DV2026 Mülakat Deneyimleri
-
@chefozy tebrikler, gözünüz aydın! Chicago’yu seçecekseniz şehrin kuzey ve kuzeybatı suburb’lerinin listenizin başında olmasını tavsiye ederim 🍀👍
-
Evet arkadaşlar vizem 5 Kasım günü onaylandı. 28 yaşımda bekar bir erkek olarak süreç boyunca yaşadığım bütün deneyimlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu yolda yeşilkartforum'un desteği ve bilgisine çok teşekkür ederim.
3 Mayıs akşamı sonuçlar açıklandı ve o andan itibaren bütün süreçte ne yapmam gerektiğinin araştırmasına girdim. Mevcut bir pasaportum vardı ancak Aralık 2025'te biteceğinden yeni pasaport çıkardıktan sonra DS-260 formunu doldururum diye bir düşünceye girdim ancak bi kaç yerden okuduklarıma göre buna GEREK OLMADIĞINI, mevcuy pasaportum ile formu tamamlayıp yeni pasaport çıkarttığımda bunu yanımda götürmemin YETERLİ olduğunu öğrendim ve 4 Mayıs günü DS-260 formunu doldurdum. Bundan sonrası zaten uzun bir bekleme süreci.
Ekim 2025'e geldiğimizde forumu takip ederken benzer case number'a sahip olan talihlilere randevu maili geldiğini gördüm ve beni endişelendirdi. Bana henüz hiçbir mail ULAŞMAMIŞTI. Bunun üzerine KCC'ye mail atarak bir sorun olup olmadığını sordum. 3 gün sonra (6 Ekim 2025); sistemsel bir sorun olduğunu, çözmeye uğraştıklarını ve Ankara'da randevumun 5 Kasım tarihine verildiği bilgisi geldi. Önümüzdeki 1 hafta içerisinde randevu onay maili ulaşacağı yazıyordu. 10 Ekim'de randevu onay maili geldi ve dvprogram.state.gov'a bakmam gerektiği yazıyordu.
Randevu tarihine 1 aydan bir az süre vardı bu yüzden biraz gerekli olmayan bir telaşa girdim.
Gerekli belgeleri temin etmeye çalıştım.Unganlar'dan randevuyu en geç 3 Kasım'a alabiliyordum ama riske atmamak adına 31 Ekim'e aldım. Unganlar'a İzmir'den 31 Ekim 04.30 uçağı ile Ankara'ya gittim. Esenboğa'ya indikten sonra 06.20'de kalkan 442 no'lu EGO otobüsüne bindim ve GÜVENPARK (Kızılay Meydanı) durağında indim. Kahvaltı vesaire vakit geçirdikten sonra yine aynı duraktan 437 numaralı kuğulu park'tan geçen bir EGO otobüsüne binerek konuma ulaştım. (konum haritalarda düzen laboratuvarlar grubu kavaklıdere şubesi olarak geçiyor)
9.35 gibi unganlara geldim 9.45 randevum olduğunu söyledim siz oturun biz sesleneceğiz dendi kısa bir süre içerisinde beni çağırdılar pasaport ve aşı kartlarını istediler.
Aşı kartım yok dedim sorun değil dendi. DS-260 formunu doldururken eski pasaportumu girmiştim randevuyu yeni pasaportumla aldığımı belirttim ve yeni pasaportumu verdim. (her iki pasaportumu da yanımda getirdim sadece yeni olanı aldılar) webcam ile fotoğrafım çekildi ve bir imza kağıdı verilerek 5. kata kan vermek için çıkmam istendi. 5. katta dosya ve pasaportumu verdikten sonra ismimi seslenmelerini bekledim. ismim seslenince 1990,25 TL bir ödeme yaptım ve kan verdim. ardından 3. kata inmemi söylediler. 3. katta yine pasaport ve imza kağıdını verdim oturup dinlenin size sesleneceğiz dendi. 10-15 dakika sonra seslendiklerinde akciğer grafisi çekildi ve 4. kata geri gitmem istendi. 4. kata geri döndüm pasaportumla beraber imza kağıdını verdim. 11.45 te muayneye gelin diyip beni saldılar. bu işlemler yaklaşık 50 dk sürdü 10.35 gibi bitmişti. 1 saat etrafta dolaşıp geri döndüm 11.45 te olan randevuma anca 12.25te girebildim. sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde muayne önlüğü giydim doktor muayne yaparken sorular soruyor astım, kansızlık, böbrek hastalığı, karaciğer, kalp hastalığı dövme piercing var mı sigara alkol uyuşturucu kullanımı gibi sorularına evet hayır şeklinde cevap veriyorsunuz. nereye gitmek istediğinizi ne iş yaptığınızı soruyor. sol ve sağ kola aşılarımı yaptıktan sonra hayırlı olsun diyerek giyinmem için odadan çıktı.
Sekretere giderek muaynemin tamamlandığını söyledim. İşleminiz tamam sadece göğüs filminde bir sıkıntı olması durumunda saat 15.00'e kadar arayarak tekrar çağırabileceklerini söyledi. Ancak sorun olmadı ve çağırmadılar. Sekretere akşam İzmir'e döneceğimi dosyamı 4 Kasım tarihinde Ankara'ya tekrar geldiğimde alacağımı söyledim. Sabah 9 Akşam 5 aralığında istediğiniz vakit alabilirsiniz dedi.4 Kasım’da tekrar Ankara’ya gittim ve ilk işim unganlar’dan dosyamı almak oldu. Dosyamı aldım ve sonraki gün için bütün evraklarımı kontrol ettim. Her şey tamamdı.
5 Kasım sabahı ABD Büyükelçiliği önüne geldim. Randevum 08.00’da olmasına rağmen ben 07.10 gibi ordaydım. Herkes anlamadığım bir sıraya girmişti. Oradaki polis sıraya girilmesine gerek olmadığını, randevu saati gelenleri çağıracaklarını belirtti. 07.30 - 07.45 ve 08.00 randevuları olarak adım adım içeri alındık. Bahçede içeri girerken sadece pasaportunuzu hazırlayıp bekliyorsunuz. Sıra bana geldiğinde 2 pasaportumun olduğunu belirttim. Görevli personel çok güler yüzlü bir şekilde sadece yeni olanı vermemin yeterli olduğunu söyledi. Daha sonra ismimizle çağırdıklarında X-Ray’den geçtik ve mülakatların yapıldığı binaya doğru yürüdük. Binadan içeri girince greencard randevusu olanlar direkt 330 doların ödendiği vezneye gidiyor. Ödeme işlemi ile birlikte size bir sıra numarası veriliyor. Numaranız ilk kez yandığında evrak teslimi için yanmış oluyor. Görevli sırayla istediği belgeleri söylüyor.
Benden istedikleri:
Nüfus Kayıt Örneği
Adli Sicil Belgesi
Askerlik Belgesi
Banka Hesap Dökümleri
Diplomanın Aslı ve Fotokopisi
Sağlık Muayenesi ZarfıBen ek olarak yanımda ikametgah belgeleri, ustravel transaction complete barkodu, tapular, konsolosluk maili, dv260 formu çıktısı gibi evraklar da götürdüm ancak hiçbirine gerek yok dedi.
Pasaportunuz yenilenmiş güncelliyorum dedi. Ayrıca ADB’deki adresi değiştirmek isteyip istemediğimi sordu. Ben DV260 formuna adres yazmamıştım o yüzden evet diyip bir kağıda yazdığım adresi görevliye ilettim ve sisteme ekledi. Mülakatı hangi dilde yapacağımı sordu, Türkçe dedim.Daha sonra yan tarafa geçin orada tekrar numaranız yandığında mülakatınızı gerçekleştireceksiniz dediler. Yan tarafa geçtim ve çok kısa bir sürede numaram yandı.
Görevli felaket türkçesiyle verdiğim bilgilerin doğruluğuna yemin ettirdi.
Sorduğu sorular şunlardı:
-Amerika’da hangi eyalete gideceksin?
-Neden Florida?
-Ne iş yapıyorsun?
-ABD’de ne iş yapmayı düşünüyorsun?
-Daha önce hiç evlendin mi?
-Evlenmeyi düşünüyor musun?Bu sorulara kısa kısa yanıtlar verdim. Görevli sürekli dosyamı kurcalayarak beni biraz gerdi. Daha sonrasında diplomamın orijinalini, banka dökümlerini ve 2 ADET FOTOĞRAFIMI (olay burda ilginçleşti) geri verdi.
Görevliye size fotoğraf gerekli değil mi? Diye sordum ve gerek yok dedi.
Çok garibime gitti ancak vizeniz onaylandı size 1 hafta içerisinde mail ulaşır dendi. İçimde şüpheli bir sevinçle oradan ayrıldım.5 Kasım akşamı İzmir’e döndüm. Ertesi gün bir telefon geldi. -Merhaba ABD Büyükelçiliğinden arıyorum Bora Çiçek ile mi görüşüyorum.
- Evet buyrun
-Bora bey tam vizenizi basıyorduk dün arkadaşımız bir yanlışlık yapmış..
+?????
.. fotoğrafları size iade etmişler. - Ben arkadaşınıza fotoğrafları bana geri verirken sormuştum bana gerekli değil demişti.
-Evet doğrudur - Ne yapacağız şimdi?
-Ankara’da mısınız?
+Hayır, İzmir’e döndüm burda yaşıyorum.
-Tamam sorun değil, biz fotoğrafınızı sistemden çıkarmaya çalışacağız, çıkaramazsak gün içinde sizi tekrar arayıp fotoğrafları postalamanızı isteyeceğiz.
+Tamam teşekkür ederim.
Bu telefon konuşmasından sonra ilk işim fotoğrafçıyı arayıp çekildiğim fotoğrafın dijital kopyasını istemek oldu. Çok sağ olsunlar 1 saat içinde fotoğrafı bana mailden ulaştırdılar. Ben de ankara’ya bu şekilde bir telefon aldığımı bir aksilik çıkmaması adına fotoğrafın dijital halini onlara mail attım. Bir dönüş gelmedi. Araya hafta sonu girdi ve 10 Kasım pazartesi beni tekrar aradılar. Bora bey mailinizi de aldık ancak fotoğraf sorununuz çözülemedi bize postalamanız gerekiyor şeklinde. Ben de fotoğrafları bir zarfa koyarak 11 Kasım Salı günü büyükelçiliğe postaladım. PTT ile yolladığıma pişman oldum 3 günde anca teslim edebildiler. Şu an tekrar araya hafta sonu girdi ve elimde ne bir pasaport ne bir mail var. Pazartesiyi beklemekteyim. Umarım bir an önce sorunsuz bir şekilde pasaportuma kavuşabilirim.
- Evet buyrun
-
@chefozy tebrikler, bundan sonrasında işleriniz su gibi aksın, hayalleriniz gerçek olsun, mutlu bir yeni hayat diliyorum.
-
@kucurizm çok teşekkür ederim.
-
@Bora-Çiçek vize onayınız için çok tebrik ederim, pasaportunuza da bir an önce kavuşmanızı diliyorum. Pasaportuna birkaç gün geç kavuşmuş biri olarak yaşadığınız stresi tahmin edebiliyorum, ama biteceğini bilmek de bir şeydir 😏 yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, bundan sonraki işleriniz hiçbir engele takılmasın, su gibi aksın 🙏
-
@burkingham eveeett. o benim :)
senide çok tebrik ediyorum. yolumuz yollarımız açık olsun. sağlık ve mutlulukla -
@aysegul tesekkur ederim umarim herkesin hayalleri gerceklesir.
-
@ATS16 tesekkur ederim. Her ne kadar sikagoyu sevsemde isin lokasyonuna gore yasayacagimiz yer belli olacak.
-
Arkadaşlar hatırlarsanız Annemin rahatsızlığı nedeniyle mülakat erteleme talebi yapmak zorundaydım Annem vefat etti 5 gün sonrasında 7 Kasım randevuma katılamadık talebime olumlu dönüş yaptılar Aralık ayında 4 farklı tarihe randevu sundular bende 15 Aralık ı seçtim onaylandı maili de aldım.Böyle bı durumla karşılaşan olursa özelden de yazabilir aşamaları anlatırım.
-
@mesut57 Allah rahmet eylesin,Mekanı cennet olsun.Allah sabır versin.Başınız sağ olsun.
-
@mesut57 başınız sağolsun, mekanı cennet olsun anneciğinizin.
-
@mesut57 basiniz sagolsun
-
@mesut57 öncelikle başınız sağolsun. Talebinize olumlu yaklaştıkları ve alternatif sundukları için sevindim. Dilerim sürecin devamı da gönlünüze göre devam eder.
-
@mesut57 hatırlıyorum, başınız sağolsun, mekanı cennet olsun anneciğinizin 😔 Böyle bir durumda, belki birilerine yol gösterir diyerek deneyiminizi paylaşmanız takdir edilesi, sağolun, mülakatınız için de şimdiden bol şans.
-
@mesut57 Başınız sağ olsun. Mekanı cennet olsun.
-
@mesut57 başınız sağolsun.Allah sabir versin
-
@Bora-Çiçek tebrikler .Emin8m oisa surede elinize gececektir.Yeni hayatinizda basarilar
-
Merhaba ,14 Kasim saat 8.00 randevumda vizem onaylandi..Öncelikle yesilkartforum un kurucularina ve buraya destek veren herkese cok teşekkür ederim. Sizlerle bu sureci detaylı olarak paylasip diger talihlilere faydasi olmasini diliyorum.
4 MAYIS 2025
Lotory sonuclarini öğrendim.Gece oglumun ucagina 4 saat varken biz Ds260 formu doldurduk .Maalesef adres bilgisinde hata yaptigimiz icin 3,4 gun sonra tekrar mail atip duzelttik.Esimin formunu ayin 6 sinda doldurduk.
Bana donusleri iki gun sonra oldu. Tum bu yasizmalari ds260 formu duzeltme talep formuyla yaptik.Bekleyis basladi...
16 Ekim
Ankara-Public den mail geldi randevu tarihimiz beldi oldu.
22 Ekim Unganlar randevusunu aldim.Öncelikle ilk randevuyu ben(ilk talihli bendim) aldim aslinda daha gec alabilir misim.Esime 7 Kasima aldik . Asi kartimi babam eski asi karti formuna yazmisti ben de ona bakarak bir cocukluk asi karti hazirladim
ama hic geek yokmus doktor onun yalan beyan olabilecegini soyledive ayrica saglik bakanligi sisteminden yetiskin asi karti aile hekimimden imzali aldim.Etlik sehir hastanesinde enfeksiyon bolumunde asilarim icin test yaptirdim .Bazi yetiskin icin vurulabilecek hepatit B gibi asilarinizi ilk dozu Sehir hastanesi yaptirdim. 765tl asiyi alip saglik ocaginda 2. Dozu yaptirdim.
Unganlarda 22 ekim de
Pasaport
Asi karti yetiskin+ kendi hazirladigim cocukluk asi karti
Hastaneden aldigim asi antikor testim
Randevu ciktisi
Kulandigim ilac
Ankarada yasadigimdan Kızılay merkeze geldim oradan kugulu park duragina giden otobusler var .5.6 dk orada oluyorsunuz. Kime sorsaniz yardimci olurlar.Taksi ile indi bindi mesafesi . Durakta inince karsida parkin yaninda ki binada 4.katta pasaportlarimi ve getirdigim belgeleri verdim hastane dokumunu geri verdi. Fotoğraf cekti ve kagitlari imzaladim. Yarim saat sonra cagrildim. Maskemi taktim iceride tartildik boyumu olctu sonra önlük giyildi.Dr bey hazirladigim asi kartimin yalan beyan oldugunu o yuzden onu dikkate almiyacagini soyledi.Ben eski belgeden hazirladigimi soyledigimde niyetim8n kotu olmadigini bildigini beni bilgilendirmek istedigini soyledi.Mulakatin ilk asamasi buradan başlıyor dedi o yuzden burasi onemli dedi. Ameliyat olup olmadigimii sordu . Sigara alkol kullanip kullanmadigim, yakin gozluk vardir dedievet hem yakin hem uzak🙂 o sirada asilar yapilmis .
Ben de dr beye esimin koah hastasi oldugunu bunun vizesini etkileyip etkileyemiyecegini sordum.O da burada onemli olanin toplum sagligini tehlikeye atacak bir hastalik olmamasi tüberküloz gibi boyle durumlarda da tedavi ediyoruz ayrica bizim buyuk bir sistemimiz var bu sistemden kisinin nesi var goruyoruz o yuzden yalan beyan bu sureci en cok baltayan faktor dedi.!!!!!
440 $ odedim yukarida ust katta rontgen cektirdim 1400 Tl odedim hepsini kredi kartiyla odedim. Yabanci ulke kredi karti kabul etmiyorlar. Aksama hazir olur dediler 3 e kadar aramamissak sorun yoktur dediler.
Bu arada dr randevumu keske randevuma 1 hafta kala alsam daha iyi olurdu.cunku Doktor randevu gununuz yani asilarinizin vuruldugu gunden 6 ay sonra muhakkak amerikaya girmek gerekiyor mus.
Esim annesi rahatsizlandigindqn 7 kasimda dr randevusina gidemedi
14 Ekim saat 8.00 randevu günü
Ankara da yasadigimizdan 6.40 evden ciktim saat 7.00 konsolosluktaydim esim maalesef gelemedi annesinin rahatsizligi devam edince
ben yalniz katildim.( Bu arada serumla ayakta duruyordum ben de 1 haftadir kusuyordum)
Giriste polisler saatinize gore sira olusturuyorlar.cevrede kafeker var rahatlikla emanet aliyorlar makul olmayan ucretlerde. Polisler uyariyor zaten araba anahtari cuzdan alabilirsiniz ama elektronik hicbirsey istemiyorlar.sigara cakmak onlarida istemiyorlar.Evraklari posette olanlari aldilar iceriye. Biz de green cardtan cok normal vizeler coktu hatta ogrenciler. Acik alanda siraya girdik sira ilerledikce binadan ilk bolumde pasaportunuz aliniyor sonra diger yerden caglriliyorsunuz iceri aliniyorsunuz .Herkes guler yuzlu ve yardimci oluyorlar rahat olun. Iceride paltolarinizi esyalarinizi ve gozluk cepte ne varsa konuluyor kisa bir x rayden geciyorsunuz. Sonra bahce kapisindan geciyoruz.orada uzerinizi giydikten sonra 50 metre yurudukten sonra ana bina ya geliyorsunuz. Ana binada girince tatlis bir hanimefendi karsiliyor green card oldugumu soyleyince 10 adim sonra iletide ki sandelyelere oturdum.Nazik kibar bir beyefendi benim yanima gelince ona esimin randevuya katilamadigin annesinin rahatsizlandigin8 soyledim o da bunu muhakkak bankoda ki kisilere sormami soyledi .Para odenecek bankoya gitmemi soyledi.pasaportu verdim Bankoda 330 dolar odedim .bana iki ayni numaraya sahip fis verdi odeme makbuuzu verdi . Ben yine esimin durumunu anlattim o da gorusmede muhakkak belirt dedi. Numaralari bekledim. 1 dk sonra 16 numarali bankoda evrak teslimi yaptim
Pasaport oncelikle
1.🎃finans dokumumu istedi .(ben bankadan vize icin 6 qylik hesap dokumu ve varlik dokumu ayrica amerika buyukelciligine verilmek uzere varligimi gosteeren ust yazi aldim.) Beyefendi benden sadece varlik dagilimim oldugu kagidi ve ust yaziyi aldi.Imza surkulunu ve 6 aylik hareketlerin oldugu kagitlar(15sayfayi) iade etti.Ama bizden istiyorlar siz az cok demeden goturun onlar iade ettsin.Yani fazla dokum istemiyorlar.
Sgk maas dokumunu maasimi aldigim banka dokumumu vereyim dedigimde gerek yok bu yeterli dedi.Benim bankada 15400$ vardi bunun 6000$ Gorusmeden bir gun once yatmisti ve ben hasta hasta yeni dokum aldim.Ama bunu pdf olarak imzali bankadan istemeniz yeterliymis. Onu bastirp goturebilirsiniz.
2.🙂2 fotograf
3.doktor belgesi
4 evlilik cuzdani asli ve fotokobileti 2 adet
O sirada musade istedi gitti sonra geldi oldukcq kibar guleryuzlu bir beyefendi özür diledi ben de tam tersine heyecanım yatisiyor dedim.😀😀gulduk karsilikli
5 nufus kayit örneği
6.adli sicil kaydi istedi.
7 diplomanizin asli ve fotikopisi dedi ben de iki var dedim (ODTÜ kimyai stanbul universitesi cocuk gelisimi) hangisini vereyim dedim .O da en son olani yeterli.
Adamlar az evrak istiyorlar is yuklerini azaltmak istercesine
Ben en son istanbul olunca onu vedim. Beyefendiye esimin durumunu anlattim🤣🤣🤣🤣eger randevu yeri bulabilirse eylul2026 kadar vakti var dr randevusunuda tamamlasin gelsin.dedi .Evraklar sadece E devlet ciktilarinii alsin fazlasina gerek yok dedi.
Adli sicil
Nufus kayit
Dogum belgesi
Evlilik cuzdani
Fotoğraf
Diploma
(Soylemedi ama herhalde yeniden finans dokumu koyacagiz)
Sonra mülakat icin beklememi soylediler
Mulakatta sarisin gozluklu hanimefendi ile yaptik
Ingilizce biliyormusun
Biliyorum ama turkce istiyorum dedim
Esiniz nerede dedi.Annesi rahatsizdi gelemedi dedim tamam dedi .Onun kotu turkcesi ile devam ettik. Yemin edecegiz dedi tanam dedim o sag dedi ben solu kaldirdim heyecandan 😀😀😀 duzelttim tabii sonra parmak izleri ,
Ilk evliligin mi,
Yurtdisinda yasadin mi,
Hic yurtdisina ciktin mi bu yurtdisi sorusunu evrak alirken de sordular
Amerikaya daha once gittin mi
Amerikada nereye gideceksin dedi ben de once yigenim8n yanina gidip green card alacagimi sonra san fransiscoda arkadisimin yanina gidecegimi ondan sonra karar verecegimi soyledim
Orada calisacakmisin dedi
Evet , cslisacagim once ingizcemi gelistirecegim denkliklerimi alip kres vekimya ogretmenligimi yapacagim.Bu surede cocuk bakimi gibi gecici islerde calisabilirim .dedim(Onceden hazırlanmıştırm bu soruya🙂🙂
Veee vizenizi onayliyorum.iyi gunler dedi.Esas esimi sormam gereken kisiye belkide heyecandan soramadim😔O yuzden sakinlik iyidir.
Ben mutlu suritik bir sekilde beni karsilayan beyefendiye sonucu soyledim.Tebrik etti.Durumu ilettim.Esimin buraya ilk lotory cikan ben olarak ona eslik etmem gerekir mi dedidim.Hayir o sizinle beraber bunu zaten hakketti sizin gibi tek gelebilir onemli olan randevu alabilsin dedi.Hetkese teşekkür ederek cikinca yuzde gulunce sonucu ifade ediyorsunuz.Cok sukur 1998 yilindan bu yana basvurdugum sans bu sene oldu...oglum mezun olup yuvadan uctugunda. gorev tamamlanmista ..sanki yeni bir baslangicin olusumu gibi ...bu yeni baslangiclarda herkese basarilar dilerim.Bu forum sayesinde yuzlerini gormedigim nice guzel insanla payladimlarim oldu.Bu sayede yalniz olmadigimi gordum
Sizlere onerim kendi sosyal cevrenizde ki kisilerle bu surecte negatif konusmalara kulak asmayin
Danisman firmalarla surece ozellikle Türkiye dekiler sakin basvurmayin gereksiz para 250 -- 1800 $ gibi anlamsiz paralar istiyorlar.Evraklari sizin disinizda kimse temin edemez.Istenen evraklar size gelen mailde var
Size gelen mailde istenenler disinda evrak hazirlamayin
.Durust ve net konusun
Bol sanslar...... gelecekte esimle ilgili sureci de faydasi olmasi niyetiyle sizlerle paylasacagim.bu konuda deneyimi olan varsa paylasirsa sevinirim😍🙂 -
@mesut57 Basiniz sagolsun
-
@mesut57 başın sağolsun, mekanı cennet olsun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum