Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @gucarslan Doğum belgesini bulduk dilekçe ile talep edicem. Adli sicil kaydı almam mümkün değil çünkü Türkiye'ye 1 yaşında temelli gelmişim.

• @Arthur-Morgan Kasım’da dünya genelinde kimse mi almamış hk’a mülakat. Sadece bizim ülkemize özel mi mülakat vermeyişleri. Bilginiz var mı?

• @omurk, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Arthur-Morgan Kasım’da dünya genelinde kimse mi almamış hk’a mülakat. Sadece bizim ülkemize özel mi mülakat vermeyişleri. Bilginiz var mı?

HK'ya mülakat alan kişiler zaten orada oturumu olan kişiler oluyor. Türkler özelinde 7750'ye kadar tüm mülakatları Ekim ayında sonuçlandırdı. Kasım ve Aralık mülakatı yok yani.

Buradaki korkunun ne olduğu ortada; current olursam ve mülakat verilmezse ne olacak? Bunun cevabı aranıyor. Teorik olarak Ankara'ya dönmek mümkün olmalı ama pratiği bilemiyoruz.

• @omurk Hayir tabiki. Bizdeki numaralarin hepsini ekim ayinda bitirdi yani Kasim ayina is birakmadi bizim numaralarda.

• @Arthur-Morgan Eger HK mulakat vermezse ki sanmiyorum vermiyecegini o zaman Kcc bir sekilde dosyayi Ankaraya tasiyacaktir diye dusunuyorum. Sonucta aciklamalari o sekildeydi

• @earslann ya da mülakat verip oturum isterse. Geçtiğimiz yıllarda oturum istemediği için popüler olan 3 konsolosluk Viyana, Hongkong, Bangkok.
    Viyana net okey alıyor. Bangkok mülakat atadı Aralık’a dahi. Bir tek Hk’da öngörü yapamıyoruz. Stress oluyor insan. Nasıl olcak ne yapıcaz stresli.

• @omurk Mülakat verdikten sonra oturum isteyeceğini sanmam.

Olmadığını biliyor çünkü. En başta mülakat vermemi istiyorsan oturum göster diye eposta gönderir öyle bir durumda.

• @Arthur-Morgan haftaya yeni bültende Aralık’a mülakat atarsa rahatız atamazsa bizim cn ortada mı kalıyor o zaman.

• @omurk Aynen öyle. Ankara'ya geri almak gerekir öyle bir senaryoda.

• merhabalar, us travel docs sitesinde hem eşim hem de ben giriş yapmaya çalıştığımız gibi ‘You’ve been blocked’ alarak giriş yapamıyoruz.Bunu yaşayıp çözebilen var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ekremi

Mutlaka düzelttirmelisiniz, USCIS hesabınızdan da kontrol etmelisiniz zira GC ve SSN bu adrese gidecek.

Sarı zarfı ilk girişte CBP memuru pasaport kontrolde açacak, hata sadece sarı zarf üzerinde mi veya içerisindeki dokumanlarda da var mi kontrol etmesini mutlaka talep edin girişinizi yapacak olan CBP memurundan.

• ⭐⭐⭐⭐

@Arthur-Morgan 31.10.25 Cuma mı 07.11.25 Cuma mı?

• Size mülakatınızı HK vermiyor arkadaşlar. Konsolosluklar her ay KCC'ye kapasitelerini söylüyor, KCC randevuları dağıtıyor. KCC'nin size HK mülakat tarihi vermesi de, mülakat gününde oradaki memurun sizi oturumsuz kabul edeceği anlamına asla gelmez. "HK mülakat atarsa rahatız" değil o yüzden maalesef 😞

Ha dosyasını 28 Ağustos öncesi taşımış ve onca masrafa girip oraya kadar gelen insanları gişede mağdur etmemeleri tabii ki hakkaniyetli olur, o ayrı. Bilemiyoruz ne yapacaklarını. Fevri kararlar alabiliyorlar. 28 Ağustos'un ertesi günü Viyana'nın millete attığı mailleri hatırlayın. Korkarım ki Ocak'ta yapılacak mülakatlara kadar Hong Kong'un tutumu öğrenemeyebiliriz gibi görünüyor çünkü tüm emaillere copy paste aynı şeyi dönüyorlar.

Yukarıda yazdıklarımı Ankara'ya taşımak doğru olur gibi de anlamayın. Ben de şu an 50-50 aradayım. Ankara süper diyoruz ama sadece Kasım'da öyleydi. Ekim'de kötüydü. Aralık'ta da çok az mülakatla 7.750'ye tamamladılar sadece. Ortada bir trend yok. Sadece Kasım'daki performansından Ankara'nın artık süper bir konsolosluk olduğunu ve bütün senenin böyle gideceğini çıkarımlayamayız. DV2025'de Ankara'da 2 ay üst üste hiç mülakat gerçekleşmemiş mesela. Gene öyle bir şey olmayacağını kim söyleyebilir? Ankara o güveni vermiyor şahsen bana.

Bu noktada, bu belirsizlikler altında en azından şunu net öğrenmemiz çok önemli bence. HK mülakat tarihi aldıktan sonra eğer dosyamızı Ankara'ya transfer ettirmek zorunda kalırsak, burada muhattabımız artık Ankara mı oluyor? Orada public inquiry formlarına dönüş yapan random bir memurun keyfine ve insafına mı kalacağız, bizi araya sıkıştırıp tarih saat mi verecekler, ve bu noktada ne kadar yardımcı/yapıcı bir tutum alacaklar, vs. Maalesef bu geçiş döneminin kobayları biz olduk.

• @ATS16 teşekkür ederim

• ⭐⭐⭐⭐

@tulay, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhaba 14 kasim 2025 da randevuma gidecegim D

Merhaba
    Mülakatınız nerede bilmiyorum ama öncelikle sizden ricamız imzanızı tamamlamanız ve excele bilgilerinizi girmeniz.

İmza için buradaki örneğe bakın.

Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.

Şimdiden hayırlı olsun.

• @zuzu4545, içinde söyledi: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) Aşamaları

merhabalar, us travel docs sitesinde hem eşim hem de ben giriş yapmaya çalıştığımız gibi ‘You’ve been blocked’ alarak giriş yapamıyoruz.Bunu yaşayıp çözebilen var mı?

Bilgisayara mobil hotspot yaparak deneyin

• @Arthur-Morgan bu yuzden bu sorunun net bir cevabi yok. Konsolosluklarin nasil bir reaksiyon alacaklari bilinmiyor.

• @hkilic Daha önce bildiğim konular değil bu forum sayesinde
    bilenlerin, tecrübelilerin bakış açıları sayesinde okuyor ve bir yön çizmeye çalışıyorum. Detaylı ve yararlı yorumunuz için teşekkürler. Ankara noktasında nasıl bir muhattap bulunabilir acaba. Buna mı odaklanmalı o zaman.

• Yasaklı

Bu sayfada bir eleştirim var
    Birisi soru soruyor cevap veren kişi veya kişiler ALINTI yerine değilde cevap yerine tıklayarak cevap yazıyor

Şimdi böyle olunca ne oluyor soruyu soran kişinin sorusu arka sayfada cevap bir sonraki sayfada ve en önemlisi cevap yazan kişi ALINTI yapmadığı için sorulan soruyuda bilmiyoruz , sonra sonra sayfayı okuyanlar sorulan soruları göremiyorki? Boşuna kürek çekmek gibi oluyor umarım anlatabildim

• @zuzu4545 merhaba benim konu dışı sorum olacak sorunuzu işgal etmiş gibi oluyorum kusura bakmayın, siz de mülakat tarihi sonrası evlenen talihlisiniz bizim gibi. Siz hangi aşamadasınız? Dosya açtırmak yeni kimlik gelmesi falan nasıl oldu gidişatınız

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

143

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |