Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Fatma-Antalya Merhaba Fatma hanım aynı boşanma belgesi benden de tekrar istenmişti. Adliyeden boşanma kararı ve kesinleşme şehrini aldım. Adliyeden apostil yaptırıp tercümana çevirisini yaptırıp noterde onaylattım. Bu arada aynı gün valilikten de apostil şeklinde ayrıca aldım sisteme yüklemesini yaptık. Tanıdıklar aracılığı ile bütün işlerimi yarım gün içinde hallettim. Bu evrak tekrarı yüzünden kızımdan bir ay sonra onay aldım. Şimdi mülakat görüşmesinde kızımın DQ tarihine göre mi yoksa benim onay tarihime göre mi mail alacağız bilmiyorum. Yoksa ayrı ayrı gidilecek kafamda deli sorular🙄 Bekleyen bütün arkadaşlarımıza sabırlar diliyorum, umarım en kısa zamanda herkes eşine kavuşur🙏

• @Turhan-0 surec uzun gercekten belkı surec bu kadar uzamasa yapılacak ya da talep edılen evraklar bu kadar zul olmazdı ama bındık bır alamete 👩🏻🚀 .umarım sızın de en kolay sekılde onayınız kızınızla gelır cıfte stres yasamazsınız.🙏 bende bugun bır tercumana verdım evrakları yarın alıcam yetıstırebılırsem evlılık cuzdanını tekrar apostıl ettırmem gereklı ımıs onun ıcın kaymakamlıga gıdıcem ama bosanma evrakını daha once apostılını almıstım sımdı yemınlı tercuman sonrası bosanma ıcın tekrar adlıyeye gıtmem gereklı mı onu bılemedım.tercuman ıslerıde dusundugumde yuksek malıyetlı cıktı 😬 hos dusundugum hıc bı sey zaten dusundugum gıbıde cıkmadı zaten😄

• Arkadaşlar kimler hangi eyalete gidiyor? Bakarsınız gitmeden arkadaşlıklar kurulur 🙂

• Bu ileti silindi!

• @beta83 Ben New York/Albany yolcusuyum esimin butun akrabalari o tarafta 🙂 siz hangi eyalete gidiyorsunuz ?

• @beta83 Ben Georgia, Atlanta tarafına gidiceğim. Eşimin tüm aile yakınları orada başlangıç için avantajlı olucak zira eşimin ailesi kalıcak yer iş bulma araba alırken düzgün aracı alma gibi bir çok konuda yardımcı olabilir diye düşünüyoruz. Eşimle temel planımız 1-2 yıl o tarafta takıldıktan sonra Seattle Washington,Indianapolis Indiana veya klasik olarak San Diego California tarafına kaçmak olucak.

Şimdilik Atlanta ile alakalı tek tedirginlik noktam siyah nüfusun aşırı fazlalığı ırkçı olduğum için değil ırkçı değilim. Sadece istatistikler çok net bir şekilde sabit şiddet ve ölümle sonuçlanan suçların büyük kısmını siyahlar işliyor bu noktada beni daha hayatında hiç Amerikada bulunmamış bir göçmen olarak endişelendiriyor. Sonuçta daha iyi bir hayat aramaya göç ettik derken canımızı vermeyelim 😃

• @Seyduna Hocam merhaba ya o biraz çevirmene bağlı benim çevirmenim yani çalıştığım insan Ankarada genelde noter onayı Apostil vs derken istediğim belgeleri her seferinde 2 bilemediniz 3 gün içerisinde bana daima ulaştırıyor benim işimi gayet hızlı bir şekilde görüyor sağ olsun

Diplomaların evet çevirilmesi ve apostillenmesi önemli ben bu noktada Lise diplomam var zaten Üniversite mezunu olmadığım için çok büyük bir olay değil ama yinede ne olur ne olmaz yaptırıcağım ama bunların şimdilik acelesi yok işin bu kısmını Amerikaya gitmeden önceki son 6 ay'a sıkıştırmam daha iyi olur diye düşünüyorum ^^

• Merhabalar herkese ! bugun esimle I-130'u submit ettik. Sureci anlamak icin buraya okumaya başladım ama süreç baya uzun gorunuyor okuduğum kadarıyla 😕 Sadece I-130'un onayı anladigim kadarıyla 1.5 sene sürüyor. Cogunluk avukatla mi başvuruyor yoksa bireysel başvuru mu yapıyor ? bir de gördüğüm kadarıyla mülakat randevusu icin cok bekleyen var. Bu randevuyu biz mi aliyoruz yoksa konsolosluk bize randevu mu veriyor ? Sunu yapın veya yapmayın dediğiniz seyler nelerdir ? şimdiden teşekkürler !

• Bız de Allah kısmet ederse Baltimore-Maryland ta olacagız.Esımın arkadaşları orada bız de de ev araba gıbı konularda yardımcı olacaklar.Herkesın yolu da bahtı da ısı de acık olsun.Aynen guzel bır yasam kurmak ıcın gıdıyoruz umarım herkes hayallerındekı hayatı yasar.

• Herkese Merhaba ,
    Son zamanlarda mülakat mektubu alan var mi?

• @yeşim-yıldırım Ben New Jersey tarafına gideceğim nasipse. Beni de kiraların aşırı yüksek olması ve yazın kiraların 3-4 katına çıkması endişelendiriyor. Yaz turizmi yoğun olduğu için Winter mental yapılıyormuş sadece.

• @beta83 Bende Florida/Vero Beach'e gidiyorum. Sıcağı sevmeyen biri olarak :). Sonrasını planlamadık, eşim son 3 yıldır orada.Öncesinde hep New York'ta yaşamış. Benim yüksek lisans durumuma ve okuluma bağlı olarak eyalet değiştirme gibi bir durumumuz olabilir.

• @gokcesak Tanıdık birilerinin olması çok önemli yeni bir hayata başlarken. İnşallah seneye bu formu okurken hepimiz ''vay be,ne zor günlerdi ama hepsi geride kaldı'' deriz 🙂

• @beta83 biz 3 yaşında ki oğlumuzla bostona gideceğiz.Tabi yanlışlıkla mülakat tarihi felan verilirse 🙂 boston da tanıdıklar var davet ettiler. İlk başta yol yordam bilen birilerinin olması çok önemli hele ki çocuklu aileler için… ben eşimle türkiyede’yim ama genede plan program yapamamak üzüyor …

• @beta83 Süreçler olumlu sonuçlanırsa eşimin işi ve yaşadığı bölge olan Florida-Orlando tarafına gideceğim 🙂

• @beta83 ben de Bethlehem , PA da olacağım hayırlısıyla

• @beta83 inşallah ben inanıyorum ki bu kadar dayandık, zamanla sınandık ama sonucu güzel olacak 🙂

• @beta83 Bende Ohio'a gideceğim ancak oradan farklı bir eyalete taşınmayı düşünüyorum, henüz karar vermedim, havayı koklayıp karar vereceğiz inşallah 🙂

• @beta83 Kiralar genel olarak yüksek o bölgelerde ama iki kişi çalışınca daha kolay olacaktır her şey. Okudugum haberlerde genelde ilk olarak paylasimli eve cikip daha sonra farkli bir eyalete geciyorlar ve en uygun kiralar Texas bolgesinde bulunuyormus. Ama tabii bekar olanlar daha kolay yer degistiriyor bizler gibi es yoluyla goc edenler icin ortak kararlar söz konusu. Winter Mental yapiliyor derken nasil oluyor yani?

• Herkese merhabalar, kısmet olursa Colorado/Denver yaşayacağımız bölge eşim yaklaşık 35 senedir aynı eyalette 20 yılı aşkın bir süredir havaalanında kendi işini yapıyor aynı zamanda belediyede çalışıyor. Nasip olursa gidersek şayet yolu düşen arkadaşlarlarımızla tanışmayı çok isterim

Benzer Başlıklar

• 3116
  • 61
  • 9
  • 1589
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |