Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@mert267 linklerden biri vfs den elden teslim almak için randevu oluşturma linki(ankaradan elden teslim için, istanbul seçilemiyor diye biliyorum ama emin değilim), vfs nin ank ve ist'dan başka teslim noktası yok zaten.

diğer link ise, ups üzerinden premium pick up veya premium delivery ödemesi yapıp kayıt oluşturma linki. bulunduğunuz yerdeki bir ups şubesinden alabilir veya ups ile adresinize teslim isteyebilirsiniz.

tercihinize göre ilerleyebilirsiniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Captan-Levi mülakat tarihiniz hayırlı olsun, 2026 olacak ama imzanız 🙂
    açtırmaya hiç gerek yok, evrak tesliminde diplomanızı verirken ds260da yaptığınız seçimi söylersiniz düzeltilmesi gerekirse o an düzeltirler.

• ⭐⭐⭐⭐

@ygzsays herşey yolunda, product name de yazdığına göre ödemeniz alınmış, o hizmeti satın almışsınız yani, araya haftasonu gireceği için hafta başına kalabiilir ama merak etmeyin 👍
    bu kayıt işlemi için onay emaili gelmiyor ancak @bvrak ın da dediği gibi ups tracking emaili gelecektir.

• @Mert-A Hong Kong'a dosya taşımış bizden başkalarının da olduğunu iddia eden kişiler vardı forumda. Söylediklerinin altını doldurabilirlerse iyi olur.

Diversity Chart sitesinden geçen yıla baktığımızda HK'da EU hariç 1 tane AS var sadece koca yılda. O da muhtemelen zaten orada yaşayan biriydi. Yani oraya bizden başka dosya taşınması gibi bir trend yok.

Ayrıca oturum istenecekse bunu önceden bildirirler. Oraya gidince istemezler çünkü olmadığını biliyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mert-A Hong Kong'a dosya taşımış bizden başkalarının da olduğunu iddia eden kişiler vardı forumda. Söylediklerinin altını doldurabilirlerse iyi olur.

Diversity Chart sitesinden geçen yıla baktığımızda HK'da EU hariç 1 tane AS var sadece koca yılda. O da muhtemelen zaten orada yaşayan biriydi. Yani oraya bizden başka dosya taşınması gibi bir trend yok.

Ayrıca oturum istenecekse bunu önceden bildirirler. Oraya gidince istemezler çünkü olmadığını biliyorlar.

Hong Kong’ta yaşayanlar çekilişe katılamadığı için, orada basılan tüm DV vizeleri dosyasını başka ülkelerden taşıyan kişilere aittir.
    Son bültene göre şu an HK’da mülakata girecek kimse görünmüyor, ancak şimdiye kadar dosya taşıyanları hiç üzmeyen bu konsolosluğun, tıpkı Viyana ve Bangkok örneklerinde olduğu gibi, karar öncesi dosyasını taşıyanlara yardımcı olmaya devam edeceğine inanıyorum.

Bangkok konusunda endişe edenlere de aynı şeyi söylemiştim ve sonuç beklediğim gibi oldu. Hong Kong konusunda da aynı sonucu alacağımıza eminim.

• Merhaba pasaport teslimi için link geldi elden teslim seçtim. Ankara vfs den teslim alacağım. Barkodlu sayfa verdi ödeme sayfası falan çıkmadı elden teslim almak ücretsiz mi?

• @Serapp 28 Ağustos kararı çıktığında Eylül ayında mülakat dağıtıp (normalde Kasım ayına vermesi gerekir) Ekim ayına sıkıştırma yaparak 7750'ye kadar herkesi aldığı için ben de Hong Kong'un bizi üzmeyeceğine inanıyorum. O mülakatları dağıttıklarında 1 Kasım sonrasına henüz randevu veremiyorlardı, verilebilmesi kararı da 23 Eylül'de çıktı. Zaten Hong Kong'dan yana sıkıntı yaşamamızın sebebi, 7750'ye kadar herkesi Ekim'de sonuçlandırmış olması. Aynısını Viyana da yaptı.

Bangkok hiç sallamadı, zaten Ekim'e de 1 mülakat mı ne vermişti. Fakat hiçbir açıklama yapmadan dümdüz mülakat verdi direkt 23 Eylül'den sonra.

Tüm bunları düşününce üzmezler diye inanmak istiyorum ama o kadar sorulmasına rağmen şablonların dışına hiç çıkmadılar. Şablon da tabii ki "oturum istenecek", "tüm taşıma işlemlerini KCC yapıyor, onlarla irtibata geçin" şeklinde. Bize özel cevap değil bunlar tabii ki ama yine de belirsizlik şu an yaşadığımız.

• @emreusa evet ücretsiz. Hayırlı olsun vizeniz.

• ⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp 28 Ağustos kararı çıktığında Eylül ayında mülakat dağıtıp (normalde Kasım ayına vermesi gerekir) Ekim ayına sıkıştırma yaparak 7750'ye kadar herkesi aldığı için ben de Hong Kong'un bizi üzmeyeceğine inanıyorum. O mülakatları dağıttıklarında 1 Kasım sonrasına henüz randevu veremiyorlardı, verilebilmesi kararı da 23 Eylül'de çıktı. Zaten Hong Kong'dan yana sıkıntı yaşamamızın sebebi, 7750'ye kadar herkesi Ekim'de sonuçlandırmış olması. Aynısını Viyana da yaptı.

Bangkok hiç sallamadı, zaten Ekim'e de 1 mülakat mı ne vermişti. Fakat hiçbir açıklama yapmadan dümdüz mülakat verdi direkt 23 Eylül'den sonra.

Tüm bunları düşününce üzmezler diye inanmak istiyorum ama o kadar sorulmasına rağmen şablonların dışına hiç çıkmadılar. Şablon da tabii ki "oturum istenecek", "tüm taşıma işlemlerini KCC yapıyor, onlarla irtibata geçin" şeklinde. Bize özel cevap değil bunlar tabii ki ama yine de belirsizlik şu an yaşadığımız.

Ben bu dönemi bir belirsizlik olarak nitelendirmiyorum.
    Konsolosluklara soru sormak zaten tamamen yanlış, hep söyledim, yazmayın soru sormayın, boşuna iş yükü yaratmayalım onları bıktırmayalım diye. Maillere cevap verenler orada çalışan görevliler. Onlardan farklı ne denmesi beklenebilir ki?
    Hiç merak etmeyin, dediğim gibi dosyasını HK'ya taşımış olup bültende aktif olmayı bekleyenler Şubat ayına mülakat alacaksınız (içime böyle doğuyor) 🙂

• Vizemiz onaylandı, bu forumu kuran bilgi paylaşan herkese bolca teşekkür ederim.
    En kısa sürede mülakat deneyimlerimizi ilgili sayfada paylaşacağım. 😊

• @Bugra0666 merhaba. Size ocak ayı için Ankara’dan mülakat verildi mi? Excel de 03 Ocak tarihinde Ankara’dan mülakat almışsınız gibi görünüyor?

• @Serapp KCC'nin mülakatı planlamasında sorun yok da oraya gidince oturum belgesi istenmesi ihtimali stres yaratıyor. 😞

• @Erkan-0 teşekkürler sizin de hayırlı olsun

• @Arthur-Morgan Ben Kasım'a planlanması gereken HK randevularının 23 Ekim'e planlanmasını sizin aksinize olumsuz yorumlamıştım açıkçası. HK 1 Kasım'dan sonra oturumsuz kabul etmeyi bırakma kararı almıştır (büyükelçinin değişmesi de bunda etkili olmuş olabilir), bari Ekim bitmeden son bir tur destek atalım demiş olabilirler. Tabi bu bir teori, kuruntu da diyebiliriz. Şahsen Ankara'ya da güvenmediğim için, arafta devam 😅

• @Omerfarukyilmaz hayırlı olsun🍀 5200 ile şüpheniz mi vardı ki❓ Hep böyle şanslı mısınız❓Daim olsun şansınız🍀♾️ Tavsiyelerinizi bekleriz🙋🏻♀

• @Captan-Levi Merhaba, son bültende mi current oldunuz ?

• @hkilic Aynı hareketi Viyana da yapmıştı hocam, bu mantık doğru olsa Viyana da oturum isteyecek dememiz gerekir o zaman 🙂

Önce mülakatları Ekim'e verdiler, ondan birkaç gün sonra 23 Eylül'de KCC, dosya taşındığı yerde kalır ama kararı konsolosluk verir dedi. Ondan 1-2 gün sonra da Bangkok hiçbir şey demeden dümdüz Kasım mülakatları dağıttı.

• Formül A’yı neden çevirmemiz gerektiğine dair bir sebep var mı? Zaten çok dilli değil mi belge? Tercüman’a gidiyorum şimdi herşeyi netleştirmek istedim

• @hkilic Oturum isteyecek konsolosluk öncesinde e-posta gönderip duruma dair bilgilendiriyor. DS260'ta yazıyor çünkü orada yaşamadığımız. Geçen yılların tecrübelerini okudum, bir tane bile oturumun gidince istendiğini görmedim.

1 tane deneyim vardı sadece 2023 mü ne, şimdi arasam bulurum herhalde ama uğraşmak istemiyorum. Umman'a taşımış, mülakattan önce özellikle sormuş sorun olmaz demişler. Sonra gidince oturum sormuşlar, adam da ben e-posta gönderdim sorun yok demiştiniz demiş. Görevli de az bekle deyip perdeyi kapatıp gitmiş, beş dakika sonra geri dönüp bu şekilde de yapabiliyormuşum deyip onaylamış.

Ben bir tane bile görmedim, oturuma dair hiçbir şey söylenmedi, gidince söylendi ve ben vize alamadım diyen.

• @betülkya Merhaba, orada kredi skorunuz olmadan ev tutma sürecinizden bahseder misiniz?

Vizeyi aldıktan sonra oraya gitmeden bu işi halletmek çok iyi olur ama çok yerde kredi skoru istendiği ve olmadan ev tutamazsınız gibi cevaplar buldum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

162

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |