Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba.

Eşim ve ben Greencardımızla ocak ortası gibi Amerika, California'ya gitmeyi planlıyoruz. Fakat 2 yaşında tekir kedimiz var. Onun da bizimle gelmesi için işlemlere başladık.

Bugün ilçe tarıma gidip mikroçip taktırdık ve hemen sonrasında kuduz aşısını yaptırıp pasaportuna işlettik. Fakat bundan sonraki işlemler ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyoruz. İlçe tarımda en net bilgiyi alabiliriz demiştik fakat oradaki veteriner de bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu konuda büyük bir bilgi kirliliği var. Çoğu kişi AB ve ABD süreçlerini karıştırıyor ve muallak cevaplar veriyor. İlk etapta titre testi yaptırmamız gerektiğini düşünmüştük. Fakat sonra Amerika'ya kedi götüren insanlarla konuşunca ve forumdan okuyunca buna gerek olmadığını düşünmeye başladık. Yine de en iyi cevabı alırız diye bugün ilçe tarımdaki veterinere sorduk. Bize Amerika'nın prosedürlerini tam olarak bilmediğini ama herhalde titre testi yaptırmamıza gerek olmadığını söyledi. Yine de tatmin edici bir netliği yoktu. Bu konuda kafamız hala karışık. Aranızda böyle bir tecrübe yaşamış arkadaşlar varsa bilgilendirebilirseniz çok seviniriz.

Onun dışında ilçe tarımdaki veteriner sanırım Amerika'dan yazılı izin almamız gerektiğini, eğer almazsak kedimizin California'da 21 gün karantinada kalabileceğini söyledi. Bunu ilk defa duydum. Bu izin nedir? Nasıl alabiliriz hiçbir fikrimiz yok.

Son olarak da biz şu an İzmir'deyiz ve kedimizi de ikametgah adresimizin bulunduğu ilçe tarım müdürlüğe götürdük. Fakat uçuştan 48 saat önce almamız gereken belgeyi İstanbul'dan almamız gerekecek. Oradaki ilçe tarımlar yardımcı olurlar mı? Yoksa ikametgah adresiniz burada değil deyip almamız gereken belgeyi vermezler mi? Yine İstanbul'daki bazı ilçe tarımları arayıp bu durumu sormayı düşünüyoruz ama son anda da bir sorun çıksın istemiyoruz. Benzer süreçlerden geçmiş kişiler varsa ve bizi bilgilendirebilirlerse çok memnun oluruz.

Sevgiler

• @efemu35 merhaba, öncelikle kediniz için biletleme işlemini gerçekleştirdiniz mi ya da uçuştaki yerini rezerve ettirdiniz mi? Bu kısım tüm prosedürlerden önce garantiye almanız gereken, öncelikli ilk adım. Kedilerden titraston testi kesinlikle istenmiyor, bu konuda herhangi bir kural değişikliği yapılmadı. Kediniz ile ABD ye giriş yapmak için ABD den herhangi bir izin almanız gerekmiyor ve kedinizin buradan giderken, gerekli aşıları (kuduz) pasaportuna işlenmişse, yurtdışı çıkış izinleri verilmişse herhangi bir karantinaya alınma durumu söz konusu değil. Yurtdışı seyahat izni zaten kedinizin seyahat edebilecek kadar sağlıklı ve sorunsuz olduğunun onayı. Son sorunuza gelince, benzer soruyu daha önce soran bir arkadaş olmuş mu o sebeple araştırmıştım. Yurtdışı çıkış izni, maalesef ikametinizin kayıtlı olduğu ilçe tarım müdürlüğünden alınabilir. Fakat yine de bu konuyu durumunuzu anlatarak “İL tarım müdürlüğü”ne danışın isterseniz. Onlar daha sağlıklı bilgi verebilirler. İlçe tarım detay bilmeyebilir.

• @Megadeth merhaba, aylarca aynı şeyleri yaşadım resmen psikolojim bozuldu. Bir dosya dolusu evrak topladım ya bir şey olursa, aksilik çıkarsa diye. Ama hepsi boşunaymış 😄 görevliler benim kadar detaycı değildi, doğru düzgün bakmadılar bile evraklara. 13 yaşındaki köpeğimi kargo bölümünde chicagoya getirdim, korktu şoka girdi ama anında toparladı kendini. Süreci korkunç hale getiren biziz maalesef. Umarım kolaylıkla geçer

• @flapjack merhaba, 9 yaşında iki köpeğimiz var bizim de. Çok korkuyorum kargo bölümünde bir şey olursa diye. Çok sevindim sorunsuz varmanıza 🙏🏻

• @bkio inanın 10 yıl yaşlandım, İstanbul’dan chicagoya kadar durmadan ağladım. Benimki 13 yaşında, toplasanız 5-6 defa arabaya binmiştir. Ama inanılmaz iyi atlattı. 11 saat uçtuk, uçuştan 2 saat önce kafesine sokup başka bir bölüme aldılar. İndiğimizde vize kontrolündeki polislerin öğle molasına denk geldik, 2-3 saat de orada bekledi. Gördüğümde şoka girmiş çok korkmuş bir haldeydi ama akşam hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etti. Bizden daha iyi tolere edebiliyorlar. Veterinerinizden bitkisel içerikli bir sakinleştirici alırsanız çok daha kolay olabilir.

• @flapjack çok iyi anlıyorum. Ben talihli olduğumu öğrendiğim andan beri köpeklerimiz için ne yapmam gerektiğini araştırıyorum ve onlar için stres oluyorum.

Çok geçmiş olsun, çok sevindim hızlıca atlatmasına. Yeni kıtada musmutlu bir hayatı olsun tüylü dostumuzun 🖤

Bizimkiler arabaya alışkın, birbirlerini görecek şekilde yerleştirilirlerse biraz daha da kolay olur diye düşünüyorum. Yine de çok zor tabi.

Sizden ricam forumu lütfen unutmayın. Sıkıştığımız yerlerde daha önce gidenlere danışmak gerçekten iyi oluyor.

• @bkio evet kediyle giden çok ama kargo deneyimi olan insan çok az maalesef. Burda çok mutlu köpeğim, her yer yemyeşil kendinden geçiyor:) benimki uçaktaki ve karantina merkezindeki tek köpekti. Barınaktan sahiplenmiştim, ilk defa ayrı kaldık ona rağmen çok iyi atlattı. Sizinkiler eminim çok daha rahat geleceklerdir, sıkıntı yapmayın.

• Merhaba, 2026 Ocak sonu Amerika'ya Atlanta'dan giriş yapmayı planlıyoruz. 1.5 yaşındaki tekir kedimizi götüreceğiz. Kuduz aşısını da yaptırdık 2 gün önce. Ancak konuyla ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. Cdc'den baktığımda kediler için herhangi bir ekstra prosedür gerekmiyor ancak eyalete göre değişebilir yazıyor. Atlanta için Georgia tarım bakanlığı sitesini kontrol ettiğimde ise "All dogs and cats entering Georgia must have proof of a current and approved Rabies vaccination, in accordance with the most recent Compendium of Animal Rabies Control published by the National Association of State Public Health Veterinarians, Inc." Şeklinde bir ibare yer alıyor. Burada istenilen kuduz aşısı kanıtı hakkında bilgisi olan var mı? Pasaportuna ve çipine işlenen barkod mu yoksa titrasyon testi mi ?

İlgili sitenin linkini de bırakıyorum;

Bu konuda destek olabilirseniz çok sevinirim.

• @cncncnr Merhaba, kediler için durumu kesin olarak bilmiyorum ancak köpeklerden yola çıkarak şöyle düşünüyorum: Köpekler için kuduz yönergesinde her ikisini de alıyorsunuz. Yani hem titre testi hem de kuduz aşısı formu doldurup kendi veterinerine ve il/ilçe tarımdaki veterinere bu formu imzalattırıyorsunuz. Ben kedimi götürecek olsam ve bu cümleyi okusam mutlaka titre testi de yaptırırdım. Dediğim gibi fikir yürütüyorum. Titre için zaten yalnız kan aldırıyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken nokta kuduz aşısından sonra en az 1 ay geçmeli. Titre testi de uçuştan en az 1 ay önce yapılmış olmalı.

• @bkio aslında biz titreyi de yaptırmayı düşünüyorduk ama aşı olduktan sonra çıkış için geçmesi gereken süre ve prosedürler ile ilgili yetkili olduğunu düşündüğümüz her kişiden farklı bir bilgi geliyor. Mesela titre testinin sonucu 3 ayda gelir diyen de oldu 1 ayda gelir diyen de oldu. Çıkış yapmak için aşıdan sonra 3 ay beklemelisiniz diyen de oldu titre testi sonucu geldikten sonra 3 ay beklemelisiniz diyen de oldu. Çok fazla bir bilgi kirliliği var, zamanlama ve tarihler konusunda emin olamadık.

• @cncncnr Öncelikle CDC’nin resmi sitesinden ve gideceğiniz eyaletin ilgili resmi yönergesini okuyun mutlaka. ( yüksek riskli ülkeler başlığı altında bakmalısınız )

Titre testinin geç gelme ihtimali var ancak biz iki köpeğimiz için yaptırdık geçen ay. Yaklaşık 10 günde geldi sonuçlar. İzlediğim, okuduğum herkesin de bu civarda gelmiş son dönemde.

3 ay Avrupa ülkeleri için ön görülen süre diye biliyorum. Amerika için titre testinin 1 ay önce yapılması yeterli olmalı. Ben böyle not almışım araştırırken. Geçmişe dönük tekrar bakarım ve sizinle ilgili bilginin kaynağını da paylaşırım.

• @bkio çok sevinirim, teşekkürler kıymetli bilgiler için

• ⭐⭐⭐

@cncncnr Selamlar..Bu başlık altında sayfa 80 son ileti yardımcı olabilir.

• Merhaba, 14 Kasım günü 3,5 yaşındaki Tekir kedimle Los Angeles'a kabinde uçacağız. Kedim için kabinde biletleme yaptırdım. Maltepe İlçe Tarım ve Orman Bakanlığıyla görüştüğümde pasaportun ilk üç sayfasının, kuduz aşısı olan sayfanın, uçak biletinin ve bana ait kimliğin ve ikametgahımın fotokopileri ile 48 saat önceden gelmemizi ve işimizin kısa sürede tamamlanacağını söylediler. Kedim daha önceden ameliyat olup sırtında platin olduğundan onunla ilgili de hastaneden Tarım ve Orman Md.lüğüne yazılmış bir dilekçe ve röntgen görüntüleri ile yarın ziyaretlerine gideceğim. ABD kediler için sadece kuduz aşısı istiyor olup karantinaya almıyor. Seyahatten sonra yeni bir şey öğrenirsem tekrar paylaşırım.

• Bu arada Kuduz titrasyonu gerekmediğinden yaptırmadık.

• Herkese merhaba
    Certification of Foreign Rabies Vacc. formunu doldururken Section A ve Section B kısmına aynı şeyleri yazmayı planlıyorum sizce uygun nu?Yani hem sec A hem de sec B kısmında Abd’deki adresimi yazacağım.Yoksa sec A’da Tr’deki bilgilerim sec B’de ise Abd’deki bilgilerim mi olmalı?

• @flapjack
    Çok teşekkürler umarım ben de sorunsuz hallederim her ne kdr dört köpekle imkansız gibi görünse de.

• @efemu35
    Selamlar. Ben bırakın green card'ı turist olarak kedimi nasıl götürebilirim diye çok araştırdım ve netleştim.
    İzninizle aktarıyorum.
    1- Kuduz aşısının Amerika seyahat tarihinden en az bir ay önce yapılmış olması gerekli.
    2- Türkiye ikametgahınızın olduğu ilçedeki, Tarım ve Orman Bakanlığı İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından düzenlenen Veteriner Sağlık Sertifikası.
    3- Parazit aşısının son 3 ay içinde yapılmış olması.
    4-Kediniz kabinde gidecekse; evcil hayvanınızın ağırlığı kafesiyle birlikte 8 kg’ı geçmemelidir. Kafes ebatları 23 cm yükseklik, 30 cm genişlik ve 40 cm uzunluk boyutlarını aşmamalıdır. Ve rezervasyon yaptırmalısınız.
    5- Bende İzmir'deyim. Kedim için İStanbul'dan direkt uçmayı planlıyorum. İstanbul havalimanında kedi ve köpekler için 3 adet oda düzenlenmiş mama ve tuvalet ihtiyaçları için. Bilginiz olsun.
    Hayırlı olsun, Amerika günleriniz kedinizle mutlu olsun.

Dosya Numarasi: 2027EUXXXX
    DS-260 Gonderimi: gg/aa/yyyy
    Saglik Muayenesi: gg/aa/yyyy
    MulakaT Yeri:xxxx
    Vize Mulakati: gg/aa/yyyy
    Vize Onayi: gg/aa/yyyy
    Pasaport Teslimi: gg/aa/yyyy

• ODY NIN AMERİKAYA GİDİŞİ. BASIK BURUNLU AKTARMALI UCUŞLU VE VEKALET İLE GİDİŞİ.
    Selam dostlar nihayet köpeğimizi 1,5 yıl sonunda getirebildik . Anlatıkcaklarım uzun uzaya anlattım biliyorum çok uzun ama eminim bunlar sizin çok işinize yarayacak. Benim yaşadığım Basık burunlu ( Tibet spelian) ırk köpeklerin vekalet olarak ve aktarmalı kabin uçuş prokollerini anlatacağım. Tüm sureci kronojik olarak anlatacağım. Bu benim izlediğim yol bu şekilde ilerledi. CDC çok değişilik yapıyor devamlı güncel bilgileri takipte kalın. ; Titrasyon testini yaptırmak ile başladık. Bursada kuduz aşısı 13/04/2025 Numene alımı 18/07/2025 , ankara ya 23/07/2025 te gitti. Bize sonucun gelmesi 22/09/2025 tarihinde ulaştı. Ody miz eşmizin üzerine ben refakatçı olarak getirdim yorumları okuduğumda genelde THY yolları refakatçi kabul etmediğini öğrendim Bunun içinde . 28 EYLUL 2025 tarihinde Lufthansa Air ways den 4 kasım 2025 frankfurt aktarmalı – dönüş 11 kasım 2025 İstanbul frankfurk aktarmalı uçak biletini aldım. NOT: Burda frakfurt –wshington iki uçuş var birsi 3,5 saat aktarmalı Amerikan airlines diğeri Lutfhansa 5,5 saat akratmalı ben lutfansa olanı seçtim. (891 dolar ) Akabinde LUTFHANSA air costemer servisne canlı chat ile bağlandım ve bana bu linki attı https://www.lufthansa.com/cd/en/register-animals-cabin.html Bu linke adınız soy adınız uçuş numrası köpeğinizin yaşı cinsi , chip numarası gibi nerde taşınacağı ile ilgili ; formu dolduruyorsunuz. ben kabinde seyehat seçeneğini tıkladım ve sizi bir sayfaya yönlendiriyor ödeme sayfası 130 dolar gözüküyor fakat ödeyemiyorsunuz çünkü amerikadaki cdc den onay istiyor. sonrasında 30 eylül günü CDC e dog import forumunu doldurdum sadece 15 dk içersinde import fomunu onayı geldi. Ama mikcrochip certificate formunun geçerliklik süresi 30 gün geçerli. CDC formu 11/11/2025 tarhinde oğlumuz gelecek ilgili cdc formunu aldık. Tekrar lutfansaya costermer servi chat ile bağlatı kurdum. onlardan bir belgemin geçerliklik süresi 30 gün olduğunu bunun içinde en erken 12 ekimde bu belgeleri yüklebileceğimi söyledim. Onarda bana bu link vererek rezervasyonunuz bağlantı kurun dediler. Hemen 30 dk içersinde costomer servis ten size aradık ulaşamadık lütfen costmer sersiv ile bağlatı kurun maili geldi. Yine chat ile bağlantı kurdum ve onlar İstanbul – frakfurk için pet kabul ettikleri ama frankurt – washington için onay beklediklerini yazdılar. Ara ara lutfansa ile canlı sohbet ile rezervasyonun durumunu kontrol ettim belgeleri yüklemem gerektiği ile ilgili dönüşler aldım. CDC den yabancı aşılı köpeklerin getirilmesiile ilgili sayfa burda https://www.cdc.gov/importation/dogs/foreign-vaccinated-high-risk-countries.html burayı detaylı okudum. Sonrasında CDC onaylı hayvan bakım tesis var oradan randevu almanız gerekli liste burda https://www.cdc.gov/importation/dogs/approved-care-facilities.html ben washinhton dulles ineceğim için burdan mail tıkladım https://penderpetretreat.com/acf-reservations/ size hemen dönüş yapıyorlar formu nasıl doldurmanız ile ilgili bilgi ve ücret miktarının bulunduğu maili gönderiyorlar. Bizim 1192 dolar tutu. Kontrattı imzaladığınızda ve ücreti ödediğinizde sizin ile ilgilenen bir kişi atıyorlar size tüm prosüdürlerde çok yardımcı oluyorlar. Belgeler ile ilgili güncellemeleri bu kişi üzerinden yönlendirmeleri ile rahatça yapabiliyorsunuz o yönden sıkıntı etmeyin. Odymizin resimlerini çektik formu gönderdik. Fakat microhip rabbies formu için 3 hafta kala yüklememiz gerektiğini söylediler. Bu form çok sıkıntılı İngilizce harfler ile tarihleri AY/GÜN/YIL ŞEKLİNDE DOLDURUN İngilizce karakterli doldurun ve sadece imza kısmı el yazısı ve damga TC resmi mühür kısmını unutmayın. ( devlet veterneri G bölümü) diğer tüm yerleri bilgisayar yazısı ile doldurun. Biz bu form için 4 defa vetener il tarım arasında mekik dokuduk hep bir eksik çıktı. 22 ekimde tüm belgeleri tamamladık.

1. Dog import
    2. Acf reservasyon pender bilgi formu online olarak dolduruyorsun köpeğinizin bilgileri ve fotoğrafları var ve aşı bilgilerinide görüntülü yükledim.
    3. Titrasyon test sonucu
    4. Mikro chip Rabiies formu son 3 hafta kala iyi dediler biz en son 22 ekim 2025 de hallede bildik .
    5. Vekaletname (Eşimin üzerine Ody miz) 19 dolar ( Washington Büyük Eliçiği) Çok selamlar onlara buradan
    6. Tarım Bakanlığından Yurdışı çıkış izni ( Türkiye de halledicem)

Bu belgeleri tamamladığınızda sizin adınıza AFC yetkili bu belgeleri cdc yüklüyor 1 saat içinde CDC den randevnuz comfirm edilmiştir 11 kasım 2025 sizi bekliyoruz lütfen bu maili gümrük görevlisine gösterin diye mail geliyor. Bu arada ACF size ne yapnız gerektiği ile ilgili mail atıyor.
    22/10/2025 Lutfansanın https://www.lufthansa.com/ae/en/support/upload.html den 4 belgeyi yükledim , dog import. Afc reseservations, titrasyon test sonucu , mikrocihip rabies formu yükledim. Canlı chat ten durumu hergün kontrol ettim. Sonrasında Lutfansa dan köpeğinizi ekliyorsunuz. https://www.lufthansa.com/cd/en/register-animals-cabin.html bu linkten Ody ekledim. Sonrasında hemen canlı destekten hemen bağladım , Canlı destek ücreriti ödemlisiniz isterseniz müşteri temsilcine telefonunuzu yönlendirebilirim dedi. Hemen Amerikan numarımı verdim 15 dk içersinde +49 numralı telefon geldi (Eda hanım, burdan çok sevgiler ona )telefonda Luthfansa bu konuda çok deneyimli Türk birisini yönlendirdi sağolsunlar. Hemen kredi kart bilgilerimi verdim. Bilet confirmettim hemen maillinize booking geliyor.

Amazondan 59 dolara çanta aldım 55x40x23 (21,65 incx15,75 inc x9,06 inc) cm ebatlarında 18x13x9,5 inc ebatlarında bula bildim Fakat genelde küçük geldi hemen amazona iade ettim Türkiyeden temin ettmeye çalıştığımda ise o ölçülerde çanta bulmak zor bende petsmarttan 18-11-11 inch (45,7 cmx28cmx28cm) ebatlarında Top.Paw marka idata onaylı çantayı aldım 45 dolar civarında . gelirken oğlumuz çok rahat etti içinde

TÜRKİYE AYAĞI ; Abim Cüneyt bu konuda çok teşekkür ediyorum Tarım il bu kısmı abim halleti. 7 kasım 2025 Bursa il tarıma gittik Vetener ön kontrolü için gelin bir bakalım dediler sadece çip kontrolü yaptılar. Uçuşunuza 48 saat kala olmadı için 10 Kasım Pazartesi gelin bekliyoruz dediler. Bu arada önemli bir bilgi Bizim ikametgahımız Virginia olduğu için ve oğlumuz eşimin üzerine olduğu için Washington TÜRK konsolosluğundan vekaletname almıştık bize hiç sormadılar ben sadece Bursadaki babamın ev adresini kendim orda yaşıyorum dedim sıkıntı çıkmadı. Bu arada Bursa İl Tarımda çalışan ekibe çok teşekkür ediyorum çok yardım ettiler ; eğer sorun çıksaydı size TURİST olarak belge hazırlıyacaktık dediler. Yurtdışı çıkış harcı 2510 tl nakit ödedik. Ve Belgemizi aldık.

10 Kasım saat 23:00 İstanbul hava limanina çıktık. Uçağımız 11 kasım 2025 06:30 da LUTFHANSA Konuturı K41-43 arasında Kuantuar saat 04:00 te açıldı. Beni hemen ön sıraya aldılar Pasaortunda son kuduz aşısını resmini çektiler, Tarım il sağlık yurt dışı çıkış belgesini çektiler, Birde CDC sin gelen son onay mailini çektiler. O kadar sonrasında aktarmalı olduğu, için iki bilet verdiler. İstanbul hava limanında Pet tuvalaeti var ama bizimki yapmadı Normal alana çişini yaptı. Bunu tahmin ettiğim için çiş pedleri var onlardan almıştım 3 tanesini 2 ye böldüm peçete gibi çantasının yanına koymuştum onlarla çişini sildim. Birde anti baktiriyel ıslak mendil vardı onlarla orayı sildim. Aynı sorunu frankurt hava limanında yaşadım dulles ta da hayat kurtatıyor bilginiz olsun. . NEYSE İstanbul havalimanında F05 kapısında uçağa biniyorsunuz. Rütin Amerikya giriş protokloleri yapılıyor Ve nihate uçabindik. LUFTHANSA E09 numralı koltuk verdi exit bir çıkış önü ve yanında boşluk var mükemmel koltuk dostunuzu yanınza rahatça koyabiliyorsunuz. Hostesler uçağa bindinizde çantasının kapalı olması gerektiğini ve koltuğun altında olması gerektiğini söylüyorlar bizimki iki saat inanılmaz stres yaptı. Ağladı devamlı havladı. Hostes bantaniye getirdirdii üstünü örtük yok çok ağladı. Bunu tahmin etmiştim. Daha önce veterenere gittip sakinleştirici istediğimizde veternier biz tavsiye etmiyoruz demişti bende veteneri dinleyip almamıştım sakinleştirici, Ödül maması ile atlatmya çalıştım.( Fakat yedi yemeği sonrasında bastı yaygarayı …) )Çünkü indinizde dostunuz sağlıklı görünmeli. sizde tavsiyem bu gibi durumlarda mutlaka yanınza sakınleştirici alın AMA UÇUŞUNUZ BENİM GİBİ 3 SAAT + 5,5 SAAT AKTARMA+8 SAAT UÇUŞ şeklindeyse kesin nasıl ne zmaan kullanılması gerektiğinde Veterner ile iyi bir program yapılmalı. MÜNKÜN OLDUĞUNCA SAKİNLEŞTİRİCİ KULLANMANYIN !!!!!ÇÜNKÜ KİMSE UÇUŞ SIRASINDA BU KÖPEK ÇOK HAVLIYOR SUSTURUN ŞUNU DİYEN OLMADI BU GAVUR DEDİĞİMİZ İNSANLAR İNANIN ÇOK ANLAYIŞLI BU DURUMLARA YANINDAKİ AMERİKALIYA ÖZÜR DİLERİM ÇOK HAVLADI DEDİĞİMDE HIÇ SIKINTI YOK LÜTFEN SİZ RAHAT OLUN SIKINTI YOK DEDİ. Onun için dert etmeyin 2 saat sonra Ody miz pes etti. Frankfurt indinizde Z terminaline gidiyorsunuz. Orada pet tuvalet yok . Onun için çiş pedlerinizi yanınıza getirin. 5,5 saat bekledikten uçağımıza bindik A 20 koltuk yan kotuğumu Lutfhansa boş bırakmış (b20) düşünülmüş bir operasyon planlamış LUFTHANSA burdan onlar ne kadar TEŞERKÜR ETSEM AZ.. Yolculuk 8 saat sürüyor. Ody bir kalkarken havladı sonrasın Mis mis takıldı Çantasının içinde

AMERİKAYA İNDİĞNİZDE : Pasport kontrolunda sınır polisi pasaportunuzu kırmızı bir kutunun içine koyuyor ordan kırmızı çizgiden başka odaya gidiyorsunuz. Burda dikkat etmeniz gereken köpeğinizi çantasında ve ağzı kapalı olmalı. Ben cdc den gelen onay mailinin çıktısını almıştım. Onu gösterdim ve o maildeki çip numarasını kontrol etti bir kağit doldurdu sonra penderin bizi beklediğini söyledi. Sonra dulles hava limanında ki bavul bandın köşesinde kırmızı çizgili alan var oaraya götürüyorlar ve kargo ile gelen köpekleride oraya bırakıyorlar. Orda bekledik 2 dk içerinde pender geldi ody mizi teslim aldı. ( Burda sizin yolculuk sırasındaki kullandığınız çantanız ile birlikte alıyorlar köpeğinizi.) Sonrasında yarına vetenerlerimiz kontrol edip kuduz aşınışı yapacak ve öğleden sonra teslim alırsınız dedi. Akşam mail atmışlar köpeğinizi gezdirdik. Yemek ve su verdik diye gezdirirken fotografınıda atmışlar. Ertesi gün öğleden sonra saat 14:25 gibi mail attılar köpeğiniz sağlıklı gelip alabilirsiniz diye. Gidip Ody mizi aldık. Bu arada unutmadan UÇAK İLE PET TAŞIMA whatsapp grubu var ordaki dostlara çok teşekkür ederim

• Arkadaşlar bugün kedimin seyahat belgesini aldım. İşlemimiz yaklaşık yarım saat sürdü. Telefonda istedikleri fotokopilerle gittiğimiz için işlemimiz hızlı ilerledi. Endişe edecek bir şey yok. Herkese kolaylıklar diliyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

157

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |