IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
Bız de Allah kısmet ederse Baltimore-Maryland ta olacagız.Esımın arkadaşları orada bız de de ev araba gıbı konularda yardımcı olacaklar.Herkesın yolu da bahtı da ısı de acık olsun.Aynen guzel bır yasam kurmak ıcın gıdıyoruz umarım herkes hayallerındekı hayatı yasar.
-
Herkese Merhaba ,
Son zamanlarda mülakat mektubu alan var mi? -
@yeşim-yıldırım Ben New Jersey tarafına gideceğim nasipse. Beni de kiraların aşırı yüksek olması ve yazın kiraların 3-4 katına çıkması endişelendiriyor. Yaz turizmi yoğun olduğu için Winter mental yapılıyormuş sadece.
-
@beta83 Bende Florida/Vero Beach'e gidiyorum. Sıcağı sevmeyen biri olarak :). Sonrasını planlamadık, eşim son 3 yıldır orada.Öncesinde hep New York'ta yaşamış. Benim yüksek lisans durumuma ve okuluma bağlı olarak eyalet değiştirme gibi bir durumumuz olabilir.
-
@gokcesak Tanıdık birilerinin olması çok önemli yeni bir hayata başlarken. İnşallah seneye bu formu okurken hepimiz ''vay be,ne zor günlerdi ama hepsi geride kaldı'' deriz :slightly_smiling_face:
-
@beta83 biz 3 yaşında ki oğlumuzla bostona gideceğiz.Tabi yanlışlıkla mülakat tarihi felan verilirse :) boston da tanıdıklar var davet ettiler. İlk başta yol yordam bilen birilerinin olması çok önemli hele ki çocuklu aileler için… ben eşimle türkiyede’yim ama genede plan program yapamamak üzüyor …
-
@beta83 Süreçler olumlu sonuçlanırsa eşimin işi ve yaşadığı bölge olan Florida-Orlando tarafına gideceğim :)
-
@beta83 ben de Bethlehem , PA da olacağım hayırlısıyla
-
@beta83 inşallah ben inanıyorum ki bu kadar dayandık, zamanla sınandık ama sonucu güzel olacak :)
-
@beta83 Bende Ohio'a gideceğim ancak oradan farklı bir eyalete taşınmayı düşünüyorum, henüz karar vermedim, havayı koklayıp karar vereceğiz inşallah :)
-
@beta83 Kiralar genel olarak yüksek o bölgelerde ama iki kişi çalışınca daha kolay olacaktır her şey. Okudugum haberlerde genelde ilk olarak paylasimli eve cikip daha sonra farkli bir eyalete geciyorlar ve en uygun kiralar Texas bolgesinde bulunuyormus. Ama tabii bekar olanlar daha kolay yer degistiriyor bizler gibi es yoluyla goc edenler icin ortak kararlar söz konusu. Winter Mental yapiliyor derken nasil oluyor yani?
-
Herkese merhabalar, kısmet olursa Colorado/Denver yaşayacağımız bölge eşim yaklaşık 35 senedir aynı eyalette 20 yılı aşkın bir süredir havaalanında kendi işini yapıyor aynı zamanda belediyede çalışıyor. Nasip olursa gidersek şayet yolu düşen arkadaşlarlarımızla tanışmayı çok isterim
-
@yeşim-yıldırım Evet iki kişi olunca daha iyi olacak dilerim. Mental yazmışım,rental olacaktı :grinning_face_with_sweat: :grinning_face_with_sweat:. Mayıs ayına kadar evden çıkmanız gerekiyormuş çünkü Mayıs-Eylül arası 4-5 katına kiraya verebiliyorlarmış. İnşallah kolayca iş bulabiliriz,ev işini de halledebiliriz hepimiz
-
@Ekto-Oktan biz de Milton, GA
-
@beta83 😯 çok enteresan sürekli ev değişecek o halde ya da yüksek kira vermeye razı olunacak. Hepimiz şu kısmı atlatalım da gerisi çorap söküğü gibi gelecektir :)
-
@kasaba Vallahi yakın çıktı hocam aynı eyalet ^^
-
Arkadaşlar bugün 2026 Greencard talihlilerine ocak ayı için randevular verilmiş. Bu haber canımı çok sıktı :(
-
@beta83 Geçen senekiler Şubat ayından Aralık ayına kadar beklemişler. 10 ay yapıyor sanırım ve bizlerde 6 aydır bekliyoruz. Yani bilmiyorum bir sağlık muayenesi ve yüzyüze görüşme için bu kadar bekletilmek hiç adil değil. Çok merak ediyorum acaba bu beklemenin bir zaman aşımı tarzında bir durumu var mı biliyor musunuz?
-
@Seyduna Pozitif olmaya çalışıyorum ama her gün öğrendiğim yeni şeylerle bunu yapmak zorlaşıyor. 24 ay sürerse Mandamus davası açma hakkınız doğuyor ama genelde bu bekleme süreleri normal görüldüğü için bizim vizelere bir etkisi olur mu bilmiyorum. Benim bekleyecek takatim kalmadı daha fazla
-
@beta83 yanlışım varsa bilen bir arkadaşımız düzeltsin ama bildiğim kadarıyla konsolosluğa bu gecikmeden dolayı mandamus davası açamıyoruz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum