Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Sabitlendi Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
16.5k 786 515.4k 770

• Dün KCC'ye attığım maile şimdi dönüş yaptılar, vize mülakat tarihim 20 Ocak (Bangkok) olarak belirlenmiş. :)

• @Serapp Teşekkür ederim Serap hanım, çok saolun🙏

• ds 260 formuma kontrol etmek için baktım bu mülakat tarihime etki eder mi

• @denizezgi çok teşekkür ederim

• Selam arkadaslar;
    Bugün bana KCCDV’den bir e-posta geldi, sizinle paylaşmak istedim.
    DS-160 formunu doldururken Viyana’yı seçmiştim, sonradan Ankara’ya taşımadım. Sıralamam 18 binlerde, sizce mülakata çağrılma ihtimalim var mı?
    Gelen mail:
    Greetings,

We are unable to process your request to reassign your case to the U.S. Embassy Consulate General in VIENNA without more information. To reassign your case, you must establish that you are legally resident in the requested country by providing evidence that could include:

-Copy of a legal permanent resident card, landing paper, or similar document
    -Other document(s) that establish your legal residency

Failure to respond or to establish you qualify for a change of interview location will result in your case remaining at ANKARA, which our records show is your country of nationality.

Viyana’daki ABD Büyükelçiliği Konsolosluk Şubesine dosyanızı yeniden yönlendirme talebinizi ek bilgi olmadan işleme alamıyoruz. Dosyanızın yeniden yönlendirilmesi için, talep edilen ülkede yasal olarak ikamet ettiğinizi kanıtlayan aşağıdaki türden belgelerden birini sunmanız gerekmektedir:

Yasal daimi ikamet kartı, giriş belgesi veya benzeri bir belge fotokopisi

Yasal ikametinizi gösteren diğer belgeler

Talebinize yanıt vermemeniz veya mülakat yerinin değiştirilmesi için uygun olduğunuzu kanıtlayamamanız durumunda, dosyanız bizim kayıtlarımıza göre uyruğunuzun bulunduğu ülke olan ANKARA’da kalmaya devam edecektir.

• @Serapp bilgi için teşekkür ederim götürmeyeceğim evrağı

• @aysegul ustraveldocs doldururken İstanbul Ataşehir gözüküyordu.
    En son isyan edip tamam Premium Delivery seçeyim dedim işyerime kargolamak için 1184 tl para çekti mail bile gelmedi. Transaction Completed diyor ;

UID used: 83
    UUID is: b
    ***********************91
    Product Name: Premium Delivery

her şey yolunda mıdır sizce ?
    Teşekkürler,

• @ygzsays Bir veya iki iş günü içerisinde takip numarası içeren bir mail iletilecektir. Gönlünüzü ferah tutun hayırlı olsun yeniden.

• @wizzie O zaman Bangkok da oturma izni istemeyecek düşüncesi biraz daha güç kazandı diyebiliriz herhalde?

Umarım Hong Kong patlamayacak gerçekten ya, hem Viyana hem Bangkok sorun çıkarmazken Hong Kong'a taşıyanlar olarak kan ter içinde kaldık aylardır.

• @Mert-A Bangkok Kasım ayı içinde vize bile verdi. İstemiyor yani oturum.

Hong Kong'cular olarak kabus gibi günler geçiriyoruz, umarım iyi sonuçlanır.

• ⭐⭐⭐⭐

@Serapp evet Serap Hanım, tam bu noktada imzalarımız çok işe yarıyor gerçekten, ileti sahibinin de mülakat yeri Ankara olduğu için o kadar net yazdım ben de :) yurtdışı mülakatlarıyla ilgili sizin kadar bilgi sahibi değilim kesinlikle, size maşallah diyorum yine :)
    hatta, eski iletilerimin bir kısmında da Ankara diye belirttiğim gibi o mesajımda da Ankara olarak editleyeyim şimdi :thumbs_up:

• @Arthur-Morgan daha önce sordum yine soruyorum; bu programda EU dışında Hong Kong'a taşıyıp da mülakat almış bir insan evladı mı yok? Mutlaka yeteri kadar ararsak bulabiliriz. Kötü sonlandıysa bile gittim oturma izni istediler diye yazmışlardır herhalde.

• ⭐⭐⭐⭐

@mert267 linklerden biri vfs den elden teslim almak için randevu oluşturma linki(ankaradan elden teslim için, istanbul seçilemiyor diye biliyorum ama emin değilim), vfs nin ank ve ist'dan başka teslim noktası yok zaten.

diğer link ise, ups üzerinden premium pick up veya premium delivery ödemesi yapıp kayıt oluşturma linki. bulunduğunuz yerdeki bir ups şubesinden alabilir veya ups ile adresinize teslim isteyebilirsiniz.

tercihinize göre ilerleyebilirsiniz.

• @Captan-Levi mülakat tarihiniz hayırlı olsun, 2026 olacak ama imzanız :)
    açtırmaya hiç gerek yok, evrak tesliminde diplomanızı verirken ds260da yaptığınız seçimi söylersiniz düzeltilmesi gerekirse o an düzeltirler.

• ⭐⭐⭐⭐

@ygzsays herşey yolunda, product name de yazdığına göre ödemeniz alınmış, o hizmeti satın almışsınız yani, araya haftasonu gireceği için hafta başına kalabiilir ama merak etmeyin :thumbs_up:
    bu kayıt işlemi için onay emaili gelmiyor ancak @bvrak ın da dediği gibi ups tracking emaili gelecektir.

• @Mert-A Hong Kong'a dosya taşımış bizden başkalarının da olduğunu iddia eden kişiler vardı forumda. Söylediklerinin altını doldurabilirlerse iyi olur.

Diversity Chart sitesinden geçen yıla baktığımızda HK'da EU hariç 1 tane AS var sadece koca yılda. O da muhtemelen zaten orada yaşayan biriydi. Yani oraya bizden başka dosya taşınması gibi bir trend yok.

Ayrıca oturum istenecekse bunu önceden bildirirler. Oraya gidince istemezler çünkü olmadığını biliyorlar.

• @Arthur-Morgan, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Mert-A Hong Kong'a dosya taşımış bizden başkalarının da olduğunu iddia eden kişiler vardı forumda. Söylediklerinin altını doldurabilirlerse iyi olur.

Diversity Chart sitesinden geçen yıla baktığımızda HK'da EU hariç 1 tane AS var sadece koca yılda. O da muhtemelen zaten orada yaşayan biriydi. Yani oraya bizden başka dosya taşınması gibi bir trend yok.

Ayrıca oturum istenecekse bunu önceden bildirirler. Oraya gidince istemezler çünkü olmadığını biliyorlar.

Hong Kong’ta yaşayanlar çekilişe katılamadığı için, orada basılan tüm DV vizeleri dosyasını başka ülkelerden taşıyan kişilere aittir.
    Son bültene göre şu an HK’da mülakata girecek kimse görünmüyor, ancak şimdiye kadar dosya taşıyanları hiç üzmeyen bu konsolosluğun, tıpkı Viyana ve Bangkok örneklerinde olduğu gibi, karar öncesi dosyasını taşıyanlara yardımcı olmaya devam edeceğine inanıyorum.

Bangkok konusunda endişe edenlere de aynı şeyi söylemiştim ve sonuç beklediğim gibi oldu. Hong Kong konusunda da aynı sonucu alacağımıza eminim.

• Merhaba pasaport teslimi için link geldi elden teslim seçtim. Ankara vfs den teslim alacağım. Barkodlu sayfa verdi ödeme sayfası falan çıkmadı elden teslim almak ücretsiz mi?

• @Serapp 28 Ağustos kararı çıktığında Eylül ayında mülakat dağıtıp (normalde Kasım ayına vermesi gerekir) Ekim ayına sıkıştırma yaparak 7750'ye kadar herkesi aldığı için ben de Hong Kong'un bizi üzmeyeceğine inanıyorum. O mülakatları dağıttıklarında 1 Kasım sonrasına henüz randevu veremiyorlardı, verilebilmesi kararı da 23 Eylül'de çıktı. Zaten Hong Kong'dan yana sıkıntı yaşamamızın sebebi, 7750'ye kadar herkesi Ekim'de sonuçlandırmış olması. Aynısını Viyana da yaptı.

Bangkok hiç sallamadı, zaten Ekim'e de 1 mülakat mı ne vermişti. Fakat hiçbir açıklama yapmadan dümdüz mülakat verdi direkt 23 Eylül'den sonra.

Tüm bunları düşününce üzmezler diye inanmak istiyorum ama o kadar sorulmasına rağmen şablonların dışına hiç çıkmadılar. Şablon da tabii ki "oturum istenecek", "tüm taşıma işlemlerini KCC yapıyor, onlarla irtibata geçin" şeklinde. Bize özel cevap değil bunlar tabii ki ama yine de belirsizlik şu an yaşadığımız.

• @emreusa evet ücretsiz. Hayırlı olsun vizeniz.

Benzer Başlıklar

• 28 Oy
    16k İleti
    1m Bakış
    boredengB
    @Biks merhaba internette katar türklerden vize istemiyo yazıyo ama transit vize demişsiniz emin olamadım. Transit vize şart mı Doha aktarmalı uçuşlarda?
  • 6 Oy
    316 İleti
    20k Bakış
    S
    Ds 260 senedini sefirliye nece aparmalıyam.Notebookda yoxsa telefonda
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • Lise mezunu olmadan Green Card (DV) almak

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    180
    13 Oy
    180 İleti
    17k Bakış
    ReLoadR
    Merhaba arkadaşlar. Kayınvalidem adına işlemleri yaparak GC çekilişine kaydetmiştim ve çok şükür talihli oldu. 13 veya 15 Mayıs'ta KCC'ye mail atarak dosyanın Hong Kong'da işlem görmesini istedim 1-2 gün sonra onay maili geldi, sonrasında tekrar bir onay maili istemedim. Muhtemelen dosya HK'da işlem görecek. Bilgilerle birlikte sorum ise; Kayınvalidem (eşi ve küçük çocuğu (çocuk 21 yaş civarı konusu başka başlık altında vardı) olmak üzere 3 kişiler) İlkokul mezunu ve diplomasını herhangi bir şekilde bulamıyor. Bitirdiği okul yıllar önce yıkılmış gitmiş ve arşivi nerede bilinemiyor. Kendisi yaklaşık 10-12 yıldır emekli ve halen çalışmaya devam ediyor. Son çalıştığı yerde yaklaşık 7-8 yıldır çalışıyor fakat mesleğinin karşılığı JobZone'da karşılığı yok. Ancak en yakın bulabildiğim "Fabric and Apparel Patternmakers" "SVP Range (6.0 to < 7.0)" şeklinde çıkıyor, dediğim gibi direkt karşılığı yok. Ayrıca şöyle bir sorun var, kayınvalidem emekli olduğu için şirkette farklı bir meslek kodu ile SGK'ya kayıtlı SGK dökümünde mesleği farklı çıkıyor ve elden mesleği ile ilgili yazı istediğimizde ise vermiyorlar SGK'da kullanılıp şirkete dava açılır korkusu ile. Durum yukarıdaki gibi olup ne yapacağımızı çözemedik. Elde ne diploma var ne de meslekle ilgili bir belge ne yapabiliriz bilmiyoruz ve GC kayınvalidem için çok önemli, zira vizeyi almak kısmet olursa yanımıza gelecek. Benzeri durumlardan haberdar olan yada başına gelen varsa yardımlarını bekliyorum zira 1-2 aya randevu açılabilir diye düşünüyorum (HK olduğunu ve hızlı gideceklerini düşünerek). Herkese iyi forumlar dilerim...
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k