Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @B_E_L_G_I_N Bol şans diliyorum N e güzel anlatmissiniz.Vizemi Ankaradan da alsam sizi okurken kendim bankokdan alsam çok rahat alirdim okuduklarimdan sonra .İyi yolculuklar.


  • @timar Tebrikler. Yeni yaşamda mutluluklar🧿


  • @ebd Evliliginiz ve yeni hayatinizda mutluluklar diliyorum.


  • @earslann teşekkür ederim 🙂 umarım sizde biran önce sorunsuz bir sekilde vizenizi alırsınız


  • @Eyupp inşallah yasayacaksiniz teşekkür ederim 🙂


  • @tulay sizede hayırlı uğurlu olsun gerçekten sıkıntısız olunca insan daha bir keyif alıyor:) umarım herkes sıkıntısız alır.


  • @aysegul kesinlikle, mülakat için boşa stres yapmışım.
    Çok teşekkür ediyorum, size ve ailenize de yeni hayatınızda başarılar diliyorum.


  • @tulay çok teşekkür ederim 🙏🏻 size de başarılar


  • DV Sağlık Muayenesi Deneyimim – Unganlar (14 Kasım)

    Randevumu yaklaşık 1 ay önceden, 14 Kasım saat 11:30 için almıştım.
    13 Kasım akşamı Ankara’ya geldim. Ertesi gün tam randevu saatinde Unganlar’daydım. Koridor neredeyse tamamen boştu, beklemedim bile.

    1. Kayıt – 4. Kat
      4. kata çıktım, pasaportumu verdim.
      Aşı kartım yoktu; sadece e-Nabız’da görünen aşıların fotokopisini verdim, aldılar ama kabul edildi mi bilmiyorum.

      • Bir adet fotoğrafımı çektiler.
      • Benden 4.955 TL ödeme aldılar.
      • “Kan, idrar ve akciğer röntgeni yapılacak” dediler.
      • Pasaportumun arasına yönlendirme kağıdı koyup beni 5. kata gönderdiler.

    Her işlemden sonra kağıda imza atıyordum. Standart prosedür.

    1. Kan – İdrar – Röntgen Süreci

    2. Kat – Kan ve İdrar
      5. katta biraz kalabalık vardı. Hemşire ismimi çağırdı.

      • Kandan örnek alındı
      • Ardından idrar verdim
      • Sonra beni 3. kata gönderdiler

    3. Kat – Akciğer Röntgeni
      3. katta kısa bir süre bei oldukça hızlı çektiler.

    Son olarak tekrar 4. kata döndüm ve pasaportumu bıraktım.

    “12:30’da tekrar gelin.” dediler ve çıktım.

    1. Bekleme

    Unganların hemen yanında Kuğulu Park var.
    1 saat kadar orada gezdim, bekledim.

    12:30’da tekrar 4. kata döndüm.

    Bu sefer içerisi oldukça kalabalıktı.
    Sıranın neye göre ilerlediğini anlamadım, ama yaklaşık 30 dakika kadar bekledim.

    1. Doktor Muayenesi

    Adımı çağırdılar ve maske takıp bir odaya aldılar.
    Tüm kıyafetlerimi çıkarıp iç çamaşırına kadar soyundum, önlük giydim.

    Doktor kısa süre sonra geldi.
    Çok hızlı şekilde ilerledi.

    Sorduğu sorular:
    • “Şu hastalık var mı? (Çok fazla saydı, hepsine yok dedim)”
    • “Sigara içiyor musun?” – Evet
    • “Alkol kullanıyor musun?” – Arada sırada
    • “Alkollü araç kullandın mı?” – Hayır

    Bu sırada:
    • Kalbimi
    • Akciğerimi
    • Böbrek bölgemi
    • Genel fiziksel muayeneyi yaptı

    Bu muayene esnasında hiç fark ettirmeden bana 3 aşıyı arka arkaya vurdu.
    Gerçekten profesyonelceydi, iğneleri hissetmedim bile.

    Biraz konuştuk, süreci anlattı ve çıktı.

    Ben üstümü giyinip tekrar salona geçtim.

    1. Ödeme ve Sonuç

    Son aşamada 440 USD daha ödedim.
    TL ile karttan ödedim, problem olmadı.

    “Yarın zarfını alabilirsin.” dediler.

    Ben pazartesi günü almaya gittim.

    1. Zarfın Teslimi

    Mülakatım çarşamba olduğu için pazartesi saat 14:30 gibi Unganlar’a gittim.
    Öğle arasına denk gelmişim; “16:00’da gelin” dediler.

    Yan taraftaki bir kafede arkadaşım ile oturduk, bekledik.
    Saat 16:00’da tekrar çıktım ve bu kez zarfı hemen teslim ettiler. Bu süreçte hiç sorun yaşamadım

  • Bu başlıktan bahsedildi. Kullanıcı:   M miraculum 

  • @Omerfarukyilmaz ayrıntılar için çok teşekkürler. Vizeniz hayırlı olsun 🙏🏼


  • 19 Kasım tarihli mülakatımla ilgili deneyimlerimi ancak şimdi yazma fırsatı bulabildim. Aşağıda tüm süreci detaylı şekilde aktarıyorum.

    Herkese merhaba, 19 Kasım saat 08.00 randevulu mülakatım sorunsuz geçti ve vizem onaylandı.
    Sürecin özellikle son haftalarında “acaba bir yerde bir sorun çıkar mı?” stresi yaşayan biri olarak şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim: Evraklarınız tam olduğu sürece süreç gerçekten çok sakin ilerliyor.

    Mülakat Günü

    Randevum 08.00’daydı, 07.10 gibi konsolosluktaydım. Erken gitmenin çok bir avantajı yok çünkü sıraya tamamen randevu saatine göre alıyorlar. Dış kontrolden sonra pasaport teslimi yapılıyor, ardından ikinci sıraya geçip güvenlikten geçiyorsunuz. Yaklaşık 40–50 dakika içinde ana binaya girdim.

    Ana binada görevliler sizi yönlendiriyor. İlk olarak mülakat ücretini ödedim ve sıra numaramı aldım. Numaram yandığında evrak teslimi için bankoya geçtim.

    Benden İstenen Evraklar
    • Pasaport
    • 2 adet 2x2 fotoğraf
    • Adli sicil kaydı
    • Askerlik durum belgesi
    • Vukuatlı nüfus kayıt örneği
    • Diploma + fotokopisi
    • Sağlık raporu
    • Banka hesap dökümü ve imza sirküleri

    Ustraveldocs çıktısını teslim almadı fakat cama koydurup kontrol etti.

    Mülakat

    Mülakatı sakallı, oldukça sakin ve nazik bir erkek konsolos yaptı. Görüşmeye İngilizce başladı ve “Would you like to continue in English?” diye sordu.
    Ben de “Yes, I prefer English,” diyerek görüşmeyi tamamen İngilizce devam ettim.

    Sorduğu sorular:
    • What did you study?
    • Have you ever been to the United States?
    • Where will you go in the U.S.?
    • Why that city/state?
    • What kind of job will you do there?
    • What do you currently do?

    Mülakat toplamda 2–3 dakika sürdü. Sonunda konsolos:

    “Congratulations, I’m approving your visa.”
    dedi ve bütün stresim o anda bitti.

    Vize Basımı ve Teslimi

    Mülakattan iki gün sonra mail geldi. Maildeki yönlendirmeye göre Premium Delivery seçeneğini seçtim.
    Cuma günü pasaportum kargoya verildi ve bugün (Pazartesi) pasaportum elime ulaştı.

    Süreç vizeden teslimata kadar gerçekten çok hızlı ilerledi.

    Herkese şimdiden kolaylıklar diliyorum. Mülakata girecek olan arkadaşlara umarım bu süreç rehber olur. Sorusu olan olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.


  • @miraculum öncelikle tebrik ediyorum.Yolunuz açık olsun.Bol şanslar. Tecrubelerinizi oyle guzel anlatmissiniz ki kimi yrde heyecanlandim kimi yer de ise kahkahalar attim( tavuk...🤣🤣) keyifli yolculuklar.


  • Herkese merhaba,

    Benim de başımdan geçen deneyimler genel olarak forumda yazılanlarla benzer. Mülakata eşimle beraber katıldık, asıl talihli benim. Süreci detaylarıyla aşağıda paylaşıyorum.

    SAĞLIK MUAYENESİ Randevumuz 21 Kasım 2025 tarihinde saat 09:00’daydı. Sağlık muayenesini ise 19 Kasım 2025 tarihinde yaptık. Kan tahlili verdik ve akciğer röntgeni çektirdik. Bunun için ilk olarak 47.5 + 47.5 olmak üzere 95 dolar karşılığı TL cinsinden bir ücret ödedik. Daha sonra doktor muayenesi ve 3 aşı için 440 + 440 olmak üzere 880 doların karşılığını TL olarak kartla ödedik. Sonuçları 20 Kasım 2025 tarihinde saat 16:00’da aldık.

    MÜLAKAT GÜNÜ Mülakatımız 09:00’daydı. Mamak’tan saat 07:00’de yola çıktık. Trafik yoğun oluyor, 07:50’de konsolosluk önündeydik. 09:00 randevuları seslenilince uzun kuyruğa girdik. Diğer arkadaşların yazdıkları gibi pasaportları veriyoruz, güvenlikten geçiyoruz ve uzun bahçeden geçip içeri giriyoruz.

    İçeride görevli randevumuzun kaçta olduğunu sordu. 9’da olduğunu söyledik ama elindeki listede barkodlarda ismimizi bulamayınca "Emin misiniz?" diye sordu. Biz "DV programı" deyince, "Oo tamam, siz arkadaki bölüme geçin ve 18 no’lu yerden ücreti ödeyin" dedi. O an veznede görevli memur yoktu. 15 dakika sonra görevli memur gelince ödememizi yaptık.

    Daha sonra evrak teslimi için 17 no’lu bölüme geçmemiz söylendi fakat oraya kimse gelmedi. Daha sonra numaramız seslendi. Meğerse görevli memur 16 no’lu bölümde bekliyormuş.

    Bizden istenilen evraklar:

    Pasaportlarımız

    5x5 boyutunda ikişer adet fotoğrafımız

    Evlilik cüzdanı ve iki fotokopisi

    Sağlık zarflarımız

    Askerlik belgesi

    Benim diplomam ve fotokopisi

    Vukuatlı nüfus kayıt örneklerimiz

    Arşiv kayıtlı adli sicil belgelerimiz

    Mali kanıtlarımız (Bizim banka hesabımızda nakit paramız yoktu. Amerikan borsasında 3 şirketin hisse senedi, 2026 Şubat'ta vadesi dolacak Eurobond ve yatırım fonlarımız vardı. Bunların toplam değeri 17.500 Dolar civarında. Sadece bunları koyduk, yeterli oldu.)

    Ustraveldocs kayıt sayfası (Pasaportların son 4 hanesi yazıyor, memur orayı pasaportlarla kontrol ediyor.)

    Amerika'da kalacağımız adres

    Görevli, "Görüşmeyi İngilizce mi Türkçe mi yapmak istiyorsunuz?" diye sordu. "Ben İngilizce biliyorum, eşim bilmiyor" dedik. "Hem İngilizce hem de Türkçe işaretliyorum o zaman" dedi.

    Daha sonra mülakat sıramızın gelmesini bekledik. Bize ortadaki sakallı erkek görevli denk geldi. Yemin etme prosedürü ve parmak izlerimizi aldıktan sonra sorulara başladı. Bana soruları hep İngilizce, eşime ise Türkçe sordu.

    Bana Sorulan Sorular (İngilizce): 1- Ne iş yapıyorsunuz? Bir araştırma enstitüsünde "Researcher" olduğumu söyledim. Bunun yanında "Climate Scientist and Hydrologist" dedim ama görevli "Hydrologist"i "Archaeologist" olarak anladı. Düzelttim ve "Okay" dedi.

    2- İlk evliliğiniz mi? "First and last forever" (İlk ve sonsuza kadar son) dedim gülerek. O da gülerek "Okay, first and last" dedi.

    3- Askerliğinizi yaptınız mı? Evet, tamamladım dedim.

    4- Yurtdışında hiç yaşadınız mı? Amerika'da yaşadığımı söyledim. Orada ne yaptığımı sordu, Master’ı tamamladığımı belirttim.

    5- Hangi statüde gittiniz? J-1 vizesi ile gittiğimi söyledim. Yükümlülüğünü tamamlayıp tamamlamadığımı sordu. Ben de "2-year rule" olduğunu ve bunu tamamladığımı söyledim.

    6- Daha sonra Amerika’ya gidip gitmediniz mi? 2023’te bir konferansa katıldığımı söyledim. Vize statüsünü sordu, B1/B2 vizemin olduğunu belirttim. "Elindeki pasaportta mı?" diye sordu. Hayır eski pasaportumda olduğunu söyledim. "Yanında mı?" dedi, evet diyerek pasaportu verdim. Arkaya gidip "Canceled" (İptal) damgası vurdu ama pasaportu bana o an geri vermedi.

    7- Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz? California dedim.

    8- Neden spesifik olarak oraya gideceksiniz? Arkadaşımın orada olduğunu ve postdoc pozisyonlarına başvuracağımı söyledim. Herhangi bir yerden pozisyon alırsam oraya taşınacağımı belirttim.

    Eşime Sorulan Sorular (Türkçe):

    Yurtdışında hiç yaşadınız mı? (Hayır dedi.)

    Burada ne iş yapıyorsunuz? (Memurum dedi.)

    SONUÇ "Okay" deyip vizenizi onayladım dedi. Eski pasaportu bana geri verdi. "B1/B2 vizenizi iptal ettim çünkü buna artık ihtiyacınız yok" diye ekledi.

    Mülakata girecek tüm arkadaşların yolu açık olsun. Forumdaki herkese yardımları için ayrı ayrı teşekkür ederim.


  • Herkese merhaba sabah mülakatım vardı. Erken saatlerde yerimi aldım evrakları teslim ettim. Mülakatta birkaç soru sordular.

    Ailen ne iş yapıyor
    Nerde yaşayacaksın
    Ne iş yapacaksın

    Bu sorular geldi ve hepsini cevapladım.
    Sonrasında bana 2 kağıt verdi eksik evrak dedi. Bana yeniden gelmene gerek yok dedi mail atın dedi

    IMG-20251125-WA0003.jpg

    IMG-20251125-WA0002.jpg

    Edit: Gözden kaçırdığım bir konuyu atlamışım. “Eksik evrak” denmesinin asıl sebebi DS-260 formundaki adres kısmına verdiğim adresin yanlış girilmiş olmasıymış. Bu nedenle eksik evrak olarak değerlendirilip bana bu iki belge vermişler. Ancak bu konuyu Uğur abi ile özelden iletişime geçerek çözüyoruz. Yardımlarından dolayı Uğur abiye teşekkür ederim @gucarslan .

    Farklı bir yanlış anlaşılma olmasın; sorun tamamen adres kaynaklı evrak eksikliğinden kaynaklanıyormuş. Küçücük bir hata bile büyük sorunlara sebep olabiliyor. Herkese dikkatli olmasını tavsiye ederim, umarım bu durum başkalarına da emsal olur. Herkese bol şans.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!

  • Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!
  • ⭐⭐⭐⭐

    Bu ileti silindi!

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

164
Çevrimiçi

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum