Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'ya Evcil Hayvan Götürmek

Yolculuk
1.8k 323 175.6k 296

• Merhabalar. Kedilerimle Amerika'dan Türkiye'ye geri gelmem gerekirse titrasyon testi gerekiyormuş diye bir bilgi aldım. Amerika'ya girişlerini gerçekleştirmeden önce Türkiye'de titrasyon testlerini yaptırıp o şekilde gelsek işimize yarar mı acaba?

• @nazlihande
    Merhaba, bu sorunuz ozelinde daha once bu baslikta paylastigim bu gonderiyi ve ona verilerin cevaplara goz atabilirsiniz. Size ve kedi dostunuza iyi yolculuklar dilerim.

• ugurswayU ugursway bu başlıktan bahsetti

• Bu ileti silindi!

• 7 ocakta dört tane küçük ırk köpeğimle Miami’ye uçacağım.2’sinin kabin ikisinin de aşağıda kargo kısmında ön rezervasyonunu yaptırdım Thy’ye.Kendi biletimi de aldım tabii.7 aralıkta evrak süreçlerine başlıycam.Stresten uyku düzenim bozuldu ya bir problem çıkar da götüremezsem diye.

• @ugursway Çok teşekkür ederim, inceliyorum hemen.

• @stek Merhabalar, Frankfurt aktarmalı uçuşunuzda transit vize almış mıydınız? Araştırdığımda transit vize gerekli diyenler olduğu kadar gerekmiyor diyenler de var. Ben de 2 kedimle Lufthansa ile uçmak istiyorum, vize gerekmiyorsa gerçekten kolaylık olacak.

• @nazlihande

Geçerli bir göçmen olmayan ABD vizeniz veya ABD permanent resident kartınız var ise, Avrupa Birliği ülkeleri şehirlerinden transit vize olmaksızın, her iki biletinizde aynı PNR üzerinden tek bilet ile biletlenmişse ilave vize olmaksızın seyahat edebilirsiniz. Detayları için aşağıdaki linkleri inceleyebilirsiniz, geçmiş Frankfurt bağlantılı seyahat deneyimlerini arama butonu yardımıyla bularak okuyabilirsiniz.

https://yesilkartforum.com/forum/post/105760
    https://www.frankfurt-airport.com/en/flights-and-transfer/transferring-at-fra.html

• @ATS16 Çok teşekkür ederim, inceliyorum. Kedilerim için titrasyon testine gerek oluyor mu acaba Avrupa aktarmasında, bilginiz var mı?

• Merhaba.

Eşim ve ben Greencardımızla ocak ortası gibi Amerika, California'ya gitmeyi planlıyoruz. Fakat 2 yaşında tekir kedimiz var. Onun da bizimle gelmesi için işlemlere başladık.

Bugün ilçe tarıma gidip mikroçip taktırdık ve hemen sonrasında kuduz aşısını yaptırıp pasaportuna işlettik. Fakat bundan sonraki işlemler ile ilgili kafa karışıklığı yaşıyoruz. İlçe tarımda en net bilgiyi alabiliriz demiştik fakat oradaki veteriner de bizi hayal kırıklığına uğrattı. Bu konuda büyük bir bilgi kirliliği var. Çoğu kişi AB ve ABD süreçlerini karıştırıyor ve muallak cevaplar veriyor. İlk etapta titre testi yaptırmamız gerektiğini düşünmüştük. Fakat sonra Amerika'ya kedi götüren insanlarla konuşunca ve forumdan okuyunca buna gerek olmadığını düşünmeye başladık. Yine de en iyi cevabı alırız diye bugün ilçe tarımdaki veterinere sorduk. Bize Amerika'nın prosedürlerini tam olarak bilmediğini ama herhalde titre testi yaptırmamıza gerek olmadığını söyledi. Yine de tatmin edici bir netliği yoktu. Bu konuda kafamız hala karışık. Aranızda böyle bir tecrübe yaşamış arkadaşlar varsa bilgilendirebilirseniz çok seviniriz.

Onun dışında ilçe tarımdaki veteriner sanırım Amerika'dan yazılı izin almamız gerektiğini, eğer almazsak kedimizin California'da 21 gün karantinada kalabileceğini söyledi. Bunu ilk defa duydum. Bu izin nedir? Nasıl alabiliriz hiçbir fikrimiz yok.

Son olarak da biz şu an İzmir'deyiz ve kedimizi de ikametgah adresimizin bulunduğu ilçe tarım müdürlüğe götürdük. Fakat uçuştan 48 saat önce almamız gereken belgeyi İstanbul'dan almamız gerekecek. Oradaki ilçe tarımlar yardımcı olurlar mı? Yoksa ikametgah adresiniz burada değil deyip almamız gereken belgeyi vermezler mi? Yine İstanbul'daki bazı ilçe tarımları arayıp bu durumu sormayı düşünüyoruz ama son anda da bir sorun çıksın istemiyoruz. Benzer süreçlerden geçmiş kişiler varsa ve bizi bilgilendirebilirlerse çok memnun oluruz.

Sevgiler

• @efemu35 merhaba, öncelikle kediniz için biletleme işlemini gerçekleştirdiniz mi ya da uçuştaki yerini rezerve ettirdiniz mi? Bu kısım tüm prosedürlerden önce garantiye almanız gereken, öncelikli ilk adım. Kedilerden titraston testi kesinlikle istenmiyor, bu konuda herhangi bir kural değişikliği yapılmadı. Kediniz ile ABD ye giriş yapmak için ABD den herhangi bir izin almanız gerekmiyor ve kedinizin buradan giderken, gerekli aşıları (kuduz) pasaportuna işlenmişse, yurtdışı çıkış izinleri verilmişse herhangi bir karantinaya alınma durumu söz konusu değil. Yurtdışı seyahat izni zaten kedinizin seyahat edebilecek kadar sağlıklı ve sorunsuz olduğunun onayı. Son sorunuza gelince, benzer soruyu daha önce soran bir arkadaş olmuş mu o sebeple araştırmıştım. Yurtdışı çıkış izni, maalesef ikametinizin kayıtlı olduğu ilçe tarım müdürlüğünden alınabilir. Fakat yine de bu konuyu durumunuzu anlatarak “İL tarım müdürlüğü”ne danışın isterseniz. Onlar daha sağlıklı bilgi verebilirler. İlçe tarım detay bilmeyebilir.

• @Megadeth merhaba, aylarca aynı şeyleri yaşadım resmen psikolojim bozuldu. Bir dosya dolusu evrak topladım ya bir şey olursa, aksilik çıkarsa diye. Ama hepsi boşunaymış 😄 görevliler benim kadar detaycı değildi, doğru düzgün bakmadılar bile evraklara. 13 yaşındaki köpeğimi kargo bölümünde chicagoya getirdim, korktu şoka girdi ama anında toparladı kendini. Süreci korkunç hale getiren biziz maalesef. Umarım kolaylıkla geçer

• @flapjack merhaba, 9 yaşında iki köpeğimiz var bizim de. Çok korkuyorum kargo bölümünde bir şey olursa diye. Çok sevindim sorunsuz varmanıza 🙏🏻

• @bkio inanın 10 yıl yaşlandım, İstanbul’dan chicagoya kadar durmadan ağladım. Benimki 13 yaşında, toplasanız 5-6 defa arabaya binmiştir. Ama inanılmaz iyi atlattı. 11 saat uçtuk, uçuştan 2 saat önce kafesine sokup başka bir bölüme aldılar. İndiğimizde vize kontrolündeki polislerin öğle molasına denk geldik, 2-3 saat de orada bekledi. Gördüğümde şoka girmiş çok korkmuş bir haldeydi ama akşam hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam etti. Bizden daha iyi tolere edebiliyorlar. Veterinerinizden bitkisel içerikli bir sakinleştirici alırsanız çok daha kolay olabilir.

• @flapjack çok iyi anlıyorum. Ben talihli olduğumu öğrendiğim andan beri köpeklerimiz için ne yapmam gerektiğini araştırıyorum ve onlar için stres oluyorum.

Çok geçmiş olsun, çok sevindim hızlıca atlatmasına. Yeni kıtada musmutlu bir hayatı olsun tüylü dostumuzun 🖤

Bizimkiler arabaya alışkın, birbirlerini görecek şekilde yerleştirilirlerse biraz daha da kolay olur diye düşünüyorum. Yine de çok zor tabi.

Sizden ricam forumu lütfen unutmayın. Sıkıştığımız yerlerde daha önce gidenlere danışmak gerçekten iyi oluyor.

• @bkio evet kediyle giden çok ama kargo deneyimi olan insan çok az maalesef. Burda çok mutlu köpeğim, her yer yemyeşil kendinden geçiyor:) benimki uçaktaki ve karantina merkezindeki tek köpekti. Barınaktan sahiplenmiştim, ilk defa ayrı kaldık ona rağmen çok iyi atlattı. Sizinkiler eminim çok daha rahat geleceklerdir, sıkıntı yapmayın.

• Merhaba, 2026 Ocak sonu Amerika'ya Atlanta'dan giriş yapmayı planlıyoruz. 1.5 yaşındaki tekir kedimizi götüreceğiz. Kuduz aşısını da yaptırdık 2 gün önce. Ancak konuyla ilgili çok fazla bilgi kirliliği var. Cdc'den baktığımda kediler için herhangi bir ekstra prosedür gerekmiyor ancak eyalete göre değişebilir yazıyor. Atlanta için Georgia tarım bakanlığı sitesini kontrol ettiğimde ise "All dogs and cats entering Georgia must have proof of a current and approved Rabies vaccination, in accordance with the most recent Compendium of Animal Rabies Control published by the National Association of State Public Health Veterinarians, Inc." Şeklinde bir ibare yer alıyor. Burada istenilen kuduz aşısı kanıtı hakkında bilgisi olan var mı? Pasaportuna ve çipine işlenen barkod mu yoksa titrasyon testi mi ?

İlgili sitenin linkini de bırakıyorum;
    https://www.agr.georgia.gov/bringing-animals-georgia

Bu konuda destek olabilirseniz çok sevinirim.

• @cncncnr Merhaba, kediler için durumu kesin olarak bilmiyorum ancak köpeklerden yola çıkarak şöyle düşünüyorum: Köpekler için kuduz yönergesinde her ikisini de alıyorsunuz. Yani hem titre testi hem de kuduz aşısı formu doldurup kendi veterinerine ve il/ilçe tarımdaki veterinere bu formu imzalattırıyorsunuz. Ben kedimi götürecek olsam ve bu cümleyi okusam mutlaka titre testi de yaptırırdım. Dediğim gibi fikir yürütüyorum. Titre için zaten yalnız kan aldırıyorsunuz. Dikkat etmeniz gereken nokta kuduz aşısından sonra en az 1 ay geçmeli. Titre testi de uçuştan en az 1 ay önce yapılmış olmalı.

• @bkio aslında biz titreyi de yaptırmayı düşünüyorduk ama aşı olduktan sonra çıkış için geçmesi gereken süre ve prosedürler ile ilgili yetkili olduğunu düşündüğümüz her kişiden farklı bir bilgi geliyor. Mesela titre testinin sonucu 3 ayda gelir diyen de oldu 1 ayda gelir diyen de oldu. Çıkış yapmak için aşıdan sonra 3 ay beklemelisiniz diyen de oldu titre testi sonucu geldikten sonra 3 ay beklemelisiniz diyen de oldu. Çok fazla bir bilgi kirliliği var, zamanlama ve tarihler konusunda emin olamadık.

• @cncncnr Öncelikle CDC’nin resmi sitesinden ve gideceğiniz eyaletin ilgili resmi yönergesini okuyun mutlaka. ( yüksek riskli ülkeler başlığı altında bakmalısınız )

Titre testinin geç gelme ihtimali var ancak biz iki köpeğimiz için yaptırdık geçen ay. Yaklaşık 10 günde geldi sonuçlar. İzlediğim, okuduğum herkesin de bu civarda gelmiş son dönemde.

3 ay Avrupa ülkeleri için ön görülen süre diye biliyorum. Amerika için titre testinin 1 ay önce yapılması yeterli olmalı. Ben böyle not almışım araştırırken. Geçmişe dönük tekrar bakarım ve sizinle ilgili bilginin kaynağını da paylaşırım.

• @bkio çok sevinirim, teşekkürler kıymetli bilgiler için

Benzer Başlıklar

• Amerika Tur veya Bireysel Seyahat

Yolculuk
    3
    1 Oy
    3 İleti
    153 Bakış
    G
    Teşekkür ederim cevabınız için 🙏🏻🙏🏻
  • 6 Oy
    19 İleti
    619 Bakış
    baran bozdoganB
    @MySea Burası da çok farklı degil millet köy büyük şehir arası gidip geliyor.
  • ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek

Yolculuk
    21
    1 Oy
    21 İleti
    9k Bakış
    ATS16A
    @efemu35, içinde söyledi: ABD'ye giderken ziynet eşyası götürmek merhaba arkadaşlar, amerika’ya giderken bir miktar nakit ve bir miktar altın götürmeyi istiyoruz. nakit para tek başına 10 bin doları geçmiyor ama ziynet eşyasını da ekleyince fazlasıyla geçiyor. bu durumda nakit para + altın şeklinde 10 bin dolara tamamlayıp da götürmek mi daha mantıklı yoksa hepsini götürüp altınları gümrükte memura bildirip form doldurmak mı daha mantıklı ? düğünde takıldıkları için herhangi bir belge de ibraz edemeyeceğim. Aile başına toplam değeri $10.000’ı geçen tüm nakit ve getireceğiz kıymetli madenleri / ziynet eşyalarını gümrükte beyan etmeniz bekleniyor sizden. Düğünde takılan gram, çeyrek, tam vb altınları burada bozdurmak isterseniz kabul edecek yer bulmanız imkansıza yakın. Sahip olduğunuz altınları altın bazında saklamak istiyorsanız bankaların altın hesaplarında değerlendirebilir veya Türkiye’de kiralık kasada muhafaza edebilir veya bozdurarak USD’ye dönebilir ve ABD’ye gelince fiziksel olarak Money Metals’dan round veya bar olarak satın alabilirsiniz. https://www.moneymetals.com
  • Amerika'da Mutlaka Gezilmesi Gereken Yerler

Yolculuk
    9
    5 Oy
    9 İleti
    2k Bakış
    S
    @Barış çok güzel bir derleme olmuş elinize sağlik. Umarim buralari görme fırsatımız olur
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k