ODY NIN AMERİKAYA GİDİŞİ. BASIK BURUNLU AKTARMALI UCUŞLU VE VEKALET İLE GİDİŞİ.
Selam dostlar nihayet köpeğimizi 1,5 yıl sonunda getirebildik . Anlatıkcaklarım uzun uzaya anlattım biliyorum çok uzun ama eminim bunlar sizin çok işinize yarayacak. Benim yaşadığım Basık burunlu ( Tibet spelian) ırk köpeklerin vekalet olarak ve aktarmalı kabin uçuş prokollerini anlatacağım. Tüm sureci kronojik olarak anlatacağım. Bu benim izlediğim yol bu şekilde ilerledi. CDC çok değişilik yapıyor devamlı güncel bilgileri takipte kalın. ; Titrasyon testini yaptırmak ile başladık. Bursada kuduz aşısı 13/04/2025 Numene alımı 18/07/2025 , ankara ya 23/07/2025 te gitti. Bize sonucun gelmesi 22/09/2025 tarihinde ulaştı. Ody miz eşmizin üzerine ben refakatçı olarak getirdim yorumları okuduğumda genelde THY yolları refakatçi kabul etmediğini öğrendim Bunun içinde . 28 EYLUL 2025 tarihinde Lufthansa Air ways den 4 kasım 2025 frankfurt aktarmalı – dönüş 11 kasım 2025 İstanbul frankfurk aktarmalı uçak biletini aldım. NOT: Burda frakfurt –wshington iki uçuş var birsi 3,5 saat aktarmalı Amerikan airlines diğeri Lutfhansa 5,5 saat akratmalı ben lutfansa olanı seçtim. (891 dolar ) Akabinde LUTFHANSA air costemer servisne canlı chat ile bağlandım ve bana bu linki attı https://www.lufthansa.com/cd/en/register-animals-cabin.html Bu linke adınız soy adınız uçuş numrası köpeğinizin yaşı cinsi , chip numarası gibi nerde taşınacağı ile ilgili ; formu dolduruyorsunuz. ben kabinde seyehat seçeneğini tıkladım ve sizi bir sayfaya yönlendiriyor ödeme sayfası 130 dolar gözüküyor fakat ödeyemiyorsunuz çünkü amerikadaki cdc den onay istiyor. sonrasında 30 eylül günü CDC e dog import forumunu doldurdum sadece 15 dk içersinde import fomunu onayı geldi. Ama mikcrochip certificate formunun geçerliklik süresi 30 gün geçerli. CDC formu 11/11/2025 tarhinde oğlumuz gelecek ilgili cdc formunu aldık. Tekrar lutfansaya costermer servi chat ile bağlatı kurdum. onlardan bir belgemin geçerliklik süresi 30 gün olduğunu bunun içinde en erken 12 ekimde bu belgeleri yüklebileceğimi söyledim. Onarda bana bu link vererek rezervasyonunuz bağlantı kurun dediler. Hemen 30 dk içersinde costomer servis ten size aradık ulaşamadık lütfen costmer sersiv ile bağlatı kurun maili geldi. Yine chat ile bağlantı kurdum ve onlar İstanbul – frakfurk için pet kabul ettikleri ama frankurt – washington için onay beklediklerini yazdılar. Ara ara lutfansa ile canlı sohbet ile rezervasyonun durumunu kontrol ettim belgeleri yüklemem gerektiği ile ilgili dönüşler aldım. CDC den yabancı aşılı köpeklerin getirilmesiile ilgili sayfa burda https://www.cdc.gov/importation/dogs/foreign-vaccinated-high-risk-countries.html burayı detaylı okudum. Sonrasında CDC onaylı hayvan bakım tesis var oradan randevu almanız gerekli liste burda https://www.cdc.gov/importation/dogs/approved-care-facilities.html ben washinhton dulles ineceğim için burdan mail tıkladım https://penderpetretreat.com/acf-reservations/ size hemen dönüş yapıyorlar formu nasıl doldurmanız ile ilgili bilgi ve ücret miktarının bulunduğu maili gönderiyorlar. Bizim 1192 dolar tutu. Kontrattı imzaladığınızda ve ücreti ödediğinizde sizin ile ilgilenen bir kişi atıyorlar size tüm prosüdürlerde çok yardımcı oluyorlar. Belgeler ile ilgili güncellemeleri bu kişi üzerinden yönlendirmeleri ile rahatça yapabiliyorsunuz o yönden sıkıntı etmeyin. Odymizin resimlerini çektik formu gönderdik. Fakat microhip rabbies formu için 3 hafta kala yüklememiz gerektiğini söylediler. Bu form çok sıkıntılı İngilizce harfler ile tarihleri AY/GÜN/YIL ŞEKLİNDE DOLDURUN İngilizce karakterli doldurun ve sadece imza kısmı el yazısı ve damga TC resmi mühür kısmını unutmayın. ( devlet veterneri G bölümü) diğer tüm yerleri bilgisayar yazısı ile doldurun. Biz bu form için 4 defa vetener il tarım arasında mekik dokuduk hep bir eksik çıktı. 22 ekimde tüm belgeleri tamamladık.
- Dog import
- Acf reservasyon pender bilgi formu online olarak dolduruyorsun köpeğinizin bilgileri ve fotoğrafları var ve aşı bilgilerinide görüntülü yükledim.
- Titrasyon test sonucu
- Mikro chip Rabiies formu son 3 hafta kala iyi dediler biz en son 22 ekim 2025 de hallede bildik .
- Vekaletname (Eşimin üzerine Ody miz) 19 dolar ( Washington Büyük Eliçiği) Çok selamlar onlara buradan
- Tarım Bakanlığından Yurdışı çıkış izni ( Türkiye de halledicem)
Bu belgeleri tamamladığınızda sizin adınıza AFC yetkili bu belgeleri cdc yüklüyor 1 saat içinde CDC den randevnuz comfirm edilmiştir 11 kasım 2025 sizi bekliyoruz lütfen bu maili gümrük görevlisine gösterin diye mail geliyor. Bu arada ACF size ne yapnız gerektiği ile ilgili mail atıyor.
22/10/2025 Lutfansanın https://www.lufthansa.com/ae/en/support/upload.html den 4 belgeyi yükledim , dog import. Afc reseservations, titrasyon test sonucu , mikrocihip rabies formu yükledim. Canlı chat ten durumu hergün kontrol ettim. Sonrasında Lutfansa dan köpeğinizi ekliyorsunuz. https://www.lufthansa.com/cd/en/register-animals-cabin.html bu linkten Ody ekledim. Sonrasında hemen canlı destekten hemen bağladım , Canlı destek ücreriti ödemlisiniz isterseniz müşteri temsilcine telefonunuzu yönlendirebilirim dedi. Hemen Amerikan numarımı verdim 15 dk içersinde +49 numralı telefon geldi (Eda hanım, burdan çok sevgiler ona )telefonda Luthfansa bu konuda çok deneyimli Türk birisini yönlendirdi sağolsunlar. Hemen kredi kart bilgilerimi verdim. Bilet confirmettim hemen maillinize booking geliyor.
Amazondan 59 dolara çanta aldım 55x40x23 (21,65 incx15,75 inc x9,06 inc) cm ebatlarında 18x13x9,5 inc ebatlarında bula bildim Fakat genelde küçük geldi hemen amazona iade ettim Türkiyeden temin ettmeye çalıştığımda ise o ölçülerde çanta bulmak zor bende petsmarttan 18-11-11 inch (45,7 cmx28cmx28cm) ebatlarında Top.Paw marka idata onaylı çantayı aldım 45 dolar civarında . gelirken oğlumuz çok rahat etti içinde
TÜRKİYE AYAĞI ; Abim Cüneyt bu konuda çok teşekkür ediyorum Tarım il bu kısmı abim halleti. 7 kasım 2025 Bursa il tarıma gittik Vetener ön kontrolü için gelin bir bakalım dediler sadece çip kontrolü yaptılar. Uçuşunuza 48 saat kala olmadı için 10 Kasım Pazartesi gelin bekliyoruz dediler. Bu arada önemli bir bilgi Bizim ikametgahımız Virginia olduğu için ve oğlumuz eşimin üzerine olduğu için Washington TÜRK konsolosluğundan vekaletname almıştık bize hiç sormadılar ben sadece Bursadaki babamın ev adresini kendim orda yaşıyorum dedim sıkıntı çıkmadı. Bu arada Bursa İl Tarımda çalışan ekibe çok teşekkür ediyorum çok yardım ettiler ; eğer sorun çıksaydı size TURİST olarak belge hazırlıyacaktık dediler. Yurtdışı çıkış harcı 2510 tl nakit ödedik. Ve Belgemizi aldık.
10 Kasım saat 23:00 İstanbul hava limanina çıktık. Uçağımız 11 kasım 2025 06:30 da LUTFHANSA Konuturı K41-43 arasında Kuantuar saat 04:00 te açıldı. Beni hemen ön sıraya aldılar Pasaortunda son kuduz aşısını resmini çektiler, Tarım il sağlık yurt dışı çıkış belgesini çektiler, Birde CDC sin gelen son onay mailini çektiler. O kadar sonrasında aktarmalı olduğu, için iki bilet verdiler. İstanbul hava limanında Pet tuvalaeti var ama bizimki yapmadı Normal alana çişini yaptı. Bunu tahmin ettiğim için çiş pedleri var onlardan almıştım 3 tanesini 2 ye böldüm peçete gibi çantasının yanına koymuştum onlarla çişini sildim. Birde anti baktiriyel ıslak mendil vardı onlarla orayı sildim. Aynı sorunu frankurt hava limanında yaşadım dulles ta da hayat kurtatıyor bilginiz olsun. . NEYSE İstanbul havalimanında F05 kapısında uçağa biniyorsunuz. Rütin Amerikya giriş protokloleri yapılıyor Ve nihate uçabindik. LUFTHANSA E09 numralı koltuk verdi exit bir çıkış önü ve yanında boşluk var mükemmel koltuk dostunuzu yanınza rahatça koyabiliyorsunuz. Hostesler uçağa bindinizde çantasının kapalı olması gerektiğini ve koltuğun altında olması gerektiğini söylüyorlar bizimki iki saat inanılmaz stres yaptı. Ağladı devamlı havladı. Hostes bantaniye getirdirdii üstünü örtük yok çok ağladı. Bunu tahmin etmiştim. Daha önce veterenere gittip sakinleştirici istediğimizde veternier biz tavsiye etmiyoruz demişti bende veteneri dinleyip almamıştım sakinleştirici, Ödül maması ile atlatmya çalıştım.( Fakat yedi yemeği sonrasında bastı yaygarayı …) )Çünkü indinizde dostunuz sağlıklı görünmeli. sizde tavsiyem bu gibi durumlarda mutlaka yanınza sakınleştirici alın AMA UÇUŞUNUZ BENİM GİBİ 3 SAAT + 5,5 SAAT AKTARMA+8 SAAT UÇUŞ şeklindeyse kesin nasıl ne zmaan kullanılması gerektiğinde Veterner ile iyi bir program yapılmalı. MÜNKÜN OLDUĞUNCA SAKİNLEŞTİRİCİ KULLANMANYIN !!!!!ÇÜNKÜ KİMSE UÇUŞ SIRASINDA BU KÖPEK ÇOK HAVLIYOR SUSTURUN ŞUNU DİYEN OLMADI BU GAVUR DEDİĞİMİZ İNSANLAR İNANIN ÇOK ANLAYIŞLI BU DURUMLARA YANINDAKİ AMERİKALIYA ÖZÜR DİLERİM ÇOK HAVLADI DEDİĞİMDE HIÇ SIKINTI YOK LÜTFEN SİZ RAHAT OLUN SIKINTI YOK DEDİ. Onun için dert etmeyin 2 saat sonra Ody miz pes etti. Frankfurt indinizde Z terminaline gidiyorsunuz. Orada pet tuvalet yok . Onun için çiş pedlerinizi yanınıza getirin. 5,5 saat bekledikten uçağımıza bindik A 20 koltuk yan kotuğumu Lutfhansa boş bırakmış (b20) düşünülmüş bir operasyon planlamış LUFTHANSA burdan onlar ne kadar TEŞERKÜR ETSEM AZ.. Yolculuk 8 saat sürüyor. Ody bir kalkarken havladı sonrasın Mis mis takıldı Çantasının içinde
AMERİKAYA İNDİĞNİZDE : Pasport kontrolunda sınır polisi pasaportunuzu kırmızı bir kutunun içine koyuyor ordan kırmızı çizgiden başka odaya gidiyorsunuz. Burda dikkat etmeniz gereken köpeğinizi çantasında ve ağzı kapalı olmalı. Ben cdc den gelen onay mailinin çıktısını almıştım. Onu gösterdim ve o maildeki çip numarasını kontrol etti bir kağit doldurdu sonra penderin bizi beklediğini söyledi. Sonra dulles hava limanında ki bavul bandın köşesinde kırmızı çizgili alan var oaraya götürüyorlar ve kargo ile gelen köpekleride oraya bırakıyorlar. Orda bekledik 2 dk içerinde pender geldi ody mizi teslim aldı. ( Burda sizin yolculuk sırasındaki kullandığınız çantanız ile birlikte alıyorlar köpeğinizi.) Sonrasında yarına vetenerlerimiz kontrol edip kuduz aşınışı yapacak ve öğleden sonra teslim alırsınız dedi. Akşam mail atmışlar köpeğinizi gezdirdik. Yemek ve su verdik diye gezdirirken fotografınıda atmışlar. Ertesi gün öğleden sonra saat 14:25 gibi mail attılar köpeğiniz sağlıklı gelip alabilirsiniz diye. Gidip Ody mizi aldık. Bu arada unutmadan UÇAK İLE PET TAŞIMA whatsapp grubu var ordaki dostlara çok teşekkür ederim