Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız.
-
@Özgür-Yiğit imzalı, kaşeli ve imzaları atan banka personelinin imza sirkülerini de almalısınız.
-
Herkese merhaba,
28 Mayıs tarihli Viyana mülakat deneyimimiz:
Sağlık raporu almadan görüşmeye gittik. Evraklar istenirken bununla ilgili bir şey de sorulmadı.
İlgili binanın(Marriot Hotel) yan girişinden girip, 4. katına çıktık, İlk girişte güvenlik kontrolünde çantamızdaki powerbanki emanete aldılar. Onun haricinde telefonlarımız bizde kaldı, hatta açıktı ve içerde kullanmaya da devam ettik. (Mülakat sırasında greencardın postalanacağı adresi yazdığım kağıtta zip kodunu yazmayı unutmuşum, o sırada telefondan-whatsup dan bakıp söyledim.)
İlk kapıdan girince sağda bekleme bölümü var, oraya geçip bekmeye başladık.
Daha önce söylendi mi bilmiyorum ama, bu bekleme alanında fotograf çekme kabinleri var, 4 adeti 8 Euro, sanırım Türkiye'den çok daha ucuz bir fiyat. Yola çıkacağımız gün biz fotograf çektirmek için bayaa zaman harcadık, orada olduğunu bilsek hiç uğraşmazdık.
Sonra soyadımızla çağrıldık. Hangi dili tercih ettiğimiz soruldu, İngilizce devam ettik. Sırasıyla, pasaport, 2 adet fotoğraf, üniversite diploması aslı ve fotokopisi, Formül A, Formül B, banka hesap dökümü( imza sirküleri alınmadı.) ve adli sicil kaydı alındı.
Sonrasında ücret ödenmesi için bir yandaki bankoya geçtik. Burada kredi kartı ile ödememizi yaptık.
Sonra tekrar beklemeye başladık. Çağrılınca fazlaca bir soru sorulmadı, sadece meslek ve daha önce evlendiniz mi diye soruldu. En sonunda, herşeyin yolunda olduğu ancak pause kararı sebebiyle vizemizi basamadıklarını söyledi. Beyaz renkli kağıtta 221(g) belgesini verdi. Bir gelişme olursa sizinle iletişime geçeceğiz dendi.
Çok sorunsuz ve stressiz bir süreç oldu. İnşallah devamı da böyle olur ve herkes için hayırlı bir şekilde süreç sonlanır.
-
ÖNÜMÜZDEKİ BÜLTEN NE OLUR?
-
@Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
-
@caner1245, içinde söyledi: DV2025 Mülakat Deneyimleri
@EzgiLera Merhaba aslında yazılım linkli şekilde veriyor sayfa sayısı fazla olduğu için linksiz halini hazırlatmıştım. Linkli versiyon ile update edebiliriz Bu şekilde geri dönüşlerle daha işlesel hale getirebiliriz.
Eline sağlık teşekkürler benim de aklıma mülakat yerine göre bir düzenleme olabilir mi diye gelmişti ama 🙂
-
Merhabalar, mülakatıma 3 gün kaldı ve yakın zamanda tekrardan adres arayışına girdim. [email protected]’a attığım maillere günlerdir dönüş alamadım. Hâlâ adres desteği veriliyor mu?
-
@yusufeymen38, içinde söyledi: 🇺🇸 Vize Bulteni - Aktif(Current) Olan ve Mulakat Tarihi Verilecek Dosya(Case) Numaralari
Benim numaramda aktif oldu, durumunuzda değişiklik oldu esc sayfasını kontrol edin mail geldi, ayrıca mülakat tarihi ve mülakat yapılacak konsolosluğun adının yazdığı mail de geldi,
sağlık raporu için molnar klinik ile iletişime me geçmem gerekli, konsolosluktan mülakatınızı onaylayın mail i mi gelecek ( bu kısmı tam bilmiyorum ) böyle bir mailin mi gelmesini beklemem gerekiyor YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ..?https://yesilkartforum.com/forum/post/525096
https://yesilkartforum.com/forum/post/501371Viyana konsolosluktan mülakatınız öncesi sağlık kontrolüne katılıp katılmamanız hususunda email ile gelecek talimatları takip edin, DV2025 Mülakat Deneyimleri ve DV2026 Mülakat Deneyimleri başlıklarındaki Viyana mülakat deneyimlerini okuyarak ne yapacaklarınızı ve sürecinizi planlayabilirsiniz.
-
@herdem merhaba aynı sorunu yaşıyorum bir çözüm bulabildiniz mi
-
Merhaba arkadaşlar.
Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek.
Bilgilerle birlikte sorum ise;
Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok.Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile.
Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
-
@bkaraca hatta bazen bu ikisi bile yetmiyor, çok az da olsa bazı arkadaşlarımızın dosyaları current olduğu halde, veya dosyasını da taşıdığı halde, kendisinden sonrakiler mülakat almasına ragmen noluyorsa arada 1 taneyi atlıyorlar ve mülakat tarihi alabilmek için günlerce haftalarca ekstra email trafiği yönetmek durumunda kalıyorlar. Ds260ı açtırıp bir iki harf değiştirip tekrar submit edip deneyenler falan oldu. Yani aslında nihayetinde hepsi şans işi, zaten en başında da şans işi olan lottery ye katılmıyor muyuz 😏
-
@mellykara merhaba complited yazıyorsa kaydolmuştur tekrar bu konuda bir iletişime geçmenize gerek yok. Benim dosyam açılmıştı ve eş zamanlı daha önce gönderdiğim emaile yanıt olarak mülakat tarihimin olduğu bir email aldım. Dosyamı düzenleyememiştim bile. Yani sistemde bir şeyler düzeldi açıldığında. Dilerseniz dosya durumunuzu mülakat bilgilerinizi soran bir email atın KCCye. Şu sıra öğrenmeye başladılar gördüğüm kadarıyla. Başka yapabileceğim bir şey varsa lütfen yazın.
-
@Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
-
-
@EasternStar iran da dv kazanan 5bin kusur ,sanirim hepsi ankarada mulakata giriyo,bizde viyana honkog bankoga tirmaliyoruz,,
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2019 Azərbaycan Green Card lotereyasi qalibləri
🇦🇿🇦🇿 Green Card Lotereyası qazanan Azərbaycanlı dostları təbrik edirəm. 🇦🇿🇦🇿 Qalib dostlar bu mərhələləri izləməlidirlər: 🇦🇿🇦🇿
(Qısaca) Siz qazandığınızı öyrəndikdən sonra görüləcək işlər bunlardır:
Ərizdə göstərilən bütün Green Kart iştirakçıları üçün DS260 formasını doldurmaq və təqdim etmək Case (fayl) nömrəsinin aktiv olmasını və müsahibənin veriləcəyi tarixi gözləmək ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis Konsulluğunda Viza görüşünə və müsahibəyə hazırlaşmaq Səyahətə hazırlıq və ABŞ-a ilk giriş etmək (vizanın etibarlılıq müddəti bitmədən)Qeyd 1: Azərbaycan vətəndaşları üçün immiqrant vizaları ABŞ-ın Gürcüstandakı Tiflis konsulluğunda verilir. Təəssüf ki, Azərbaycanda Amerika konsulluğu immiqrant viza ərizələrini qəbul etmir. Buna görə də həmin qalib yoldaşlar müsahibə üçün Gürcüstana getməlidirlər.
Qeyd 2: Bunu başa düşmək üçün bu mövzunu iki dəfə oxumağınız faydalıdır . Müddətin özünəməxsus bir xüsusiyyəti olduğundan, buna öyrəşməniz müəyyən bir vaxt tələb edəcəkdir.
DV2019 aşağıdakı mərhələlərdən ibarətdir:
1) Dvlottery.state.gov saytından qalib olduğunuzu öyrəndikdən sonra, DS-260 formasını özünüz və ilkin müraciət ərizəsində göstərilən ailə üzvləriniz üçün də doldurmaq lazımdır. Əgər ilkin müraciət ərizəsində qeyd etdiyiniz məlumatlarınızda (evlilik, boşanma, doğum və s.) müəyyən bir dəyişiklik olubsa , yeni doldurulacaq olan DS260 formasında məlumatlarınızı yeniləməyi unutmayın!
Qalib olduğunuzu və sonradan intervyu tarixinizi öyrənə biləcəyiniz yeganə ünvan dvlottery.state.gov internet saytıdır.2) DS260 formalarını goo.gl/YKHmct internet ünvanında hazırlamış olduğum nümunəyə əsasən doldurun. (Bu paketdə siz DS260 formasında hər bir sualın ingilis dilində olan mənasını anlayacaqsınız) Formaları tez doldurmuş dostların bir çoxu daha sonra formalarda hər hansısa səhvlər etdiklərini görürlər. Buna görə formaları dərhal doldurmanızı tövsiyyə etmirəm , formanı doldurmanı bir həftəyə kimi uzadın və sonda cavablarınızı yenidən yoxlayıb formalarınızı təsdiq edib göndərin. Bu yaxınlarda mən pulsuz depozitlərdən istifadə edərək maraqlı mini oyunlar oynadığım https://mostbett2.com.az/promo/bonus/ platformasında əylənməyə başladım. Bu, işdən sonra istirahət etməyimə və nəfəsimi tutmağıma kömək edir. Ayrica formalarınızı doldurarkən Youtube Kanalimizi də su videolarından istifadə edə bilərsiniz:
Formalarınızı doldurduqdan və onlayn göndərdikdən sonra etməniz lazım olan tək şey səbirlə gözləməkdir. DV2019 prosesi 2018-ci ilin oktyabrında başlayacaq və 2019-cu ilin sentyabr ayında başa çatacaq. Bu müddət ərzində yesilkartforum.com forumunda ABŞ-da həyat haqqında olan məlumatları oxumağı və ABŞ-da yaşayan dostların təcrübəsindən faydalanmağı tövsiyyə edirəm.
3) Formanı online olaraq doldurduqdan sonra, sonda barkodlaşdırılmış təsdiq səhifəsi alacaqsınız və bu səhifəni özünüzlə birlikdə viza görüşməsinə gedərkən aparmaq lazım olacaq (Sonradan da istənilən vaxt səhifəyə daxil olaraq həmin barkodlu təsdiq səhifəsini əldə edə bilərsiniz).
4) DS-260 formalarınızı təsdiq edib göndərdikdən və nömrəniz aktiv olduqdan sonra, dvlottery.state.gov ünvanında şəxsi səhifənizə daxil olaraq müsahibə tarixinizi öyrənə bilərsiniz. Müsahibə tarixiniz məlum olduqdan sonra, sizə dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq şəxsi kabinetinizi yoxlamaq üçün KCC-dən bir e-mail gələcək. Bu məlumat ilkin müraciət ərizənizdə qeyd etdiyiniz e-mail ünvanınıza göndəriləcək.
5) DS260 formalarını doldurub təsdiq edib göndərdikdən sonra sizə müsahibə üçün bir tarix təyin olunması üçün case nömrəniz "aktiv" (current) olmalıdır. Viza görüşünüz sıra nömrəniz aktiv yəni cut off olduqda 6 həftə qabaq bəlli olacaq. O şərtlə ki, həmin nömrə aktiv olan müddətə kimi siz Ds260 formasını təsdiq edib göndərmiş olasınız. Sıra nömrələri kiçik olanlar sıra nömrələri yüksək olanlardan öncə görüşə çağırılacaqlar.
Hansı "case nömrələrinin" aktiv olduğunu hər ay açıqlanan viza bületenindən bilmək olar. Hər ayın 15-nə kimi növbəti viza bülleteni çıxır və açıqlanacaq viza bülletenində “Europe” bölməsində olan "cari" nömrəyə baxmaq lazımdır. Azərbaycan ve Türkiyə “Europe” kateqoriyasında yerləşən ölkələrdəndir.
Bundan başqa növbəti aylarda açıqlanacaq nömrələr haqqında məlumat visa bülletenində "C. DIVERSITY (DV) IMMIGRANT CATEGORY RANK CUT OFF WHICH WILL APPLY..." başlığı adı altında açıqlanır. Beləliklə, misal üçün biz indi may ayındayıq, həmin ay “İyun” adı altında iyul ayı ərzində görüşə çağrılacaq növbəti sıra nömrələri elan olunacaq.
Bu link vasitəsilə ötən illərdə hansı nömrələrin hansı aylarda açıqlandığını görə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/bulten/
Zəhmət olmasa bu ünvana daxil olaraq özünə aid məlumatları excel faylında qeyd edin:
DV2019 cədvəli: http://bit.ly/2L0H2pM
Zəhmət olmasa bu tablonu forumda qeydiyyatdan keçən və ya keçməyən bütün DV2019 qalibləri doldursun. Bu, bütün Dv2019 qalibləri üçün faydalı bir məlumat olacaqdır.
DV2015 cədvəli: http://bit.ly/1CgoTHT
DV2016 cədvəli: http://bit.ly/1JRqgEd
DV2017 cədvəli: http://bit.ly/2538r1F
DV2018 cədvəli: http://bit.ly/2oUsb7rSizin sıra nömrəniz aktiv olduqdan sonra görüş tarixinizi dvlottery.state.gov səhifəsinə daxil olaraq öyrənə bilərsiniz. Dvlottery.state.gov səhifəniz yeniləndiyi zaman sizə KCC-dan bir e-mail gələcəkdir. ( Bəzən e-mail gəldikdən 3-4 saat sonra səhifədə məlumatlarınız yenilənmiş olur).
Müsahibə tarixiniz KCC tərəfindən təyin edilir və sonra sizin şəxsi dosyeniz online olaraq təyin etdiyiniz konsulluğa göndərilir . Azərbaycanda yaşayan Azərbaycanlılar üçün viza görüşü Amerikanın Gürcüstandakı Konsulluğunda keçirilir.
Vacib QEYD: Surecte-a bəzi dəyişikliklər olmuşdur. İndi sənədləri KCC-yə elektron poçtla göndərməlisiniz.
Əgər ‘intervyu tarixi’ emaili əvəzinə, KCCdən intervyu üçün lazım olan sənədləri online formada onlara göndərməyiniz haqqda bir email gəlibsə, intervyu üçün lazım olan sənədləri KCCə email vasitəsiylə göndərməlisiniz. Əlavə məlumat üçün daxil olun:
***=Əgər KKCə intervyu sənədlərini göndərməlisinizsə aşağıdakı linkə daxil olun***
İçeriği GösterSadəcə olaraq, bu sənədləri KCCnin email ünvanına, yəni [email protected]’a göndərməlisiniz. Bu sənədləri online əldə edə bilsəniz, alın. Əks halda dövlət qurumlarından kağız halında əldə edib özünüz online versiyaya çevirin. Bir foto kamera ilə və ya telefonunuzla da sənədlərin şəkillərini çəkə bilərsiniz. Önəmli olan sənədlərin oxunula bilməsidir. Sənədlər Azərbaycan və ya İngilis dilində olmalıdır. KCC'ə bu sənədləri göndərməmiş, intervyu tarixi aila bilməyəcəksiniz. Ona görə də əgər belə bir email qəbul etsəniz, sənədləri KKCə göndərməlisiniz, əgər belə bir email sizə gəlməyibsə, o halda sənədləri KKC üçün yox, konsulluqdakı intervyu üçün hazırlamalısınız. KKCə bu sənədləri göndərdikdən sonra, intervyu tarixinin çıxmağını gözləməlisiniz. İntervyu tarixi bəlli olanda sizi məlumatlandıracaqlar.
Documents Required for All Applicants:
Copy of passport biodata page (no translation required) - pasaportunuzun ilk səhifələrinin kserokopiyası
Birth certificate - doğum haqqında şəhadətnamə
Military records for any applicant who has previously served in the military - hərbi bilet
Police certificates for applicants 16 years of age or older from all required countries - heç bir cinayət törətmədiyinizə dair arayış (ASAN xidmətdən ala bilərsiniz) [Əgər başqa ölkədə yaşamısınızsa, o ölkənin səfirliyindən də belə sənəd almalısınız]
If you have been convicted of a crime, a certified copy of each court record and any prison record - əgər hər hansı bir cinayət törətmiş və cəza almısınızsa məhkəmədən bu haqda qeydləri (tərcüməsi ilə birlikdə) almalısınız
6) Müsahibə tarixinizi öyrəndikdən sonra etməniz gərəcək şeylər aşağıdakıladır:
müsahibə üçün sənədlərin hazırlanması təyin edilmiş tibb mərkəzindən sağlamlıq arayışının alınması Konsulluqda Viza görüşməsi Vizanın alınması və gediş üçün hazırlıqlara başlamaq ABŞ-a daxil olmazdan əvvəl online olaraq USCİS rüsumunun ödənilməsi7) Müsahibə üçün aşağıdakı sənədləri hazırlamalısınız:
Müsahibəyə girəcək hər bir kəs üçün:
DV lottery saytında qazandığınızı bildirən məktub Ən azı 6 ay etibarlılıq müddəti olan passport və pasportun biometrik səhifəsinin kopiyası özünüzün və sizinlə səfirliyə gedən hər bir ailə üzvünün arxa fon ağ rəng 5 x5 ölçülü 2 ədəd şəkil DS260 formanızın "confirmation" səhifəsi (ən sonda barkodlu olan səhifə) doğum şəhadətnaməsinin əsli , İngilis dilinə tərcüməsi və notarial təsdiqi (mühasibəyə gedəcək hər bir kəs üçün) Nigah haqqında şəhadətnamə və ingilis dilinə tərcüməsi (əgər evlisinizsə) Əgər boşanmısınızsa , boşanma haqqında şəhadətnamə Xarici ölkədən Məhkumluq haqqında arayış (əgər özünüz və ya digər ailə üzvləriniz hansısa ölkədə ən azı 6 ay yaşamısınızsa həmin ölkədən də polisdən məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır. 16 yaşdan yuxarı şəxslərə aiddir bu. Əgər hal hazırda xaricdəsinizsə və həmin ölkədə olmağınız ən azı 6 aydırsa, həmin ölkədən də məhkumluq haqqında arayış almaq lazımdır) Hərbi bilet - yalnız kişilər üçün (əsgərlikdə olub olmamağınız fərq etmir). Əgər oxuyursunuzsa və hərbi biletiniz yoxdursa, yaşadığınız rayonun voenkomatından sizə hərbi bileti əvəz edən sənəd vermiş olmalıdırlar. Məhkumluq haqqında arayış (evlisinizsə həyat yoldaşınız və 16 yaşdan yuxarı uşaqlar üçün də bu arayışı alın. Bu arayışı 1 günə ASAN xidmətdən ala bilərsiniz. Bu sənədi səfirlikdə görüşünüzə bir iki həftə qalmış alın. Çox erkəndən almağa ehtiyac yoxdur)
Qeyd: Əgər özünüzün və ya həyat yoldaşınızın başqa soyadı (məsələn qızlıq soyadı) olubsa həmin soyadlar üçün də ayrıca məhkumluq haqqında arayış alınmalıdır.Yalnız qalib üçün:
Atestat (9 illik məktəbi bitirmək şəhadətnaməsi yox, 11 illik məktəbi bitirmə atestatı). Bu yalnız qalib olmuş şəxsə aiddir. Digər ailə üzvlərinə ehtiyac yoxdur. Attestatınız normalda evinizdə olmalıdır, əgər evinizdə deyilsə böyük ehtimal sonuncu oxuduğunuz universitetdə olmalıdır. Əgər universitet oxumusunuzsa, universitet diplomunu da tərcümə təsdiq etdirib səfirliyə apara bilərsiniz. Əgər hal hazırda universitet oxuyursunuzsa, böyük ehtimal universitetdən atestatın orijinalını almaqda çətinliyiniz ola bilər, keçən ilki qaliblərimizdə də bu çətinlik olmuşdu. Amma istənilən halda almalısınız və attestatın özünü səfirliyə aparmalısınız.
Əgər orta təhsil haqqında attestata malik deyilsinizsə keçmiş iş təcrübənizə dair sənəd təqdim etməlisiniz.(Həmin iş təcrübəniz Amerika Əmək Nazirliyi'nın O* net iş bazasının tələblərinə uğun olmalıdır. O*Net OnLine verilənlər bazası iş təcrübələrini beş iş sahəsinə (job zone) bölmüşdür. Əmək Nazirliyi web saytında bir çox işlərdən bəhs edilsə də yalnız müəyyən peşələr green kart lotereyası proqramına iştirak üçün uyğundur. Peşənizə əsaslanaraq green kart lotereyası proqramına qatılmaq istəyirsinizsə, son beş il içində, verilənlər bazasında iş sahəsi (job zone) 4 və ya 5 olan və xüsusi Peşə Hazırlıq səviyyəsi (Specific Vocational Preperation - SVP) 7.0 və ya daha yüksək olan bir peşədə , ən az 2 (iki) illik bir iş təcrübəsinə malik bir işə sahib olmalısınız.
Qeyd:
İngilis dilində olmayan bütün sənədləriniz ingilis dilinə tərcümə olunmalı və notarial qaydada tərcüməçi tərəfindən təsdiq olunmalıdır. Əgər İngilis dili və ya gürcü dili bilmirsinizsə konsulluqda olan müsahibənizə bir tərcüməçi ilə də gedə bilərsiniz. 330 dollar viza rüsumunuzu müsahibə gününüzdə Tiflisdə konsulluğunda ABŞ dolları və ya gürcü larisi ilə nağd şəkildə ödəyə bilərsiniz. Müsahibənizi uğurla keçsəniz pasportunuz konsulluqda qalacaq, səhərisi günü pasportunuz viza vurulmuş şəkildə sizə təqdim olunacaq.😎 Sağlamlıq: Viza görüşünüzə xüsusi olaraq təyin olunmuş həkimdən tibbi yoxlanışlar haqqında arayış da aparmalı olacaqsınız. Bu arayışı viza görüşünə daxil olacaq hər bir kəs təqdim etməlidir.
Sağlamlıq haqqında arayışı alacağınız ünvan:
International SOS Clinic Baku
Xətai rayonu, Yusif Səfərov küçəsi 1, AZ 1025, Baku , Azerbaijan
Tel: (994 12) 489-54 71
Fax: (994 12) 489-54 70
E-mail: [email protected]Telefon vasitəsilə xəstəxanada müayinə günü aldıqdan sonra, aşağıdakı sənədlərlə ora yaxınlaşmalısınız:
Pasport Konsulluqda görüşünüzü bildirən məktub (https://dvlottery.state.gov/ səhifəsindən çap edin) Son zamanlarda çəkilmiş 4 şəkil (3x4) Əvvəllər olunduğunuz peyvəndlərin siyahısı (əgər varsa)Qeyd:
Sağlamlıq yoxlanışınızı keçdikdən sonra sizə konsulluqda viza görüşünüzə aparmaq üçün bağlı bir zərf veriləcəkdir. Bu zərfi açmaq olmaz ! Sizə təqdim olunacaq sağlamlıq haqqında arayış 6 ay ərzində etibarlı olacaqdır. Amerikaya ilk girişinizi sağlamlıq haqqında arayışınızın etibarlılıq müddəti bitənə qədər etməlisiniz.Ayrıca olaraq əlavə məlumat üçün bu saytları da nəzərdən keçirə bilərsiniz :
http://www.ustraveldocs.com/ge/ge-iv-visaapplyinfo.asp https://travel.state.gov/content/dam/visas/iv-dv-supplemental/TBL_Tbilisi.pdf9) Vizanızı aldıqdan sonra ABŞ-a girməzdən öncə online olaraq 220 $ USCİS rüsumunu ödəməlisiniz. Bu rüsumu ödəməsiniz, Green Kartınız sizə göndərilməyəcəkdir. Ətraflı məlumat üçün su seansını nəzərdən keçirə bilərsiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle
10) Green Kartla ABŞ-da qalma müddətləri lə bağlı ətraflı məlumatları da burdan dəqiqləşdirə bilərsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/77/green-card-sahiplerinin-abd-dışında-kalış-sürelerikeywords: Azerbaycan / Azerice / Azeri / Tiflis / Baku / Lotereya / Galip / Qalip
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.
https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19
bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler.
her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada.davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum.
inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor.sevgiyle kalın..
*iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
-
bir üstteki iletimde, temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim.
dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi.https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19
-
@MySea, içinde söyledi: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
Trump'dan taze haberler var: ABD'de universiteden mezun olan yabancilara greencard verecegini acikladi 🙂
Kate Sullivan / Haz 21, 2024 / politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Trump says he wants foreign nationals who graduate from US colleges to ‘automatically’ receive green cards | CNN Politics
Former President Donald Trump proposed “automatically” giving green cards to foreign nationals who graduate from a US college – comments that break from his efforts to curb both legal and illegal immigration while in office and stand in stark contrast to his inflammatory anti-immigrant rhetoric on...
Seçim vaadi 🙂 Altını pek dolduracağını sanmıyorum. Öyle bir şey yapsa bile şartları zor olur. Sadece doktorasını almış kişiler, sadece şu şu meslekler, yılda sadece bilmem şu kadar kişi vb.
Ama muhtemelen bu da çekilişi kaldırma hamlelerinden biri olacak. Zaten yeterince eğitimli göçmen alıyoruz, neden çekilişle birilerini alalım diyecek…
Biden’ın seçim vaatleri arasında da çekilişle verilen greencard kotasını 80bine çıkartmak vardı. 3.5 yıl geçti koltuğa oturduğundan beri ama değişen bir şey göremiyorum greencard çekilişinde 🙂
-
DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
@zakaria Teşekkür ederim, size de bol şanslar diliyorum.
-
@tulay Teşekkür ederim size de bol şanslar

-
@Subutay Çok sağolun sizin de yolunuz bahtınız açık olsun.
-
@aysegul Teşekkürler Ayşegül Hanım size de tebrikler tekrardan. Evet bazen belki de sadece paylaşmış olmak da iyi olur
Hala inanamadığım için bazı şeyleri yeni kıtaya ayak bastığımda ancak paylaşabileceğim galiba. Yolumuz açık olsun. -
@zero teşekkür ederim
-
@Cem-Çeliker ben beyaz şişme mont ve bol kesim siyah pantolon ve yine bol oversize tişörtle gittim. Üzerinizde kötü durmuyorsa ne giydiğiniz önemli değil
-
Herkese merhaba, 21 Kasım Saat 8.30 randevulu mülakatım bugün sonuçlandı. Mülakat sorunsuz geçti ve vizem onaylandı.
Son 1 ayı bir sorun çıkar mı, bir şeyler yanlış gider mi stresiyle geçiren birisi olarak evraklarınız tam olduğu sürece herhangi bir sıkıntı yaşamayacağınızı düşünüyorum. Emin olun bankaya kredi çekmeye gitmek çok daha stresli bir ortam.
Mülakat Günü:
Saat 8.30 randevum için 7.15’de konsolosluktaydım. Erken gitmeniz ve sıraya girmeniniz hiçbir anlamı yok. Randevu saatine göre sizi çağırıp sıraya sokuyorlar.
Sıraya alınıp kontrol noktasında ki pasaport teslimine kadar yaklaşık 50 dk sıra bekledim. Pasaportunuzu verip sizi sol tarafta ayrı bir sıraya sokuyorlar, yaklaşık 5 dakika sonra polisler adınızı okuyup sizi içeri davet ediyorlar. Üst aramasından sonra ana binaya doğru gidiyorsunuz. Ana binada gelen insanları yönlendiren kişiler var, onlar size nereye gitmeniz gerektiğini söylüyor.
İlk önce ödeme yapıyorsunuz ödemeyi yaptıktan sonra sıra numarası veriyorlar. Sıra numaranız yandığında çağrıldığınız bankoya evrak teslimine gidiyorsunuz. Benden istenen evraklar sırasıyla;
-pasaport
-2 adet 2x2 cm fotoğraf
-adli sicil kaydı
-askerlik durum belgesi
-vukuatlı nüfus kayıt örneği
-diploma orijinali ve fotokobisi
-sağlık raporu
-banka hesap dökümü ve imza sürküleri
-her ne kadar teslim almasa da ustraveldocs sayfasının çıktısını cama koydurup bakmak istedi.Evraklarınızı teslim ettikten sonra yine aynı sıra numaranızla beraber sol tarafa geçip mülakatınızı beklemeye başlıyorsunuz. Yaklaşık 10 dakika bekleyişin ardından sıra numaram yandı. Mülakatı sarışın, gözlüklü hanımefendiyle gerçekleştirdik.
Türkçe olarak tüm güleryüzüyle ‘Günaydın’ diye beni karşıladı. İngilizce olarak İngilizce biliyor musun diye sordu, yine İngilizce olarak az bildiğimi, şu an çok heyecanlı olduğumu ve Türkçeyi tercih edeceğimi söyledim. Tamam Türkçe yapalım diye devam etti, sorduğu sorular sırasıyla şöyleydi;
-ne mezunusun?
-daha önce Amerika’ya gittin mi?
-nereye gideceksin?
-neden oraya gideceksin?
-ne iş yapacaksın?2 dakikayı bile geçmeyen mülakatımın ardından ‘tebrikler vizenizi onaylıyorum 1 hafta içerisinde pasaportunuzu teslim alabilirsiniz’ cümlesinden sonra rahatlama hissiyle konsolosluktan ayrıldım.
Bu süreçte mülakat deneyimlerini ve bu süreçte yaşadıklarını yazanlara, sorduğum sorulara içtenlikle cevap veren başta @aysegul hanım olmak üzere diğer tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Mülakata girecek kişilerin mülakatlarının sorunsuz geçmesini diliyorum. -
Evet, bir güzel haber de benden gelsin: VİZEMİZ ONAYLANDI!
Cuma günü saat 08:30 randevumuz vardı. Evrakları çok önceden hazırlamıştık. Genel bir bilgilendirme için eşim ve benim için evrak listesi:
• Pasaportlarımız
• 5*5 boyutunda ikişer adet fotoğrafımız
• Evlilik cüzdanı ve iki fotokopisi
• Sağlık zarflarımız
• Askerlik durum bildirir belgesi
• Benim diplomam ve fotokopisi
• Vukuatlı nüfus kayıt örneklerimiz
• Arşiv kayıtlı adli sicil belgelerimiz
• Mali kanıtlarımız (Bizim birikimimiz eşimin banka hesabında TL mevduat faizindeydi. Bir Excel sayfasında, hesabımızdaki TL’nin kaç dolar olduğunu gösteren bir form hazırladım ve onu en başa koydum. Sadece ona baktı ve yeterli dedi.)
• ustraveldocs kayıt sayfasına sadece baktı, inceledi ve geri verdi.
• Amerika da kalacağımız adresi bir kağıda yazmıştık onu aldı adresi yazıp geri verdi.
Sıralama aynıydı: Önce ücretimizi ödedik, sonra evrak teslim sırası aldık ve sıramızı bekledik. Bizi diğer arkadaşlardan ayıran en önemli süreç, benim ilk başvuru sırasında yaptığım maddi bir hataydı. Şöyle ki:
Ben Green Card başvurusu yaparken son gün hiç okumadan doldurdum. O esnada “name” kısmına soyadımı, “lastname” kısmına ise adımı yazmıştım. Evrak teslimi sırasında bunu fark ettiler ve bana, “Küçük bir hata yapmışsınız, bunu düzeltiyorum şimdi,” dedi. Ben de, “Evet, öyle bir hata yaptım başvuru sırasında ama DS-260 formunda bu hatamı düzelttim,” dedim. Evraklarımızı alan beyefendi, “Sorun yok, bunlar maddi hatalar, sorun olmaz,” dedi ve düzeltti.
Sonrasında sıra numaramızı aldık ve mülakatımızı bekledik. O meşhur sarı saçlı hanımefendinin ekranında numaramız yandı.
İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. İkimiz de A2 seviyesinde biliyoruz dedik. O dakikadan sonra bizim yarım İngilizcemiz ve hanımefendinin yarım Türkçesi ile bir mülakat gerçekleştirdik.
Yeminimizi İngilizce yaptık, sonra Türkçe devam ettik.
Sorduğu sorular:
• Hangi üniversiteden mezunsunuz?
• Amerika’da nereye gideceksiniz? (Boston dedim. “Neden?” dedi. “Arkadaşım orada,” dedim, “tamam,” dedi.)
• İlk evliliğiniz mi?
• Çalışma planınız var mı? (Eşim mesleğini söyledi. Ben de, “Yemek yapmayı çok seviyorum, mutfakta şef olmak istiyorum,” dedim, gülümsedi.)
• Daha önce yurt dışına çıktınız mı?
• Daha önce Amerika’da bulundunuz mu?
“Her şey yolunda görünüyor, vizenizi onaylıyorum,” dedi. Çok içten bir teşekkür ettik, karşılıklı gülümsedik ve bitti.
Tüm bu sürecin en başında, önce güzel haberle eşimle çok sevinmiştik ancak daha sonra başvuru sırasında yaptığımız hata ile resmen yıkıldık. Sonra bu forma üye olup ilk bu hatanın bana problem çıkarıp çıkarmayacağını sormuştum. Ve o zaman @gucarslan bana, “Bir şey olmaz, siz mülakata günü almaya bakın devam edin, bu hata sorun çıkarmaz,” dedi ve tüm motivasyonumuzu tekrar yükseltmişti. Kendisine burada özel olarak teşekkür etmek istedim. Ayrıca bu formu kuran, kullanmamıza vesile olan, sorularımıza sabırla cevap veren, Excel listelerini düzenleyen herkese çok teşekkür ediyorum. -
21 KASIM - ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİ
Herkese merhaba, biz vize onayımızı aldık 🥹🥹 Uzun süredir bu günü bekliyorduk ve sonunda deneyimimizi paylaşma zamanı geldi. Ankara 21 Kasım mülakatımızı tüm detaylarıyla aşağıya bırakıyorum; umarım birilerine ışık olur.
Asıl talihli eşim ancak ben 2021’den bu yana forumu takip ettiğim için forumda aktif olan bendim. Eşim de benimle birlikte hep okudu deneyimlerinizi ve dün sürekli “Yazdın mı foruma? Hadi yaz, Ne zaman yazıcaz? Biz de yazalım.” diye diye gece oturduk yazdık.
Bir gün öncesinden “erken uyuyalım” kararıyla yatıp gece 3’te heyecandan kalktığımız ve uyuyamadığımız bir gündü… Evraklarımızı zaten günde en az 4-5 kere kontrol ediyorduk. Ankara’da yaşıyoruz biz. Sabah 06.30’da maaile konsolosluğa doğru yola çıktık, 07.00’de oradaydık. 07.30’da eşimle evraklarımızı alıp Besa Kule ve Konsolosluk arasındaki o kalabalığa karışıp bekledik. Bekleme kısmını tek cümleyle özetlersem: Doğma büyüme Ankaralılar olarak donduk… Etraf kalabalıklaşınca dışarıdaki polis memuru “7.45 ve 8 randevuları geçsin.” dedi.
Pasaportları “kutunun içine” attığımız kapıdan dışarı doğru uzanan bir kuyrukta beklemeye başladık. 1 saat falan beklemişizdir. Pasaportları verdikten sonra hâlâ dışarıdaydık. İçeri XRAY’den geçmemiz için sırayla başka bir memur çağırmaya başladı. Benim sırtımda platinler var; bazen ötüyorum bazen ötmüyorum
Onları söyledim, “Bir geç deneyelim.” dedi, güldük; ötmeden geçtim. Ardından uzun yolu yürüyüp binaya vardık. Greencard için geldiğimizi söyledik, sol taraftan 18 numaralı bankoya geçin dediler. Geçtik, orada ücretimizi ödedik: 2 kişi için toplam 660$. Sıra biraz yavaş ilerliyordu; önümüzde 3-4 kişi vardı, 10 dakika beklemişizdir.Sonrasında evraklarımızı teslim etmek için arka tarafa geçtik. Zaten bir sürü genç arkadaş vardı, yönlendiriyorlardı herkesi. Evrak tesliminde bizden sırayla şu belgeleri istediler:
• Pasaportlar
• Sağlık raporları (sadece zarflar)
• Vukuatlı nüfus kayıt örnekleri (eski soyadımla olanı vermeme gerek var mı dedim, “Yok, yeterli.” dedi)
• Adli sicil belgeleri
• 5x5 ikişer adet fotoğraf
• Banka dökümü olarak üst yazı (biz hatırlattık, öyle aldı. Tek seferde yatırmıştık birikimimizi, hesap hareketi yoktu; üst yazı almıştık, onu verdik.)
• Eşimin askerlik belgesi
• Eşimin boşanma belgeleri (kesinleşme şerhi ve gerekçeli karar. UYAP’tan aldık. Yeminli tercüme, noter ne varsa yaptırdık ama direkt çıktısını aldığımız Türkçe belgeyi aldı.)
• Ustravel kaydı (“Yanınızdaysa görebilir miyim, ikiniz için de var mı?” dedi.)
• Eşimin e-Devlet mezuniyet belgesiAşağıda diploma konusunu biraz anlatmak istiyorum; çok aradık, Ankara nezdinde net bir bilgi bulamadık, o yüzden her tuşa bastık;
Eşim asıl talihli ve diploması kayıptı. Üniversite girişi var ancak 2. sınıfta kaydını sildirmiş. E-devletten üniversite transkriptini almıştık; liseyi bitirdiğine kanıt olur diye. Daha sonra lisesine gidip “Aslı gibidir” belgesi istemiştik ancak müdür yardımcısı yardımcı olmamıştı; transkript verip yollamıştı
Biz de MEB’e “Diplomanın kayıp olduğunu ve konsolosluğa vermemiz gerektiğini” yazdık. Daha sonra MEB’den “Kuruma iletildi, gidip alabilirsiniz.” tarzında bir mail geldi. Hemen diploma suretine “Aslı gibidir” damgası vurup hazırlamışlar; gidip aldık. Apostil yaptırdık. Sonuç olarak işe yaradı 
(Üniversite ve lise transkriptlerini almadı.)
Ne olur ne olmaz diye OnetOnline sitesinden de mesleğinin sayfasını çıkardık; Job Zone 4, SVP 7>8 olarak göründüğü için. Hepsini yanımıza aldık; sonuç olarak bizden sadece e-Devlet mezuniyet belgesini aldı evrak tesliminde. Evrakları alırken de birkaç soru sordu (Tanıdığınız var mı? Nereye gideceksiniz? Ne zaman evlendiniz?) Eşim heyecandan dondu kaldı
beklemiyordu bu kadar soru evrak verirken.
Bir an dedik ki “Mülakatta mıyız acaba şu an?”
Belgeleri verdikten sonra sarışın gözlüklü hanımefendiye de arkaya gidip bir şeyleri gösterdi. O sırada “Tamam, onunla gireceğiz mülakata.” dedik. O sırada benim geçerli turist vizem olduğunu söyledim evrakları alan beyefendiye. “Tamam, konsolosa verin iptal etsin; göçmen vizesi alacağınız için ihtiyacınız olmayacak.” dedi. İçimden “Ooo, dedim, aldık herhâlde biz vizeyi, bu bir işaret.”
Geldik mülakat kısmına:
19 numaralı banko, sarışın gözlüklü hanımefendi
Günaydınlaşma, yemin ve parmak izi sonrasında “Türkçe mi istersiniz?” dedi ve tercümanı çağırdı. Ardından direkt:
– “Hangi okuldan mezunsunuz?” dedi eşime.
Eşim söyledi, tercüman anlamadı. “Ankara’da mı?” dedi (okulun adı Dikmen diye başlıyor :D).
Evet dedik ama nasıl yani dedik bir an içimizden açıkçası.
“Diplomanın aslını görebilir miyim?” dedi.
Konsolosa apostilli “Aslı gibidir” suretini verdik, “Fotokopisi yanınızda mı?” dedi, onu da verdik.
Sonrasında bana döndü:
– “Sizin ilk evliliğiniz mi?”
Evet dedim.
Eşime sordu aynı soruyu:
– “Hayır.”
Ardından: “Ne zaman boşandınız? Siz ne zamandır birliktesiniz?” diye üst üste sordu.Orada biraz ortalık karıştı. Eşim “2022’den beri tanışıyoruz ama ilişkimiz geçen sene başladı” diyemeden, 2022’yi duyan tercüman hanımefendi hemen “2022’de başlamış ilişkileri.” diye çevirdi. Ben de asıl talihli olmadığım için sessizce dinliyordum ama tercümanın yanlış çevirdiğini anlayınca bir anda “No no.” diye araya girdim; yoksa olay başka yerlere gidecekti. “Yanlış söylediniz.” dedim. “Eşim ilk evliliğini bitirdikten sonra bizim ilişkimiz başladı.”
Evlilik kanıtlarımızı istedi; onları verdik (fotoğraflar, çiçek kartları). Tek tek hepsine baktı.
Konsolos hanım da anladı:
“Greencard çekilişinden hemen sonra evlenmişsiniz.” dedi.
Evet dedim. “Zaten ayrı ayrı başvurmuştuk, eşime çıkınca planlı olan nikâhımızı öne çektik dosyaya eklenmem için.” dedim.
“Ama beraber görünmüyorsunuz ilk başvuruda.” dedi.
Dedim, “Yanlış anlamaya programlanmışlar herhâlde bugün şansımıza.”
“Ayrı ayrı başvurduk.” diye tekrar ettik.
Güldü: “Aaa, akıllıca.” dedi.
Tercüme eden hanımefendi o kalabalıkta yorulmuş olacak ki gerçekten yetişmekte zorlandı. Konsolos İngilizce soruyor, tercüman çevirmeden biz Türkçe cevap veriyoruz gibi bir şey oldu o an
Biz de stres tavan tabii böyle olunca.Ben de o sırada hemen vizeli pasaportumu söyledim, başka soru sormadan

“Geçerliyse onu alayım lütfen.” dedi iptal kaşesi bastı ve o cümle geldi:
“Her şey tamam görünüyor, onaylıyorum.”
Heyecandan mı, soğuktan mı titrediğimizi anlamadığımız bir hâlde binadan ayrıldık
Bizim bütün işlemlerimiz 07.30 – 10.00 saatleri arasında tamamlandı. Eve geldiğimizden beri idrak etmekte zorlanıyoruz. Ara ara birbirimize bakıp “Oldu gerçekten… Başardık… Atlattık…” diyoruz.
Ve evet, işin en zor kısmı beklemek.
Current olmayı beklemek, mülakat almayı beklemek, mülakat gününü beklemek, pasaportları beklemek, uçağı beklemek…
Geriye kalan her şey; evrak, mülakat vs tamamen biraz zaman harcamakla ve forumu okuyup takip etmekle çözülüyor.İsteyen, hayal eden herkesin bu süreci kolaylıkla atlatmasını dileriz.
Son olarak forumu kuran, sorularımıza yardımcı olan herkese teşekkür ederiz. Hepimizin yolu daima açık olsun
-
Bu ileti silindi! -
Bu ileti silindi! -
@tulay Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim. Son ay uçuş yasağı başladığı için doğum Türkiye’de olacak. Vardır bir hayır diyoruz, zaten miniğin şansına çıktı Greencard

-
ANKARA MÜLAKAT DENEYİMİ
Sonunda buraya mülakat deneyimi yazabilmek inanılmaz mutluluk verici, siteyi kuran ve bilgi paylaşımı yapan herkese teşekkür ederim. Birçok kişi ile aynı süreçleri paylaşsak da umarım bizim deneyimimiz de en azından 1 kişiye fayda sağlar.
3 mayısta eşimle sırayla kontrollerimizi yaptığımızda önce benim HNBS sayfamı gördük, ilk başvurumuzda çok beklentimiz olmasa da eşimin başvuru sonucunda RANDOMLY SELECTED yazısını görmemizle ilk mutluluk şokunu yaşadık. Eşim, ben ve 2 kızımızın ds-260 formunu o gece 4e kadar oturup tamamladım. Bu süreçte yeşilkartforum ile tanışıp, şu ana kadar 2026 aşamalar grubunu her postu okuyarak takip ettim.
Geçen senelerde bizim numaramızın yaz aylarında mülakat alması sebebiyle, rölantide takip ettiğimiz süreç ekim ayında gelen 2nl maili ile bir anda hızlanıverdi. Sağlık randevusu, evrak toplama süreçleri ve heyecan...
EVRAK TOPARLAMA SÜREÇLERİ
Yaklaşık 20 gün öncesinden forumdaki bilgilerle e-devletten alınan belgeleri çıkarttım. Benim açımdan 2 sıkıntılı durum vardı.
Birincisi ustraveldocs kaydı idi. Başlarda CN eşleşme uyarısı aldım, CN kabul edilmiyordu. Bir süre sonra CN kabul edildi ve kayıt olabildim ancak bir türlü barkodlu belge alamıyordum. Sonrasında siteyi ingilizceye çevirince barkodlu belge alınabildiğini öğrendim, tabi bunu öğrendiğimde mülakata 1 gün kalmıştı, nedense siteyi bir türlü ingilizceye çeviremedim, eng seçip giriş yaptığımda hep türkçe oluyordu.Nihayet site URLsindeki tr-TR kısmını en-US olarak değiştirdiğimde siteye ingilizce girdi ve transaction completed kısmına girince barkodlu belge alabildim ve 4 adet çıktı aldım.
İkinci sorunum da yeterli nakdimin olmamasıydı. Bunun için çevremden 1-2 günlüğüne 24k Euro borç aldım. Aynı gün tlye çevirip maaş hesabıma attım ardından asıl talihli olan eşimin maaş hesabına attım ve hemen banka dökümlerini aldık. 1 gün sonra da hesaptan parayı çekip boçlarımı iade ettim. Euro olarak göstermememin sebebi hesapta hiç hareket olmaması idi, yeni açılan bir hesaba 1 gün sonra yüklü miktarda para atmak yerine yıllardır kullandığımız hesaba para atmayı tercih ettim.(Forumda da öneriler bu şekilde idi.).
17 KASIM UNGANLAR
10:20 ve 10:35 arasındaki randevuları eşim ben ve iki kızımız için almıştık. 09:40'da unganların sitesinde yazan tüm evraklar ile 4.kattaki muayenehaneye başvurduk. Pek sıra yoktu girer girmez pasaport ve aşı kartlarımız ile kaydımız yapıldı. Çocuklarımız 6 ve 7 yaşlarında onların çocukluk aşılarının olduğu tabloyu e-nabızdan, eşim ve benim için olan belgeyi de yine e-nabız aşılarım bölümünden çıkarttık. Fotoğrafımız çekildikten sonra 5. kata kan vermeye oradan da 3. kata röntgen çektirmeye gittik. Bu süreçte 95 USD karşılığı 4000tl kredi kartından ödeme yaptık. Ardından tekrar 4. kata sırayla muayene ve aşılarımızı olmaya gittik. Bizim muayenemizde birçok kişinin yazdığı gibi üzerimizi çıkartıp önlüğümüzü giydik, genel muayene ve sistem sorgusunun ardından aşılarımızı olup işlemi tamamladık. Çocuklarda ise sadece tişörtlerini çıkartıp aynı muayeneler tekrarlandı. Büyük kızım malesef aşı sırasında panik oldu ve bol ağlamalı ve mücadeleli bir aşı serüvenimiz oldu. Bize 4 adet çocuklara 2 adet aşı yapıldı. İşlem sonrası 360+360+220+220 USD karşılığı 49000 TL kredi kartından ödeme yaptık. Tüm ödemeleri sağlık harcaması kapsamında kredi kartına faizsiz 4 takside böldüm(ziraat bankkart). Ertesi gün 16dan sonra evraklarımı alabileceğim söylense de işlerimin olması sebebiyle 19 kasım çarşamba günü saat 13 gibi zarflarımı sorunsuz teslim aldım.
21 KASIM KONSOLOSLUK
Randevu saatimiz 08:00 idi ancak çocuklu ailelere öncelik tanındığını bildiğimiz için 7:30 gibi konsoluğun önüne geldik. Orada polis çocuklu aileleri ayrı bir sıraya alıyordu. Asıl sırada 07:30 randevuları da sırayla içeri alınıyordu. Sıra bize geldiğinde pasaportları metal çekmeceli yerde çekmecenin kapağını açıp içine yerleştirerek teslim ettik, Sıranın devamında soldaki kapıdan girip x-raye girdik. Buradan geçtikten sonra hep bahsedilen uzun yoldan yaklaşık100-150 m kadar asıl binanın olduğu yere yürüdük. Meşhur ağır kapıya geldik. Ben ağır kapı olarak tarihi kale kapısı gibi bir ahşap kapı hayal etmiştim ama metal çerçeveli ortası muhtemelen kurşun geçirmez cam olan bir kapı ile karşılaştım ve evet kapı biraz ağırdı :). O iki kapıyı geçtikten sonra ortada bir banko var biz orada sıra beklerken greencard için bekleyen var mı diye seslendiler. Bizi o sıradaın ayırıp solda vezne sırasına aldılar.(18 numaralı banko) Bir süre görevlilerin gelmesini bekledik. Sonrasında sırayla ödemelerimizi yaptık ve sıra numarası aldık. Totalde 1320 USD nakit olarak ödeme yaptım. Daha sonra evrak teslimi için çeşitli bankolara yönlendirildik. Biz 17 numaralı bankoda evrak teslimini yaptık numara ile çağırılmadık oradaki görevli bizi yönlendirdi biz içeri girdikten sonra numaramız yandı. Evrak teslimi alan hanımefendi Türk idi iletişimde problem olmadı. Ben, evrakları eşimin benim ve çocukların olmak üzere farklı dosyalarda hazırlamıştım ama biraz karışık şekilde talep etti.
1- Pasaportlarımızı ve 2 adet fotoğraflarımızı istedi
2- Nüfus kayıt örneklerimizi istedi.(eşim ve benim için) (formul A da çıkartmıştım onu istemedi)
3- Evlilik cüzdanı ve 2 adet fotokopisini istedi. (formul B de çıkartmıştım onu istemedi)
4- Adli sicil kayıtlarımızı istedi.
5- Eşimin üniversite diplomasını ve fotokopisini istedi.(Eşimin lise diplomasını ve benim diplomamı istemedi)
6- Benim askerlik belgemi istedi
7- Banka hesap dökümünü istedi. (Sadece eşimin dökümünü verdik, benim hesap dökümümü, evimizin tapusunu ve araç ruhsatlarını sorduğumuzda bunlara gerek yok talep edilirse verirsiniz dedi)
8- Çocuklar için 2 adet nüfus kayıt örneği istedi(eşimin e-devletinden çıkarttığımız 2 adet belgeyi verdik)
9-Ustraveldocs çıktısını istedi.(4 adet çıkartmıştım sadece 1 tanesini istedi)
Evrak teslimi sonrasında tekrar soldaki alanda beklemeye başladık. Burada çocuklar için oyun alanı var denilmişti ama 2 adet masa var masanın üzerinde kitap ve kalemler var bizim çocukların pek ilgisini çekmedi. Sonrasında 21 numaralı bankoda bizim numaramız yandı ve heyecan başladı. Sarışın amerikalı hanımefendi mülakatımızı yaptı. Merhaba diye selam verdik. İngilizce bilip bilmediğimizi sordu. Eşim ingilizce olarak ingilizce bildiğini ama türkçe mülakatı tercih ettiğini söyledi. Sonrasında türkçe devam ettik. Parmak izlerimiz eşim ve benden alındı. Çocuklardan istenmedi.
-İlk evliliğiniz mi?
-Evet
-Hiç amerikada bulundunuz mu?
-Hayır
-Nereden mezunsunuz?
-RTEU Tıp Fakültesi (Burada kadının bakışları değişti diplomaya bakıyordu ama söylediklerimizi tam anlamıyordu)
-Nerede yaşamak istiyorsunuz?
-Kuzey Carolina (Buradan sonra kadının bakışları değişti bize şaşkın şaşkın bakmaya başladı)
-Neden South Carolina, arkadaşınız var mı?
-Hayır yok. Kuzey Carolinada bizim için iş imkanları fazla, iklimi güzel, çocuklar için... (derken kadın bir saniye dedi ve gitti, eşimle birbirimize baktık, soğuk bir duş, zamanın bir anda uzaması vs stresli birkaç saniye sonrası tercüman bir beyefendi ile tekrar geldi.) Burdan sonra mesleğimizi ve mülakatın son kısmındaki soruları tekrar sordu eşim de cevapladı. Ardından vizenizi onaylıyorum, 1-2 hafta sonra pasaportlarınızı alabilirsiniz dedi. Görevlinin türkçesini anlamak çok zor ben vizenizi onaylıyorum kısmını anlamadım o yüzden bankodan ayrılırken eşime sordum aldık mı vizeyi diye dolayısıyla vize onayını eşimden öğrenmiş oldum.
Burada keşke görüşmeyi ingilizce olarak yapsaydık diye düşündük. Ama herşey bitmişti ve üzerimizden büyük bir yük kalkmıştı.
Biraz uzunca yazdım kusura bakmayın. Ama ben mülakata girmeden önce tüm deneyimleri kitap okur gibi büyük bir keyifle okumuştum, umarım sizler için de böyle olur. Allah yollarımızı yeni kıtada açık etsin. Dileyen herkese de gitmek nasip olsun.
Kalın sağlıcakla... -
@Cem-Çeliker kardeşim 'hani serbest geliyorduk' kısmında kahkaha patlattım tebrik ederim

-
Arkadaşlar merhaba şükürler olsun süreci tamamladık ve bu süreçte kazandığımız andan itibaren yesilkartforum dan faydalandim hakkınızı helal edin özellikle @Serapp Hanım birebir mesajlara döndü teşekkür ederim. Dosya taşıma yasasından önce dosyamızı taşıdık.Bangkok Konsolosluğu ve bize e‑posta ile mülakat günümüzü söyleyen bir mail attı, kac kisi gelecegimizi sordu (oturum izni sormadı)ve geri dönüş yapmamı istedi.
Mülakatımızı 18 Kasım olarak planladılar, hastane randevumuzu hemen 12 Kasım’a aldık.
Biz, dosyamız taşınmadan önce Bangkok'ta bir tercümanla, Emre Bey (66839368849) ile anlaştık. Tüm işlemlerimizi orada onunla birlikte yürüteceğimizi kararlaştırdık.
Uçuş ve Konaklama
İzmir kalkışlı – İstanbul aktarmalı, direkt Bangkok uçuşunu Thai Havayolları üzerinden aldık. İki kişilik gidiş–dönüş toplam 74.000 TL tuttu.Konaklama için Agoda üzerinden hastaneye yakın olması nedeniyle Tango Vibrant otelini tercih ettik. İlk 6 gün için 8.000 TL ödedik.
Hastane Süreci
Hastane randevusu günü Emre Bey ile buluştuk. Hastanede iki adet fotoğraf ve ds260i, antikor testlerini, asi kartini cevirileriyle istediler, sonra belli kontrolleri yaptırıp beklemeye başladık. Doktora girip evraklarimizi incelemesini bekledik.
Eksiklerimizi hastanede tamamladık. Aşıları isimleriyle görmek istiyorlar. Benim difteri-tetanoz aşım çocuk dozu olduğu için yetersizmiş, yeniden yaptılar. Kızımın aşıları tamdı.
Muayene ücretleri:
Ben: 10.800 Baht (aşı ücreti dahil)
Kızım: 15.000 Baht
Sorun yoksa iki gün sonrasına zarf alma günü veriyorlar. Faturanız ve pasaportlarinizla gidip alıyorsunuz verdikleri tarihte. Biz de iki gün sonra zarfımızı aldık.
İkinci Otel ve Ulaşım
Haritadan bakınca ilk otelin konsolosluğa uzak olduğunu fark ettik ve konsolosluğa yakın ikinci bir otelde 9 gün konaklama icin Bölge pahalıydı; 18.000 TL ödedik.Fakat 3 gun sonra iptal edip ilk otele geri döndük.Genel olarak ulaşım çok yoğun. İstanbul’un trafiğini abartmıyorum 4–5 ile çarpın. Yine de Grab ve Bolt ile her yere rahatlıkla gidiliyor. Biz genelde motor taksi çağırdık. En fazla 10 dakika içinde hızlıca istediğimiz yere ulaşabiliyoruz.
Yemek konusunda da küçük bir tavsiye:
“Yemek yerim” demeyin
Yanınızda mutlaka krem peynir, zeytin ezmesi, konserve gibi atıştırmalıklar getirin. Biz de hiç inanmıyorduk yiyemeyecegimize ama günlerin çoğunda kfc ve mcdonalds, pizza tercih ettik, çok nadir güzel doyurucu yemekleri bulabiliyorsunuz.
Konsolosluk Günü
Mülakat günü Emre Bey’le konsoloslukta buluştuk. Güvenlikten geçerken:
Sigarayı ve çakmağı çöpe attırıyorlar.
Elektronik eşyaları kilitli dolaba koyup anahtarını size veriyorlar.Ödenen Ücret:
Kişi başı 330 USD konsolosluk vezne ücreti.
İstenen Evraklar:
DS-260 onay sayfası
Pasaport
2 adet fotoğraf
Doğum belgesi (orijinal + çeviri)
Adli sicil (edevletten arsivli İngilizce çıkarmamız yeterli oldu)
Evlilik cüzdanı (evliyseniz – çevirisiyle)
Diploma (orijinal + çeviri)
Çocuk için: doğum belgesi, adli sicil, pasaport, 2 fotoğraf ve çeviriler
Tayland ile Türkiye arasında apostil anlaşması yok, bu yüzden apostil istemiyorlar. Noter tasdiki de istemiyorlar. Fotokopi istemediler, banka dökümü sormadılar. Ayrıca ustravel kaydı da sorulmadı.Kızımın Yaşı ve CSPA (Child Status Protection Act)
DS‑260’ı doldurduğumuzda kızım 20 yaşındaydı. Mülakat günü ise 21 yaşını geçmişti. Buna rağmen hiçbir şekilde yaş konusu sorulmadı. Verilen vizede “21 yaş çocuk koruma yasasından faydalanıyor” şeklinde özel not düşülmüş.
Mülakat Görüşmesi
Bize yemin ettirdiler. Ortam çok sakin ve güleryüzlüydü. Evraklara baktı, bazı notlar aldı. Soruları tercümana yöneltti. Bana sadece diplomamı hangi yıl aldığımı sordu. Her şey şakalaşarak ilerledi. Sonrasında vizemizi onayladı ve bastı.Topladığımız birçok evrak, fotokopi, çeviri, banka dökümü… hiçbiri istenmedi.
Pasaport Teslimi
18’inde sabah mülakata girdik, 19’unda vizemiz basıldı. 20’si sabah “pasaportunuzu alabilirsiniz” maili geldi. Biz öğleden sonra gördük ve gidip aldık. 17.00’ye kadar açık.
Teslim noktası tek bir yer: Aramex. Eger metroyla gidecek olursaniz Hua mak istasyonunda inip 2,5 - 3 km taksi veya yürüyerek gidebilirsiniz. Başka şube yok.
Tüm herkese kolay gelsin inşallah herkes sorunsuz atlatır vizesini alır. -
@B_E_L_G_I_N vizeniz hayırlı olsun, sizinkinin sakin gectigini gorunce benim de yuregime su serpildi
galiba ayni saat diliminde oldugumuz icin ilk gorenlerden oldum 
-
@mhmtkz
gerçekten çok sakin geçiyor gülerek bekledik dediğim gibi sakalasarak aldık öncesin de çok gerildik otelde gezerken ama orda hiç öyle hava yok 3 5 dk
kolay gelsin sizede -
@B_E_L_G_I_N Tebrikler! Evladinizla mutlu bir yasaminiz olsun yeni kitada
Bangkok mulakatlarini daha bir keyifle okuyorum mulakat yerim orasi oldugu icin :)) -
VİZEMİZ ONAYLANDI
19.11.2025 Tarihinde Ankarada sabah saat 8 de randevumuz vardı. Biz Ankarada yaşadığımız için ne olur ne olmaz diye sabah 6.30 da yola çıktım erkenden 7 de konsolosluk önünde muazzam bir kalabalık vardı bizde sıramıza girdik beklemeye başladık ardından 7.30 randevusu olanları çağırmaya başladılar ardından 0-6 yaş arasında çocuğu olanların önceliği olduğunu söylediler bizde bundan dolayı 7.30 randevusu olanlara birlikte girdik sıra bize geldiğinde pasaportlarımızı teslim ettik bizi çağırmalarını bekledik sonrasında xray cihazından geçip farklı bir binaya gittik ilk olarak girer girmez kişi başı 330 dolar ücret ödeyip bize bir sıra numarası verdiler. Sıra numaramız yandığında evrak teslimi yapılıyormuş biz tabi işin heycanıyla anlamadık onaylandımı onaylanmadımı gibi düşünüyoruz orda evraklarımızı teslim ettik ardından tekrar beklemeye başladık sıra numaramız yine yandığında mülakata gittik. Bu süreçte hep türkçe olarak konuştuk konsolosluk çalışanları türkçe biliyorlar o yüzden çevirmene ihtiyacımız olmadı hiç mülakat sırasında genel olarak sürekli belgelerle işlem yapılıyor çok fazla bir soru yok düşünüldüğü gibi zor birşey yok
Askerliğiniz yaptınız mı ?
Amerikada akrabanız varmı ?
Hangi eyalete gidiceksiniz ?
Ne iş yapmayı düşünüyorsunuz ?Bu soruları sordular ardından dediğim gibi genelde sürekli dosyalarla işlem yapıyolar sonrasında VİZENİZİ ONAYLIYORUM 1 hafta içerisinde alabilirsiniz dedi

Uzun bi süreçti benim için oldukça beklemesi zor hazırlanması çok zor bir süreçti beklediğimize fazlasıyla değdi Umarım isteyen herkez sorunsuz bir şekilde vizesini alır. -
@timar tebrik ederimm, evet muhtemelen herkesin dediği gibi aslında sürecin en kolay, en kısa, en rahat ve bu muymuş yaa dediğimiz mülakat kısmını da atlattığınıza göre başlasın yeni hayatın ilk adımları

Yeni kıtada kolaylıklar ve mutlu bir yaşam dilerim size de
Benzer Başlıklar
133
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k