tüm herkese kolay gelsin inşallah herkes sorunsuz atlatır vizesini alır. -
@B_E_L_G_I_N vizeniz hayırlı olsun, sizinkinin sakin gectigini gorunce benim de yuregime su serpildi :) galiba ayni saat diliminde oldugumuz icin ilk gorenlerden oldum 😀
-
@mhmtkz :) gerçekten çok sakin geçiyor gülerek bekledik dediğim gibi sakalasarak aldık öncesin de çok gerildik otelde gezerken ama orda hiç öyle hava yok 3 5 dk :) kolay gelsin sizede
-
@B_E_L_G_I_N Tebrikler! Evladinizla mutlu bir yasaminiz olsun yeni kitada :) Bangkok mulakatlarini daha bir keyifle okuyorum mulakat yerim orasi oldugu icin :))
-
VİZEMİZ ONAYLANDI
19.11.2025 Tarihinde Ankarada sabah saat 8 de randevumuz vardı. Biz Ankarada yaşadığımız için ne olur ne olmaz diye sabah 6.30 da yola çıktım erkenden 7 de konsolosluk önünde muazzam bir kalabalık vardı bizde sıramıza girdik beklemeye başladık ardından 7.30 randevusu olanları çağırmaya başladılar ardından 0-6 yaş arasında çocuğu olanların önceliği olduğunu söylediler bizde bundan dolayı 7.30 randevusu olanlara birlikte girdik sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı teslim ettik bizi çağırmalarını bekledik sonrasında xray cihazından geçip farklı bir binaya gittik ilk olarak girer girmez kişi başı 330 dolar ücret ödeyip bize bir sıra numarası verdiler. Sıra numaramız yandığında evrak teslimi yapılıyormuş biz tabi işin heycanıyla anlamadık onaylandımı onaylanmadımı gibi düşünüyoruz orda evraklarımızı teslim ettik ardından tekrar beklemeye başladık sıra numaramız yine yandığında mülakata gittik. Bu süreçte hep türkçe olarak konuştuk konsolosluk çalışanları türkçe biliyorlar o yüzden çevirmene ihtiyacımız olmadı hiç mülakat sırasında genel olarak sürekli belgelerle işlem yapılıyor çok fazla bir soru yok düşünüldüğü gibi zor birşey yok
Askerliğiniz yaptınız mı ?
Amerikada akrabanız varmı ?
Hangi eyalete gidiceksiniz ?
Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz ?Bu soruları sordular ardından dediğim gibi genelde sürekli dosyalarla işlem yapıyolar sonrasında VİZENİZİ ONAYLIYORUM 1 hafta içerisinde alabilirsiniz dedi :)
Uzun bi süreçti benim için oldukça beklemesi zor hazırlanması çok zor bir süreçti beklediğimize fazlasıyla değdi Umarım isteyen herkez sorunsuz bir şekilde vizesini alır. -
@timar tebrik ederimm, evet muhtemelen herkesin dediği gibi aslında sürecin en kolay, en kısa, en rahat ve bu muymuş yaa dediğimiz mülakat kısmını da atlattığınıza göre başlasın yeni hayatın ilk adımları :)
Yeni kıtada kolaylıklar ve mutlu bir yaşam dilerim size de :) -
@B_E_L_G_I_N Bol şans diliyorum N e güzel anlatmissiniz.Vizemi Ankaradan da alsam sizi okurken kendim bankokdan alsam çok rahat alirdim okuduklarimdan sonra .İyi yolculuklar.
-
@timar Tebrikler. Yeni yaşamda mutluluklar🧿
-
@ebd Evliliginiz ve yeni hayatinizda mutluluklar diliyorum.
-
@earslann teşekkür ederim :) umarım sizde biran önce sorunsuz bir sekilde vizenizi alırsınız
-
@Eyupp inşallah yasayacaksiniz teşekkür ederim :)
-
@tulay sizede hayırlı uğurlu olsun gerçekten sıkıntısız olunca insan daha bir keyif alıyor:) umarım herkes sıkıntısız alır.
-
@aysegul kesinlikle, mülakat için boşa stres yapmışım.
Çok teşekkür ediyorum, size ve ailenize de yeni hayatınızda başarılar diliyorum. -
@tulay çok teşekkür ederim 🙏🏻 size de başarılar
-
DV Sağlık Muayenesi Deneyimim – Unganlar (14 Kasım)
Randevumu yaklaşık 1 ay önceden, 14 Kasım saat 11:30 için almıştım.
13 Kasım akşamı Ankara’ya geldim. Ertesi gün tam randevu saatinde Unganlar’daydım. Koridor neredeyse tamamen boştu, beklemedim bile.⸻
-
Kayıt – 4. Kat
4. kata çıktım, pasaportumu verdim.
Aşı kartım yoktu; sadece e-Nabız’da görünen aşıların fotokopisini verdim, aldılar ama kabul edildi mi bilmiyorum.• Bir adet fotoğrafımı çektiler.
• Benden 4.955 TL ödeme aldılar.
• “Kan, idrar ve akciğer röntgeni yapılacak” dediler.
• Pasaportumun arasına yönlendirme kağıdı koyup beni 5. kata gönderdiler.
Her işlemden sonra kağıda imza atıyordum. Standart prosedür.
⸻
-
Kan – İdrar – Röntgen Süreci
-
Kat – Kan ve İdrar
5. katta biraz kalabalık vardı. Hemşire ismimi çağırdı.• Kandan örnek alındı
• Ardından idrar verdim
• Sonra beni 3. kata gönderdiler -
Kat – Akciğer Röntgeni
3. katta kısa bir süre bei oldukça hızlı çektiler.
Son olarak tekrar 4. kata döndüm ve pasaportumu bıraktım.
“12:30’da tekrar gelin.” dediler ve çıktım.
⸻
- Bekleme
Unganların hemen yanında Kuğulu Park var.
1 saat kadar orada gezdim, bekledim.12:30’da tekrar 4. kata döndüm.
Bu sefer içerisi oldukça kalabalıktı.
Sıranın neye göre ilerlediğini anlamadım, ama yaklaşık 30 dakika kadar bekledim.⸻
- Doktor Muayenesi
Adımı çağırdılar ve maske takıp bir odaya aldılar.
Tüm kıyafetlerimi çıkarıp iç çamaşırına kadar soyundum, önlük giydim.Doktor kısa süre sonra geldi.
Çok hızlı şekilde ilerledi.Sorduğu sorular:
• “Şu hastalık var mı? (Çok fazla saydı, hepsine yok dedim)”
• “Sigara içiyor musun?” – Evet
• “Alkol kullanıyor musun?” – Arada sırada
• “Alkollü araç kullandın mı?” – HayırBu sırada:
• Kalbimi
• Akciğerimi
• Böbrek bölgemi
• Genel fiziksel muayeneyi yaptıBu muayene esnasında hiç fark ettirmeden bana 3 aşıyı arka arkaya vurdu.
Gerçekten profesyonelceydi, iğneleri hissetmedim bile.Biraz konuştuk, süreci anlattı ve çıktı.
Ben üstümü giyinip tekrar salona geçtim.
⸻
- Ödeme ve Sonuç
Son aşamada 440 USD daha ödedim.
TL ile karttan ödedim, problem olmadı.“Yarın zarfını alabilirsin.” dediler.
Ben pazartesi günü almaya gittim.
⸻
- Zarfın Teslimi
Mülakatım çarşamba olduğu için pazartesi saat 14:30 gibi Unganlar’a gittim.
Öğle arasına denk gelmişim; “16:00’da gelin” dediler.Yan taraftaki bir kafede arkadaşım ile oturduk, bekledik.
Saat 16:00’da tekrar çıktım ve bu kez zarfı hemen teslim ettiler. Bu süreçte hiç sorun yaşamadım -
-
M miraculum bu başlıktan bahsetti
-
@Omerfarukyilmaz ayrıntılar için çok teşekkürler. Vizeniz hayırlı olsun :folded_hands_medium-light_skin_tone:
-
19 Kasım tarihli mülakatımla ilgili deneyimlerimi ancak şimdi yazma fırsatı bulabildim. Aşağıda tüm süreci detaylı şekilde aktarıyorum.
Herkese merhaba, 19 Kasım saat 08.00 randevulu mülakatım sorunsuz geçti ve vizem onaylandı.
Sürecin özellikle son haftalarında “acaba bir yerde bir sorun çıkar mı?” stresi yaşayan biri olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Evraklarınız tam olduğu sürece süreç gerçekten çok sakin ilerliyor.⸻
Mülakat Günü
Randevum 08.00’daydı, 07.10 gibi konsolosluktaydım. Erken gitmenin çok bir avantajı yok çünkü sıraya tamamen randevu saatine göre alıyorlar. Dış kontrolden sonra pasaport teslimi yapılıyor, ardından ikinci sıraya geçip güvenlikten geçiyorsunuz. Yaklaşık 40–50 dakika içinde ana binaya girdim.
Ana binada görevliler sizi yönlendiriyor. İlk olarak mülakat ücretini ödedim ve sıra numaramı aldım. Numaram yandığında evrak teslimi için bankoya geçtim.
⸻
Benden İstenen Evraklar
• Pasaport
• 2 adet 2x2 fotoğraf
• Adli sicil kaydı
• Askerlik durum belgesi
• Vukuatlı nüfus kayıt örneği
• Diploma + fotokopisi
• Sağlık raporu
• Banka hesap dökümü ve imza sirküleriUstraveldocs çıktısını teslim almadı fakat cama koydurup kontrol etti.
⸻
Mülakat
Mülakatı sakallı, oldukça sakin ve nazik bir erkek konsolos yaptı. Görüşmeye İngilizce başladı ve “Would you like to continue in English?” diye sordu.
Ben de “Yes, I prefer English,” diyerek görüşmeyi tamamen İngilizce devam ettim.Sorduğu sorular:
• What did you study?
• Have you ever been to the United States?
• Where will you go in the U.S.?
• Why that city/state?
• What kind of job will you do there?
• What do you currently do?Mülakat toplamda 2–3 dakika sürdü. Sonunda konsolos:
“Congratulations, I’m approving your visa.”
dedi ve bütün stresim o anda bitti.⸻
Vize Basımı ve Teslimi
Mülakattan iki gün sonra mail geldi. Maildeki yönlendirmeye göre Premium Delivery seçeneğini seçtim.
Cuma günü pasaportum kargoya verildi ve bugün (Pazartesi) pasaportum elime ulaştı.Süreç vizeden teslimata kadar gerçekten çok hızlı ilerledi.
⸻
Herkese şimdiden kolaylıklar diliyorum. Mülakata girecek olan arkadaşlara umarım bu süreç rehber olur. Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
-
@miraculum öncelikle tebrik ediyorum.Yolunuz açık olsun.Bol şanslar. Tecrubelerinizi oyle guzel anlatmissiniz ki kimi yrde heyecanlandim kimi yer de ise kahkahalar attim( tavuk...🤣🤣) keyifli yolculuklar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
32
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum