Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ekto-Oktan tşkler 🙏

• @AB-BEG Hello, I don't quite understand the question. You should have made an account at CEAC when you were DQ. If you hadn't, you could make it now. Read the instruction email that NVC sent you when you were documentarily verified. Also, please can you let us know when you got DQ, Interview date and whether you are a Turkish citizen or resident?

• Hello everyone? I want to ask if it’s compulsory to translate police report to English? I got one when I was living in North Cyprus but it was in English in 2020. But now, I got another one from the North Cyprus embassy last year but it came in Turkish language. So when I was at the NVC stage, I merged both together and submitted and it was accepted. Should I translate the recent one? Or I should leave it that way since it was accepted at NVC?

Note: I have not gone back to North Cyprus since I got the first one in 2020.

• @AB-BEG merhaba tebrikler öncelikle türk vatandaşı mısınız yoksa oturum kartlı mı ?

• @AB-BEG Öncelikle hayırlı olsun. DQ tarihiniz ne zamandı ve hangi aya randevu verildi bilgilendirirseniz çok seviniriz 🙂

• @uniquenessO Hi! Since the police certificate in Turkish was already accepted by NVC, you don’t need to worry about it. Usually, if NVC accepted it without asking for a translation, the consular officer will also consider it valid. But to be on the safe side, you can still bring an English translation with you to the interview — just in case the officer asks for it.

• @yeşim-yıldırım Thank you so much. I will
    Go with the two police reports. I appreciate

• @uniquenessO You’re very welcome! I hope everything goes smoothly with your interview.

• @yeşim-yıldırım amen. I will update the group about the interview and medical appointment. I already booked my medical appointment and it has been confirmed for first week of November.

• @AB-BEG ne zaman dq oldun

• @rock yabancıyım oturma iznim var daha yeni iki hafta oldu f2a den ir1 geçtim. DQ tarhim nisan 2024

• Bu ileti silindi!

• Evet mülakat alan iki kişi var ikiside yabancı çok garip çok çok garip. Bu nasıl oluyor yahu. Ankara büyükelçiliği alt perdeden mesaj mı veriyor napıyor ben anlamadım ki. Yani bu insanlar alıyorsa bekleyen Türk vatandaşlarının da alması gerekmiyor mu? DV2026'lara bile vermeye başladılar DV25 bitti kurtulduk dedik çatır çutur DV26 dağıtıyorlar hayır anlamadığım süre sıkıntısı yok nasıl olsa evlilik vizesi eninde sonunda gidicekler mantığıyla randevuları sağa sola mı dağıtıyor bu adamlar kafamda deli sorular. Yemin ederim yani şu son bir kaç aydır yaşananları aklım almıyor özellikle şu son DQ Aşamasını.

Ne yalan söyleyeyim açık konuşucağım sizi görünce I-130 Aşamasında olduğum için seviniyorum bir de ben bu kadar belirsizliğe gelemiyorum yemin ediyorum kafayı yerim siz iyi dayanıyorsunuz valla ya yemin ederim Benim I-130 aşamasında bile ortalama onay 12-15 ay arası biliyorum ne zaman geliceğini kafam rahat bu şuanki insanların verdiği resmen psikolojik savaş. Yok hiç hoş değil.

• @AB-BEG 😮 wow! You mean you have been waiting for İL since last year April? Just wow! This is crazy! I waited tor 9 months to get mine and I can tell you that it wasn’t easy. It’s psychologically difficult 😞🤨 between congratulation on your İL.

• @Ekto-Oktan Selamlar, @Bircan arkadaşımız cevaplamasaydı size soracaktım doğrusu. Buna gerek kalmadan siz de cevap vermişsiniz çok teşekkür ediyorum. Bir yurtdışı planımız var kanıtları yüklemek istiyoruz bu yüzden sormuştum. Ayrıca şifahen yine sorayım, benim USCIS hesabım yok eşim yükleyecek. Benim USCIS hesabım olması gerekiyor mu?

• @Bircan Hocam 702. sayfadaki gönderinizi, ne kadar detaylı olduğunu ve sizin gibi diğer çaresiz bekleyenlere yardımcı olmaya çalıştığınızı görünce merak ettim zaten. Numara paylaşıp bildiklerinizi aktarmışsınız, teşekkür ederiz. Yine şifahen sorayım başvuruyu ABD vatandaşı eşim yaptı. Benim bir USCIS hesabım henüz yok, bir tane hesap açmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

Ayrıca, kaybınız için başsağlığı diliyorum. Eşinizin olmadığındaki zorluk hakkında da size kesinlikle katılıyorum! Onsuz canım hiçbir şey yapmak istemiyor. Ama sponsor yok, orada çalışmaya bir müddet daha devam edecek. Elimizden geldiği kadar görüşmeler ayarlamaya çalışıyoruz. 2 ay 10 gün oldu sanki 4 senedir görmüyorum.

Son olarak, evet olabildiğince sündürüyorlar bu süreci. Beni her şeyde kandırıyor olsanız bile bakalım 2 sene bekleyebilecek misiniz? der gibi. Tabii bir de ülkenin vize konusundaki intibası, sınırdan girenin çıkanın belli olmaması, düzensiz göçlerimiz zaten süreci uzatıyorken bir de Trump'ın son zamanlarda izlediği politika ve hükümetin kapanması işleri iyice çığırından çıkarttı. Bir Singapur veye İzlanda vatandaşının aynı şartlara maruz kaldığını sanmıyorum açıkçası.

Yine de siz yüzüp kuyruğuna geldiniz, inşallah çok yakın bir süre içerisinde başınızı ağrıtan tek şey Amerika'daki hayatınıza alışmaya çalışmak olur. Ailenizle beraber Amerika'da güzel bir yaşam diliyorum.

• Dun itibari ile tam 17 ayimiz doldu. Esim yesil kartli degil, us born us citizen.
    Aprroved, dq etc, hicbir gelisme olmadi. Yarin avukatla opsiyonlari konusacagiz.

• Bir arkadaşımız DQ olduktan sonra 12 ay bekleyenler oldu demişti önceki yıllarda. Bu hangi yıl oldu acaba? Bir de bu süreçte yabancı uyruklu arkadaşlara randevu verilmiş miydi yoksa bu ilk defa mı oluyor? Durumun normal olup olmadığını anlamaya çalışıyorum çünkü @Ekto-Oktan arkadaşımızın da dediği gibi 2025 bitip 2026 Greencard randevuları dağıtılırken bizlere randevu verilmemesi bana inanılmaz tuhaf geliyor, asla algılayamıyorum bu farklılığı.

• @uniquenessO thank you

• @beta83 Bana garip gelen şey bu tüm yaşananlarda Green Card çekilişi için adamlar hala DV dağıtıyor. Yani bencil gibi gözükmek istemem ama Biz ABD vatandaşları ve Green card sahiplerinin eşi olarak Aile birleşimi kategorisinde bekliyoruz mesela bir çok Avrupa ülkesinde ki daha önce Avrupada 1 yıla yakın bir süre İşci vizesiyle yaşadım D Tipi vizem ve oturum başvurum vardı yani öğrenci falanda değildim. oradan biliyorum Aile birleşimi vizeleri önceliklidir hepsinden önce randevu açılır hepsinden hızlı bitirilmeye çalışılır. Yani ben mi yanlış biliyorum ama biz vatandaşların yakını olarak esas önceliğe sahip olması gereken grup değilmiyiz?

Bu durumda bizim Aile birleşimi olarak öncelik sahibi olmamız gerekmiyor mu? Bu bana çok saçma geliyor keza bana I-130 aşaması bile saçma geliyor yahu binlerce ABD vatandaşının eşini çoluğunu çocuğunu bekleten USCIS kendileri EB-2 NIW gibi I-140 süreçlerinde alıyor 2500$ ücreti Premium Processing ile 1-2 ay içinde karara bağlıyor dosyayı aç bu hizmeti aile birleşimi dosyaları için hem sen para kazan hem kurumun kapasitesni arttır hem insanlar ailelerine kavuşssun bu kadar insanı böyle bir kuyruğa sokmanın anlamı ne?

Ya kimse kusura bakmasında size net bir şekilde fikrimi söyleyeyim daha önce Avrupada bulundum D Tipi vizede aldım Oturma izni başvurusuda yaptım evrakta topladım Ehliyet bile aldım. Günün sonunda ABD'nin göç sistemi Avrupanın göç sisteminden bin kat mantıksız ve felç bir şekilde çalışıyor. Yani zaten şu işin ucunda mantık olsa daha sayıcağım bir çok sebep var ah ah...

Dipnotu da düşeyim ben Avrupadayken oturuma başvurduğumda bulunduğum bölgede Polonyada Katowice silezya bölgesinde İşci oturumları ortalama 12-18 ay arasında sürerken Öğrenci oturumları 4-6 ay Ve aile birleşimleri ise 2-4 Ay arasında sürüyordu. Yani aile kategorisi tüm oturum kategorilerinden öncelikliydi.

Benzer Başlıklar

• 1177
  • 965
  • 1589
  • 3116
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

136

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |