Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @mesut57 başınız sağolsun, mekanı cennet olsun anneciğinizin.

• @mesut57 basiniz sagolsun

• @mesut57 öncelikle başınız sağolsun. Talebinize olumlu yaklaştıkları ve alternatif sundukları için sevindim. Dilerim sürecin devamı da gönlünüze göre devam eder.

• ⭐⭐⭐⭐

@mesut57 hatırlıyorum, başınız sağolsun, mekanı cennet olsun anneciğinizin 😔 Böyle bir durumda, belki birilerine yol gösterir diyerek deneyiminizi paylaşmanız takdir edilesi, sağolun, mülakatınız için de şimdiden bol şans.

• @mesut57 Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.

• @mesut57 başınız sağolsun.Allah sabir versin

• @Bora-Çiçek tebrikler .Emin8m oisa surede elinize gececektir.Yeni hayatinizda basarilar

• Merhaba ,14 Kasim saat 8.00 randevumda vizem onaylandi..Öncelikle yesilkartforum un kurucularina ve buraya destek veren herkese cok teşekkür ederim. Sizlerle bu sureci detaylı olarak paylasip diger talihlilere faydasi olmasini diliyorum.
    4 MAYIS 2025
    Lotory sonuclarini öğrendim.Gece oglumun ucagina 4 saat varken biz Ds260 formu doldurduk .Maalesef adres bilgisinde hata yaptigimiz icin 3,4 gun sonra tekrar mail atip duzelttik.Esimin formunu ayin 6 sinda doldurduk.
    Bana donusleri iki gun sonra oldu. Tum bu yasizmalari ds260 formu duzeltme talep formuyla yaptik.Bekleyis basladi...
    16 Ekim
    Ankara-Public den mail geldi randevu tarihimiz beldi oldu.
    22 Ekim Unganlar randevusunu aldim.Öncelikle ilk randevuyu ben(ilk talihli bendim) aldim aslinda daha gec alabilir misim.Esime 7 Kasima aldik . Asi kartimi babam eski asi karti formuna yazmisti ben de ona bakarak bir cocukluk asi karti hazirladim
    ama hic geek yokmus doktor onun yalan beyan olabilecegini soyledive ayrica saglik bakanligi sisteminden yetiskin asi karti aile hekimimden imzali aldim.Etlik sehir hastanesinde enfeksiyon bolumunde asilarim icin test yaptirdim .Bazi yetiskin icin vurulabilecek hepatit B gibi asilarinizi ilk dozu Sehir hastanesi yaptirdim. 765tl asiyi alip saglik ocaginda 2. Dozu yaptirdim.
    Unganlarda 22 ekim de
    Pasaport
    Asi karti yetiskin+ kendi hazirladigim cocukluk asi karti
    Hastaneden aldigim asi antikor testim
    Randevu ciktisi
    Kulandigim ilac
    Ankarada yasadigimdan Kızılay merkeze geldim oradan kugulu park duragina giden otobusler var .5.6 dk orada oluyorsunuz. Kime sorsaniz yardimci olurlar.Taksi ile indi bindi mesafesi . Durakta inince karsida parkin yaninda ki binada 4.katta pasaportlarimi ve getirdigim belgeleri verdim hastane dokumunu geri verdi. Fotoğraf cekti ve kagitlari imzaladim. Yarim saat sonra cagrildim. Maskemi taktim iceride tartildik boyumu olctu sonra önlük giyildi.Dr bey hazirladigim asi kartimin yalan beyan oldugunu o yuzden onu dikkate almiyacagini soyledi.Ben eski belgeden hazirladigimi soyledigimde niyetim8n kotu olmadigini bildigini beni bilgilendirmek istedigini soyledi.Mulakatin ilk asamasi buradan başlıyor dedi o yuzden burasi onemli dedi. Ameliyat olup olmadigimii sordu . Sigara alkol kullanip kullanmadigim, yakin gozluk vardir dedievet hem yakin hem uzak🙂 o sirada asilar yapilmis .
    Ben de dr beye esimin koah hastasi oldugunu bunun vizesini etkileyip etkileyemiyecegini sordum.O da burada onemli olanin toplum sagligini tehlikeye atacak bir hastalik olmamasi tüberküloz gibi boyle durumlarda da tedavi ediyoruz ayrica bizim buyuk bir sistemimiz var bu sistemden kisinin nesi var goruyoruz o yuzden yalan beyan bu sureci en cok baltayan faktor dedi.!!!!!
    440 $ odedim yukarida ust katta rontgen cektirdim 1400 Tl odedim hepsini kredi kartiyla odedim. Yabanci ulke kredi karti kabul etmiyorlar. Aksama hazir olur dediler 3 e kadar aramamissak sorun yoktur dediler.
    Bu arada dr randevumu keske randevuma 1 hafta kala alsam daha iyi olurdu.cunku Doktor randevu gununuz yani asilarinizin vuruldugu gunden 6 ay sonra muhakkak amerikaya girmek gerekiyor mus.
    Esim annesi rahatsizlandigindqn 7 kasimda dr randevusina gidemedi
    14 Ekim saat 8.00 randevu günü
    Ankara da yasadigimizdan 6.40 evden ciktim saat 7.00 konsolosluktaydim esim maalesef gelemedi annesinin rahatsizligi devam edince
    ben yalniz katildim.( Bu arada serumla ayakta duruyordum ben de 1 haftadir kusuyordum)
    Giriste polisler saatinize gore sira olusturuyorlar.cevrede kafeker var rahatlikla emanet aliyorlar makul olmayan ucretlerde. Polisler uyariyor zaten araba anahtari cuzdan alabilirsiniz ama elektronik hicbirsey istemiyorlar.sigara cakmak onlarida istemiyorlar.Evraklari posette olanlari aldilar iceriye. Biz de green cardtan cok normal vizeler coktu hatta ogrenciler. Acik alanda siraya girdik sira ilerledikce binadan ilk bolumde pasaportunuz aliniyor sonra diger yerden caglriliyorsunuz iceri aliniyorsunuz .Herkes guler yuzlu ve yardimci oluyorlar rahat olun. Iceride paltolarinizi esyalarinizi ve gozluk cepte ne varsa konuluyor kisa bir x rayden geciyorsunuz. Sonra bahce kapisindan geciyoruz.orada uzerinizi giydikten sonra 50 metre yurudukten sonra ana bina ya geliyorsunuz. Ana binada girince tatlis bir hanimefendi karsiliyor green card oldugumu soyleyince 10 adim sonra iletide ki sandelyelere oturdum.Nazik kibar bir beyefendi benim yanima gelince ona esimin randevuya katilamadigin annesinin rahatsizlandigin8 soyledim o da bunu muhakkak bankoda ki kisilere sormami soyledi .Para odenecek bankoya gitmemi soyledi.pasaportu verdim Bankoda 330 dolar odedim .bana iki ayni numaraya sahip fis verdi odeme makbuuzu verdi . Ben yine esimin durumunu anlattim o da gorusmede muhakkak belirt dedi. Numaralari bekledim. 1 dk sonra 16 numarali bankoda evrak teslimi yaptim
    Pasaport oncelikle
    1.🎃finans dokumumu istedi .(ben bankadan vize icin 6 qylik hesap dokumu ve varlik dokumu ayrica amerika buyukelciligine verilmek uzere varligimi gosteeren ust yazi aldim.) Beyefendi benden sadece varlik dagilimim oldugu kagidi ve ust yaziyi aldi.Imza surkulunu ve 6 aylik hareketlerin oldugu kagitlar(15sayfayi) iade etti.Ama bizden istiyorlar siz az cok demeden goturun onlar iade ettsin.Yani fazla dokum istemiyorlar.
    Sgk maas dokumunu maasimi aldigim banka dokumumu vereyim dedigimde gerek yok bu yeterli dedi.Benim bankada 15400$ vardi bunun 6000$ Gorusmeden bir gun once yatmisti ve ben hasta hasta yeni dokum aldim.Ama bunu pdf olarak imzali bankadan istemeniz yeterliymis. Onu bastirp goturebilirsiniz.
    2.🙂2 fotograf
    3.doktor belgesi
    4 evlilik cuzdani asli ve fotokobileti 2 adet
    O sirada musade istedi gitti sonra geldi oldukcq kibar guleryuzlu bir beyefendi özür diledi ben de tam tersine heyecanım yatisiyor dedim.😀😀gulduk karsilikli
    5 nufus kayit örneği
    6.adli sicil kaydi istedi.
    7 diplomanizin asli ve fotikopisi dedi ben de iki var dedim (ODTÜ kimyai stanbul universitesi cocuk gelisimi) hangisini vereyim dedim .O da en son olani yeterli.
    Adamlar az evrak istiyorlar is yuklerini azaltmak istercesine
    Ben en son istanbul olunca onu vedim. Beyefendiye esimin durumunu anlattim🤣🤣🤣🤣eger randevu yeri bulabilirse eylul2026 kadar vakti var dr randevusunuda tamamlasin gelsin.dedi .Evraklar sadece E devlet ciktilarinii alsin fazlasina gerek yok dedi.
    Adli sicil
    Nufus kayit
    Dogum belgesi
    Evlilik cuzdani
    Fotoğraf
    Diploma
    (Soylemedi ama herhalde yeniden finans dokumu koyacagiz)
    Sonra mülakat icin beklememi soylediler
    Mulakatta sarisin gozluklu hanimefendi ile yaptik
    Ingilizce biliyormusun
    Biliyorum ama turkce istiyorum dedim
    Esiniz nerede dedi.Annesi rahatsizdi gelemedi dedim tamam dedi .Onun kotu turkcesi ile devam ettik. Yemin edecegiz dedi tanam dedim o sag dedi ben solu kaldirdim heyecandan 😀😀😀 duzelttim tabii sonra parmak izleri ,
    Ilk evliligin mi,
    Yurtdisinda yasadin mi,
    Hic yurtdisina ciktin mi bu yurtdisi sorusunu evrak alirken de sordular
    Amerikaya daha once gittin mi
    Amerikada nereye gideceksin dedi ben de once yigenim8n yanina gidip green card alacagimi sonra san fransiscoda arkadisimin yanina gidecegimi ondan sonra karar verecegimi soyledim
    Orada calisacakmisin dedi
    Evet , cslisacagim once ingizcemi gelistirecegim denkliklerimi alip kres vekimya ogretmenligimi yapacagim.Bu surede cocuk bakimi gibi gecici islerde calisabilirim .dedim(Onceden hazırlanmıştırm bu soruya🙂🙂
    Veee vizenizi onayliyorum.iyi gunler dedi.Esas esimi sormam gereken kisiye belkide heyecandan soramadim😔O yuzden sakinlik iyidir.
    Ben mutlu suritik bir sekilde beni karsilayan beyefendiye sonucu soyledim.Tebrik etti.Durumu ilettim.Esimin buraya ilk lotory cikan ben olarak ona eslik etmem gerekir mi dedidim.Hayir o sizinle beraber bunu zaten hakketti sizin gibi tek gelebilir onemli olan randevu alabilsin dedi.Hetkese teşekkür ederek cikinca yuzde gulunce sonucu ifade ediyorsunuz.Cok sukur 1998 yilindan bu yana basvurdugum sans bu sene oldu...oglum mezun olup yuvadan uctugunda. gorev tamamlanmista ..sanki yeni bir baslangicin olusumu gibi ...bu yeni baslangiclarda herkese basarilar dilerim.Bu forum sayesinde yuzlerini gormedigim nice guzel insanla payladimlarim oldu.Bu sayede yalniz olmadigimi gordum
    Sizlere onerim kendi sosyal cevrenizde ki kisilerle bu surecte negatif konusmalara kulak asmayin
    Danisman firmalarla surece ozellikle Türkiye dekiler sakin basvurmayin gereksiz para 250 -- 1800 $ gibi anlamsiz paralar istiyorlar.Evraklari sizin disinizda kimse temin edemez.Istenen evraklar size gelen mailde var
    Size gelen mailde istenenler disinda evrak hazirlamayin
    .Durust ve net konusun
    Bol sanslar...... gelecekte esimle ilgili sureci de faydasi olmasi niyetiyle sizlerle paylasacagim.bu konuda deneyimi olan varsa paylasirsa sevinirim😍🙂

• @mesut57 Basiniz sagolsun

• @mesut57 başın sağolsun, mekanı cennet olsun.

• @mesut57 Allah rahmet eylesin, geride kalanlara sabırlar diliyorum.

• @mesut57 Başınız sağ olsun. Allah sabır versin

• @mesut57 başınız sağ olsun

• ⭐⭐

@mesut57 Kaybınız için gerçekten çok üzgünüm Mekanı cennet olsun size ve ailenize sabırlar diliyorum

• @mesut57 Basınız sağ olsun sabırlar dilerim.. Böyle bir doneminizde buraya bilgilendirme amaçlı ileti yazabildiginiz için çok teşekkür ederim.

• 14 Kasım da randevum onaylanmis ama esimin annesi rahatsizlandigi için (esim aslinda hep gelip gelmeme konusunda kararsizdi ve ogun belki gelir diye umarken annesi tekrar kotulesti..) Bu surece benzer bir sureci yaşayan @Mesut beye tekrar baş sağlığı diliyorum. Tekrar randevu talebi konusunda cok yardimci oldu. Ben bugun esim icin http://www.ustraveldocs.com/tr/en/ adresinden randevusunu olusturmak istedigimde
    Uzgunuz birincil basvuru sahibi cagri merkezini arasin ifadeli bir m esaj aldim.Ben de 08503901950 numarayi aradim .Sagolsun pasaport numarami ben 1. Basvuru sahibi oldugumdan henuz benim dosyam devam ettigi icin esim icin islem yapamayacagini.Ama [email protected] adresine mail atmami durumu izah etmemi esimin dosyasinin dependent oldugundan....diye acik bir mail atmami bununda uzun sure aldigindan dolayi dosyamin kapanmasini beklemeden mail atmami istediler benim dosyam kapaninca onlari tekrar aramami istediler.Bu konuya benzer kisiler varsa umarim faydasi olur.

• ⭐⭐

@mesut57 Başınız sağ olsun, yattığı yer incitmesin.
    Sabırlar diliyorum size de

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay hem çok güzel anlatmışsınız, hem de çok güzel almışsınız vizenizi, tebrik ederim 🙂
    sıra eşinizde, inşallah onun da sürecini (o istiyorsa tabi) başarıyla tamamladığınız haberini alırız yine sizden.
    Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim 🙂

• @tulay hanım tebrik ederim. Yolunuz açık hersey gönlünüzce olsun

• @mesut57 başınız sağolsun. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun. Sizlerede sabırlar diliyorum.

Benzer Başlıklar

• 3440
  • 15677
  • 2688
  • 516
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

135

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |