DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
-
@Subutay pasaportlarımızda bugün elimize ulaştı.
-
@fearless1717 Merhaba, evet profilimi Ankara olarak değiştirdim. Site de yönergede net olarak anlatan bir yazıya zorda olsa ulaştım.
Ustraveldocs.com adresine kayıtlı olduğun profilde ki ülke bilgisi hangisiyse sisteme o ülkenin konsolosluğunu seçerek giriş yapman lazım.
(Hangi ülke konsolosluğu seçimi yaparak sisteme girdiysen açtığın destek talebi o ülke konsolosluğuna gidiyor.)Sol Menü de Visa Application Home sayfasına giriş yaptığın da senden bazı bilgileri pasaport, doğduğun ülke, telefon numarası, pasaport başlama ve bitiş süresi gibi bilgileri kayıt ederek submit edeceksin.
(Pasaport Numaranı ve TC Numaranı sakın yanlış girme, burayı konsolosluk harici daha sonra değiştiremiyorsun.)Daha sonrasında da Geri Bildirim/Talepler kısmından yeni bir destek talebi oluşturacaksın.
Başlık Kısmına: Request to Transfer My Profile to Turkey
Talep Kısmına: Problem
Konu Kısmına: ustraveldocs / Country Change
Açıklama Kısmına:Dear Sir or Madam,
I have created my profile on ustraveldocs.com for Hong Kong, and I kindly request that my profile be transferred to Turkey.
Thank you for your assistance.
Name-surname: G****, G********
Case Number: 2026EU00007***
Date of Birth: Ay/Gün/YılSincerely,
G***** G********Not: Pasaportunun resmini eklemeyi unutma ve bir de eklemek istersen profilinin ekran görüntüsünü eklersen eğer anlatmak istediğini daha net belirtmiş olursun.
2 gün sürmüyor, hemen değiştiriyorlar.
-
Evet bugün pasaportumu aldim ve arkadaslar orada pasaport bekleyenler de genel olarak Ankara nin bu sene rahat vize verdigi konusuluyordu kuyruk cok uzundu orada ki guvenlikte bu senenin amerikada bol vize vermesi nedeniyle siranin ozellikle cok uzun olduguydu
-
@kucurizm dogum belgeniz listede olmasi lazim gerci benden istemediler
-
@Cem-Çeliker tebrikler sansiniz bol olsun
-
Arkadaşlar benim bu DS-260'daki adresimi değiştirmem lazım, Bangkok konsolosluğuna da mail attım fakat cevap gelmedi nasıl bir aksiyon almam lazım?
-
@tulay doğum belgesi derken nufüs kayıt örneği olmuyor mu o ?
-
@Eyupp ABD'de green cardın teslim edileceği adresi kastediyorsanız mail atmanıza gerek yoktu. Mülakat esnasında yeni adresi yazdığınız kağıdı görevliye verebilirsiniz.
-
@kucurizm doğum belgesi zaten nüfus kayıt örneği oluyor bizim için.
-
@aysegul Verdiğiniz bilgi doğrudur yalnız şunu eklemek isterim:
Sadece Hong Kong'da mülakata girecekler için SGK hizmet dökümünü yanlarında bulundurmaları faydalı. Onun dışında Ankara, Viyana ve Bangkok'da mülakata girecekler için gerek yok. -

Böyle bi mail geldi fakat linke tıkladığımda sadece İstanbul ve Ankara vsf noktası çıkıyor bilen var mı ?
-
@Serapp Yok Serap Hanım yaşadığım adresi kastettim. DS-260 formunu doldururken Almanya'da yaşıyordum. Şuan Türkiye'deyim bir problem olur mu. Almanya Belgeleri istemesinler orada yaşıyorum diye hahaha
Edit: Almanya'da Ekim 2024-Eylül 2025 tarihleri arasında değişim programı kapsamında Üniversitede okudum sadece. Yoksa Almanya ile bir bağlantım yok İkametgah'ım bile değişmedi bu süreçte.
-
@Eyupp, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
@Serapp Yok Serap Hanım yaşadığım adresi kastettim. DS-260 formunu doldururken Almanya'da yaşıyordum. Şuan Türkiye'deyim bir problem olur mu. Almanya Belgeleri istemesinler orada yaşıyorum diye hahaha
Ds260 formunu doldururken nerede yaşıyorsanız onu yazdınız. Hayatın olağan akışı gereği evinizi işinizi değiştirebilirsiniz. Her değişiklik için formda değişiklik yapmak gerekmez. Bu konu mülakatta konu olursa anlatırsınız. Sadece şu var Türkiye dışındaki ülkelerde 1 yıldan fazla yaşadıysanız o ülkeden adli sicil kaydı almanız gerekiyor yoksa başka bir belgeye gerek olmaz.
-
@Serapp Evet doldururken orada yaşıyordum ama 1 Yıldan az yaşadığım için adli sicil kaydına da gerek olmayacak. Ama ds-260 formunda Şuan yaşadığım adres olarak Almanya gözükmesi sıkıntı çıkarır mı diye bir korktum sadece.
-
@tulay pasaport için oluşturduğunuz randevu saatine göre mi gittiniz yoksa sabahın erken saatlerinden mi orada oldunuz? ben şehir dışından gelip almayı planlıyorum saat 13:30 da kapanıyor diye biliyorum. sizin tavsiyeniz nedir ?
-
iyi günler benim ds 260 formumda lise mezuniyet kısmına sertifica received yazmışım diploma yerine açtırıp düzeltmeli miyim mülakat tarihim belli oldu
-
dostlar selamlar tekrardan, şimdi pasaportların teslimi ile ilgili mailler geldi teslim alma noktası seçerken otomatik sadece ankara çıkıyor halo passage diye açılan bir sitede , istanbula alamadım bir türlü , bir diğer seçenek premium pick up o da pasaport başına 680 civarı bir ücret çıkartıyor ancak ben pasaportları istanbulda herhangi bir yerden herhangi bir saat diliminde alabilecek serbestlikteyim vfs ofisinden nasıl teslim alabilirim bu pasaportları bunun ile ilgili bir başlık var mıdır arama kısmını vfs vs yazdım ama denk gelemedim
-
Merhaba herkese salı günü mülakat randevumuz var. Biz aralık ayınfa Amerikaya yerleşeceğimiz için şimdiden ev tuttuk. Ev sözleşmesini de yanımızda götürmemizde yarar olur mu yoksa gerek olmaz mı?
-
@betülkya, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları
Merhaba herkese salı günü mülakat randevumuz var. Biz aralık ayınfa Amerikaya yerleşeceğimiz için şimdiden ev tuttuk. Ev sözleşmesini de yanımızda götürmemizde yarar olur mu yoksa gerek olmaz mı?
Vizenizi almadan ev tutmak tavsiye edilmez, ama artık olmuş. Mülakatta bunu özellikle belirtmenizi önermem. Çünkü bu durum vizenizin onaylanacağından emin olduğunuz ve sürece "olacak gözüyle" baktığınız şeklinde yorumlanabilir, bu da doğru bir izlenim olmaz. Bu nedenle konu hiç açılmazsa daha iyi olur.
-
@Cem-Çeliker Ben 11buçuktaki randevuma 11de gitmiştim ama epey uzun bir kuyruk vardı. 12 buçukta sıra geldi. her halükarda kuyrukta bekliyorsunuz. belki erken gitmek işe yarayabilir o yüzden. bir de dışarıda sırada duruyorsunuz o yüzden biraz da soğuk oluyor üşüyorsunuz o kadar uzun süre.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
6
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum