Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @AB-BEG merhaba tebrikler öncelikle türk vatandaşı mısınız yoksa oturum kartlı mı ?


  • @AB-BEG Öncelikle hayırlı olsun. DQ tarihiniz ne zamandı ve hangi aya randevu verildi bilgilendirirseniz çok seviniriz 🙂


  • @uniquenessO Hi! Since the police certificate in Turkish was already accepted by NVC, you don’t need to worry about it. Usually, if NVC accepted it without asking for a translation, the consular officer will also consider it valid. But to be on the safe side, you can still bring an English translation with you to the interview — just in case the officer asks for it.


  • @yeşim-yıldırım Thank you so much. I will
    Go with the two police reports. I appreciate


  • @uniquenessO You’re very welcome! I hope everything goes smoothly with your interview.


  • @yeşim-yıldırım amen. I will update the group about the interview and medical appointment. I already booked my medical appointment and it has been confirmed for first week of November.


  • @AB-BEG ne zaman dq oldun


  • @rock yabancıyım oturma iznim var daha yeni iki hafta oldu f2a den ir1 geçtim. DQ tarhim nisan 2024


  • Bu ileti silindi!

  • Evet mülakat alan iki kişi var ikiside yabancı çok garip çok çok garip. Bu nasıl oluyor yahu. Ankara büyükelçiliği alt perdeden mesaj mı veriyor napıyor ben anlamadım ki. Yani bu insanlar alıyorsa bekleyen Türk vatandaşlarının da alması gerekmiyor mu? DV2026'lara bile vermeye başladılar DV25 bitti kurtulduk dedik çatır çutur DV26 dağıtıyorlar hayır anlamadığım süre sıkıntısı yok nasıl olsa evlilik vizesi eninde sonunda gidicekler mantığıyla randevuları sağa sola mı dağıtıyor bu adamlar kafamda deli sorular. Yemin ederim yani şu son bir kaç aydır yaşananları aklım almıyor özellikle şu son DQ Aşamasını.

    Ne yalan söyleyeyim açık konuşucağım sizi görünce I-130 Aşamasında olduğum için seviniyorum bir de ben bu kadar belirsizliğe gelemiyorum yemin ediyorum kafayı yerim siz iyi dayanıyorsunuz valla ya yemin ederim Benim I-130 aşamasında bile ortalama onay 12-15 ay arası biliyorum ne zaman geliceğini kafam rahat bu şuanki insanların verdiği resmen psikolojik savaş. Yok hiç hoş değil.


  • @AB-BEG 😮 wow! You mean you have been waiting for İL since last year April? Just wow! This is crazy! I waited tor 9 months to get mine and I can tell you that it wasn’t easy. It’s psychologically difficult 😞🤨 between congratulation on your İL.


  • @Ekto-Oktan Selamlar, @Bircan arkadaşımız cevaplamasaydı size soracaktım doğrusu. Buna gerek kalmadan siz de cevap vermişsiniz çok teşekkür ediyorum. Bir yurtdışı planımız var kanıtları yüklemek istiyoruz bu yüzden sormuştum. Ayrıca şifahen yine sorayım, benim USCIS hesabım yok eşim yükleyecek. Benim USCIS hesabım olması gerekiyor mu?


  • @Bircan Hocam 702. sayfadaki gönderinizi, ne kadar detaylı olduğunu ve sizin gibi diğer çaresiz bekleyenlere yardımcı olmaya çalıştığınızı görünce merak ettim zaten. Numara paylaşıp bildiklerinizi aktarmışsınız, teşekkür ederiz. Yine şifahen sorayım başvuruyu ABD vatandaşı eşim yaptı. Benim bir USCIS hesabım henüz yok, bir tane hesap açmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

    Ayrıca, kaybınız için başsağlığı diliyorum. Eşinizin olmadığındaki zorluk hakkında da size kesinlikle katılıyorum! Onsuz canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Ama sponsor yok, orada çalışmaya bir müddet daha devam edecek. Elimizden geldiği kadar görüşmeler ayarlamaya çalışıyoruz. 2 ay 10 gün oldu sanki 4 senedir görmüyorum.

    Son olarak, evet olabildiğince sündürüyorlar bu süreci. Beni her şeyde kandırıyor olsanız bile bakalım 2 sene bekleyebilecek misiniz? der gibi. Tabii bir de ülkenin vize konusundaki intibası, sınırdan girenin çıkanın belli olmaması, düzensiz göçlerimiz zaten süreci uzatıyorken bir de Trump'ın son zamanlarda izlediği politika ve hükümetin kapanması işleri iyice çığırından çıkarttı. Bir Singapur veye İzlanda vatandaşının aynı şartlara maruz kaldığını sanmıyorum açıkçası.

    Yine de siz yüzüp kuyruğuna geldiniz, inşallah çok yakın bir süre içerisinde başınızı ağrıtan tek şey Amerika'daki hayatınıza alışmaya çalışmak olur. Ailenizle beraber Amerika'da güzel bir yaşam diliyorum.


  • Dun itibari ile tam 17 ayimiz doldu. Esim yesil kartli degil, us born us citizen.
    Aprroved, dq etc, hicbir gelisme olmadi. Yarin avukatla opsiyonlari konusacagiz.


  • Bir arkadaşımız DQ olduktan sonra 12 ay bekleyenler oldu demişti önceki yıllarda. Bu hangi yıl oldu acaba? Bir de bu süreçte yabancı uyruklu arkadaşlara randevu verilmiş miydi yoksa bu ilk defa mı oluyor? Durumun normal olup olmadığını anlamaya çalışıyorum çünkü @Ekto-Oktan arkadaşımızın da dediği gibi 2025 bitip 2026 Greencard randevuları dağıtılırken bizlere randevu verilmemesi bana inanılmaz tuhaf geliyor, asla algılayamıyorum bu farklılığı.


  • @uniquenessO thank you


  • @beta83 Bana garip gelen şey bu tüm yaşananlarda Green Card çekilişi için adamlar hala DV dağıtıyor. Yani bencil gibi gözükmek istemem ama Biz ABD vatandaşları ve Green card sahiplerinin eşi olarak Aile birleşimi kategorisinde bekliyoruz mesela bir çok Avrupa ülkesinde ki daha önce Avrupada 1 yıla yakın bir süre İşci vizesiyle yaşadım D Tipi vizem ve oturum başvurum vardı yani öğrenci falanda değildim. oradan biliyorum Aile birleşimi vizeleri önceliklidir hepsinden önce randevu açılır hepsinden hızlı bitirilmeye çalışılır. Yani ben mi yanlış biliyorum ama biz vatandaşların yakını olarak esas önceliğe sahip olması gereken grup değilmiyiz?

    Bu durumda bizim Aile birleşimi olarak öncelik sahibi olmamız gerekmiyor mu? Bu bana çok saçma geliyor keza bana I-130 aşaması bile saçma geliyor yahu binlerce ABD vatandaşının eşini çoluğunu çocuğunu bekleten USCIS kendileri EB-2 NIW gibi I-140 süreçlerinde alıyor 2500$ ücreti Premium Processing ile 1-2 ay içinde karara bağlıyor dosyayı aç bu hizmeti aile birleşimi dosyaları için hem sen para kazan hem kurumun kapasitesni arttır hem insanlar ailelerine kavuşssun bu kadar insanı böyle bir kuyruğa sokmanın anlamı ne?

    Ya kimse kusura bakmasında size net bir şekilde fikrimi söyleyeyim daha önce Avrupada bulundum D Tipi vizede aldım Oturma izni başvurusuda yaptım evrakta topladım Ehliyet bile aldım. Günün sonunda ABD'nin göç sistemi Avrupanın göç sisteminden bin kat mantıksız ve felç bir şekilde çalışıyor. Yani zaten şu işin ucunda mantık olsa daha sayıcağım bir çok sebep var ah ah...

    Dipnotu da düşeyim ben Avrupadayken oturuma başvurduğumda bulunduğum bölgede Polonyada Katowice silezya bölgesinde İşci oturumları ortalama 12-18 ay arasında sürerken Öğrenci oturumları 4-6 ay Ve aile birleşimleri ise 2-4 Ay arasında sürüyordu. Yani aile kategorisi tüm oturum kategorilerinden öncelikliydi.


  • @Ekto-Oktan Söylediklerine katılmakla birlikte şu bilgileri de eklemek isterim. Aslında bu süreç Trump'ın 1. döneminden önce toplamda 6 ay sürüyordu desem herkes bana güler 😃 Ama gerçekten öyleymiş. Amerika gibi göçmenlik üzerine kurulan ve gelişen bir ülkenin bu kadar saçma bir göçmenlik sistemi olması beni de dumur ediyor yalan yok.

    İlk başkanlığında Trump bizim vize kategorisine konsolosluk ile yüz yüze görüşme şartını getirmiş. Zaten yoğun olan konsolosluklara ek bir yoğunluk getirmiş, süreçte doğal olarak git gide uzuyor. Yani normalde bu beklediğimiz süre yoktu ve bildiğiniz üzere sağlık muayenesinden 6 ay içerisinde ülkeye giriş yapmamız bekleniyor. Yani aslında buradaki kural bile yüz yüze görüşmeyi baz almıyor. Yani buradaki statümden ötürü kimin kime oy verdiği beni ilgilendirmez. Çok şey söylemek isterim bu adam hakkında ama bana düşmez ki, sizlerle aynı duyguları paylaştığımı da biliyorum 😃


  • Merhaba Az önce TrackMyVisaNow için bir PRO aboneliği satın aldım @can-bolatbaş arkadaşımıza tekrar teşekkür ediyorum başta ufak ondan görmüş olduk şu takip sürecinde biraz daha detaylı bilgi alabilmek için bence güzel bir şey o yüzden satın aldım hazır satın almışken o taraftan elde ettiğim veriler ile I-130 sürecinin genel gidişini biraz eleştirmek ve kendi çıkarımlarımı paylaşmak istedim I-130 doldurma tarihim 4 Haziran 2025.

    Ekran Resmi 2025-10-28 19.26.24.png

    Öncelikle bu detayın üstünde durmak isterim Şuanda ortalama olarak Haziran 2025 içinde doldurduysanız sizin için sistemin tahmin ettiği ortalama onay süresi bu şekilde Nisan ve Mayıs aylarını onay için sistem öngörüyor ama şunuda eklemek isterim bu sistemin tahminleri tamamen Trendlere dayanır USCIS'in ortalamaları yaptığı eylemler vb yani hızlandığı zaman sistem tarihi erkene çeker yavaşladığı zaman geç bir tarih verir ve değişken o yüzden buna tamamen itibar etmek doğru değil ki bu konuya zaten aşağı kısımda göz atıcağım.

    Ekran Resmi 2025-10-28 19.38.33.png

    Bir diğer konu inceleme trendleri Geçmiş son 6 ayın Trendlerine baktığımızda USCIS'in Nisan ayında 70 bin civarı case ile başladığı incelemeleri Temmuzdan itibaren rekor kırıp 100 bin case'e kadar gitmiş bu da USCIS'in özellikle son 3 aylık süreçte güncel performansının 20.000 İla 30.000 Arasında fazla case'e inceleme yaptığını gösteririr. Ama bu raporun olumsuz kısmı Ekim ayında ortaya çıkıyor çünkü USCIS ekim ayında Maalesef Nisan ayının bile altında başlangıç noktasının altında bir Case işlemiş bu raporun bu kısmı açıkca gösteriyor ki USCIS kasım ayında bu hızlanma trendini geri yakalayamazsa yani 90 bin sayılarını geri göremezse sistemin bana verdiği ortalama tarihte onay alamayacağım çünkü sistem genel olarak son 3 aylık trendleri örnek alıyor. USCIS hız dengesini kırarsa maalesef tarihin uzayacağı anlamına gelir.

    Ekran Resmi 2025-10-28 19.26.39.png

    Ve bu son olarak bu raporun en sevdiğim kısmı bu insan karşısında senin karşında şu kadar insan var bak şu zaman onay alıcaksın gibi doğrudan rakam ile bir veri görünce psikolojik olarak hoşuna gidiyor garip bir his. Bana söylediğine göre 276 bin ile başladığım yolda 162 bin kişi kalmış benim onayıma giden yolda Bu da hazirandan bu yana tamamladığım 5 aylık süreçte 110 Bin case'in eridiğini gösterir burdan kendimde bir hesaplama yaparsam ki bence en sağlıklı hesaplama yöntemi bu oluyor çünkü Anlık trendlerden bağımsız kendi case'inizin gidişine göre hesaplanmış olur. Bu hesapla ben şunu hesaplayabilirim 5 Ayda 110 bin case eritildiğine göre bu her ay benim önümdeki 22 bin case'in eritildiği anlamına gelir. bu bakış açısı ile 162 bin case lik bir birikmişin bitmesi 7.5 Ay yuvarlama hesabı ile 8 ay demek pek ala mümkün. Ve bu hesapla değerlendirdiğimizde uygulamanın söylediği Mayıs onay tahmini yerine ben onayımın yine Haziranda geliceğini görüyorum.

    Genel özet ile şunu söylemek mümkün USCIS hızlanmış ve sonra bu ay yavaşlamış eğer bu yavaşlama eğilimini bırakıp hızlandıkları biçimde devam ederlerse beklediğimizden daha yakın bir onay bizleri bekliyoruz. En azından I-130 kuyruğunu bekleyen arkadaşlarımız için ben sadece kendi çapımda vakit bulmuşken hem şu aboneliği denemek hemde şu raporu kendimce açıklamak ve yorumlamak istedim umarım iyi veya kötü birilerine örnek olabilmiştir veya I-130 bekleyenlerin genel fikir olarak işine yarar ^^


  • @Ekto-Oktan Keşke bu sistem Dq olan caselerin tahmini randevu tarihlerini de gösterse en azından içimiz rahatlardı. Bu boşlukta beklemek bizi tüketiyor ama neyse… bu arada tüm dediklerinizde haklısınız çok kötü bir göçmenlik sistemi yapmış Amerika ama umurlarında değil maalesef biz oraya gitmişiz gitmemişiz falan hatta oturdukları yerden gülüyorlardır bize. Neyse daha çok şey yazarım da sakıncalı olabilir.


Benzer Başlıklar

  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

    Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    908 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    463 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

46

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum