Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

@Eyupp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Serapp Yok Serap Hanım yaşadığım adresi kastettim. DS-260 formunu doldururken Almanya'da yaşıyordum. Şuan Türkiye'deyim bir problem olur mu. Almanya Belgeleri istemesinler orada yaşıyorum diye hahaha

Ds260 formunu doldururken nerede yaşıyorsanız onu yazdınız. Hayatın olağan akışı gereği evinizi işinizi değiştirebilirsiniz. Her değişiklik için formda değişiklik yapmak gerekmez. Bu konu mülakatta konu olursa anlatırsınız. Sadece şu var Türkiye dışındaki ülkelerde 1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkeden adli sicil kaydı almanız gerekiyor yoksa başka bir belgeye gerek olmaz.

• @Serapp Evet doldururken orada yaşıyordum ama 1 Yıldan az yaşadığım için adli sicil kaydına da gerek olmayacak. Ama ds-260 formunda Şuan yaşadığım adres olarak Almanya gözükmesi sıkıntı çıkarır mı diye bir korktum sadece.

• @tulay pasaport için oluşturduğunuz randevu saatine göre mi gittiniz yoksa sabahın erken saatlerinden mi orada oldunuz? ben şehir dışından gelip almayı planlıyorum saat 13:30 da kapanıyor diye biliyorum. sizin tavsiyeniz nedir ?

• iyi günler benim ds 260 formumda lise mezuniyet kısmına sertifica received yazmışım diploma yerine açtırıp düzeltmeli miyim mülakat tarihim belli oldu

• dostlar selamlar tekrardan, şimdi pasaportların teslimi ile ilgili mailler geldi teslim alma noktası seçerken otomatik sadece ankara çıkıyor halo passage diye açılan bir sitede , istanbula alamadım bir türlü , bir diğer seçenek premium pick up o da pasaport başına 680 civarı bir ücret çıkartıyor ancak ben pasaportları istanbulda herhangi bir yerden herhangi bir saat diliminde alabilecek serbestlikteyim vfs ofisinden nasıl teslim alabilirim bu pasaportları bunun ile ilgili bir başlık var mıdır arama kısmını vfs vs yazdım ama denk gelemedim

• Merhaba herkese salı günü mülakat randevumuz var. Biz aralık ayınfa Amerikaya yerleşeceğimiz için şimdiden ev tuttuk. Ev sözleşmesini de yanımızda götürmemizde yarar olur mu yoksa gerek olmaz mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@betülkya, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba herkese salı günü mülakat randevumuz var. Biz aralık ayınfa Amerikaya yerleşeceğimiz için şimdiden ev tuttuk. Ev sözleşmesini de yanımızda götürmemizde yarar olur mu yoksa gerek olmaz mı?

Vizenizi almadan ev tutmak tavsiye edilmez, ama artık olmuş. Mülakatta bunu özellikle belirtmenizi önermem. Çünkü bu durum vizenizin onaylanacağından emin olduğunuz ve sürece "olacak gözüyle" baktığınız şeklinde yorumlanabilir, bu da doğru bir izlenim olmaz. Bu nedenle konu hiç açılmazsa daha iyi olur.

• @Cem-Çeliker Ben 11buçuktaki randevuma 11de gitmiştim ama epey uzun bir kuyruk vardı. 12 buçukta sıra geldi. her halükarda kuyrukta bekliyorsunuz. belki erken gitmek işe yarayabilir o yüzden. bir de dışarıda sırada duruyorsunuz o yüzden biraz da soğuk oluyor üşüyorsunuz o kadar uzun süre.

• Dün KCC'ye attığım maile şimdi dönüş yaptılar, vize mülakat tarihim 20 Ocak (Bangkok) olarak belirlenmiş. 🙂

• @Serapp Teşekkür ederim Serap hanım, çok saolun🙏

• ds 260 formuma kontrol etmek için baktım bu mülakat tarihime etki eder mi

• @denizezgi çok teşekkür ederim

• Selam arkadaslar;
    Bugün bana KCCDV’den bir e-posta geldi, sizinle paylaşmak istedim.
    DS-160 formunu doldururken Viyana’yı seçmiştim, sonradan Ankara’ya taşımadım. Sıralamam 18 binlerde, sizce mülakata çağrılma ihtimalim var mı?
    Gelen mail:
    Greetings,

We are unable to process your request to reassign your case to the U.S. Embassy Consulate General in VIENNA without more information. To reassign your case, you must establish that you are legally resident in the requested country by providing evidence that could include:

-Copy of a legal permanent resident card, landing paper, or similar document
    -Other document(s) that establish your legal residency

Failure to respond or to establish you qualify for a change of interview location will result in your case remaining at ANKARA, which our records show is your country of nationality.

Viyana’daki ABD Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesine dosyanızı yeniden yönlendirme talebinizi ek bilgi olmadan işleme alamıyoruz. Dosyanızın yeniden yönlendirilmesi için, talep edilen ülkede yasal olarak ikamet ettiğinizi kanıtlayan aşağıdaki türden belgelerden birini sunmanız gerekmektedir:

Yasal daimi ikamet kartı, giriş belgesi veya benzeri bir belge fotokopisi

Yasal ikametinizi gösteren diğer belgeler

Talebinize yanıt vermemeniz veya mülakat yerinin değiştirilmesi için uygun olduğunuzu kanıtlayamamanız durumunda, dosyanız bizim kayıtlarımıza göre uyruğunuzun bulunduğu ülke olan ANKARA’da kalmaya devam edecektir.

• @Serapp bilgi için teşekkür ederim götürmeyeceğim evrağı

• @aysegul ustraveldocs doldururken İstanbul Ataşehir gözüküyordu.
    En son isyan edip tamam Premium Delivery seçeyim dedim işyerime kargolamak için 1184 tl para çekti mail bile gelmedi. Transaction Completed diyor ;

UID used: 83
    UUID is: b
    ***********************91
    Product Name: Premium Delivery

her şey yolunda mıdır sizce ?
    Teşekkürler,

• @ygzsays Bir veya iki iş günü içerisinde takip numarası içeren bir mail iletilecektir. Gönlünüzü ferah tutun hayırlı olsun yeniden.

• @wizzie O zaman Bangkok da oturma izni istemeyecek düşüncesi biraz daha güç kazandı diyebiliriz herhalde?

Umarım Hong Kong patlamayacak gerçekten ya, hem Viyana hem Bangkok sorun çıkarmazken Hong Kong'a taşıyanlar olarak kan ter içinde kaldık aylardır.

• @Mert-A Bangkok Kasım ayı içinde vize bile verdi. İstemiyor yani oturum.

Hong Kong'cular olarak kabus gibi günler geçiriyoruz, umarım iyi sonuçlanır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp evet Serap Hanım, tam bu noktada imzalarımız çok işe yarıyor gerçekten, ileti sahibinin de mülakat yeri Ankara olduğu için o kadar net yazdım ben de 🙂 yurtdışı mülakatlarıyla ilgili sizin kadar bilgi sahibi değilim kesinlikle, size maşallah diyorum yine 🙂
    hatta, eski iletilerimin bir kısmında da Ankara diye belirttiğim gibi o mesajımda da Ankara olarak editleyeyim şimdi 👍

• @Arthur-Morgan daha önce sordum yine soruyorum; bu programda EU dışında Hong Kong'a taşıyıp da mülakat almış bir insan evladı mı yok? Mutlaka yeteri kadar ararsak bulabiliriz. Kötü sonlandıysa bile gittim oturma izni istediler diye yazmışlardır herhalde.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

134

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |